Follow my blog with Bloglovin

Sommarlista

När vi ändå var inne på tema sommar tänkte jag att vi kunde köra en sommarlista. Sno om ni vill!

 

Planer för sommaren?

– Jobba, förhoppningsvis resa någonstans, komma i ordning i min/vår lägenhet, pussas och dricka rosébubbel.

 

Bästa sommarstället?

– På uteservering med ett glas vin och kött med massa sås. Obs på MASSA sås.

 

20130908-020440-550x412

 

Här badar du helst?

– Tycker inte om att frysa. Hatar det om jag ska vara ärlig. Så helst utomlands när det är väldigt varmt. Sen är jag lite kluven till om jag föedrar pool eller havet. Jag älskar havet, men jag gillar inte krabbor och diverse läskiga djur, så kanske ändå helst pool.

 

Hur länge ska du vara ledig?

– Är jag någonsin ledig? Aldrig och alltid. Från 8-16.30-jobbet ska förhoppningsvis vara ledig någon vecka (från vecka 30 och minst två veckor, kanske tre), men annars är jag ledig i den mån att jag kan planera min tid.

 

IMG_4424

 

Vad ser du mest fram emot?

– Sommarkvällarna. Det är min favorit. När man kan gå ut utan jacka och det alltid händer något för att folk vill hitta på mer och solen aldrig går ner.

 

Bästa sommarmaten?

– Grillat och jordgubbar.

 

Vad kommer du köpa inför sommaren?

– En baddräkt! Jag har köpt en på H&M som är jättefin, men har ännu inte hittat den ultimata baddräkten. Hjälp tack! Jag bryr mig inte om solbränna etc.

 

20130805-134650

 

Vad lyssnar du helst på?

– Ingenting. Tycker det är så skönt när F stänger av tvn (han är en sån person som gärna har på tvn på hela tiden när han är hemma) och det blir helt tyst. Man måste inte lyssna på något alltid. Men annars gärna någon nice podcast. Om mord….heh.

 

Bästa sommardoften?

– Jag använder alltid någon av Escadas sommardofter när det är sommar. Det har jag gjort sedan jag var 16, så det är liksom tradition. Vill lukta som godis.

 

Hur kommer du att minnas sommaren 2016?

– Som den första sommaren på evigheter då hela mitt liv inte bara var ett stort virrvarr. Och massa kärlek. Såklart.

 

DSC09084

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (32)

 • Robert

  |

  En massa sås var det där, ja. Tror jag också skall börja beställa extra sås framöver. 😉

  Svara

 • Marie

  |

  Jag brukar kolla på Zoella på Youtube och hon har flera fina baddräkter från Asos 🙂 nackdelen är väl att det är krångligare att byta storlek om det skulle bli fel

  Svara

 • E

  |

  Vilka ”mord”-poddar lyssnar du på? Jag älskar creepypodden, men har inte hittat några andra på svenska. Ha börjat lyssna på en som heter Sword and Scale som också är bra, fast på engelska 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Lyssnar på P3 och rättegångspodden 🙂 Tack för tips!

   Svara

 • Isabell

  |

  Hur kan det vara såhär Egoina? Jag blev dumpad i höstas efter 5 år ihop med min första och enda riktiga kille. Var såklart väldigt jobbigt. Nu hade det gått nästan 4 månader vi sågs sist eftersom det varit så infekterat och jag blev ledsen senast vi sågs. Efter det har jag både dejtat lite och haft sex med andra. Men idsg när vi sågs igen.. som kompisar. Så pirrade det som tusan i magen och jag skulle helst av allt kyssa honom. Det har snart gått ett år.. men ändå kommer de känslorna när vi sågs idag. Varför försvinner de inte? Jag saknar min pojkvän men även min bästa vän i honom, det var så kul att umgås och skratta ihop idag, som vi alltid gjort. Vill kunna ha det så med honom men blir ju jobbigt eftersom jag får det här pirret som han inte längre får..

  Går det att vara vänner eller måste vi vara ifrån varann ännu längre? Vill ju inte det.. saknar ju min bästis.

  Svara

  • Isabell

   |

   Nu vaknar jag med en klump i magen igen och skulle helst av allt bara skita i att gå till jobbet och somna om ist.. känns som jag tar flera steg bak efter att träffa honom. Men igår när vi sågs kändes det så bra fastän det var jobbigt. Hur ska jag ta mig igenom detta.. snälla hjälp / vilsen tjej

   Svara

   • Milla

    |

    Sluta träffa honom. Tyvärr. Men ni ses på olika villkor nu, d v s du mår dåligt i längden. Umgås med andra som får dig att skratta, som du kan prata med osv. Du kommer säkert jämföra alla med honom men så får det vara ett tag. Jag var kär i en kille som bara ville va vän, nu har jag inte sett honom på ett år och det var nog det som krävdes för jag verkligen skulle komma över honom. Dejta vidare och umgås med andra vänner!

    Svara

   • Anna

    |

    Hej! Håller med Milla. Sluta träffa honom. Det är jobbigt men i längden kommer du må bättre av det. Det går inte att glömma någon som man träffar. Jag försökte vara vän med mitt ex men det blev bara skit av alltihop (mest för mig), önskar någon hade sagt till mig att bara bryta kontakten.

    Svara

    • Isabell

     |

     Har försökt bryta helt.. men kan inte. Tänker inte på honom dygnet runt längre å tror inte på att vi kmr bli tsms igen.. men saknar honom. Saknar min bästa vän. Men när vi sågs kändes det så bra. Bortsett från att det började pirra i min mage igen.försökte att tänka bort det och bara vara glad för att vi kunde umgås och ha kul. Men svårt.
     Kommer jag nånsin kunna klippa bort någon ur mitt liv som betytt så mkt för mig? Som varit min allra bästa vän.

     Svara

 • D

  |

  Ett baddräktstips är att kolla in ”surfmärken”. Jag surfar och tycker att baddräkt är sjukt bra eftersom jag då slipper skava upp magen när jag paddlar men det är ju liksom ingen lag på att du måste utöva sporten för att få tillgång till kläderna 😉

  Fördelen (tycker jag) med surfmärken är att de är funktionsplagg och inte bara till för att vara snygga när någon poserar under en palm liksom. Däremot behöver du inte göra avkall på snyggheten utan du får det bästa av två världar!

  Så kolla in Roxy, Billabong, O’Neill, Rip Curl, Odina, osv.

  Svara

 • Annica

  |

  Vilka poddar är det du lyssnar på? Tips om några riktigt bra avsnitt? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Lyssnar på P3 och rättegångspodden 🙂 Hmmm. Marina Johansson eller kidnappningen av Uppsalastundenten var bra 🙂

   Svara

 • Ledsen

  |

  Hamnat i en dålig period och du brukar ha så bra tips och råd ❤ Har alltid haft svårt att få och behålla vänner. Känna extra hårt nu när man nyss tagit studenten och sitter hemma helt ensam, skolan var ju ens sociala trygghet när man inte har vänner. Blir så himla ledsen när jag ser hur roligt alla hade på exempelvis midsommar, och att jag var helt ensam. Aldrig plingar det i telefonen av någon som hör av sig och bara vill höra hur det är, ännu mindre ses.. Enda singeln kvar nu av mina 4 syskon. unnar dom all lycka men det svider extra att jag inte har någon, när man tillomed på familjesammankomster får det tryckt i ansiktet hur ensam man är.. Hur kommer man ur ”tycka synd om sig själv” stadiet och börjar försöka göra nått åt att man är ensam? Blivit helt apatisk och bara väntar på att dagarna ska gå, finns ingen ork att ens försöka kontakta någon. Självkänslan är i botten och det ända jag känner är att ingen vill träffa mig ändå, för annars hade väl jag också lyckas iaf ha någon att umgås med som 20 åring.. är det inte nu man borde ha som roligast och som störst umgängeskrets? Hur ska man göra för att det ska vända? Försöker vara folk till lags men ändå skiter det sig.. jag är ju den gemensama nämnaren i alla failade relationer, så nått fel måste jag ju göra..Det äter mig verkligen.. kram ❤

  Svara

  • Lisa

   |

   Fina du.❤ Jag är inte Egoina men jag kanske kan bidra med några råd ändå som en liten hjälp på traven. Jag är 29 år och har heller aldrig haft en sådan stor umgängeskrets. Jag träffade en av mina närmsta vänner i åttonde klass och vi har hängt ihop sedan dess men vi ses inte alltför ofta ändå. Jag har haft min beskärda del av vänner som har svikit mig och gått bakom ryggen på mig och det har varit tillräckligt för att ens bygga nya relationer. När jag var i dina år hade jag det roligt men jag hade det roligt så som jag ville ha det. Jag såg mina vänner någon gång och jag gick aldrig ut och jag hade ingen pojkvän för den som jag blev tillsammans med på gymnasiet svek mig och det orkade jag inte med så jag byggde en mur. Det jag först och främst vill få fram med det här är att det finns många i samma situation som du. Du är inte ensam när det kommer till att gå igenom det här och du kommer klara av det som alla andra och få det liv som du vill ha och som du är värd. Och alla bilder du ser från midsommar och alla bilder nu under hela sommaren är bara en fasad.❤ Hur många tror du har det så roligt egentligen? Sociala medier är en stor anledning till att fina personer som du får ångest för att det verkar som att alla andra har det så roligt men inte du men det är verkligen inte så och det lovar jag. Jag vet inte hur ofta jag ser bekanta på Facebook lägga upp bilder på sin perfekta dag när det istället visar sig att de har varit hemma och gråtit framför en film och ätit choklad. Sociala medier vrider och vänder på allt och du får absolut inte ta åt dig det. Arbeta bort det och inse att verkligen inte är så som den visas upp.

   Och säg ifrån när människor frågar varför du är ensam. Ta fram din starka sida och visa dem att det inte stör dig alls och att du faktiskt trivs med det! Jag vet hur otroligt långtråkigt det kan bli när dagarna bara går och går men gör någonting åt det. Det farligaste är att du inte gör någonting för då hamnar du i en depression och det är enklare att falla neråt än att ta sig uppåt. Även om det tar emot så gå ut och promenera. Fokusera på alla dofter och alla ljud du har och var lycklig över den personen du är och vad du får ta del av. Börja gå i en yogaklass där du träffar nya människor eller varför inte börja rida? Hitta på saker! Skaffa dig en brevvän som du sedan kan träffa och ha det roligt med men stressa dig inte igenom livet för det löser ingenting. Allt kommer så småningom falla på plats och då kommer du må mycket bättre. Jag själv bor hemma på grund av att det är svårt med lägenheter samtidigt som jag är arbetslös på grund av att det även är svårt med jobb och jag har ingen pojkvän. Men so what? Allt kommer ordna sig till slut och det vet du innerst inne.

   Och en sak till. Det är inte dig det är fel på när det kommer till relationer som har misslyckats utan det är dem. De inser inte vilka problem de har med sig själva utan gömmer undan det och förlorar dig på köpet. Det är deras förlust för du är tio gånger bättre än dem ändå. ❤ Och du får gärna mejla mig om du vill om du vill prata. Be bara Egoina om adressen.

   Stor kram till dig!

   Svara

   • Lisa

    |

    Verkligheten skulle det stå.

    Svara

   • Ledsen

    |

    Tack så himla mycket för att du tog dig sådan tid att svara! känns alltid skönt att få bekräftelse på att någon förstår och att det finns personer som lite är eller har varit i samma sits, fast man önskar att ingen behövde vara det.. För det är väl som du säger, att saker faller på plats tillslut, och att man ska göra det bästa av hur man har det och så.
    kram och tack igen <3

    Svara

    • Lisa

     |

     Det gör det. ❤ Alla människor har en inre styrka och även du. Jag vet att det inte känns så just nu men det har du – tro mig. Använd den och kämpa dig uppåt för jag vet att du kan det. ❤ Och om du vill ha någon att prata med kan du nå mig här: lajsa.maraj@gmail.com vi kanske bor i närheten av varandra vem vet? Eller vi kanske kan bli goda vänner till och med. Det är inte alltid man behöver ha en vän som bor i närheten. ❤

     Svara

  • Svorskan

   |

   Skulle varit en 😀 på slutet. 😀

   Svara

 • Sandra

  |

  Älskar att du älskar sås! Haha. Jag gör också det. Hela min familj på mammas sida har alltid varit bra på att laga hemlagad sås, så det sitter i generna. Min pojkvän har tydligen ”skrytit” om min sås-förmåga på sitt jobb?! Haha. Ja. Sås är bäst.

  Mvh liten tjockis som slevar i sig sås.

  Svara

 • Sarah

  |

  Åh! tips på nån bra mord-podcast? den som jag hör på kommer bara varannan vecka och har abstinens 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha känner samma! Lyssnar på P3 och rättegångspodden 🙂

   Svara

   • My

    |

    Lyssna på mordpodden! den är suverän! Man blir helt fast.. Kram

    Svara

 • hanna

  |

  Wow, vart är du på sista bilden? Så himla superfin bild 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   På Cypern 🙂 Tack!

   Svara

 • Carro

  |

  Har just köpt Escadas nya, Cherry in the air.
  Ljuvlig!

  Svara

 • Lovisa

  |

  Klänningen du hade på sista bilden var SUPERSNYGG!

  Svara

 • Linnea

  |

  Vill gärna veta vaaaart man kan få en rätt med de där smarriga såserna!

  Svara

 • Malin

  |

  Kan varmt rekommendera att resa till Dubrovnik! Det är verkligen världens finaste ställe med massa god mat (är dock vegetarian men är man inte det finns det ju ÄNNU mer ;)), kristallklart vatten, fina ständer, bra klimat, trevliga männskor och mycket att upptäcka och göra! Jobbar som reseledare här nere och det finns verkligen hur mycket intressant som helst att göra här 🙂 Åka till något av grannläderna på dagsutflykt, åka ut med båt till någon av alla fina öar, stadsvandring, gå på ringmuren, äta glass och sola och bada såklart. Naturen är fantastisk här också. Fundera på det tycker jag, har aldrig hört någon säga något illa om Kroatien eller Dubrovnik!

  Kram

  Svara

 • Karin

  |

  Hej!!
  Tips på lite podcasts om mord:
  My favorite murder – två amerikanska tjejer som pratar om mördare, den är så bra men dom kan vara väldigt okänsliga ibland. Tjejerna är komiker så det är mycket humor i!
  All killa no filla – typ samma som MFM, fast tjejerna är engelska och bor i Manchester, där jag bor!
  Generation why – också superbra!

  Såg att någon tipsat om Sword and Scale, har precis börjat lyssna på den men kan meddela att vissa avsnitt är väldigt obehagliga så vissa har jag fått stänga av för att det blir lite för mycket.

  Alla är på engelska men tycker verkligen att du borde lyssna

  Svara

 • Linnéa

  |

  Du borde spana in baddräkterna från Daisy Grace. Superfina!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv