Follow my blog with Bloglovin

Tankar just nu

Har inget konkret att blogga om, så vi kör några punkter om vad som rör sig i mitt huvud just nu:

• Det är inte lätt att ligga hemma en vecka och få mängder av nyhetsbrev med det ena erbjudandet efter det andra. När man inte har mer än sin dator och dessutom är nyopererad, ofantligt uttråkad och tycker synd om sig själv är det tydligen lätt att unna sig. Jag shoppade massor förra veckan. En webshop hade 25% på allt och jag shoppade hur mycket som helst med motiveringen att jag skulle returnera det mesta och bara behålla det som var fint. Nu har jag fått paketet och problemet är att allt är fint? Alltså det händer ju ALDRIG?! Jag trodde inte att en sådan situation skulle vara ett problem någonsin. Så nu är jag alltså inte besviken över att “inget var fint”, utan istället för att jag måste returnera saker som jag egentligen gillar. För det måste jag väl? Man kan inte motivera att nätshoppa saker man egentligen inte behöver för flera tusen bara för att det är synd om en. Vem är jag ens. Här snackar vi i-landsproblem gånger en miljon. Stackars tjej som måste returnera fina kläder liksom. Men. Faktiskt irriterande ju.

 

img_1895

 

• Jag skulle ta en banan och så hände det här. Alla bananer på klasen (haha så kul ord) bara knäcktes av utan att jag knappt rört dem. Dessutom hade alla skalen spruckit. Så konstigt, de var inte ens särskilt övermogna. Någon konstig banansjukdom? Fattar nada.

• Alltså badmössa! Det slog mig när jag duschade precis att badmössa ju faktiskt är en jättesmart sak! Varför använder man inte det? Eller gör ni det kanske? I min värld är det något tanter använder och något som finns på hotell, det är inte något jag ens tänkt på att köpa och ha hemma för att använda. Istället sätter jag upp håret och anstränger mig för att inte blöta ner det när jag duschar och inte vill tvätta håret. Det hade jag ju sluppit med en badmössa. Badmössor to the people!

 

img_1834

Här är en smygbild Ida tog på mig i måndags. RIP hår.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (38)

 • Emilia

  |

  Att bananerna spricker i skalen utan att vara övermogna beror på att de varit för varma tidigt i mognadsprocessen. Att de gick av i toppen beror troligtvis på att de plockades under orkansäsong då bananerna tenderar att lättare få kronröta. Bananerna är väldigt känsliga, de vill förvaras i 14-18 grader, är det kallare riskerar de att få köldskador och är de varmare mognar de fram för fort. Bananerna vill inte heller ligga nära äpple, tomat eller andra frukter som utsöndrar etylengas då det är den som får bananerna att mogna ( det är även den gas som tillsätts i mognadsanlägningarna i sverige då bananerna plockas och fraktas hit gröna).

  Lite nördigt men jag jobbade tidigare med frukt och grönt på ett av sveriges största livsmedelsföretag och snappade upp ett och annat 😉

  Svara

  • Sofia

   |

   Shit vad du kan mycket om bananer! Nu har jag lärt mig något nytt idag. 😀

   Svara

 • Josefine

  |

  Men joooo klart du får behålla!! Här kommer en förklaring till varför;
  1. Det ÄR synd om dig och då får man faktiskt unna sig!
  2. Tänk vad mycket nytta du kommer ha av det! (Du är ju vettig så tänker att du köpt bra grejor!)
  3. Du har köpt det på rea, med 25% rabatt! TÄNK hur mycket pengar du har sparat!!
  4. Det är snart jul så du kan se det som en julklapp till dig själv!
  5. Det är snart nytt år och då behöver man lite nya saker för att liksom fira in det nya!

  Jag kan fortsätta men jag tror du förstår, var lite loco och behååååll! Du förtjänar det! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha sant! Får vara lite mer generös mot mig själv minsann 😉

   Svara

   • Marie

    |

    Jag håller med Josefine 😉 Kan du inte visa vad du har köpt? Blev ju sjukt nyfiken här 😀

    kram och ta hand om dig

    Svara

 • Elsie

  |

  Jag använder badmössa. Men det är nog något jag håller för mig själv i vanliga fall. Mvh 29 år

  Svara

 • Rebecka

  |

  Jag använder badmössa! Så skönt att slippa få håret blött Upplever också att de är mest tanter som använder haha!

  Svara

 • Emelie

  |

  Jag har alltid badmössa när jag badar/duschar. Förutom de gånger jag tvättar håret då.
  Jag hade aldrig klarat mig utan det.
  Köper på mig några stycken varje gång jag är på gekås i Ullared, kostar bara någon tia styck där ^^

  Svara

 • Marie

  |

  Jag använder basmössa hela tiden för jag tvättar håret så sällan, och vill inte få det lockigt efter varje dusch. Men jag tycker det är så svårt att hitta badmössor i butiker! (Någon som har tips?) Jag har bara hittat på Åhléns, och den blir dålig (i resåren) efter ett tag så jag måste köpa ny efter en tid.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag behöver också tips! 🙂

   Svara

   • Emma

    |

    Jag har en ankbadmössa från lagerhaus

    Svara

 • Sofia

  |

  Är det någon gång det är berättigat att shoppa grejer man inte behöver för tusentals kronor så är det väl när det är synd om en? Behåll! Och visa! 🙂

  Svara

 • Lovisa

  |

  Det är obviously ett tecken från ovan att du ska behålla!!! Keep!!! Tänk dessutom om det aldrig mer händer, då kommer du gå och störa dig på det sen. Jag känner allt dig efter typ 7-8 år här haha 🙂 Kram och krya på dig <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, vem är jag att säga emot universum?!?? Helt rätt!

   Svara

 • Hanna

  |

  Det är så kul att gå in på din blogg nu! Det märks att du börjar må bättre, och det gör en så glad 😀

  Svara

 • Maria

  |

  Haha använt badmössa slaviskt i flera år.. tantigt, ja men sååååå värt inte ens behöva tänka på att håret kanske blir fluffigt pga liite fuktigt luft/droppe vatten

  Svara

 • Malin

  |

  I say: behåll! Det är ju juletider, då ska vi vara extra snälla mot varann (och oss själva) 🙂

  Svara

 • Citrin

  |

  Jaa jag tvättar bara håret typ 2 ggr/vecka så helt sant, badmössa vore ju toppen… Var köper man en? Undra om pojkvännen kommer dö av skratt? 😉

  Svara

 • Robert

  |

  Kör ALLTID med badmössa. 😉

  Svara

 • Annika

  |

  Det är så konstigt det där med bananerna! Jag jobbar på Ica och ibland får vi hela lådor med spruckna bananer som i övrigt är jättefina. Så synd för det är ju ingen som vill ha dem. Varför blir det så??
  Hahha det stora bananmysteriet

  Svara

 • Sandra

  |

  Oo, badmössa ger såna flashbacks, under lågstadiet var det strängt förbjudet att duscha utan mössa under vintertiden.

  Jag hade bara en vanlig duschmössa vad jag minns, men de cooola tjejerna hade som en fyrkantig påse med fönster i,lite som man trodde att rymdmössor såg ut, som man tog över hela huvudet och ansiktet… inte så praktiskt dock om man vill tvätta ansiktet!

  Svara

 • Amanda

  |

  Jag köpte faktiskt en badmössa för ett par månader sen. Så smidigt om man ska duscha men inte vill tvätta håret! Jag köpte min för ynka 20 kr på TGR!

  Svara

 • Emma

  |

  Använder också en duschmössa när jag inte vill att håret ska bli blött, fyra-åriga dottern också. Finns på TGR tex!

  Svara

 • Susanne

  |

  Använder badmössa när jag inte ska tvätta håret. Varken hår eller hårbotten mår så bra av att få vatten på dig för ofta. Mvh en känslig typ 😉
  Sist min syrra kollade i mitt badrumsskåp började hon gapskratta åt mössan, men det bjuder jag på..:- D

  Svara

 • ida

  |

  Jag använder alltid duschmösssa av två anledningar.
  Fukten i luften förstör tiden jag lagt ner på att locka håret så de raknar.
  Jag slipper tänka på att vara försiktig med duschslangen.
  Men alltid när jag reser glömmer jag ta med duschmössa så då brukar jag ta en vanlig plastpåse och knyta över håret.

  Svara

 • Mli

  |

  Wow, just det – hur gick det med håret egentligen? 😮

  Svara

 • Gabriella

  |

  Behåll! Om man inte ska unna sig när man mår dåligt och det verkligen är synd om en, so WHEN?! 🙂
  Skänk bort lite andra kläder och gör plats för det nya. 😀

  Ta hand om dig.

  Svara

 • Linnéa

  |

  Alltså skäms nästan över att skriva detta… men jag använder badmössa JÄMT! Förutom när jag ska tvätta håret då såklart. Jag har vanligtvis lockigt, känsligt hår och det blir ju lockigt bara av vattenångan och det är exakt DÄR det braiga med badmössa kommer in! Det är sååå smidigt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej skäms inte, så smart ju!

   Svara

 • Milla

  |

  Behåll!!!! När man väl behöver kläder sen är det omöjligt att hitta, alltid nåt som sitter fel eller är för dyrt osv. Om du hittat saker du tycker om så gör du dig själv en tjänst för framtiden, då du kommer slippa leta efter just dessa plagg senare. Har köpt kläder, skor och väskor förr och tänkt “behöver inte detta, när ska jag använda det?” och vips kommer det perfekta tillfället upp 😉

  Svara

 • Sabina

  |

  Tycker du ska behålla dina inköp om du har råd, du kan behöva lite extra kläder och fina saker i livet just nu ^_^

  Svara

 • L

  |

  Varför kan man inte duscha håret utan att tvätta det? Det gör jag jämt

  Svara

  • Egoina

   |

   För att min hår tar tusen år att torka och orkar inte det projektet varje dag 🙂

   Svara

   • L

    |

    Haha, jaha. Jag har en superkort pixiecut så mitt hår torkar på en minut, ungefär. Har aldrig tänkt på att det kan ta tid. Haha, trög tjej

    Svara

 • Lovisa

  |

  Du gör helt rätt att unna dig nya kläder! Det är du värd. Ja badmössa är egentligen väldigt smart, har nästan aldrig använt det. Minns att jag fick en badmössa när jag började skolan att ha när jag skulle duscha efter gympalektionen. Så när jag började skolan fick jag en skolväska, pennskrin, gympapåse och duschmössa, och jag minns att jag var så stolt över just badmössan haha! Har dock inte använt min duschmössa mer än i första klass.

  Svara

 • Victoria

  |

  TREAT YO SELF

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv