Follow my blog with Bloglovin

Fräscha upp slitna plagg

I samarbete med Nitor

Detta måste vara det roligaste samarbetet jag gjort på länge. Jag har fått testa textilfärg och jag måste säga att jag är imponerad! Jag visste faktiskt inte att det var så enkelt att färga kläder hemma och ångrar verkligen att jag tidigare slängt favoritplagg som blivit slitna och dassiga i färgen.

 

dsc06365 dsc06381

Det är så enkelt. Man väljer vilken färg man vill ha, klipper av toppen på påsen med pulver och sedan lägger man in den i tvättmaskinen och tvättar tillsammans med plagget man vill färga. När man har färgat plagget tvättar man en gång till med tvättmedel och sedan är det klart.

 

dsc06438

dsc06431

Vi bestämde oss för att prova på dessa plagg. F hade två pikéer som tappat färg/blivit slitna och jag var nyfiken på om det verkligen fungerade och bestämde mig därför för att färga ett vitt linne och en vit t-shirt.

 

dsc06490

dsc06481

Här är resultatet! Från vänster till höger: T-shirten färgade jag lila, pikén och linnet färgade jag marinblå och pikén längst ut färgade jag koboltblå. Här kan du se alla färger som finns.

 

dsc06478

dsc06474

Titta! Det blev som ett helt nytt plagg! Det man får tänka på är att det kan hända att sömmarna inte färgas (kolla upp materialen plagget är gjort av), men i vårt fall var det ju hur bra som helst, loggan är ju intakt!

 

dsc06503

Färgen är jämn och fin.

Med risk för att låta som tv-shop, men jag är verkligen imponerad! Så smart grej när man vill fräscha upp ett plagg, eller helt enkelt göra om ett plagg. Jag vet inte hur många gånger jag exempelvis hittat fina plagg på rea, men inte varit nöjd med just färgen. Not a problem anymore. En helt ny värld! Haha, helt frälst. Nu måste jag leta i garderoben efter nya projekt att färga. Läs mer eller se sortimentet här.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (42)

 • Sara

  |

  Men vad i? Jag. Måste. Köpa. Det. Där. Alltid blir jag så enormt trött på att kläderna tappar färg. Speciellt svart

  Svara

  • Egoina

   |

   Gör det! Så himla smart!! Tänkte färga en skjorta som fått vinfläckar. Blir ju som ett nytt plagg!! Haha 🙂

   Svara

 • Johanna

  |

  Grym på svarta jeans, bara så du vet! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh, måste prova när det är dags! Ångrar att jag skänkte bort ett favoritpar som tappat färg 🙁 Men kanske har något annat par i garderoben.. 🙂

   Svara

  • Sandra

   |

   Håller med! Himla smidigt! Dock får en inte vara ”dumsnål”och köra fler än rekommenderat då får alla en ful dassig färg. Sämre än innan!

   Svara

 • L

  |

  Haha, vad konstigt att bli så överraskad av textilfärg känner jag. Men, det kanske bara är en naturlig del av vardagen för oss som är födda på 70-talet eller tidigare?

  Däremot har jag haft problem att hitta färg på senare år, men nu verkar det ju som att de kommit tillbaka ordentligt då. För som jag minns det var det ”nitor” och ”herdins” man använde. Kanske mest ”herdins” för min del, de fanns ju alltid i en mängd olika färger (bl a på typ alla matbutiker och även Ö&B).

  Hälsningar
  Tjejen som är uppvuxen i batikkläder… (från bebisålder till rebelltid efter gymnasiet) 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja, tänkte faktiskt lite på 70-tal och batik. Nej, men det är nog jag som har missat det. Har aldrig direkt tänkt på att man faktiskt kan färga kläder själv, har tänkt att det är svårt och inget man bara gör i maskinen sådär. Men jag hade fel 🙂

   Svara

 • Sabina

  |

  Älskar att färga kläder! Eftersom jag inte trivs i vitt men ibland hittar kläder jag vill ha som bara finns i vitt brukar jag färga dem röda eller grå 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Så smart! 🙂

   Svara

 • Jess

  |

  Hur mår tvättmaskinen efteråt? Jag färgade ett par svarta byxor en gång (dock inte detta märke) och vilket helvete jag hade att få ren maskinen efteråt. Shit vad nice om detta vore en färg som inte har den effekten!

  Svara

  • Egoina

   |

   Är det sant? Jag var orolig för det och tvättade därför två gånger efteråt (sista gången med vit tvätt för att verkligen make sure att inget var kvar) och det var lugnt. Ingen färg kvar 🙂

   Svara

  • Josefin

   |

   Samma här! Färgade för några år sedan med denna färg och fyy vilket helsike att få ren maskinen. Fastnade jättemkt färg i gummilisten vid luckan. Aldrig mer 🙁

   Svara

 • Emelie

  |

  Måste bara varna (efter en arg lapp som jag såg i tvättstugan igår) om att man (oftast? Vet inte om det är så överallt) inte får färga kläder i tvättstugan om man bor i lägenhet och har delad tvättstuga. Här var det någon som hade färgat grått, och tjejen efter fick all sin vita tvätt förstörd. Hon skrev att om man ändå skulle få för sig att färga i maskinerna så är det TRE tomma maskiner man måste köra efteråt för att få bort all färg. Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Fy vad irriterande!! Inte okej. Bra regel om att köra några maskiner efter 🙂

   Svara

  • Issa

   |

   Kan ju vara värt att tänka på om man tvättar i sin egna tvättmaskin också så man inte förstör sin tvätt man tvättar efteråt 🙂

   Svara

 • nanny

  |

  Man ska vara lite försiktig när man använder tvättstugans maskiner bara, inte kul när ens vita byxor blir förstörda för att någon valt att färga något i maskinen innan 🙁

  Svara

 • Lisa

  |

  Om ändå det här hade funnits när jag gick på gymnasiet! Då hade min orangea kavaj blivit helt svart och inte svart med orangea sömmar 🙂

  Svara

 • Jessica

  |

  Släpper den nya färgen snabbt eller torrfäller plaggen efteråt? Om inte är det ju sjukt bra!

  Svara

  • Egoina

   |

   Har inte märkt något än, verkar bra. Men har inte hunnit testa plaggen så mycket. Återkommer 🙂

   Svara

 • Linnea

  |

  Haha, när du skriver TV-shop tänker jag på Joey och mjölkpaketet ”so flinging-flanging hard to open” haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Now I can have milk everyday!

   Svara

 • Sofia

  |

  Testade det där på svarta jeans för några år sen men då blev det inte så bra, de såg fortfarande rätt dassiga ut och färgen tvättades ur jättesnabbt. Men får kanske ge det ett försök till nu pga din entusiasm haha!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh, hoppas verkligen det funkar! Annars får jag dåligt samvete… 🙂

   Svara

 • Mli

  |

  Färgade mina gamla favoritjeans en gång, de var svarta men hade bleknat och blivit grådassiga. Blev också hur bra som helst 🙂

  Svara

 • Milla

  |

  Måste testa! Har en skrik-orange tröja (misslyckat internetköp) som jag skulle vilja prova att färga marinblå. Undrar om det funkar på akryl etc. eller mest bomull? Annars kanon om man fått en fläck på ett ljust plagg 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh spännande om det funkar på ett plagg som är skrikorgange! Jag vet inte exakt i huvudet, men det står information om vad det funkar på 🙂

   Svara

 • Sandra

  |

  Hej! Ifall du inte hunnit köpa sån där bluetooth-grej till bilen så finns denna på lets deal just nu. Kan absolut ingenting om sånt här men kom och tänka på dig 😛

  http://letsdeal.se/deal/3779536

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Men hade missat att det fanns en liten sladd man kan använda till iphonen som fanns med i paketet.. haha 🙂

   Svara

 • Sofie

  |

  Ser riktigt bra ut! <3

  Svara

 • linda

  |

  Vill inte vara en partypooper, men tänk på att det är ”förbjudet” att färga i de flesta tvättstugor.
  Kram!

  Svara

 • Corinne

  |

  Konstigt att det lila linnets lapp inte blev färgad 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, jag rodde faktiskt att den skulle bli det 🙂

   Svara

  • anna

   |

   Fast lapparna är väl ofta gjort i något plastigt, glansigt material? Inte konstigt att lappen inte färgas : ) När jag lyckats missfärga tvätt så har inte lapparna blivit missfärgade.

   (fick lite känslan av kommentaren att Corinne trodde det var fusk/photoshop eller något, men kan såklart ha tolkat fel)

   Svara

 • Ellen

  |

  Går det inte att beställa på sidan eller är det bara jag som är trög?
  Hjälp tack!!!

  Svara

 • Svorskan

  |

  Meeeeen??? Du växte ju upp med att dina svarta kläder blev färgade med jämna mellanrum. Trodde du kom ihåg det. 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Har tyvärr inget minne av det 🙂

   Svara

 • Sandra

  |

  Gud vilket bra tips, tack! Kika gärna in på min nystartade blogg där jag skriver om att leva med ett lejon, shopping-tips, inredning och massor av goda recept 🙂 Kram! http://www.sandraserafia.for.me

  Svara

 • Maria

  |

  Jag vill veta vad dessa kostar men hittar inte? Skulle även vara intressant att veta hur länge färgen håller. Tråkigt att läsa i några kommentarer att färgen blivit kvar i tvättmaskinen :/

  Svara

 • Veronica

  |

  Vad tråkigt, och lite dumt, att det är så svårt att få bra information på hemsidan om produkterna och var man kan hitta dem. Kartan fungerar dåligt och de verkar bara finnas i vissa färgaffärer. Inte heller möjligt att köpa via internet? Skulle köpa detta idag, men nu ger jag upp eller hittar färg av ett annat märke till kläderna jag redan plockat fram.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag ska kolla upp information till dig. Återkommer 🙂

   Svara

 • Shahad

  |

  Fungerar dom färgerna att färga från rosa till lila?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv