Follow my blog with Bloglovin

Superkrafter

Något jag ofta tänker på är vilka superkrafter jag hade velat ha. Jag tycker om att fundera på superkrafterna helt seriöst, om de på riktigt hade fungerat i verkligheten, om det är genomförbart. Exempelvis så vet jag ju att jag inte på riktigt hade velat ha förmågan att kunna läsa folks tankar, det hade jag inte mått bra av. En sak som jag fantiserat om sedan jag var liten är att ha förmågan att kunna stoppa tiden. Det är egentligen den mest tråkiga superkraften någonsin, jag vet. Men så ofta jag har önskat mig detta! Jag hade velat att hela världen stannade och att allt bara stod helt still, förutom jag. Jag tror att det har att göra med att jag, sedan jag var liten, alltid haft ett behov att vara ensam. När det blir för mycket vill jag dra mig undan en stund och vara själv. Allt befinna sitt i ett kaos, ett folkvimmel i en stor stad exempelvis, och bara kunna pausa allt i en halv minut, hämta andan, för att sedan fortsätta hade varit drömmen. Eller när man känner att man inte hinner med livet, att bara få lov att göra något i sin egen takt. Slippa stressen. Det ytliga delen av mig funderar dock på om jag då, under den tiden, kommer att åldras? I slutändan kommer jag ju då vara mycket äldre än alla andra (beroende på hur mycket jag använder superkraften)?? Haha.

Jag har verkligen funderat och funderat och har kommit fram till att den superkraft som hade varit i särklass bäst är att kunna teleportera sig. Förstår ni hur fantastiskt det hade varit? På så sätt hade jag kunnat vara med alla människor jag tycker om oftare. It breaks my heart att jag, exempelvis, inte bara kan äta middag med min farmor spontant en lördag. Men inte bara det! Tänk att kunna resa var du vill på en sekund? Tänk vilket liv man hade kunnat ha? En sekund efter att man slutat jobba så är man hemma. ”Vad säger du älskling, ska vi äta middag i Paris?”, och så plötsligt är man där. Sen kanske man äter en glass i Italien, går en promenad på en strand i Kroatien, dricker en öl på en bar i Skottland. Glömmer man något tar det en sekund att hämta, man behöver inte packa, man behöver inte välja vilken fest man vill gå på, vilken stad man vill bo i. Man behöver inte bo i någon stad alls! Haha okej, känner spontant att livet hade blivit stressigt (kanske skulle kombinera med stanna-tid-grejen?). Men att teleportera sig hade varit det som man hade fått mest användning för tror jag.

 

image

image

 

Om jag ska ragnordna superkrafter blir det såhär:

1) Teleportera sig.

2) Stanna tiden.

3) Resa i tiden (alltså till bak i tiden eller till framtiden).

4) Spola tillbaka tiden.

5) Kunna alla språk i hela världen.

6) Kunna flyga (hade kommit högre upp om jag inte misstänkte att det kommer vara så himla kallt).

7) Vara osynlig.

8) Flytta/ kontrollera saker med hjärnan.

 

Vad säger ni? Vilken superkraft hade ni velat ha?

 

3 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (54)

 • Ellen

  |

  Äsch, stannar tiden stannar även åldrandet, det vet ju alla! 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Hehe, måste vara så 😉

   Svara

   • Penny

    |

    Har börjat kolla på en serie på netflix nu (vet fortfarande inte om jag tycker den är bra men kan inte sluta)… handlar om ett gäng ungdomar som får superkrafter ! Misfits heter den!

    Svara

    • Egoina

     |

     Åh tack! Glömde den. Har tänkt att jag ska börja titta, men inte blivit av 🙂

     Svara

 • :)

  |

  Jag brukar fundera på kassa superkrafter, det är rätt kul också. Typ, förvandla vin till vatten, eller kunna teleportera sig men bara 2 meter bort o.s.v.

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul vinkel! Det ska jag börja fundera på, haha 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Resa i tiden, göra sig osynlig, kunna ”trolla”/ändra saker som man vill, bli hur stark som helst vid behov. 😀

  Svara

 • rebecca

  |

  Lätt teleportering! Har vänner utspridda över hela Sverige (och utanför med visserligen) som jag träffar alldeles för sällan för min smak.

  Svara

 • Maria

  |

  Vill ha allt det du skrev + kunna radera folks minnen (har en tendens att göra bort mig ofta) haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Den var också bra, haha 🙂

   Svara

 • Emmy

  |

  Läste en gång om en person som som liten alltid hade önskat sig förmågan att ta från folks smärta. Kanske lite cheezy, men så gulligt tycker jag!

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag hade velat haft förmågan att kunna förändra odds. Det låter lite konstigt men gud vad bra det hade varit!
  Oddsen att jag vinner högsta vinsten på lotteri? 100%
  Oddsen att jag faktiskt lyckas flyga när jag hoppar från taket? 100%
  Oddsen att jag lyckas gå ner de sista envisa kilona? 100%
  Oddsen att skräpmat gör att jag går upp i vikt? 0%
  Det hade ju vart bästa superkraften 😀

  Svara

 • Sara

  |

  Skulle vilja kunna resa tillbaka i tiden! 🙂 Vill även kunna många språk, men vill lära mig dem utan superkrafter 😉

  Var: befintlighet
  Vart: riktning 🙂

  Svara

 • Lovisa

  |

  Jag har alltid velat kunna flyga så det kommer högst upp på listan för mig. Sen vore det häftigt att kunna alla språk i hela världen, tänk alla människor man skulle kunna prata med!

  Svara

 • Marie

  |

  1. Teleportering
  2. Kunna alla språk
  3. Stanna tiden
  4. Aldrig behöva frysa
  5. Aldrig behöva svettas
  6. Kunna välja perfekta avokados

  Svara

  • Nilla

   |

   Ja ja jaaa till sexan! Hahaha hur många gånger har man inte stått och klämt och använt sig av alla tips som finns på Google 😀 blir alltid en övermogen eller en stenhård som aldrig mognar!

   Svara

 • Lin

  |

  Lätt se in i framtiden. Skulle kunna alla tentasvaren, framstå som supersmart och veta vilken lottorad som resulterar i miljardvinst!

  Svara

 • Pernilla

  |

  Hade velat ”hela” människor, allt från att kunna fixa mina blåmärke/sår av min klumpighet men också kunna rädda kära närstående från cancer osv. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh jaa <3 🙁

   Svara

 • Caroline

  |

  Har också ALLTID velat teleportera mig, samt ha en flygande matta. Var tvungen att gå typ tre kilometer hem från skolan när jag gick i högstadiet och då hade det varit guld med en sådan haha. MEN tänker att om man kan teleportera sig så enkelt hela tiden så skulle njutningen av att äntligen få åka på semester försvinna?! Eller?!

  Svara

 • M

  |

  Jag vet EXAKT vilken superkraft jag hade valt. Förmågan att prata med alla djur! Det skulle vara underbart.

  Svara

  • Egoina

   |

   Men åhh JAAA den glömde jag!!! 🙂 <3

   Svara

 • Cecilie

  |

  Jag skulle vilja kunna radera vissa saker ur mitt eget minne. Endast för att kunna se om favoritserier utan att veta vad som kommer hända 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha det hade varit så awesome!

   Svara

 • Rebecka

  |

  Jag hade såååå gärna velat kunna förstå/prata med djur! vad dom tycker å tänker, vad vill dom? vart gör det ont?

  / nästa Dr Dolittle

  Svara

 • Anonym

  |

  Hej! Min fråga har inget med inlägget att göra. Men jag undrar hur jag ska göra. Jag mår så himla dålig! Jag är 20 år och jag har inga vänner och jag har aldrig haft en pojkvän.
  Jag är nog den blygaste människan på jorden!! Hur ska jag någonsin kunna få vänner och bli av med oskulden!? Det känns som att jag aldrig kommer att få leva ett normalt liv som alla andra i min ålder. Du vet gå på roliga fester, ha middagar med sitt kompisgäng och ha killproblem. Jag vill också ha såna fina vänner och pojkvän som du. Vad ska jag göra? Jag mår så himla dåligt av att känna mig så här ensam.
  Älskar din blogg! Kram

  Svara

  • Sara

   |

   Jag är två år äldre, men annars hade det kunnat vara jag som skrivit detta. Har inga råd att ge, ville bara att du ska veta att du inte är ensam. Kram!

   Svara

   • J

    |

    Jag är 19 år och känner exakt likadant

    Svara

 • ab

  |

  Jag vill också kunna stoppa tiden i typ ett år så att jag kan komma ikapp med alla mina ”backlog”. 😀

  Svara

 • R

  |

  En användbar superkraft hade varit att kunna se in i framtiden för olika möjliga val. Alltså att man kan tjuvkika på hur det kommer bli om man gör si eller så, och sedan välja det bästa. Fast känns risky, undrar om man skulle fastna i det och glömma leva typ?

  Jag gillar också teleportering och stanna tiden, men också att aldrig bli sjuk. Hatar att vara sjuk, skulle absolut kunna slösa en superkraft på det 😛

  Svara

 • Emmy

  |

  * Tala med djur! Min högsta önskan typ.
  * Andas under vatten.
  * Bota/Hela skador och sjukdomar.
  * Supersnabbhet
  Och alla som du skrev =)

  Svara

 • Cecilia

  |

  Måste tipsa om den brittiska tv-serien Misfits som handlar om en grupp ungdomar som gör samhällstjänst och får superkrafter efter en storm. Lovar att den är bättre än vad min förklaring låter!

  Svara

 • Iz

  |

  Hade velat ha helande krafter.
  Bli osynlig
  Flyga
  Andas under vatten
  Vara oförstörbar
  Leva för evigt(liiivrädd för döden)

  Svara

 • Robert

  |

  Röntgenblick. 😛

  Svara

 • Johanna

  |

  Åh, vill bara säga att jag älskar din blogg Egoina. Det är verkligen den jag mår bäst av att läsa <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad glad jag blir <3 Tack! 🙂

   Svara

 • Nina

  |

  Flyga kommer alltid vara nummer ett på min lista. Drömmer ofta att jag kan flyga också 😛

  Svara

 • Erika

  |

  Haha roliga tankar. Men håller med dig; jäklar vad fantastiskt att kunna teleportera sig. Då hade jag enkelt kunna resa till alla platser jag vill i världen. Kunna spendera helgen i Söderhavet lixom. JA TACK!! Åh vad mitt liv skulle bli fulländat haha.

  Svara

 • Elin

  |

  Teleportering hade jag också valt! Men av ”tråkiga” superkrafter hade jag velat kunna fylla på saker, haha. Typ fylla på bankkontot, fylla på bensin i bilen, fylla på mat i kylen osv. Obegränsad tillgång till typ allt!

  Svara

 • F

  |

  Är också en person som har ett stort behov att vara ensam och skulle älska att kunna få ta en tyst minut då och då. Tänker också att det blir tyst då och man kan tänka i lugn och ro. Men när jag läste det så började jag undra hur du löser ditt behov av att vara ensam med att vara sambos? Har själv aldrig varit sambo med någon och undrar ibland hur jag skulle ”lösa” att vara sambo och samtidigt ha ensamtid. Har du ett rum som du går till när du är ensam? Min erfarenhet är, tyvärr, att män har svårt att förstå att kvinnor behöver vara ensamma (det går ju lite emot normen). Därför skulle jag gärna vilja få lite tips på hur du har löst det? 🙂

  Svara

 • Marie

  |

  Teleportering 😀 det hade varit helt fantastiskt. Jag som avskyr vintern hade kunnat dragit till något varmare ställe direkt efter jobbet xD

  Svara

 • Josefine

  |

  Kan man göra 8:an så kan man ju göra 6:an. I alla fall jag, för jag hade varit sjukt powerful och kunnat flytta stora saker med tanken, typ berg och hus och så. Därmed skulle jag även kunna flytta mig själv och flyga. Två superkrafter i en!

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag skulle vilja ha samma krafter som den där blåa saken i X-men, hon som kan ändra sitt utseende till vilken person hon vill. Tänk vilken star-treatment man kan få överallt om man ena dagen är Angelina Jolie och nästa dag Christian Ronaldo

  Svara

  • Hanna

   |

   ..fast egentligen hade det nog slutat med att jag förvandlat mig till Charlie Hunnam varje dag och bara suttit och dreglat hela dagarna åt min snygga spegelbild..

   Svara

 • Malin

  |

  Teleportera sig hade varit guld, med en pojkvän i nya zeeland hade jag kunnat ploppa förbi närsom och inte vänta ett halvår var gång 🙁
  Annars som Jean Grey i x-men, det hade varit bäst

  Svara

 • Mirre

  |

  Hade lätt velat ha telekinesi! Hade säkert kunna använda kraften till att ”flyga” också. Annars hade jag gärna varit en avatar som i Avatar the last airbender och Legend of Korra som kan ”benda” alla fyra elementen.

  Svara

 • felicia

  |

  Mina topp två har alltid varit att kunna flyga och kunna bli osynlig. Alltså oooj vad jag hade använt det. Ser världens snyggaste kille men kan inte glo? Bli osynlig och stirra så länge du orkar. Dock creepy för honom hehe. Ta sig in på ställen du annars inte får.

  Svara

 • linette

  |

  har alltid valt den breda superkraften att kunna ta vilken form man vill! alltså kunna förvandla sig till vilken varelse som helst. nån stor stark människa när man är ute på natten? en så jävla liten spindel i någons ryggsäck på ett plan till något najs ställe? eller flyga som en irriterande fiskmås? vattendjur?? eller bara fucka någons syn när den är ute på en fridfull vandring och så får den syn på mig i en ståtlig form av en graciös flodhäst mitt i svenska skogen typ. du förstår.
  sen även som liten när jag såg på nickelodeons avatar(bästa serien fortfarande typ) så har jag haft någon önskan om att kunna jord/vatten/eld/luftbenda. lixom kontrollera naturenskrafter. aah så coolt!! blir ledsen på verkligheten. eller att jag nu isåfall inte är en del av de som kanske pågår bakom min rygg haha, höhö hehe buhu.

  beklagar även sorgen för mimi. den känslan suger rent ut sagt. kämpa på.

  Svara

 • sara

  |

  o m g stanna tiden har alltid varit min superkraft dröm haha.

  Svara

 • Lindwen

  |

  Superkraften att kunna ”flytta/ kontrollera saker med hjärnan”, som du sa, kallas även för telekinetiska krafter, bara så du vet.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv