Min helg i bilder

Äntligen har jag fixat datorn! Finns det något mer irriterande än teknik som inte gör som man vill? Tror inte det. I alla fall! Det har varit en mycket festlig helg för min del och jag tänkte att vi skulle ta en titt på hur den sett ut:

 

img_1905

I fredags var det vår praktikants sista dag och Ida gjorde ett kort. Haha, alltså DÖR på att hon satte in Smail. Resten är väl lite internt, som exempelvis att Anna gör sitt “ful-leende”, att Ida har photoshoppat dit att hon spillt och ett citat från Skam.

 

808ba1e0-3843-4b8c-9504-0a16d81c870c

För att fira att hon slutar (eller ja alltså “fira” låter ju fel, men ni fattar) så gick vi till Vigårdas och hade after work. Här är vi! Men faktiskt så ska Anna jobba på lagret nu under julen, så det är inte hejdå för alltid som tur är.

 

d9744a11-2e3c-4036-8aa3-036a137b96b4

Vi åt hamburgare, sötpotatispommes och…

 

b7069616-074d-47fe-8798-f37e85c992bd

…drack drinkar. 55 kronor för en drink. Då får man beställa två på en gång.

 

66ce30b2-bf9f-4d59-a620-42d22bd62ef9

I lördags åt vi frukost och jag tvingade Frédéric att titta på Skam. Har verkligen inget problem med att se om det. Jag vet dock inte om det är så smart. Jag menar jag vet liksom inte hur jag ska reagera om han inte tycker om det? Tänk om han inte tycker det är bra? Om han tycker Skam är dåligt? Det känns som att jag kommer ta det personligt. Det går ju inte. Hur är man ens ihop då?!?!?!?!!

 

b8a67104-fb93-4ce6-9b73-5fe33f2f4a55

Sedan åkte vi och hjälpte F’s mamma att flytta. Jag tog selfie medan han handlade något på Biltema. Vet dock inte om det var så smart att jag bar massa grejer och höll på, ett av såren började nämligen blöda. Så frustrerande. Kan jag inte bara få vara en vanlig himla människa snart? Ändå två veckor sedan nu.

 

8690470b-fa08-4499-9e6f-c2cfeda7eb0d

Och på tal om det. Alltså kolla min mage. Det är så sjukt!?? Visserligen blåser jag upp den lite till för effekt, haha. Men den är verkligen svullen. När jag ligger på sidan när jag ska sova liksom hänger magen ner. Inga kläder passar och jag har fått gå med samma kjol i en vecka. Saknar jeans : (( Är rädd att folk ska tro att jag är gravid också. Typ kolla konstigt på mig när jag dricker drinkar. Nåja. Tur det finns stora kläder. Alltså……..tänk om de plockade ut fel sak?

 

cf59c301-8520-4d41-8c41-57164da7c0fa

Jag duschade, klädde på mig och sedan satte jag mig på tåget för att åka till Lina som hade bjudning. Är numera expert på att sminka mig på tåget. Så tidseffektivt! Plattång fick jag låna hos Lina.

 

f6cb0866-6137-42a8-bf35-dd3ac2ce5231

Maten hon bjöd på var helt fantastisk. Det var typ som att vi firade nyår igår? Är så imponerad. Här ser ni förrätten som var västerbottenostpaj.

 

0a805a44-ef9c-41d7-b7f0-86cd5cfe2c2f

Till huvudrätt var det ryggbiff, potatiskaka och chilibearnaise.

 

14ef5a83-acfb-4d55-9675-63e5604e4c17

Och till efterrätt den här saken med digestive, karamelliserad mjölk, grädde, bär och krossad daim. Så enkelt och gott. Tips!!

 

7f6a870f-8c41-4ab8-b547-016e67045010

Sedan sminkade vi oss lite och gav oss ut på stan.

 

e30bfd73-96ed-4dca-b023-ee2d6af87133

Jag tog tydligen en selfie på toaletten trots att det var folk där inne = full.

 

9f9b2974-e410-41c4-be30-8c01de4734cc

Sen drack vi hot shots. Jag har nämligen bestämt att jag ska göra det populärt igen. Det var ju 90-tal på Historieätarna i måndags och då berättade de att alla drack hot shots på 90-talet, men sen slutade man med det helt plötsligt. Så kan vi ju inte ha det.

 

0ea23d83-5524-4414-a463-809cf128f27b

Och idag jobbar jag. Men snart måste jag städa, för vårt vardagsrum ser ut såhär as we speak. Vi hade nämligen också en del grejer hos F’s mamma som vi förvarade i hennes garage, bland annat min soffa som jag hade i min förra lägenhet. Det lär bli trångt här innan vi kommit på vad vi ska göra med den.

Sådär! Klart slut på bra helg och förlåt för långt inlägg! Hoppas ni haft det bra också <3

 

0

Trackback from your site.

Comments (38)

 • Tres

  |

  Hej och tack för en kul blogg!

  Kan tipsa om en medicin som heter Minifom – när de opererar med titthålsteknik blåser de nämligen upp buken med en gas som kan vara lite svår att bryta ner själv, så kan vara skönt med lite hjälp på traven.
  Kram!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack för tips! 🙂

   Reply

 • Jenny

  |

  Så underbart att du lägger upp en bild på svullen mage! Mer sånt åt folket! Jag har också svullen mage och har funderat på om det är “normalt” eller ej. Känner mig jätteobekväm ibland. Nåja,det finns värre saker än lite svullen mage. Tack för mig 😀

  Reply

  • Egoina

   |

   Klart det är normalt! Min mage är ofta svullen, speciellt innan mens eller om jag ätit mycket osv. Dock inte lika svullen som på bilden kanske, men min mage kan verkligen ändra skepnad under månadens gång. Haha. Ja, det finns verkligen värre saker. Så länge den fungerar som den ska tycker jag att vi ska vara hur nöjda som helst. 🙂 Kram!

   Reply

 • M

  |

  Haha jag tycker min mage “hänger” alltid ner lite när jag ligger på sidan. Och jag har inte gjort nån operation eller nåt. 🙂 Trodde allas gjorde det (förutom de kanske som har jätteplatta magar, vad vet jag) när de ligger. Haha men det kanske bara är min…! 🙁 :’)

  Hoppas såret som gick upp läker snart! <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Nejdå, det gör säkert min också 🙂 Inget konstigt med dig alls!!! Men nu är det som en stor klump och jag känner att den hänger för att den liksom är tung, haha. Bara konstig upplevelse att ha så stor skillnad på sin kropp från en vecka till en annan. Tack <3

   Reply

   • M

    |

    Jo, så är det förstås 🙂 Klart det känns annorlunda. Hoppas du mår bättre och känner dig som dig själv igen snart! 🙂

    Reply

 • Hanna

  |

  Älskar när du skriver långa inlägg! Speciellt sådana likt detta med bilder och sen text under 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack, kul att höra! Då fortsätter jag 🙂

   Reply

  • Louise

   |

   Håller med!

   Reply

 • Robert

  |

  Härliga bilder! Så smarrigt! 😉

  Reply

 • Frida

  |

  Hej,

  tråkigt att läsa att du har haft en sådan tuff period, men lika härligt att se att det börjar vända. 🙂 Jag ville mest skriva för jag relaterar väldigt till den svullna magen efter titthålsoperation. Jag gjorde en likadan operation p.g.a. min Endometrios. Något jag dock upplevde som rätt tufft efteråt var just problemen med min svullna buk. Som en annan som kommentera skrev beror det på gasen de använder. Jag fick dock ingen information om att detta kan finnas kvar i magen under extremt långa perioder efter operationen. Min mage återställdes inte helt förrän efter drygt ett år. Så finns det sätt att underlätta för gasen att brytas ner skulle jag hoppa på det med en gång. Kanske är väldigt olika för alla. Vet bara att jag hade uppskattat att ha vetat detta innan, hade känts lite mindre frustrerande då 😛

  Hoppas du får en riktigt fin fortsatt december,
  Kram!

  Reply

  • Egoina

   |

   Ett år?!!!! Oj jäklar! Hoppas jag slipper det. Måste ju varit hur frustrerande som helst!

   Reply

   • Patricia

    |

    Min operation var inte helt likadan men hade också sjukt uppsvälld mage och fötter (!) efteråt, efter 3 veckor var svullnaden bara plötsligt borta Hoppas de går relativt snabbt för dig med

    Reply

    • Egoina

     |

     Så random med fötterna?? Haha. Tack 🙂

     Reply

 • Nance

  |

  Recept på den efterrätten tack! Ser gudomligt ut.

  Reply

  • Egoina

   |

   Skrev ju ut det 🙂

   Reply

 • Johanna

  |

  Förlåt?! Förlåt för långt inlägg?? Du är ju galen, kvinna. Bästa på hela helgen ju.

  Reply

  • Lulle

   |

   Håller med! 😀

   Reply

 • Sofia

  |

  Herre min skapare vad god maten ser ut! Västerbottenpaj är ju så underbart.

  Reply

 • ida

  |

  Fråga din läkare om medicinen först innan du tar den på eget bevåg.
  Ibland kan man ha genomgått liknande operationer men kan inte klara av samma medicin.

  Du kanske fortfarande har ytliga blodkärl som lätt spricker efter operationen, de har ju trots allt tagit en kniv och skurit upp din mage så några kärl sprack ju på vägen. (mycket minimal “kniv” men ändå)
  Säg till Frederic att bära allt. Det är inte kul att fördröja läkningen.

  Reply

 • Linnea

  |

  Jag vill bara säga att historieätarna har fått mig att inse att 90-talet är så långt borta, fast jag trodde att allt var ungefär samma som nu 😉 haha äter fortfarande 90-talsmat hela tiden tydligen och blev också inspirerad till att börja med hot shots 😉

  Hoppas du kryar på dig snart! 🙂

  Reply

 • Denice

  |

  Här i sthlm dricks de hot shots med jämna mellanrum. 😉

  Reply

 • X

  |

  Jag har gjort samma operation som dig och i samma veva gjordes även en skrapning av livmodern. Jag måste säga att jag är imponerad av att du är så pass på benen att du orkar flytta och partaja. Jag var i princip sängliggande i flera veckor, hade så sjukt ont. Klarade av att gå till jobbet efter cirka två veckor men gick framåt lutad länge länge. Det är nog på riktigt det mest smärtsamma jag varit med om, efter operationen alltså. Däremot läkte mina sår jätte fort. Ungefär en vecka tog det och nu två år senare syns bara svagt ljusrosa ca 1 cm långa streck där titthålen gjordes.

  Reply

  • Egoina

   |

   Usch då! 🙁 Hade det också jättejobbigt, i alla fall i början. Så konstigt att de inte sa något om det? De sa typ bara att det är “ett litet ingrepp” och att man antagligen kan jobba som vanligt direkt efter. What the fuck.

   Reply

   • X

    |

    Oj sådan skillnad på bemötandet. Till mig sade läkaren att jag nog kunde räkna med post op smärta i ungefär en vecka. Nu tog det ju betydligt längre än en vecka iofs. Sen får man ju inte glömma bort den mentala biten. Man gick ju först omkring och trodde att det skulle bli en bebis några veckor. Sedan fick jag precis som dig genomgå många ul och blodprover i ett par veckor innan det blev operation.

    Reply

    • Egoina

     |

     Ja verkligen! Hade hellre velat att de sa så. Jag har mest känt mig onormal och typ gnällig som haft så ont och varit ledsen 🙁

     Reply

 • Sabina

  |

  Jag började titta på Skam efter att du skrev och älskar den! Såg 2 säsonger i helgen. Känner just nu dock att jag saknar Noora så mycket efter att “hennes”säsong är slut 🙁
  Tycker helt plötsligt dessutom att norska är fint, haha! Har hört det så lite innan men det är ju supermysigt att lyssna på.

  Reply

 • Rebecca

  |

  Jag gillar Skam jättemycket och har snart sett de två första säsongerna, MEN varför har de så långa pauser när de pratar. Man sitter där och väntar på att någon ska börja prata eller svara när någon annan har sagt något. Jag sa det till min pojkvän (som är ifrån Peru och fattar typ ingenting när de pratar hehe) och han sa “De kanske pratar så i Norge” haha. Tvivlar på det dock. Bara en liten sak jag har stört mig på. Kanske är ensam om det haha.

  Reply

 • Linda

  |

  Jag måste bara säga tack för att du tipsade om SKAM! Har kollat igenom första säsongen nu och jag älskar den 😀 Tråkigt att det bara finns 3 säsonger, ska försöka spara liiite på det..

  Reply

 • Jenny

  |

  kanske konstig fråga haha men vad är det lilla guldiga fodralet du håller i på bilden där du sminkar dig på tåget?

  Reply

  • Egoina

   |

   Ett puder! Från Max Factor. Bästa! Prova det 🙂

   Reply

 • Amanda

  |

  Folk har INTE slutat dricka hotshots. Mvh bitter bartender

  Reply

 • Lina

  |

  Känner mig knäpp för tänker precis som dig och F med Skam. Har nu fått min man att se s 1,2 och han är inte besatt men han tycker om varje fall om det! Får nog nöja mig där…. haha för tanken har slätt mig hur ska vi ens kunna vara gifta om han inte tycker om Skam. Jag är ju besatt…

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha <3 Tur han tycker om det i alla fall. F säger att han vill se det, men verkar inte överdrivet angelägen :/ Haha.

   Reply

 • Sara Hjalmarsson

  |

  Har precis plöjt igenom både säsong 1 och 2 av skam och kan inte sluta tänk på hur lik du är Eva!
  Vore kul att höra dig prata norska!:D
  Hoppas dina magproblem snart går över! Du är grym!

  Reply

Leave a comment

Arkiv