Svar på några av era senaste kommentarer

Alltså jag vet att det var tusen år sedan jag lade upp ett sånt här inlägg och vissa svar är säkert utdaterade nu. Jag brukar samla era frågor i ett inlägg som jag sparar som utkast och publicerar när det finns tillräckligt många. Men denna gång glömde jag visst. Bättre sent än aldrig.

 

Nu kommer min kommentar inte ha något med inlägget att göra, men du och dina läsare ger alltid så kloka svar, och jag behöver lite ”klokhet” 🙂

Bor i usa med min pojkvän sen 1.5 år. Men nu har jag börjat inse att jag hör hemma i Sverige. Jag saknar min familj så himla mycket, och känner bara att jag behöver komma hem, bo själv, inte behöva rätta mig efter någon och så vidare. Men jag älskar ju min pojkvän. Och bara tanken att lämna honom hugger till i hjärtat. Även om jag innerst inne vet att det är bäst för mig själv att åka hem tilm Sverige. Hur tar man steget och gör slut? Jag tänker för mycket på hans känslor istället för mina egna. Förhållandet har inte alltid varit en dans på rosor, och mitt självförtroende har sjuknit. Det är hela tiden något han tycker jag ska ändra. Bleka tänderna, färga håret, gå ner i vikt, och jag orkar inte höra det mer. Men hur gör man slut med någon som man fortfarande älskar? (Fast man kanske inte borde)

– Man gör det bara. Du hör ju själv? Du vill något annat och dessutom är du med en person som (ofta) inte får dig att må bra. Du måste ta dig ur det! Hans känslor kvittar faktiskt, du behöver inte tänka på dem. Du måste göra det du vill och det du känner är rätt. Jag lovar dig att det går över, det blir bra igen – för er båda. Du ska inte vara med någon som gör ditt självförtroende sämre och får dig att känna att du inte är bra nog, det ska vara tvärtom! Men jag förstår att det är svårt. Det krävs mod, beslutsamhet och hopp. Man måste gå igenom ett litet helvete. Men det blir bra sen. Jag lovar, lovar, lovar. Du är värd så mycket mer. Lycka till <3

 

En lite orelaterad fråga till detta inlägg men hur gör du och din pojkvän med matkostader/andra hushållskostnader?
Tycker sånt här är skitsvårt och jag och min sambo har pratat om att vi ska göra upp någon slags budget men inte vilken struktur den ska ha, hur mycket man ska lägga på mat i månaden osv.. Har du något tips? Blir så lätt att man ”handlar för dagen” och tänker att ” nästa månad börjar vi med veckohandling istället” men det händer aldrig tacksam för tips!

– Tyvärr är vi inga förebilder här, för vi är sämst. Vi säger hela tiden att vi måste styra upp det bättre och storhandla osv osv. Men det slutar ändå med att vi springer och handlar varannan dag (tur att vi ändå bor nära en stor matbutik). Vi kör varannan gång i princip. Ibland betalar jag, ibland betalar han. Vi gick igenom våra kontoutdrag för några månader sedan och det visade sig att det faktiskt var väldigt jämnt lustigt nog. Men generellt bryr jag mig faktiskt inte så mycket om det där, skulle jag betala mer i slutändan så gör det mig ingenting. Men det är ju kanske rimligt att ha någon form av system kring det. Viktigtast borde nog ändå vara att storhandla och att planera sin mat så att man inte slänger saker i onödan.

 

Vart har du köpt den svarta jackan du har på dig i en Snapchat från idag?? Letar efter exakt en sådan!!

– Jag gav upp det här med att hitta en varm jacka och köpte helt enkelt bara en jacka. Den är från Zara, har fuskpäls, är lite fodrad (är alltså inte jättevarm). Tycker den är väldigt fin! Antar att du också tyckte det, så säger tack 🙂 Har tyvärr ingen ordentlig bild på den (och kunde inte hitta på Zaras hemsida. De har ju en miljon jackor och jag gav upp letandet efter 20 min). Men här är Snapchatvideon:

 

img_2659

 

Kan inte du skriva ett sammanfattat inlägg med hur man skapar ett AB ? Eller iallafall var man kan hitta information om alla papper som behövs etc..

Vet att detta kanske inte är din vanliga grej att skriva om, och att det kanske passar bättre hos BB men jag klarar inte hennes attityd helt enkelt så vill inte ge henne klicks.

– Mja alltså jag är inte direkt rätt person att svara på detta eftersom jag inte direkt brinner för ämnet (vilket Isabella gör), men denna “checklista” fick jag av min revisionsbyrå:

1) Stiftelseurkund och bolagsordning ska tas fram, 2) blankett nyregistrering ska tas fram och en avgift ska betalas till bolagsverket. 3) Bankkonto för aktiebolaget ska skapas och aktiekapitalet ska betalas in. Banken ger ut ett bankintyg som visar att aktiekapitalet är betalt. 4) Alla papper ska skickas in till bolagsverket som registrerar aktiebolaget. Ungefär så går det till i stora drag. Jag reserverar mig för om jag glömt något och råder dig att ta hjälp av någon som vet och kan om du inte är insatt själv 🙂 Angående alla papper som behövs och vad de olika delarna är så googla bara. Finns massa bra sidor.

 

Hej! Vilken kamera är det du har köpt? Kan du inte ge oss en recension sen?

Vilken är din favorit säsong av skam?

Älskar din blogg!

– Jag köpte en Olympus Pen PL7. Absolut, jag kan skriva vad jag tycker om den är jag testat den ett tag. Jag tycker att Skam bara blir bättre och bättre. Säsong två var bättre än säsong ett och säsong tre var bättre än säsong tre. Hur ska säsong fyra bli?? Tack, glad jag blir!! <3

 

Tycker du att du har stor nytta av din utbildning över lag i ditt nuvarande yrke? 🙂

– Både ja och nej. Absolut vad gäller vissa saker. Men personlighet/fallenhet för saker och erfarenhet samt intresse är nog viktigare.

 

Nu blir jag jättenyfiken, vad klädde ni ut er till på Halloweenfesten? Ha det fint <3

– Ja, alltså det blev ingen fest. Tågtrafiken var kaos just den dagen (festen var i Malmö) och sedan plussade jag på en sticka… Var i chock den helgen och glömde bort allt som hade med Halloween att göra.

 

0

Comments (26)

 • Diana

  |

  haha sista frågan och svaret var ju helt underbar. “Plussade på stickan och var i chock hela helgen..” 😀 Ser minen framför mig och allt.
  men jag vet att för dig var det inte skoj, inget du önskade. Så jag hoppas att allt gick bra. 😀 <3

  Reply

 • J

  |

  Haha “säsong tre var bättre än säsong tre”, hur tolkar man det? 😉

  Reply

 • Emma

  |

  Jag från första frågan 🙂 Jag gjorde det, jag gjorde slut och åkte hem, och har precis haft mysigaste julen med familjen <3. Har inte blivit av med honom helt, han fortsätter att skriva till mig hur han kan förändras och hur ledsen han är och att jag ska komma tillbaka. Har redan sagt till honom 2 gånger att nej jag kommer inte tillbaka, men sen fortsätter han ändå. Hjärtat är ju svag för honom, men jag ska verkligen säga till honom igen nu och kontaktar han mig ändå igen, så får jag tyvärr blocka honom. Men det känns så himla bra nu, har knappt varit ledsen alls, bara lättad. Det enda som känns jobbigt är att han skriver hela tiden, så det är ju ett tecken på att det verkligen var rätt beslut 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh sååå glad för din skull! <3 Usch ja, förstår att det är jobbigt. Var stark nu! Det här med att man har förändrats betyder tyvärr oftast ingenting.

   Reply

  • Anna

   |

   Vad stark du är Emma <3 Fick en klump i magen när jag läste inlägget och såg att han ville att du skulle gå ner i vikt osv. Samhället runt om är tillräckligt duktigt på att förklara för oss hur vi borde vara och se ut, och det sista man behöver är en partner som gör samma sak. Du är värd en partner som älskar dig för den du är – rent och innerligt.
   Försök att omge dig med familj och vänner som håller dina tankar sysselsatta, hitta ett jobb eller studier eller så i Sverige som du trivs med. Hitta ditt eget liv här, så kommer du sakta sakta kunna gå vidare.

   Förstår att det du går igenom nu är superjobbigt, men du är så modig och tuff som tog beslutet! Önskar dig all lycka till i framtiden. Du är värd mer <3 Kram

   Reply

   • Emma

    |

    Tack!! Nu när man är hemma och borta från det inser man verkligen hur sjukt det var, och hur glad jag är att jag verkligen gjorde det och åkte hem. Tycker det blir jobbigt att han fortsätter nu, men han förstår ju inte. Han tror att det räcker med att han säger förlåt och att han ska ändra sig. Så det hjälper inte att jag försöker förklara och så. Ska skriva till honom imorgon och verkligen säga att det är slut för alltid, så förhoppningsvis slutar han efter det.

    Men tack så mycket, kram <3

    Reply

  • Marias bokhylla

   |

   Jag hade också en sån pojkvän. Det tog ett år av funderingar innan jag kände mig stark nog att göra slut och var livrädd över att den där perioden när man ångrar allt och bara vill tillbaka skulle infinna sig. Det gjorde den inte. Och såhär 5 år senarr sutter jag här med en väldigt trevlig pojkvän (vill säga alldeles underbar och perfekt men det känns lite klichigt) och en 1,5-åring. Så allt blev bättre, även om jag för stunden trodde aTT ingen annan skulle kunna älska mig – för det var så han sa.

   Reply

  • ab

   |

   Glad för din skull att du tog beslutet och att det känns rätt. Man borde kunna hämta stöd och styrka hos den som står en närmast. Det blir så fel när den personen i stället trycker ner en och vill få en att känna att man inte är bta nog.

   Reply

 • Josefin

  |

  Gällande matkostnader osv, så gör jag och min sambo så att vi har ett gemensamt konto med varsitt kort, och så en varsin automatisk överföring dit varje månad. Vi betalar med det kortet när vi handlar mat, och blir det en slant över så brukar vi köpa något kul eller så :-))

  Reply

  • Paa

   |

   Åh vilken smart lösning! Aldrig tänkt på 🙂

   Reply

 • Jackie

  |

  Jag o min karl har löst inköp av gemensamma varor på följande sätt: Vi har ett varsitt kreditkort kopplade till varandra och ett gemensamt konto. I slutet av månaden kommer räkningen och vi får båda föra över en viss summa till det gemensamma kontot där kreditkortsräkningen samt exv avgift och amortering dras mm. Det har funkat bra i 8 år och vi har barn numer!

  Reply

 • H

  |

  Vi har som ovanstående ett gemensamt konto vi sätter över en bestämd summa på. Där köper vi allt som mat, tvättmedel, stekpannor osv. Vi har satt en summa som i stort sett förbrukas varje månad. Ibland kan det bli mer (om man har fest) eller mindre så vi går plus.

  För oss är det två ICA-kort – så vi har även lite kredit men den används aldrig medvetet. Vi för ju dessutom över varje månad. 🙂

  Kört varannan gång tidigare och i det förhållandet blev det väldigt lite handlat eller tjafsigt. Detta är toppen, inget vi diskuterar. Vi har dock höjt summan sen vi fick barn, då vi såg att det fick mer.

  Reply

 • Inne hos+Ina

  |

  Vi har alltid haft ett gemensamt konto på ICA som vi sätter in matpengarna på. Vi har var sitt kort kopplat till kontot. Nu har vi iofs bytt till Coop men det fungerar likadant. Tycker att det är skönt att inte blanda matpengarna med shoppingpengarna, haha. Det är lätt att hålla reda på matkostnaderna också 🙂

  Reply

 • Vickan

  |

  Den optimala lösningen är nog för många som ovan med gemensamt ICA-konto och två kort. Det funkar inte riktigt för oss då vi använder speciella kort som vi samlar poäng på varför vi hittat en annan lösning.

  Jag bor i hans bostadsrätt och betalar då halva avgiften (ej hans ränta och amortering).
  Allt vi handlar gemensamt skriver vi upp i en delad anteckning som vi har på molnet i iPhone så man kan se hur den uppdateras hela tiden. Jag har en del och min kille har en. Vi har några få rubriker; mat, alkohol och hemmet ex. Så fyller man bara på vad man handlat för. Det går på nolltid och handlar man tillsammans så kan ju faktiskt den andra skriva i samtidigt som den andra drar kortet.

  I slutet av månaden summerar min sambo utgifterna, plus min “hyra” från anteckningen. (Har man lite kategorier kan man ju se hur mycket man lägger på vad!). Sen swishar den som är skyldig den andra mellanskillnaden (vi delar hälften, vi har typ lika stor inkomst).
  Hehe, behöver jag tillägga att min sambo är redovisningskonsult? Haha. Men ett bra system tycker vi! Och relativt lite jobb samtidigt som det blir rättvist. 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Kommer bara till startsidan tyvärr. Men tror det med tanke på namnet 🙂

   Reply

 • Therese

  |

  Säsong 3? Har jag missat något? Jag hittar bara 2. Hälsningar “är28mentrorfortfarandeattjagäriderasålder”… haha

  Reply

  • Sofia

   |

   Säsong 1 och 2 finns på svt play men det finns en säsong 3 som kommer dit någon gång i januari tror jag. Men den finns på norska motsvarigheten till svt play 🙂 Med norsk undertext blir det lättare att förstå också

   Reply

 • Jenny

  |

  Det finns jättebra hjälp att få för att starta bolag på tex bolagspartner.se jsg som har bokföringsbyrå jobbar ofta med dem. Tips

  Reply

 • Malin

  |

  Hoppas på att kunna få något klokt råd och lite stöttande råd från antingen dig och/eller några av läsarna här. Ni alla är alltid så himla fina och kommer med bra svar.

  Jag träffade en kille i lite mer än en månad, innan vi träffades så skrev vi i någon vecka (vi träffades alltså inte jättelänge). Det var en superbra kille, så himla annorlunda jämfört med tidigare killar jag träffat och jag kände verkligen att det här var en kille jag skulle kunna dela resten av mitt liv med. Men så sabbade jag det! Det ska tilläggas att vi är från olika länder och även bor i olika länder. Jag hade inte hört av honom på sisådär en vecka och var irriterad över detta, så när han väl hörde av sig bestämde jag mig för att svara på ett väldigt drygt sätt, för att “prove a point” eller något. Det resulterade i att han tog bort mig som vän på Facebook och inget jag skrev efter det kunde få honom att ändra sig eller förstå att jag ångrade hur jag svarat. Nu är jag så förbannat jävla arg på mig själv, varför skulle jag vara så dryg när han aldrig var det mot mig? Jag känner att jag gått miste om en fantastisk kille och kommer jämföra alla med han nu. Jag vet att tiden kommer göra det bättre, men det är så svårt när jag vet att jag inte hade behövt känna såhär, att allt fortfarande kunde varit bra. Så vad gör jag?

  Ursäkta väldigt lång kommentar, hoppas någon orkar läsa <3

  Reply

  • Lisa

   |

   Det är absolut inte ditt fel och du får under inga omständigheter anklaga dig själv! ❤ Om den här killen hade varit rätt för dig hade han förstått din situation och svarat dig som en kille ska göra istället för att ta bort dig från Facebook. Hans beteende tyder på att han endast ville en sak och efter det så spelade allt annat ingen roll och han behövde inte bry sig om dig och er fortsatta relation. Det känns jobbigt nu men gå vidare och lägg honom på hyllan.

   Om du hade varit kvar i relationen hade han sårat dig ännu djupare och det hade du inte velat. Gå vidare och hitta någon som är värd dig – på RIKTIGT.

   Kram!

   Reply

  • Ida

   |

   Fast å andra sidan – hade han vart rätt för dig hade väl situationen aldrig uppstått? Inte höra av sig alls på en vecka och sen låtsas som ingenting? Mina erfarenheter är dock också att när man verkligen gillar någon så har man överseende med det mesta, något han uppenbarligen inte alls hade gentemot dig utan han bröt direkt. Vad är det för kille att ha egentligen, någon som är så judgemental (kommer inte på ett passande ord på svenska haha) att han inte ens lyssnar på/försöker förstå din sida? Det verkar som att du är tuff nog mot dig själv, du behöver verkligen ingen som är hård mot dig utifrån ❤

   Reply

  • ab

   |

   Vet inte hur mycket ni umgicks under den månaden men jag tänker mig att om ni har känt varandra så pass kort tid och mycket av förhållandet sker på distans verkar han kanske så perfekt för dig dels för att man anstränger sig för att visa sin bästa sida i början och dels för att du fyller i det du inte vet…alltså att det du är förälskad i inte är den riktiga han utan en upphaussad version av honom som egentligen inte finns.

   Reply

 • Filippa

  |

  Detta är kanske en något konstig komplimang men iaf, det är tre bloggar som jag läsar kommentarer till och det är din, Ida Warg och Michaela forni! Jag kan gå in på era bloggar bara för att läsa kommentarer till ett inlägg och det tycker jag är grymt bra jobbat av bloggaren! Att du skapat ett sånt bra klimat på din blogg, skriver om intressanta saker och har en sån fin relation med dina läsare och svarar på kommentarer!!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack vad glad jag blir! 🙂 Tycker också så mycket om klimatet här, är så tacksam över att så fina, bra och kloka människor vill komma hit <3

   Reply

 • Denise

  |

  Hahah va säsong 3 bättre än säsong 3 😉

  Reply

Leave a comment

Arkiv