Choklad från Norge

Hemma till slut! Vi kom precis i rusningstrafik i typ alla städer, så trafiken gick så trögt. Nu har jag precis tagit ett lååångt bad och mina händer ser ut som russin. Tänkte dricka te och ha provsmakning med norska choklad:

 

2ac35959-e223-4222-b38c-3e8adb3e7bfe

Dessa brukar jag köpa med mig när jag är i Norge (och peanöttkubbe, men den råkade jag visst äta upp innan bilden togs, hehe). Egentligen är jag inget stort fan av Troika, men det hör liksom ändå till.

 

Lohengrin är typ en romkräm överdragen med mörk choklad.

Kvikk lunsj är den norska versionen av Kitkat (fast godare).

Troika består av tre lager: tryffel, marsipan och gelé.

Mandelstang är nog den jag gillar mest av alla. Det är vit fondant (så svårt att förklara vad det är, så jag fick googla), överdragen med mörk choklad och hackade mandlar.

 

0

Comments (16)

 • Kristina

  |

  De har fått peanøttkubbe (og toppris eller hva den heter) i Sverige nå også! 🙂 har kjøpt det på Pressbyrån, men det heter noe annet som jeg ikke husker akkurat nå.

  Reply

  • Egoina

   |

   Åhhh endelig! Det må jeg kjøpe 🙂

   Reply

 • ISA

  |

  snälla kan du importera kvikklunsj (haha stavningen!!) till sverige!? så så god <3

  Reply

 • Amanda Näslund

  |

  Ååh jag älskar kvikk lunsj, finns ju i mataffärena även i Sverige 🙂 eller FANNS har inte sett den på länge :o?

  Reply

 • Elin

  |

  ÅÅÅÅåååååh KvikkLunsj! Ska man behöva åka till Norge för enbart det

  Reply

 • Karin

  |

  Köpte Kvikk Lunsj när jag var i Oslo i Oktober. Det var ganska salt men ändå gott??

  Reply

  • Egoina

   |

   Det är ju saltet som gör det awesome! 😀

   Reply

 • emblas.se

  |

  Åh norsk choklad <3
  Det finns en choklad där som heter Freja också som är helt amazing!
  kram
  Emma

  Reply

 • Louise

  |

  Åh jag älskar kvikklunsj. Dels är den godare än kitkat och sedan älskar jag att de på insidan i paketet har tur-tips för olika städer i Norge, alltså tips på vandringsslingor i olika städer för den som inte smakat kvikklunsj. Only in Norway liksom. 🙂
  Troika däremot kan vara bland den äckligaste chokladen jag smakat. Den smakar liksom enligt mig lite som sånt där marmeladgodis med choklad.
  Något jag saknar från min tid i Norge däremot är sådana där sjokladboller som man kan köpa lite överallt. Så goda! Och den billiga fisken och räkorna!

  Reply

 • Inne hos Ina

  |

  Mandelstang är ett måste när jag är i Norge! Godaste godiset.

  Reply

 • L

  |

  Alltså… Någonstans vid slutet av 80-talet/början av 90-talet fanns ju Kvikk lunsj i Sverige. Den var suverän!

  Sen kom Kitkat och förstörde allt, ALLT!

  Reply

 • N

  |

  Åhh jag minns en choklad som såldes på en butik som hette Galne Gunnar(haha bara namnet är ju guld), det var en chokladbar med luftbubblor i, den var så jäääkla god!! Har för mig att det var ett norskt märke, men tror inte att de tillverkas längre 🙁

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh ja!! Typ stratos?

   Reply

 • Amanda

  |

  Saknar Kvikk lunsj-chokladen som kom och gick. Godaste ever!!!!

  Reply

Leave a comment

Arkiv