Follow my blog with Bloglovin

Kliande ögon och att leka med bilar

Alltså vilken dag! Nog för att denna långhelg inte blev så mysig som jag tänkt mig, men effektiv blev den allt. Idag har jag bland annat pluggat, sålt bord samt stolar, lekt med bilar, gått en promenad längs stranden, sorterat i förrådet, städat undan det mesta av mina saker som jag flyttat hit, kört och handlat mat osv osv.

 

image

Något som inte är kul är att mina ögon har kliat sönder idag. Hade gärna kört i en gaffel i dem och rört runt. När jag var nära på att göra det bestämde jag mig för att ta en allergitablett ändå. Brukar undvika det eftersom jag blir så trött av dem och klarar mig ofta på bara Nasonex. Men nu gick det inte. Sjukt så mycket det framhävde min ögonfärg btw, kanske borde ha lite rött i min sminkning?

 

image

F byggde en korsning och så övade vi lite med bilar. Nog smart att få en överblick på detta sätt. Men ville genast hellre leka, krocka dem och låtsas att myror var fotgängare, haha.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (38)

 • Anna

  |

  Har du provat allergitabletten som heter Allegra? Det är den enda som inte har trötthet som biverkan

  Svara

 • Robert

  |

  Hoppas ögonen blir bättre snart. 😛

  Svara

 • Celine

  |

  Heej, tänkte tipsa om allergitabletten Aerius som är superbra! Den blir man inte alls trött av, man blir inte påverkad av den utan den tar bara bort kliandet! Så be läkaren att skiva ut Aerius till dig, du kommer märka stor skillnad när du använder Aerius och den tabletten du använder nu. Kram.

  Svara

  • Egoina

   |

   Brukar ha den (eller den billigare sorten med samma verksamma ämne rättare sagt), men upplever ändå att jag blir lite trött. Fast det går inte att jämföra med de receptfria, då somnar man direkt! 🙁 Jag brukar dock vänja mig efter ett tag, värst de första dagarna.

   Svara

   • Lisa

    |

    Testa i så fall Allegra! Jag tar en Aerius varje kväll och den här inte trötthet som biverkan så du borde inte bli trött egentligen. Men be en läkare skriva ut Aerius (originalversionen) eller köp Allegra så ska du se att du snart mår bättre <3

    Svara

 • Frida

  |

  Jag som tyckte dina ögon såg lite gråare ut (inget negativt!), men du brukar annars ha så klara blå ögon. Nu orkar jag inte googla eftersom jag skriver från telefonen men har för mig att blå ögon framhävs av orange och koppar? Jag är alltid så förvirrad gällande det där för har själv typ grön/grå/blå (mest grå) ögonfärg, beroende på ljuset.. så vet inte vilken färg jag ska matcha med

  Svara

  • Egoina

   |

   Aha! Jag tyckte det när jag såg mig i spegeln, men det var kanske bara inbillning eller så visar inte bilden så bra 🙂 Så svårt det här med vad man ska matcha med att framhäva. Jag har fått höra att man ska ha brunt till blå ögon, men jag tycker inte det funkar så bra på mig.. 🙂

   Svara

   • Lina

    |

    Googla färghjulet och ta sedan färgen mitt emot din ögonfärg. Alltså det som är tvärs över från blå.
    Blå är en kall färg, så alla varma naturfärger funkar. Gul, orange, koppar, röd, brun osv. Letar upp ett färghjul, så blir det tydligt 🙂

    (motsatsfärger funkar givetvis på alla ögonfärger)

    Svara

   • Frida

    |

    Eller jo.. kanske framhävde den det blåa på ett annat sätt? Typ lite djupare blå? Haha.. jag vet inte! Men på dina andra bilder tycker jag alltid att du har så hiiimla klara blå ögon 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Kan vara det, att den bara blev annorlunda typ och att det var därför jag reagerade. Är ju van vid att se mina ögon. haha 🙂

     Svara

 • Sarah

  |

  Jag har testat ungefär alla allergitabletter som finns tills jag hittade en som passade mig och inte gav några biverkningar. Hur som efter några år var jag på hudkliniken för en massa trista eksem och då berättade dom för mig att det finns “gamla generationens” och “nya generationens” allergitabletter och att dom från den nya inte aka göra en trött. Har läst att det ska finnas ytterligare en ny generation men det har jag inga säkra källor på.

  Kontentan. Fråga på apoteket efter nya generationens så har dom koll på tabletterna som inte gör en trött. Sen kan man kanske behöva testa två-tre sorter tills man hittar den perfekta tabletten för en själv.
  Och hur sjukt är det inte att det säljs tabletter som man blir trött av när det finns typ lika många som inte gör en till ett slakt 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Verkligen sjukt! Tack för tips, ska fråga 🙂

   Svara

  • Malin

   |

   Samma för mig! Det är desloratadin man ska leta efter och inte loratadin. Blir inte trött överhuvudtaget av dem. Sååån skillnad. Billiga var de också.

   Svara

  • Felicia

   |

   Jag är läkarstudent och vill bara dela med mig av hur jag har uppfattat det hela! Det finns precis som du skriver “första generationen” “andra generationen” och nu även en “tredje” generation (detta är egentligen samma som andra, men med lite skillnader).

   Första generationens antihistamin (allergitablett) kan ta sig in i hjärnan och påverka sömnregleringen och göra en trött. Dessa sälj inte längre på svenska apotek receptfritt utan endast efter ordination från läkare, främst till barn och vuxna med svår klåda eller oro. Vissa läkare föreskriver dock fortfarande dessa men det är mycket ovanligt vid allergi.

   Andra generationen har en struktur som inte tar sig in i hjärnan och det är dessa som säljs på apoteket (tex loratadin eller certizin). Det finns även “tredje” generationen som är en förfining av den andra, med lägre styrkor men samma effekt. Den lägre koncentrationen kan eventuellt göra att man blir mindre trött. Dessa går också att köpa receptfritt och heter desloratadin.

   Hoppas ni kan ha lite nytta av det här! 🙂

   Svara

 • K

  |

  Nasonex är ju bara för nästäppa, testa ögondropparna livostin eller lomudal om du vill ha något för ögonen men undvika tabletter 🙂 själv måste jag ta alla tre sakerna för är megaallergisk mot gräs, hata allergi 🙁

  Svara

 • Svorskan

  |

  Hahaha! Hur många fotgängare dödade du? 😉

  God morgon, jenta mi!

  Svara

  • Egoina

   |

   Inga. Men de verkade fulla, gick vingligt och så..;)

   Svara

 • Rebecka

  |

  Pluggat? Vad pluggar du?

  Svara

  • Linnea

   |

   Körkortsteori gissar jag 🙂

   Svara

 • Cheekychiki

  |

  Om det ffa är ögonklåda som är problemet kan man ju skippa allergitablett alt komplettera med ögondroppar mot allergi. Funkar bra för mig när Aerius inte räcker till.

  Hoppas det blir bättre ❤️

  Svara

 • kate

  |

  (förlåt men) tack gode gud att jag inte är ensam om att se ut sådär pga pollen! Grattis på nationaldagen!

  Svara

 • A

  |

  Med risk för att bli avfärdad som en hippie vill jag slå ett slag för att utesluta citronsyra i kosten under pollensäsongen. Det finns ingen forskning på det än, men många (däribland jag) märker SJUKT stor skillnad av att bara utesluta det. Eller, “bara”, det är citronsyra i vansinnigt mycket så det är självklart lite drygt att börja lusläsa innehållsförteckningarna, men det hjälper så för mig är det 110% värt det.

  Hörde själv talas om det för första gången förra året och provade i år utan förhoppningar. Resultatet? Kan njuta av sommaren för första gången (!) sen jag blev allergisk för över tio år sen. Både björk- och gräs brukar vara ett rent helvete för mig (kan knappt gå ut när det är som värst), men i år har det räckt med antihistamin + nässpray för att jag ska kunna leva ett normalt liv. Helt klart värt att testa (enligt min erfarenhet).

  Svara

  • Egoina

   |

   Testade det en gång och tyckte också att det funkade!! Har faktiskt inte haft så mycket besvär de senaste två åren. Så det är kanske för att detvarit en del skräpmat i samband med flytt. Svårt att utesluta citronsyra helt, finns precis som du säger i typ allt. Men borde helt klart skära ner på det 🙂

   Svara

 • Emilia

  |

  Shit! Jag är själv pollenallergiker och upplever att jag blir trött när jag inte medicinerar. Jag tar Desloratadine fick dem utskrivna för ett par år sen när de vanliga receptfria inte fungerade men nu finns Desloratadine Sandoz på apoteket. Upplever inte att jag blir trött av dem, eller så har jag vant mig vid dem eftersom jag medicinerar från februari till augusti…

  Svara

 • Sandra

  |

  Om du inte vill äta allergitabletter så kanske det kan vara en bra idé att köpa ögondroppar för allergiska besvär? Så lär ögonen klara sig lite bättre! 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Stackare! Vet hur det är med denna förbannade allergi

  Svara

  • Sara

   |

   Förresten, det finns allergispruta man kan få en gång varje år av läkare. Ifall du som jag inte gillar din allergimedicin. Tips tips.
   Har aldrig fått biverkningar av den

   Svara

 • Mitt liv+2.0

  |

  Oj vad röd du är!
  Hoppas du hittar en tablett som funkar utan att söva dig.

  Svara

 • Annika K

  |

  Finns en allergitablett som heter Allegra ( tror jag det var)
  Som man inte ska bli så trött av

  Svara

 • Rebequeline

  |

  Usch vad tråkigt det är med allergi, krya på dig! 🙁

  Svara

 • Rebecca

  |

  Hej!
  Å vet hur det är med allergier och med tabletterna. Jag tar min tablett på kvällen innan jag lägger mig (oftast varannan dag) sover tungt den natten (läs däckar) men sen håller sig det oftast hela dagen och börjar mer klia framåt kvällen. Kör även med ögondroppar lomedal (eller vad de heter). Kan knappt ta en tablett morgon/em eftersom jag blir suuuuper trött.

  Svara

 • Linnea

  |

  Ja röd/orange ögonskugga är perfekt till blå ögon 😀

  Svara

 • Anne-Lee

  |

  Jag jobbar på apotek. Det finns Allegra, som innehåller fexofenadin, och det finns en billigare variant med samma innehåll som heter Altifex. Dessa och den som heter Desloratadin blir man inte så trött av. Jag tycker att du ska prova Desloratadin för de krockar inte heller med andra läkemedel om du skulle ha några. Sen tycker jag att du bör förstärka upp med både nässpray och ögondroppar samtidigt. Och ta det gärna varje dag under allergisäsongen så får du bäst effekt.
  Lycka till och hoppas att du snart mår bättre.

  Svara

 • Erika

  |

  Köp Zadithen ögondroppar, finns receptfritt numera. Dom är svindyra men dom räddar mina ögon varje sommar, jag har provat andra men har alltid återvänt till dom så länge jag kan minnas!

  Svara

 • =)

  |

  Hej Egoina! Ursäkta att jag kommer med en kommentar som är helt orelevant till inlägget, men jag kom att tänka på dig eftersom jag vet hur expert du är på att åka buss… 😉

  Jag ska åka Oslo – Köpenhamn snart och funderar på att boka dubbelsäte, känns värt när det är så långt. MEN! Hur fungerar det egentligen? Haha alltså, när jag går på, hur ska jag veta att det är rätt plats och mina platser liksom? Jättedum fråga men.. Jag har alltid kört på tåg förut och övertänker, blir typ nervös över att råka ta någon annans bokade plats (har socialfobi). Har förstått det som att du inte brukar köra dubbelsäte men jag misstänker att du har koll på systemet ändå? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Du får platsnummer, typ 23F och 24F när du bokar. Numren ser du ovanför sätena. Superlätt 😀 Lycka till och ha så kul!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv