Svar på några av era senaste kommentarer

HUR lyckas du sminka dig fint på tåg?! Tell me the secrets, haha! Jag har testat otaliga gånger, framförallt på spårvagn dock, men det är ju mer eller mindre detsamma? Men liksom… Det skakar och hållet på, och det slutar med att jag har smink lite varstans. Speciellt eyeliner och mascara??? Wow, seriously, I’m impressed, haha! Vill också kunna 😀

– Haha! Övning ger färdighet. Nej, men på vissa fordon är det i princip omöjligt. Jag kan inte applicera eyeliner eller mascara i bil eller buss, eller jag KAN, men det är inte lätt. Tåg går däremot bra för det är mer stabilt. När jag sminkar mig på bussen gör jag svårare steg som t.ex. eyeliner vid rödljus och andra stopp och tar de mindre svåra stegen när bussen kör 🙂

 

image

 

Nu behöver jag tips från coachen, det vill säga dig. 😉
Jag och min pojkvän har funderat att flytta tillsammans till en gemensam lägenhet i hans hemstad, där jag knappt känner någon. Han har ännu inte flyttat hemifrån (21 år) och jag har nyss flyttat hem till föräldrarna igen från studieorten.
Men hur vågar man flytta ihop? Vi har varit tillsammans i snart tre år men ändå är vi båda jättenervösa över detta skede i livet. Mina tankar svänger mellan att det ska bli superkul till att jag får en klump i halsen och magen av nervositet. Hur vet man att man gör det rätta valet?
Tack för en bra blogg! <3

– Åh, bra fråga. Jag tror faktiskt inte att man kan veta det. Man får helt enkelt testa. Det är stor skillnad på att bo ihop och att inte bo ihop och det tillkommer en massa nya irritationsmoment och “problem”. Även om man varit tillsammans länge tror inte jag att det är en försäkring på att det kommer hålla, och tvärtom. Ni får testa helt enkelt! Finns det ingenstans ni kan testbo? Om hans föräldrar eller dina föräldrar ska åka på semester i sommar kanske ni kan låna huset/lägenheten och bo där tillsammans en vecka? Vore ju ett bra sätt att få testa på det lite oskyldigt 🙂 Lycka till hur som helst! Det löser sig <3

 

Hej. Hur går det med din stalker nuförtiden? Jag tycker att du inte har skrivit om honom på länge. Du skrev ett inlägg 2014 efter rättegången att om han skriver en till kommentar så publicerar du hans namn. Skrev han en till kommentar? Vad hände? Jag började fundera på detta och blev nyfiken på om du slapp av med honom för gott. Tyckte så synd om dig då du förlorade rättegången och minns att jag inte förstod hur de inte kunde se honom som skyldig 🙁 (förstår inte ännu heller)

– Nej, Anders Uhrbom håller fortfarande på. Inte lika mycket, men han har inte slutat. Det senaste han skrev var det här. Valde att godkänna en kommentar för en gångs skull:

 

h

 

Jag misstänker också att en person som utger sig för att heta något annat (Maria) är Anders, men är inte säker. Godkänner inte den personens kommentarer heller. Nej, jag förstår inte heller. Men för att förklara: de såg honom som skyldig och han dömdes först i Tingsrätten. Men sedan överklagade han till hovrätten och de friade honom. Det beror på att det ännu inte finns några klara riktlinjer och lagar kring förföljelse på Internet, och för att man inte kunde bevisa att alla kommentarer samt kontaktförsök var från honom. Man kunde bevisa de flesta och man kan anta att alla är från honom, men när det gäller vårt rättssystem måste det ju finnas solklara bevis. En ip-adress, exempelvis, räcker inte. Polisen som gjorde utredningen lade ner måååånga timmar på att bevisa att kommentarerna kom från Anders och lyckades bara med ungefär 300 stycken. Han hade kontaktförbud, men började höra av sig igen så fort det upphörde. Jag fick inte igenom ett nytt eftersom kontaktförsöken numera inte är lika intensiva och kränkande. Dock kan jag känna att det är just det som är mest kränkande, att han hör av sig trots att han VET (herregud, vi har suttit på rättegång och allting) att jag inte vill ha med honom att göra. Så det som egentligen stör mig nu vad gäller hela grejen är att han fortsätter  bara för att “han kan”. För att visa för mig att gör som han vill.

 

Vad fint och mysigt ni verkar ha det du skrev ju förresten att du och din kille träffades via tinder och att det inte klickade direkt, varför bestämde du dig för att ändå ge det en chans till? Puss på dig och ha en härlig söndag

– Det var egentligen inte så att det “inte klickade”. Det var varken eller. Jag var liksom inte mottaglig. Jag var inte redo för att träffa någon när vi sågs de två första gångerna. Det var väldigt trevligt och absolut inte något fel på någonting. Det rann ut i sanden och jag hörde inte av mig mer. Men sen gick det lite tid, jag kom till insikt med vissa saker och tänkte att jag borde ge det en chans till. Jag hörde av mig igen och som tur är ville han träffa mig igen 🙂 <3

 

Hej! Kan du inte berätta mer angående om hur det går med ditt körkort? Kram 🙂

– Det går bra. Det går dock sjukt segt eftersom att jag, som ni vet, jobbar heltid och åker hemifrån 06.20 och kommer hem 18.10 om dagarna. Det finns ingen tid att gå på körskola. Jag funderar på att helt enkelt boka privat uppkörning. Folk avråder från det, men vad ska jag göra liksom? Tänker yolo. Det får bara gå.

 

Är det inte dags att du slutar snapchata och filma när du kör bil? Och dessutom övningskör. livsfarligt

– Haha say what? Det har jag aldrig gjort. Är det inte dags att sluta dra egna slutsatser och kanske fråga en person innan du anklagar, eller eventuellt dra logiska slutsatser själv? Dvs att det kaaaan ju vara så att någon annan kör om jag snapchattar från bilen.

 

DSC04598

 

Jag har ett problem. Ett ganska jobbigt problem. Jag bara önskar att jag kunde få svar på detta. Hur du skulle göra i min situation. Du skulle kunna svara på detta i bloggen eller podden du bestämmer. Men iallafall över till mitt problem.
Ska försöka hålla detta så kort som jag kan.
Just idag är jag tillsammans med världens finaste pojkvän. Vi har snart varit tillsammans i 1.5 år och vi har det så kul tillsammans. Jag älskar honom så mycket. Men om vi går tillbaks i tiden ca 2.5 så snackade jag väldigt mycket med en annan kille.. Dag in dag ut. ( på Facebook/snapchat osv) ungefär. Vi träffades då och då men det blev inte ofta. Och när vi väl sågs så hade vi det trevligt. Det var som vi var på G. Vi flirtade lite med varandra men vi låg aldrig med varandra/ kysste varandra osv. Inget sånt. Men iallafall jag gick i tvåan och han gick i trean detta var i slutet av tvåan. Alltså under vårterminen men iallafall. När han tog studenten så hade vi inte längre kontakt. Vi bara gled ifrån varandra.. Jag glömde bort honom och gick vidare. Och idag har jag alltså en pojkvän. Den här dåvarande killen har jag ju inte haft någon kontakt med alls sen studenten där tills nu. helt plötsligt för tre månader sen så började han Snapa mig då ich då. Jag svarade på några men inte alla.. Jag börjar genast tänka att han ville få kontakt igen. Bli på G osv. Men inget mer händer. Men häromveckan. Så skriver han på Facebook och frågar om jag vill ses nån dag och ta en glass. Här kommer min ångest och äntligen min fråga. Ska man träffa honom? Och vara tydlig redan nu och säga. Jag har pojkvän men vi kan göra det som vänner? Jag vet ju inte vad han vill.. Som vänner eller för att kunna bli något. Eller ska jag bara svara jo gärna. Men det känns drygt mot min kille att träffa honom för det är ändå typ som ett gammalt ex till mig även fast vi inte hade något intimt. Pga inte så kul för min pojkvän att jag träffar någon som jag varit på G med. Gaah jag har panik och behöver verkligen din hjälp. För har så många följdfrågor på det där. Vet inte vad jag ska göra.. Så jobbigt. Snälla hjälp.

– Alltså jag känner spontant att nej, det är inte okej. Varför ska du träffa honom? Det känns ju inte direkt som att ni har någon vänskap, utan det var ett ragg som inte blev något mer. Hade det känts bra för dig om din kille träffat en tjej som haft haft samma relation till? Jag tror inte det. Nej, jag tycker du ska låta bli. Misstänker att det bara kommer drama och svartsjuka ur det hela samt kommer sätta dig i en jobbig sits. Det är det inte värt. Kram! <3

 

0

Trackback from your site.

Comments (31)

 • Nilla

  |

  Åh vilken härlig människa den där Anders är! Har sån lust att göra något fast det gör nog bara saken värre.

  Till Anders Uhrbom
  Du är en vidrig människa! Vem fan bryr sig om du har skaffat barn? Det gör inte saken ok för det! Tänk om någon idiot (ja du är en idiot) höll på att stalka henne… Vad hade du tyckt om det? Fy fan för människor som dig!

  Reply

 • Anna

  |

  Hej kör på privat på uppkörningen om du känner att du är redo. Jag körde 2 gånger på bilskola. En gång i början(backa runt hörn) och en gång i slutet. Klarade uppkörningen galant även provet gjorde jag privat även halkan. Så mycket billigare än bilskola. Tror jag betalade 6000:- totalt för allt. Vet folk som har blivit lurade av massa bil-lärare att ta fler lektioner. Om du känner att du vill göra uppkörningen kör på vad har du att förlora? Och du kanske failar men du får reda på vad du gjorde för fel och så kan man öva på det. Lycka till och ta språnget!

  Anna

  Reply

  • Marie

   |

   Jag håller med dig. Jag övningskörde på körskola men hade ändå övningskört i 2 år innan. Den skolan jag gick på anmärkte på minsta lilla grej för att man skulle bli osäker och på så sätt boka in flera lektioner. Hade inte behövt ens hälften av dem jag tog.

   Kör på tror du klarar det galant 😀

   Reply

 • Jennie

  |

  Jag körde upp privat och det var inga konstigheter. Hade ont om tid och hann inte ta alla körlektioner som behövdes för att hinna bli godkänd på alla delar för att bli bokad till uppkörning! Kan du köra bil så kan du köra bil, klart det är en trygghet för den som har uppkörningen med dig att veta att körskolan tycker du är redo att ta körkort men annars är det ju egentligen ingen skillnad. Tycker du ska satsa, misslyckas du är det ju bara att fortsätta öva och köra upp igen. En extra uppkörning blir ändå billigare än alla körlektioner som skulle behövas annars 🙂

  Reply

 • Sandy

  |

  Uuuuh, han bor ju skitnära mig *hjääälp*

  Kram!

  Reply

  • Nilla

   |

   Nästan så man skäms över att vara göteborgare 🙁 bläääää!

   Reply

 • Ronja

  |

  Vaa vilken podd?! Har du en podd??

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Tyvärr inte : (( Reagerade också på det. Misstänker att personens fråga inte bara skickades till mig? Men låtsades vara speciell ändå och svarade 🙂

   Reply

 • Sofia

  |

  Hej! Såg att du skrivit att folk avråder dig från att boka uppkörning privat och jag ville bara skriva att jag aldrig gick på nån körskola, utan övningskörde bara hemma och bokade in en uppkörning som gick jättebra!! Så körskola är inte något man måste göra!! Tips är att lära dig i vilken ordning du ska titta i speglarna/över axeln innan du svänger, att alltid titta i backspegeln innan du tvärbromsar, att motorbromsa och att gå igenom hur du kontrollerar däcken mm. Massa lycka till!!

  Reply

 • Pia

  |

  Varför avråder folk från privat uppkörning?
  Det enda som kanske är värt att tänka på är att boka en körlektion med trafikskola och se om dom tror att man är redo för uppkörning. Och om dom tycker att man ska öva på nåt innan man kör upp.
  “Nackdelen” med att köra upp privat är att man får köra en bil man inte kört förut o man kanske inte känner den kopplingen osv, men då kanske man lättare kan komma undan med sånt också “oj va högt upp denhär kopplingen tar” 😉

  Reply

  • Sara

   |

   What she said! Så gjorde jag och det gick alldeles utmärkt! 🙂

   Reply

 • Viktoria

  |

  Kör på privat uppkörning! Det gjorde jag när jag tog körkort, gick inte en enda gång på körskola. Alla sa att det aldrig skulle gå men jag var envis, och visst gick det! Det värsta som kan hända är att du kuggar och det är ju trots allt inte hela världen, det kan man göra om man bokar via körskola också 🙂

  Reply

 • Karolina

  |

  Älskar din blogg alltså. Ville bara säga det. Mvh trogen läsare sedan tusen år tillbaka.

  Reply

 • Robert

  |

  God kväll! 🙂 Kom inte på någon bra kommentar till inlägget. 😛

  Reply

 • Petronella

  |

  Hellu. Kanonbra Blogg! Jag gjorde uppkörningen privat. Hade dock inte tid att övningsköra de sista året innan 18 med mamma så tog 10lektioner (en í veckan) o bokade sen allt själv eftersom min lärare inte ansåg mig redo o jag tyckte jag var det. Halka i Östersund o mitt stora problem var att hitta dragläge i backarna i halka
  Så jag åkte hem till mamma i Gävle, tog en dubbellektion o direkt efteråt provet o klarade de galant Man kan allt man vill Lycka till!

  Reply

 • mb

  |

  Men usch vad obehaglig..
  Jag har hela tiden trott att det är Robert som stalkar dig för jag såg någon skriva något om att han alltid svarar bland kommentarerna på varenda inlägg och sen dess har jag sett hans namn i varje inlägg jag besökt. Han brukar ju inte skriva annat än typ reflektioner kring inläggen, men ändå..
  I stalkerns fall handlar det ju precis som du säger om att han bara vill visa makten han besitter. Att han liksom kan skriva en kommentar eller hundra och ingen kommer göra något åt det. Så obehagligt hur vissa behöver den här makten för att kunna trivas med sitt liv, för hade detta inte handlat om makt så hade han sagt “oj förlåt, visste inte att det var jobbigt för dig, jag ska sluta direkt” som man ju gör när man trampat någon på tårna. Nä fyfan, hoppas han slutar.

  Reply

 • Nina

  |

  Hej! Jag tänkte mest tipsa att gå intensivkurs när det gäller körkort, drygt kanske att lägga semester på det men så värt i slutändan! Utan det hade jag aldrig klarat teorin (vilket var sjukt trist att läsa) försökte på alla sätt men så mycket kom emellan.. Jag lade ner hela projektet flera gånger. Sen tog jag tag i det och valde en körskola 10 mil bort för att inte ha “någon ursäkt” att kunna smita iväg för att träffa vänner, springa ärenden osv. Hade möjligheten att bo hos körskoleläraren och hans familj vilket var perfekt. Jag åkte tidigt på morgonen till körskolan, teori både individuellt och i grupp varvat med 3-4 körningar i två veckor. Och det var typ det jag gjorde eftersom jag inte hade annat att göra eller fixa. Passar såklart inte alla, alla är olika men det är något jag verkligen rekommenderar:) allt gott!

  Reply

 • Helén

  |

  Som flera andra nämnt tidigare – våga köra upp privat! Min syster övningskörde mycket hemma och tyckte att det gick bra. Så hon bokade en privat uppkörning och kuggade – delvis för att hon var ovan vid bilen. (Tips – pröva att köra olika bilar.) Hon fick konkreta punkter som hon inte klarade, men egentligen kunde, så hon bokade första bästa tid, körde upp igen och klarade det. Hon resonerade som så att två uppkörningar är billigare än 20 körlektioner. Ta en uppkörning, se vad de säger och ta det därifrån!

  Reply

 • Maria

  |

  Hjälp det där var obehagligt 😀 Jag som ställde frågan om stalkern heter Maria och sen skriver du att din stalker har eventuellt också skrivit många kommentarer under ett fake namn som är Maria. Blev rädd där att du trodde jag skulle vara stalkern 🙁 förstod sen då du skrev att du inte godkänner denna persons kommentarer att de inte kan vara jag. Och har bara cirka 8 gånger kommenterat din blogg under alla dessa år jag läst den 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha åh så knäppt! Tänkte inte på det. Men det är såklart inte du. Jag ser det på mejladressen och sättet han skriver också 🙂

   Reply

 • Sophie

  |

  Enda nackdelen med att köra upp som privatist är att kontrollanterna brukar vara sura (många av dem jobbar även på körskolor, i alla fall här uppe) och tycker att man ska gå via en körskola. Här (strax över Sthlm) kan de kugga folk på minsta lilla bara pga det. Har en kompis som fick köra upp 3 ggr för samma kontrollant och gjorde ett och samma pyttemisstag, som var och varannan MED körkort gör hela tiden, varje gång. Sen helt plötsligt blev hon godkänd ändå haha. Så var beredd på att kunna få köra upp fler gånger. Men det blir troligtvis värt det ändå, du kommer spara massa pengar även om du får köra upp tre gånger. 🙂

  Reply

 • Katarina

  |

  Håller med flera av ovanstående kommentarer. Jag blev sur för att min körskolelärare bokade in mig 2 dagar efter att jag bokat en resa och skulle bli borta 2 veckor = skulle få vänta hela sommaren innan det fanns tider igen. Så jag ringde själv och kollade och då fick jag en tid en vecka tidigare. Många körskolor, iaf där jag bor, har egna dagar hos trafikverket som dom kan boka tider på. Jag hade övningskört med många olika bilar redan och tyckte det kändes roligare att köra upp i en annan. Tycker det gjorde mig lite mer skärpt istället för att slappna av för att jag “kände” bilen =)

  Reply

 • Isabelle

  |

  Hej!
  Jag körde inte själv upp som privatist men många av mina vänner gjorde det. Vilket många av dem kuggade pga att de inte hade tagit en enda lektion. Det jag kan rekommendera är att iaf ta en lektion för det brukar hjälpa i bedömningen på körprovet konstigt nog, (man kör väl lika oavsett??) men så är det iaf oftast i Göteborg. Kontrollanterna vid kuggning brukar rekommendera minst en lektion iaf.

  Reply

 • vicki

  |

  Alltså nyfiken som man e så googlade jag namnet, är det den personen vars facebook kommer upp överst??? Alltså vet inte vad jag hade för bild i huvudet av en stalker för det var överraskande, utåt sett normal med familj å allt! Kul att se attman fortfarande kan bli chockad här i livet:) stå på dig, du e så himla härlig!

  Reply

  • Egoina

   |

   Nej, det är inte han. (Om vi får upp samma, men tror det med tanke på din beskrivning).

   Reply

 • elina

  |

  men alltså VART är dina byxor ifrån?? vet att du skrivit det förut men är för lat för att bläddra så långt tillbaka.. 🙁 SÅ SNYGGA!! ps. like u!

  Reply

Leave a comment

Arkiv