Svarte-gott

Jag försökte komma på något juligt att titta på och det enda jag kom på var Mr Bean. Så det har vi tittat på ikväll. Hittade massa avsnitt på youtube. Sen tittade vi på Sunes jul. Jag såg aldrig det när jag var liten, så för mig är det helt nytt. Så knäppt alltså. Måste vara en av de bättre julkalendrarna.

 

416b4ef3-e458-4677-a0f6-0e0d5e138cfc

Provade en nyhet idag, nämligen Daim orange.  Det smakade föga förvånande som romerska bågar. Prova om ni gillar det!

Sen åt vi lakrits och drack te (ja, Frédéric är en sån konstig som har mjölk i tet…). Han frågade förresten vad lakrits heter på norska. Han brukar fråga vad saker heter och jag lär honom några ord i veckan. Men det är så roligt att låtsas som att det heter något riktigt töntigt, så ofta hittar jag på något som jag lurar honom med först. Denna gång svarade jag att lakrits heter “svarte-gott”. Alltså han går på det nästan varje gång. Är norska ett så roligt språk?

 

0

Comments (34)

 • Lisa

  |

  Jag har alltid mjölk i när jag dricker te. Det är det bästa jag vet! Utan mjölk är det otroligt bittert.

  Reply

 • Robert

  |

  Haha, japp! Norska ÄR ett roligt språk. 😉 Har aldrig testat den där dajmen, förresten. Smarrigt!

  Reply

 • Anita

  |

  HAHA svartegott herregud älskart hahaahha

  Reply

 • Hjälp

  |

  Hallå! Såg ett inlägg från din blogg från 2012(?) när du hade lagt upp om IPhone rebus. Typ med emojis.
  Jag har fått två rebusar som jag inte kan lösa. Nu är detta en ren chansning men tänkte om du kanske kunde hjälpa mig. En är på engelska och en är på svenska men de har samma betydelse.

  ‍♀️
  Där har du dem. Vore guld om du iallafall kunde kolla på dem! Tackhej.

  Reply

 • ida

  |

  Daim med apelsin kom för cirka 20 år sen men försvann sen igen. Förvånande och överraskande men mycket gott.
  shit vad gammal jag kände mig nu 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Oj! Där ser man 🙂

   Reply

 • Sabina

  |

  Om du använder Netflix finns det en julfilm som heter Spirit of christmas som var väldigt mysig 😀

  Reply

 • Inne hos+Ina

  |

  Jag var för liten för Sunes jul när det gick så jag har aldrig sett det heller. Jag kanske borde 🙂

  Reply

 • Joline

  |

  Vi har en norska på jobbet. När hon nyss började hos oss talade jag gott om henne inför en patient, att hon prater lite norsk, guleböj och sådär. Jag berättade detta för henne och hon hade aldrig hört om guleböj förr. Förstå att jag kände mig dum, jag har ju på riktigt trott att det heter så!
  Samma med rumpetroll -.-‘

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Ja alltså du är inte ensam. Rumpetroll är dock rätt 😉

   Reply

   • Joline

    |

    Hahha visade min kollega denna listan. Hon dog av skratt.

    Och ja rumpetroll hade jag hört att det var spermier! Vet ju nu att det är grodyngel haha

    Reply

   • Lovisa

    |

    Hahahaha! Den där listan gjorde min dag, skrattade tills jag inte kunde andas! Pingvinkofte och kadavermos var ju bäst!

    Reply

   • Svorskan

    |

    Jodå. 😀 Nummer 16 – klapperslange och nummer 29 – potetgull är rätt. Nummer 35 – potteplante är också rätt och nummer 36 – piggdekk. Resten är ord som är hur roliga som helst att få svenskar att tro på. 😀

    Reply

    • Egoina

     |

     Haha, jag missade dem. Tack mamma 🙂

     Reply

  • Nathalie

   |

   Pansartax HAHAHAHA

   Reply

 • Nancy

  |

  Norska är jättefint språk!

  Reply

 • Sara

  |

  Hahaha! Men vad heter lakrits på norska på riktigt?

  Reply

 • Anna

  |

  Off topic men- HUR KAN DE PÅ DITT JOBB VARA SÅ SNABBA?!
  La in en order 10.35 och nu får jag mail att den är skickad???
  Till skillnad från Nelly där mitt paket väntat på att bli skickat i 3 dagar…

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha jag vet. De är galna!!! 🙂

   Reply

  • Paa

   |

   Ang Nelly, vad märkligt, jag bor inte i Sverige men beställer ifrån Nelly och det skickas alltid samma dag eller dagen efter. Beställde i förrgår och paketet är redan hos mig (skickat ifrån Sverige/Malmö). Ej express utan standard leverans. Dock i Sverige fick jag vänta hur länge som helst, undra om dom prioriterar kunder utomlands?

   Reply

   • Anna

    |

    Ja men verkar det :(( dag tre nu utan att paketet ens skickats. Kul med tanke på att min klänning för julafton ligger där. Med vänlig hälsning, ingen framförhållning haha

    Reply

    • Paa

     |

     Fy fan vad tråkigt! 🙁 Såg på svenska sidan här om dagen att man måste betala extra för att få det innan jul. Medans mitt packet redan kommit som jag skickade efter du beställt (antar jag)

     Skit trist! Hoppas verkligen du får klänningen innan jul <3

     Reply

 • Frida

  |

  Haha åh, ibland har det hänt att jag lärt vänner säga Korv istället för Hej på meänkieli! :’) Så harmlöst, så roligt!

  Reply

 • anette

  |

  Jag älskar romerska bågar men har aldrig smakat den daimen. Låter gott. Kram Anette

  Reply

 • Amanda

  |

  Haha varför är mr Bean juligt? Rekommenderar Elf, Polarexpressen och Ensam hemma nu i dagarna, DET är jul! 😀

  Reply

  • Egoina

   |

   Har för mig att det alltid visas på tv runt jul? Tack för tips 🙂

   Reply

 • Annika

  |

  Ja norska är roligt:)
  Sedan jag och min sambo hörde att bombhot heter bombetrussel använder vi alltid det när vi ska driva med norskan. Och självklart med glad norsk betoning sådär glatt i slutet. Låter ju asgulligt, haha

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Ja det låter faktiskt ganska gulligt!

   Reply

 • Cherie

  |

  Haha ja norska är ett ganska roligt språk har jag insett nu sedan pappa flyttade till Norge 😉

  Reply

Leave a comment

Arkiv