Follow my blog with Bloglovin

Att sakna något man inte tycker om

img_1020

Det blev tacos ikväll och jag kom på en briljant idé! Trodde jag i alla fall. Det är nämligen så att jag verkligen avskyr spiskummin. Jag tycker det både luktar och smakar vidrigt och kan inte förstå att inte andra också känner att det luktar svett? Varje gång något innehåller spiskummin tycker jag det luktar gammal gubbe, förstår inte att folk tycker det luktar gott?! Snälla säg att någon håller med?

I alla fall. Jag älskar tacos och brukar försöka ignorera spiskumminen som finns i tacokryddan för att jag tycker om tacos så mycket. Men de senaste åren har det varit svårt. Jag blev illamående efter att jag ätit tacos en gång och efter det tål jag kryddan ännu mindre. Så nu kom jag på den smarta idén att jag faktiskt kan skippa kryddan. Så vi stekte halva köttfärsen med tacokrydda och den andra halvan utan.

Men när det var dags att äta var det inte ens gott. Det var som att äta tacos….utan tacos. Jag vet inte om jag kryddade för lite eller för dåligt, men det smakade liksom inget. Sån besvikelse. Frågan om det är just spiskummin jag saknar? Vad knäppt det vore att sakna något som man egentligen inte tycker om. Undrar om det finns tacokrydda utan spiskummin? Får prova det nästa gång i så fall.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (54)

 • Josefine

  |

  Du kan ju testa o göra egen tacokrydda men utesluta det du inte gillar 🙂 Har inte testat att göra egen men här nedan har du ett recept!

  0,5 tsk salt
  2 tsk chilipulver
  2 tsk paprikapulver
  1 tsk vitlökspulver
  1 tsk lökpulver
  1 tsk spiskummin
  2 krm cayennepeppar

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Får prova det! Borde vara nyttigare också utan att tillsatser och skit 🙂

   Svara

 • Jasmine

  |

  Varför testar du inte att blanda egen? Du kan göra en större mängd och hälla i en liten burk.
  Eller bara krydda med olika kryddor samtidigt som du gör tacon. Så gör jag för är inte så förtjust i tacokrydda

  Svara

 • Linnea

  |

  Testa att göra egen tacokrydda istället, då kan du ju helt enkelt bara utelämna det du inte tycker om men får ända smak på köttfärsen Finns en massa olika recept om man googlar!

  Svara

 • Amandahans - Skönhetblogg

  |

  Åh jag gillar inte heller spiskummin… Så när vi äter tacos använder jag vitlökspeppar, chili, paprikakrydda, salt och kött-buljong. Supergott!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ahh kanske behöver lite buljong för att göra den mer fulländad 🙂

   Svara

 • Elin

  |

  Håller helt med dig om svettlukten. Älskar dock smaken men tycker det är lite pinigt att käka något som luktar så illa

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha tack för att du förstår vad jag menar!! Frederic förstår inte alls var jag får svett ifrån, haha!

   Svara

 • Robert

  |

  Har aldrig tänkt på det. Skönt! 😉

  Åt själv ostgratinerade nachos med köttfärs alldeles förut. Inte fel. 😉

  Svara

 • Vilma

  |

  Herregud ja!!! Jag trodde jag var helt ensam om att tycka att svett luktar som tacokrydda. Har ignorerat det för jag trodde mitt luktsinne var konstigt men äntligen har jag hittat någon som tycker likadant!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha känner samma! Trodde jag var knäpp!

   Svara

 • Frida

  |

  Jag använder alltid fajitaskrydda istället, kanske inte rekommenderat av Santa Maria, men helt klart rekommenderat av mig! Brukar dessutom göra en awesome köttfärspaj med fajitaskrydda samt paprika/chili-creme fraiche.

  Svara

 • Kristin

  |

  Är iofs själv en sån där som gillar spiskummin väldigt mycket, men tänkte tipsa om att det är himlans enkelt att göra egen tacokrydda. Det kanske är värt att prova på det men utesluta spiskumminen? 🙂 Bara googla så dyker det upp massa olika blandningar som ändå blir ungefär samma smak som den man köper!

  Svara

 • Nataliew

  |

  Men vadå kryddade du med allt förutom spiskumin?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag provade mig fram lite. Typ sambal, paprika, salt och peppar. Men borde nog googlat 🙂

   Svara

 • Sabina

  |

  Jag tycker att tacokrydda på påse är svinäckligt så använder aldrig den! Förstår inte folk som gör det. :’D Jag brukar krydda färsen med vitlök, paprika och chili istället.

  Svara

  • Egoina

   |

   Gjorde det också. Men jag tyckte liksom det ”saknades något” :/

   Svara

   • Cathrine

    |

    Man måste krydda ganska mycket, den färdiga blandningen innehåller både salt och socker som hjälper till att höja smakerna, så var inte rädd för att fräsa på lite extra 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Ja! Måste hem och krydda sönder resterna 🙂

     Svara

 • Etica

  |

  Har du testar göra egen tacokrydda? Inte alls speciellt många ingredienser och då kan du ju enkelt skippa spiskummin 🙂

  Svara

 • Nati

  |

  Krydda själv bara och strunta i spiskummin (eller ta pytte)! Jag drar på lök (krydda alltså) vitlök, chili flakes, spiskummin och örtsalt typ, smakar typ exakt likadant som tacokrydda men då kan man styra lite själv! Kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Låter gott 🙂

   Svara

 • Miranda

  |

  Ja! Ja! Ja! Äntligen någon som känner samma som jag!
  Men jag äter inte ens ”svensk taco” pga spiskummin. Och jag äter allt!
  Ett tips är att använda fajita-kryddan, eller använda halv tacokrydda och själv krydda extra med salt, peppar, chilli, vitlök eller vad du nu gillar. #youarenotalone

  Svara

 • Marie

  |

  Avskyr också spiskummin! Klöks typ av smaken. Haha! Har fått för mig att de olika märkena av taco-krydda innehåller olika mycket spiskummin och kan därför äta Santa Marias taco-krydda. Bäst var dock Old el Paso, men hittar sällan den längre 🙁 ICAs egna är värst enligt mig! Man får dessutom inte ta mer krydda än ”receptet” och inte låta det koka in för länge! Så kan vara att du får ha smakprovning? Kanske finns någon variant som luktar och smakar mindre illa!

  Svara

 • Julia

  |

  Trodde också jag var ensam om att tycka att det luktar svett!! Steker alltid med alla fönster öppna för att det inte doften ska sätta sig och ”stanna kvar” i lägenheten, usch!

  Svara

 • Hannah

  |

  Klart drt luktar gubbsvett, det trodde jag ”alla” var eniga om. MEN det smakar ju gott. Det är ju inte tacos utan spiskummin liksom 🙂 det är en sån där krydda som är självklar där den ska vara på något sätt just för att den smakar så speciellt. Men om du inte tycker om den så gör egen tacokrydda och ta i ordentligt med allt annat för att kompensera att du hoppar spiskumminen 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Hahahaha!! Jag hatar spiskummin och nu när jag läste din beskrivning så JA! Det är ju gubbig armhåla det luktar! Hu…

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaa exakt!

   Svara

 • Olivia

  |

  Gör en egen tacokrydda istället! Bättre för då blir det inga tillsatser och du väljer själv vad du vill ha. Sök bara på hemmagjord/egen tacokrydda

  Svara

 • Frida

  |

  Vill bara börja med att säga att jag älskar din blogg och du verkar vara en sån härlig och varm person!

  Jag ogillar tacokrydda extremt mycket så tänkte därför tipsa om min kryddblandning till köttfärsen. Jag kör inte på några speciella mått utan kryddar bara med, salt, svartpeppar, paprikakrydda och chiliflakes (ganska mycket av dem två sistnämnda ) hoppas det smakar!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh, glad jag blir <3 Tack, får prova! 🙂

   Svara

 • Emelie

  |

  Ta santa Marias kryddpåse för fajitas istället! Blir jättegott som tacokrydda. Fast jag vet visserligen inte vilka kryddor som är i den. Bara att det smakar gott 😀

  Svara

 • hejhej

  |

  Ja!!! Det luktar exakt som när jag svettas och jag klarar inte av det. Jag använder fajitaskrydda istället, blir inte alls nån sån doft eller smak enligt mig. Dock ingen finsmakare!

  Svara

 • Ullis

  |

  Haha, har ingen koll på olika kryddor osv så var tvungen att gå till kryddskåpet för att lukta!! Luktar bara tacos tycker jag 😉 Kram på dig!

  Svara

 • Maria

  |

  Personligen älskar jag spiskummin, måste vara ngt likt koriander att vissa älskar det och andra hatar det:)

  Svara

 • Josse

  |

  Sååå otroligt mycket godare med fajitas kryddan kan inte äta den vanliga tacokryddan. Helt klart värt å prova tror inte du bli besviken

  Svara

 • Sofia

  |

  Håller med! Har alltid tyckt att spiskummin luktar svett. Men sen är det ju den som gör själva ”tacosmaken” som jag är van vid och uppväxt med. Har testat göra egen krydda utan spiskummin, men det smakade inte tacos!

  Hoppas du hittar ett gott recept utan spiskummin, som ändå smakar tacos (om du förstår hur jag menar). Du får gärna dela med dig isåfall 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja men precis, jag är rädd för att det är så :/ Will do! 🙂

   Svara

 • sanna

  |

  Men va? Det verkar som att alla är eniga om att spiskummin luktar gammalt svett? Jag älskar spiskummin, både smaken och doften, och har det i allt jag gör. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaaa, du får nog kolla upp det där 😉

   Svara

 • M

  |

  Jag tror att det är mycket tack vare spiskumminen som gör att det blir just tacos. Det är nog en av de ”viktigaste” kryddorna i den rätten liksom om man ska se till tradtitionsenlig smak. Men det betyder ju såklart inte att man inte kan plocka bort den om man vill. Jag skulle rekommendera att krydda själv, och ha i lite mindre spiskummin helt enkelt. Få smaken, fast diskretare typ. 🙂 Min mamma säger sig inte heller gilla spiskummin, men när jag häller lite grann i mina veganska grytor så älskar hon dem och frågar vad jag har för kryddor, haha. Så experimentera med mängden!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ah kanske får prova det. Lite mindre kanske är ok 🙂

   Svara

 • Zenab

  |

  Prova att bara krydda försen med curry och chili. Det gör jag ibland och det smakar såå gott!

  Svara

 • Emma

  |

  Ett tips är att göra egen tacokrydda! Då kan du själv välja vilja kryddor du vill ha i, och spiskummin behöver inte ingå 😉 Dessutom är det så mycket socker och annat i dom färdigköpta tackkryddorna så jag gör alltid själv numera!
  Men som många andra också kommenterat är det nog lite spiskummin som är en av ”huvudkryddan” i tacokryddan!

  Svara

 • Cathrine

  |

  Jag hatar tacomix s blandar alltid själv men med liiiite liiite spiskummin. Annars kör jag chilli, paprikapulver och whatever annars flyger in i huvet på mig. Kanske med nåt som ger lite djupare smak, som en dash ostronsås eller teriyaki.

  Svara

 • Julie

  |

  Nu har säkert tjugo personer redan skrivit det här (orkar inte läsa ;)) men spiskummin är det som gör att det smakar tacos… 😉

  Svara

 • Sara

  |

  Jag tycker också att det finns en krydda som luktar svett, men vet inte vilken det är!

  Svara

 • Sofia

  |

  Prova Santa Marias Fajita-krydda!!! Tycker den är SÅÅ mycket bättre än vanliga taco-kryddan. Tips tips tips från en som älskar taco obescent mycket typ och testat alla olika versioner/varianter/prisklasser :’))

  Svara

 • Karolina

  |

  Avskyr tacokrydda!!!
  Så länge jag kan minnas har vi alltid kryddat blandfärsen på samma sätt, nämligen:
  Ketchup, pressad vitlök, italiensk köttfärskrydda, timjan och malen piri piri

  Svara

  • Egoina

   |

   Ahh, får prova det 🙂

   Svara

 • Sofia

  |

  Hej!

  Jag är inte heller så förtjust i tacokryddan. Den innehåller så många tillsatser och man blir törstig. För min del är det guacamole jag vill ha 😀 Brukar göra vegetarisk tacos. Ibland med bara grönsaker ibland med smörstekta champinjoner till, gärna Västerbottenost och mycket guacamole.

  Svara

  • Egoina

   |

   Amen sluta så gott! Måste såklart prova det 🙂

   Svara

 • TOBALEKHI

  |

  Jag har aldrig tyckt om färdiga kryddblandningar, så som tacokrydda. Min fru däremot kan inte äta tacos utan tacokrydda, så vi steker alltid två satser. Och ja, det behövs mycket kryddor!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv