Follow my blog with Bloglovin

Pastasås med krossade tomater och tonfisk

Krossade tomater är världens bästa ingrediens att alltid ha hemma. Man kan alltid laga något med det.

 

img_0779

Jag orkade inte handla mat, så idag provade jag något nytt med ingredienserna jag hittade i skafferiet. Det blev en pastasås med krossade tomater och tonfisk. Väldigt enkelt. Jag fräste gul lök med pressad vitlök, sedan lade jag i en sked sambal oelek, lite buljong, lite soja, oregano, chilikrydda och krossade tomater. Jag råkade ha en burk med kapris, så jag friterade dem i en stekpanna och hade ovanpå. Det åt jag med zucchinipasta till. Har helt snöat in på det efter att jag köpte min grönsakssvarv (adlink), det är så enkelt och helt ärligt så har jag absolut inget problem med att byta ut pastan till det. Lika gott enligt mig, om inte godare eftersom man adderar ännu en grönsak.

 

img_0778

Såhär ser egentligen ut på bordet. Läppbalsam, en penna och en påse med oliver ligger utspritt. Dessutom har vi vårt salt i en kryddburk som en gång innehållit grillkrydda. Haha. Fancy.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (9)

 • Anna

  |

  Hur länge kokar du zucchinin, ungefär? Och hur tycker du att konsistensen blir sen? Som vanlig pasta/väldigt mjuk/väldigt hård?
  Jag provade att göra zucchinipasta (skulle stekas enligt receptet) och de kändes bara så råa och hårda! Blir det annorlunda om man kokar?
  /Mvh vill verkligen gilla zucchinipasta

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag kokar i knappt en minut. Vill inte att den ska bli för mjuk. Hmm, intressant att man skulle steka. Det har jag inte provat. Jag vet inte helt hur jag skulle beskriva konsistensen, jag har faktiskt inte tänkt på det då jag har så mycket pastasås, har inte ätit zucchinin ensam. Men med andra ord är de inte hårda då 🙂

   Svara

   • Anna

    |

    Update: provade att koka och det blev SKITGOTT, tack så mycket för tipset!!! *hjärtögon*

    Svara

    • Egoina

     |

     Yaaj! Tycker också det är jättegott 😀

     Svara

 • Robert

  |

  Måste testa zucchinipasta. Jag som inte vill äta gluten. Smarrigt! 😉

  Svara

 • Maria

  |

  Åh det brukar också bli min middag när jag inte orkar handla. Man har ju alltid krossade tomater, lök och tonfisk hemma av någon anledning. Sådant man bunkrar upp med =)

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja precis! 🙂

   Svara

 • Emelie

  |

  Åhh testade zucchinipastan idag. Såå gott. Men min sambo var inte lika förtjust tyvärr men jag tänker fortsätta med det. Man sparar ju så mkt tid och så enkelt och såå gott!

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur! Så bra alternativ! F är inte heller helt såld tyvärr, haha 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv