Follow my blog with Bloglovin

Favoriter till ansiktet

Det var längesedan jag bloggade om något i ”skönhetskategorin”, så jag tänkte göra ett inlägg om ansiktsprodukter! Jag har hittat några favoriter som jag använt de senaste månaderna och vill tipsa om.

 

DSC04871

1) Först och främst lite rengöring. Till vänster är min favorit vad gäller rengöring/sminkborttagning. Jag har kommit på att jag är rätt så enkel vad gäller sminkborttagning. Jag vill ha något man gnuggar bort med vatten och som även funkar på ögonsmink eftersom jag tycker det är så drygt att stå med bomullpads och hålla på. Det tar ju en evighet och kan inte vara bra att gnugga ögonen sådär? Dessutom gillar jag inte oljebaserad sminkborttagning till ögonen. Eller är det bara jag som ser suddigt efteråt? Clean & Calm från LCC är jättebra (adlink). Den är väldigt dryg (råkar ALLTID ta för mycket), den tar bort allt förutom supervattenfast mascara och verkar dessutom ”lugnande” för huden. Jag blir i alla fall inte alls röd eller irriterad av denna. Faktiskt så är det mesta jag provat från LCC väldigt bra. Ett av mina favoritmärken!

2) I bakgrunden ser ni den bästa skrubben jag någonsin provat till ansiktet! Alltså denna är Guds gåva. Den heter Vitamin C Microdermabrasion och är från The body shop. Att använda peeling till ansiktet är typ det bästa jag vet. I perioder blir jag så torr i ansiktet och då är det helt hopplöst att försöka använda foundation utan att skrubba först. Jag använder den en, eller flera gånger i veckan vid behov på olika områden. Ett tips är att använda den innan man går in i duschen utan vatten som lite grövre peeling, vilket ger mer effekt. Väldigt fräsch och det känns som att den ”piggar upp” huden också. Ett tips till: Gå till The Body shop och be om ett prov. Jag gjorde så och fick en liten plastbehållare med en klick i så att jag kunde prova den hemma först.

 

DSC04856

3) Sen kommer vi till ”mirakelprodukter” eller vad man nu ska kalla dem. Till vänster ser ni ett serum som heter Drops of youth från The body shop som gjorde mig frälst när jag köpte det, men nu efter några månader är det typ som att huden vant sig och jag får inte riktigt lika mycket effekt. Eller är det jag som vant mig kanske? Jag tycker i alla fall att den gör mina porer mindre, mattar ner huden lite (fast ger ändå ”lyster” på något knäppt sätt) och är jättebra mot torr hy. Jag gjorde samma sak här, jag gick till The body shop och bad om att få ett prov att testa hemma innan jag köpte. Man borde göra så oftare så att man inte köper dyra saker man egentligen inte gillar. Jag har provat några serum och detta får bäst betyg av mig än så länge.

4) Till vänster är min senaste upptäckt. Alltså BHA-syror? Bästa grejen ever! Jag använder 2% BHA Liquid varje dag (jag tar på en bomullpad, häller på lite och tar på efter eventuell toner) och 8% AHA gel som är lite starkare en gång i veckan (adlinks). Jag är helt såld på detta. Min hud har blivit mycket jämnare och finare. Men obs! Det är superviktigt att använda spf eller skydda sig mot solen om man använder detta eftersom huden blir känsligare för sol.  De stora förpackningarna är väldigt dyra, men jag har faktiskt bara köpt de små och tycker att de är dryga. Hur som helst gillar jag när dyrare produkter finns i små förpackningar så att man kan testa innan man lägger mycket pengar på något som inte alls fungerar för en. Allas hud är ju olika.

Vilka är era bästa produkter till ansiktet? Vad har jag missat? Tips tack!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (31)

 • Nilla

  |

  Jag kör helt på body shops aloe Vera. De har en ”skum” som man pumpar fram som är helt gudomlig. Sedan om jag har lite hårdare sminkning runt ögonen använder jag deras Camomile Gentle eye make-up remover. Den funkar super för mig 🙂 har även dag/natt i aloe Vera serien och när solen är framme använder jag samma med spf 15.

  Testade deras vitamin C serie ett tag men fick utslag runt ögonen :/ så vågar inte prova något annat med doft i nu när den andra funkar kalas! 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Det förstår jag! Kör på det som funkar 🙂 Skumt med den där Camomile gentle eye makeup remover förresten, jag testade den och det sved jättemycket och jag blev röd och irriterad. Så konstigt! Har aldrig reagerat på något på det sättet. Kanske är allergisk mot någon av ingredienserna eller något.. 🙂

   Svara

   • Nina

    |

    Samma för mig med den removern!

    Svara

 • Elin

  |

  Kul inlägg! Jag använder också Paulas choice BHA. Tycker om den väldigt mycket. Dyr men bra för hyn och den räcker länge. Tycker ofta att dyrare produkter räcker längre än budgetvarianter så det kanske går jämnt ut kostnadsmässigt egentligen?

  Annars har jag dessvärre inget att tipsa om. Jag letar fortfarande efter produkter att hålla fast vid. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja så tycker jag med. Som exempelvis skrubben, den är dyr ja, men samtidigt har jag haft den jättelänge 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Kokosolja? 😉

  Svara

 • Alice

  |

  Vad gäller sminkborttagning vill jag tipsa om bambutvättlappar.
  Tycker också det är SÅ drygt när sminkborttagningen tar lång tid, och det känns som en bara gnuggar och gnuggar.
  Dessa tvättlappar tar bort smink UTAN något sminkborttagningsmedel, det räcker med ljummet vatten.
  Tipp topp 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Whaaat? Och det funkar? Får prova 🙂

   Svara

   • Alice

    |

    Ja, det funkar 🙂
    Om du använder vattenfast smink går det såklart lättare med lite sminkborttagningsmedel.
    Men annars gör jag som så att jag tvättar ansiktet med min vanliga ansiktstvätt och ”sköljer” men den blöta bambutvättlappen.

    Mycket nöje 😉

    Svara

 • Felicia

  |

  Min favorit för att ta bort smink är Nivea refreshing cleansing milk. Funkar både för ögon och ansikte, man blir inte oljig i ögonen och den är billig. Har använt i flera år.

  Svara

 • Heja Emmas!

  |

  Jag har alltid använt Exuviance produkter, hjälpte att få bukt med min akne, dyra men väldigt värda det!

  Har även en lermask från Yves Rocher (http://www.yves-rocher.se/control/hudvard/mask-och-peeling/ansiktsmask-3/?cmSrc=Category) som aldrig tar slut?? Har haft den i över 1 år nu och tar den ca 1-2 ggr veckan. Brukar använda den innan utekväll.

  Har även testat Kiehls Ultra Facial Overnight Hydrating Masque, som är en mask man tar 1-2 ggr/veckan och bara på natten för att återfukta. Den är fantastisk!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips! Måste prova 🙂

   Svara

 • Sara

  |

  Har länge letat efter produkter som fungerar för just min hy. Men hittade nyligen Bodyshop’s nya serie med sjögräs 🙂 perfekt för oljig hy som ej torkar ut huden. Tips tips

  Svara

  • Egoina

   |

   Bodyshop är grymt!! 🙂 Tack för tips!

   Svara

 • Lisa

  |

  Jag är alldeles för känslig för att ens kunna experimentera med min dumma hud så jag använder endast Eucerin Ultra Sensitive serien och den fungerar även för sminkborttagning tack och lov 🙂

  Svara

 • K

  |

  Jag har testat väldigt många märken, både lite dyrare och budgetmärken. Och den bästa hudvårdan har Exuviance! Ligger på den dyrare sidan men det är såå värt. Jag har en kombinerad hud – fet t-zon och normal/torr på kinderna. Dessutom har jag väldigt lätt att få finnar. Och deras produkter räddade mitt liv! De flesta av deras produkter innehåller syror vilket jag tycker ger ett mycket bättre resultat än exempelvis skrubb med korn i. De har produkter för alla typer av hudtyper också!

  Var utomlands för drygt en månad sen och fick hemska finnar/pormaskar av solkrämen jag använde. Tog inte med produkterna dit då jag var rädd för att blanda sol + syror. Började använda produkterna direkt när jag kom hem och huden blev bra på drygt två veckor!

  Kommer aldrig någonsin köpa något annat än Exuviance. Så det är verkligen något att rekommendera! Deras skrubb som heter Triple Microdermabrasion Facial Polish är typ det bästa ever<3

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är så många som rekommenderar det märket, får nog ta tag i det och faktiskt prova 🙂 Åh ja det med solkrämen känner jag igen. Hoppas jag slipper det på semestern :/

   Svara

   • Pia

    |

    Lcc har ju en solkräm för ansiktet som man inte ska få finnar av! Har inte testat själv än men du kan prova!

    Svara

    • Egoina

     |

     Har faktiskt tänkt prova den. Tack!

     Svara

 • Lina

  |

  Min hy är ganska jobbig och flippar ur för minsta grej och bara kastar finnar över hela mig. Lösningen? Bort med alla kemikalier och in med African black soap. Tar bort ALLT, även vattenfast mascara, är tipptopp mot acne och känslig hy, sant löddrar så mycket att vissa använder det som schampo också! Jättedryg och ett stort ”tvålblock” kostar knappt 100 spänn.

  Efter att ha provat allt från svinstark medicin, till att kleta in ansiktet med honung är jag nu fullkomligt frälst. Älskar black soap!

  Svara

  • Egoina

   |

   Intressant!! Tack för tips 🙂

   Svara

 • Lesthi

  |

  Lush Eau Roma Water! Bästa jag nånsin haft, jag har alltid haft problem med fjällig hy men efter att jag hittade den är den knappt torr alls.

  Svara

 • Angelique

  |

  Jag började jobba på the body shop för två år sen och är sedan dess hooked på deras produkter, mest för att jag upptäckt hur mycket bra det finns om jag får säga det själv 😉 Några favoriter just nu är vitamin c eye reviver (det är den enda ögonkrämen jag testat som faktiskt synbart minskar påsar under ögonen och mörka ringa direkt vid användning så den är numera ett måste för mig på tidiga morgnar!), drops of light serum som ger en klarare och jämnare hudton och vitamin e aqua boost sorbet som ger supermycket fukt men samtidigt är lite svalkande och nedmattande, perfekt dagkräm för mig nu på sommaren! De två produkterna som du skrev om gillar jag också 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Aha! Borde prova mer från Body shop 🙂

   Svara

 • Suss

  |

  För ett par år sen hade jag typ alla hudvårdsprodukter som finns, hade torr hy med ”inåtliggande” acne och provade allt (från starka antiacneprodukter till att bara olja in ansiktet dagligen, bytte örngott varje kväll, gick utan smink osv). Inget hjälpte, förutom Roaccutan och har nu varit acnefri i över ett år! Nu använder jag pyttelite vanlig tvål, Propyless, och safflorolja, funkar till både hår och ansikte och täpper inte igen porerna på samma sätt som kokosolja 🙂 Och har upptäckt att linsvätska funkar som sminkborttagning haha, hatade att ta bort smink innan för mina ögon är så känsliga!

  Svara

 • Tove

  |

  Tack för roligt inlägg om hudvård, det är verkligen uppskattat att läsa sånt här för jag nördar loss på detta sååå mycket men har ingen IRL som är intresserad av hudvård så tack! 😀 Lite funderingar ifrån mig om du vill ha lite åsikter på din rutin (annars kan du bara skippa den här delen och ta tack-delen!): Eftersom AHA och BHA är exfolierande så tror jag inte att du behöver en scrub i din rutin, det kan till och med ge små, små rivsår aka ”microtears” på huden som inte är så bra tydligen. Om du behöver exfoliera varje dag rekommenderar jag daglig AHA behandling då kemisk peeling är mycket, mycket snällare mot huden. Eller om du vill fysiskt exfoliera så använd en cognacsvamp eller tvättlappar av bambu. Inte bara snällare mot huden utan också bra för miljön då det går att använda igen och igen:) Det finns även bomullsrondeller att köpa i bambumicrofiber! Tips tips 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh! Jag som älskar att skrubba OCH använda syror. Typiskt 🙁

   Svara

 • Ellen

  |

  Jag har provat typ allt. Har rätt risig hy emellanåt och har haft problem med vuxenacne. Men alltså, paula’s Choice!!! Så jävla bra. Jag gjorde ett hudtest på skincity och skickade med en väldigt sanningsenlig bild (lättare för dom att rekommendera rätt produkter då) och fick rådet att köpa diverse pissdyra men pissbra produkter från PC. skincity är förövrigt väldigt väldigt duktiga och serviceminded, köper aldrig hudvård någon annanstans längre.

  Svara

  • :)

   |

   Just ja! Sheet masks! Finns tonvis av olika koreanska märken, och de är så sköna och så ser man helt galen ut när man har på sig dom. Lätt värt att testa bara för den sakens skull.

   Svara

 • Malin

  |

  Min favoritrengöring är REN centifolia cleansing gel från REN skincare. Det är den enda rengöringen jag har provat som verkligen gjort skillnad för min hud! Vad gäller krämer så använder jag främst L300 och ACOs egna fuktkräm/ansiktskräm. Jag är inget stort fan av peeling och använder det bara när jag verkligen behöver, hade ett prov från REN skincare som jag gillade. Har testat en del produkter för ansiktet från The body shop men inget har gjort mig frälst, är dock sugen på drops of youth, men jag vet inte exakt vad det är den ska förbättra då jag inte är missnöjd eller letar efter något bättre egentligen.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv