Follow my blog with Bloglovin

Topp 10 emojis under 2016

Veckorevyn har gjort en lista på topp 10 emojis som användes mest på Instagram under 2016 och jag och Ida tyckte det var en kul grej och använde rasten till att gissa vilka vi trodde skulle vara med på listan. Vi brydde oss inte om att det skulle vara i ordning, utan man fick rätt om emojin fanns med.

Här ser ni våra gissningar:

 

img_1873

Alltså jag vet inte varför, men jag fick total hjärnsläpp när jag skulle lista. Kom inte på en enda emoji! Skämdes när jag såg facit eftersom vissa var så självklara.

 

Här kommer då facit:

 

img_1879

Det röda hjärtat är ju givet som etta. Jag tycker att alla emojis är väldigt självklara egentligen, förutom det blå hjärtat. Say what? Jag tror aldrig jag ens sett någon använda det? Eller? Känns inte rimligt att det är den tionde mest använda emojin, men tydligen. Vem använder detta blå hjärta egentligen? Gör ni?

Min spontana tanke var  att det är mammor på Instagram som använder det om de har en pojke (och rosa om det är en flicka). Viktigt med *pojkfärger* och *flickfärger* liksom. Men jag följer i princip inga mammakonton, så jag kan ha helt fel. Kanske gillar folk bara blå hjärtan helt enkelt och inte ska väl jag komma här och prata genus och applicera samhällsstrukturer på en emoji-topplista likzzzom.

Vilka emojis hade ni gissat var topp 10? Eller nej, det jag mest undrar är vilken som är er mest använda emoji? Min är det röda hjärtat. Så vanlig är jag.

 

4 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (58)

 • Linda Monroe

  |

  Jag tror jag har fyra som är mina mest använda, för de skickar jag alltid i en emoji-kombo till min pojkvän i slutet på alla mina sms till honom! Smiley med hjärtögon, rött hjärta, puss-emojin och den röda pussmunnen.

  Svara

 • M

  |

  Jag har en teori om varför det blå hjärtat är med på topp tio 🙂 Hehe, för såhär tänker iaf jag när jag använder hjärtan i andra färger än rött på instagram. Rött hjärta känns väldigt älskande,starkt och liksom … kärlekigt! Men ibland kan man ju vilja uttrycka glädje, tacksamhet, att man tycker om någon/något till någon som man kanske inte har haft så mycket kontakt med eller som själv inte brukar skicka massa hjärtan. Och då känns det lite mildare med en annan färg på hjärtat, istället för den mest klassiska kärleksfärgen. 🙂
  /Mvh överanalyserande tjej

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra teori!! Det är säkert så! Men det finns ju ett grönt, gult och lila hjärta också. Men det blå känns väl mest “basic” typ. 🙂

   Svara

  • ebba

   |

   prick samma teori jag har! 🙂

   Svara

  • Ida

   |

   jag använde tidigare det blåa hjärtat mycket då jag spelade i ett lag som hade blåa tröjor och det är ganska vanligt så tänker att sportfånar använder det mycket? typ “go chelsea <3" eller vet inte haha

   Svara

 • Jessica

  |

  Min mest använda är (smiley med himlande ögon om den inte syns)
  kändes ganska självklart för mig haha! Används ofta för jag och en tjejkompis är trötta på killar/dejter allmänt hehe…

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Gillar också den!

   Svara

  • ebba

   |

   vilken ÄR det ens? mvh tjej som ofta himlar

   Svara

 • Maria

  |

  Jag använder det blå hjärtat ibland. Och det gula! Mest för omväxlings skull haha. De lila och gröna hjärtana är för fula.

  Svara

 • Louise

  |

  Min vanligaste emoji är “nöjd gubbe”. Betyder det att jag är överdrivet nöjd med alla sms jag skickar?

  Undrade förresten om din lista var till höger eller vänster och vad en “penis-emoji” är?

  Slutligen så använder jag ofta blå hjärta, och precis som du skriver så är det när jag ex instagrammar nåt om sönerna.

  Kram
  Louise

  Svara

  • Egoina

   |

   Antagligen 😉 Min är till vänster. Haha! Det är en aubergine (eller en majskolv?). Fick fråga Ida 🙂

   Svara

  • Robert

   |

   Haha. Vänta…. 😉

   Svara

 • Katta

  |

  Mina vanligaste

  Svara

  • Katta

   |

   Ok inga syntes.

   Gubben med skrattårar
   Den galna med tungan och ett öppet öga
   Pussgubben
   Den med hjärtan till ögon

   Svara

 • Faith

  |

  Använder ofta blått hjärta för att det passar bättre med natur- och vinterbilder! Också li

  Svara

 • Denise

  |

  Mina 10 favoriter (inte i ordning) :
  ✌️
  Haha va muppigt att jag inte ens tvekade på vilka jag skulle välja

  Svara

  • Denise

   |

   Nehe man kunde tydligen inte skicka emojis här? Ååh och beskriva dom är jag för lat för hehe

   Svara

  • Egoina

   |

   Haha fail att bara en syns 🙂

   Svara

 • Mathilda

  |

  är min mest använda :)!

  Svara

 • Sara

  |

  blått hjärta för himmelsblått såklart! MFF

  Svara

 • Sarah

  |

  Om du går in på instagramkontot blackjaguarwhitetiger så kommer du kanske inte undra varför längre. Send some blue Love till hans angels. Tror hans konto kan stå för majoriteten av dem

  Svara

 • Josefin

  |

  Jag och min kompis använder det blå hjärtat som en symbol för empati. Vi har båda under den senaste tiden gått igenom ganska jobbiga saker och det blå hjärtat har för oss blivit en symbol för att vi tänker på varandra och förstår att den andre har en jobbig tid just nu. Så det blå hjärtat ligger nog med på min topp 10 i år (önskar att saker och ting hade varit annorlunda så att jag inte hade behövt använda det så mycket…)

  Svara

 • Robert

  |

  Tror min vanligaste är den här: 😉

  Svara

 • M

  |

  Det blåa hjärtan är såklart för Malmö FF! Hahah:))

  Svara

 • Erika

  |

  Min vanligaste är nog det blå hjärtat, haha. Eller en av dem iaf. Blå är min favoritfärg så jag gör ganska ofta mina FB-messengers chattrum till blå och det blå hjärtat som förvald emoji =D

  Svara

 • Johanna

  |

  Blått hjärta använder jag ofta, och ser ofta hos andra, på bilder av hav. Bild på blått hav = emojis såsom blått hjärta, blå fisk, blå val, ankare, snäcka osv.

  Svara

 • Nina

  |

  På tal om emojis… jag har alltid haft iphone men bytte nyligen till samsung och vad emojisen ser annorlunda ut! En dansande tjej i röd klänning jag skickat ett par gånger översätts i samsung till en liten pojke med afro på samsung, haha!

  Svara

 • K

  |

  Haha vaaaa? Inte alls självklar lista tycker jag! Min etta är vanliga glada gubben 🙂 Men vad hände med tumme upp? Också mycket högt rankad hos mig 😛
  Mina vanligaste är glad smiley, puss-smiley med hjärtat, alla tre smileysarna med tunga (vanlig, blinkande, >.<-ögon), blinksmiley, jätteglad smiley, skrattgråtande smiley, tumme upp och smiley med hjärtögon.

  Svara

  • K

   |

   Har aldrig någonsin skickat ett blått hjärta, däremot gult till nån som man mer vill skicka ett vänskaps-hjärta till än ett kärleks-hjärta. Tycker det gula utstrålar värme medan de blåa utstrålar kyla, och kärlek och kyla går inte ihop för mig hahaha. Lila är också ok och grönt är weird.

   Svara

 • Angelica

  |

  Jag ÄLSKAR den som jag kallar för “sneaky” (= smileyn med ett sneaky (snett) leende). Tycker den passar till allt och ger mycket tolkningsutrymme för den som får den skickad till sig

  Svara

 • Emma

  |

  Haha nu känner jag mig dålig för jag använder det blå hjärtat när jag skriver om min son men som försvar är det mest för att jag tycker det hjärtat är finare och i övrigt är jag inte alls förtjust i blått. Skulle han vilja ha rosa i framtiden skulle han självklart få det Haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, känn inte så!! Blått är fint <3

   Svara

 • Emma

  |

  Förresten, hur gör man emojis som syns här? Mina kommentarer ser alltid så knäppa ut eftersom emojisen inte kommer med 🙂

  Svara

  • Emma

   |

   Och där lyckades jag visst bara för det… 😛

   Svara

 • Malin

  |

  Min vanligaste är nog den som skrattgråter. Använder den jämt till de mesta, haha! Annars den med hjärtögon eller den som gör “hmmm” å håller sig på hakan. eller den överdrivet glada/lyckliga

  Svara

 • Amanda

  |

  Kanske har blivit mycket rött/blått under valet? 🙂

  Svara

 • Sabina

  |

  Min vanligaste är nog smileyn med hjärtögon, men jag använder mig faktiskt av alla hjärtan som finns tillgängliga haha. Lite variation i livet :’D

  Svara

 • Nancy

  |

  Min kille brukade skicka det blå hjärtat till mig. Jag skickade det röda hjärtat och han skickade det blå hjärtat

  Svara

 • JHH

  |

  Jag är ytterst sparsam med just röda hjärtan. Det är mest vid “viktiga” tillfällen och de närmaste jag skickar röda hjärtan till. Det kommer ur att jag från början hade svårt att skicka hjärtan hit och ditt i en massa sms men att “alla andra” på jobbet gjorde det och då blev det så tråkigt att jag inte gjorde det. Gjorde då en kompromis och valde de andra färgerna. Nu använder jag de rosa hjärtanen mest. Blått använder jag oftast i naturbilder med himmel/hav (på tex ig) grönt med annan natur och gult när det passar.

  Svara

 • Saga

  |

  För min är det blå hjärtat ett kallt hjärta så undviker det för att inte verka kall mot nån:)

  Svara

 • Hannah

  |

  Det är nog inte helt fel. Enda gångerna jag någonsin sett någon använda blå hjärtan är gamla bekanta som lägger upp bilder på sina pojkbebisar och jag har alltid undrat varför inte det vanliga röda hjärtat duger… suck

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag använder blåa hjärtat för att inte vara för mainstream med ett rött hjärta, men nu är det kanske inte så unikt då 😛

  Svara

 • Julia

  |

  Gubben som skratt-gråter, gubben med solbrillor och gubben som himlar med ögonen.

  Svara

 • Mli

  |

  +1 ang blå hjärtat, tror (tyvärr) också på förlegade könsroller. Min mest använda är nog gråtskratt pga #harsåhimlakul. Eller så har jag ingen partner att bomba med det röda hjärtat… Haha. Tolkningsfråga.

  Svara

 • Sandra

  |

  Min mest använda är apan som håller för ögonen.. joråsåatteh..

  Svara

 • Ebba

  |

  Jag tänker att det blå hjärtat kanske kan ha att göra med valet i USA, att blå hjärtan exempelvis användes för att visa sitt stöd för Clinton. Men om det varit lika populärt tidigare år så har jag inte en aning om varför 🙂

  Svara

 • Sofia -+bipolär+och+f.d+laestadian

  |

  Tyckte det såg ut ungefär som jag hade trott. Jag har märkt att många använder de andra hjärtana som inte är röda när man vill visa omtanke men att man inte riktigt är så nära i relation för att använda ett rött haha 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Överanvänder nog nr 2 och nr 7 på listan. Heheee.

  Svara

 • Jennifer

  |

  Haha fick en son i år och alla smsar blå hjärtan för fullt! Tror helt på genusteorin!

  Svara

 • Sinan

  |

  Det blåa hjärtat står för friendship. 🙂

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag använder det blåa hjärtat jätteofta, till vintriga/isiga bilder och bilder från havet, skärgården och stugan. Tycker det är jättefint haha.

  Min mest använda emoji är den stora glada gubben “:D”.

  Svara

 • Grodan

  |

  För att blåa hjärtan är så sjukt snygga!!! <3

  Svara

 • Hanna

  |

  Min mest använda ät nog smileyn med pussmun och ett hjärta
  Blåa hjärtan har jag nog bara använt ett fåtal gånger men röda, rosa och lila hjärtan använder jag, de känns mest kärleksfulla!

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag använder mest, men jag använder blå hjärtan hela tiden också för att kunna visa min kärlek till ❤. Plus att blått är min favoritfärg så det är lite min grej! ☺

  Svara

 • Sara

  |

  Jag använder alltid det blåa hjärtat i samband med flygplans-emojin och hashtaggen #flysas när jag lägger upp bilder från jobbet (jaa jag erkänner att jag kanske är lite nördig! hehe)

  Svara

 • Lillabus

  |

  Blåa hjärtat används ofta i sportsammahang. T.ex som jag när jag visar kärlek till IFK Göteborg så använder jag de blåa och en fotboll.

  Svara

 • Malin

  |

  Bara jag som inte fattar vilken “penis-emojin” är? Vad har jag missat? 😀 haha

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv