Försök kladda på eyeliner så ska vi se hur bra det går

På tal om smink. Det här som svt gjorde, att tio feminister fick recensera den gamla låten “Vacker utan spackel” är så amazing. Finns att läsa här. Jag har faktiskt tänkt på den låten ibland och undrat hur reaktionerna sett ut om den kommit idag. Här är några svar:

 

1  222

5

3

 

“Försök “kladda” på eyeliner, så ska vi se hur bra det går”. Hahaha. Älskar detta. Right on!

 

0

Trackback from your site.

Comments (8)

 • Milla

  |

  Har fått höra från killar “du borde använda mindre smink, tror du skulle vara sötare då”. Man ba “tack experten, att jag inte tänkte på det själv!”. Samt när jag gått osminkad till skolan “Du ser väldigt sliten ut, är du sjuk?”. Man ba “näe jag är naturlig, killar gillar väl det?!”. Tydligen bara om man har felfri solbränd hy och naturligt markerade fransar och bryn..

  Det stör mig att det blir nån form av statement om man väljer att gå osminkad eller att gå all in med contouring och lösögonfransar. Vad som är lagom är väl subjektivt. Lustigt nog har jag bara fått sminkkommentarer från killar (förutom komplimanger från tjejer att jag sminkat mig fint eller ser fin ut utan). Att det ens blir en debatt av smink, låt alla göra som de vill och kommentera inte någon annans val!

  Reply

  • Egoina

   |

   Eller hur!! Alltså det är så tröttsamt att killar/män anser sig ha rätten att “bestämma” över kvinnors utseende och har ett behov att påpeka hur mycket/lite man “borde” sminka sig, eller hur DE tycker att man ska se ut. “Du behöver inte sminka dig” (haha no shit? Det vet jag väl? Men jag vill). Varför är det inte upp till mig? Min fucking kropp! Jag skulle aldrig säga till random kille ute typ att “du borde kamma ner ditt hår istället för att ha det sådär”, eller “alltså varför har du så mycket vax?”, men jag själv har fått höra liknande saker en miljon gånger.

   Reply

 • Cornelia

  |

  Hej, vad kul att du skriver om artikeln! Tycker att alla som gillade denna artikel ska kolla in #sminketsmakt på Edit, där vi under förra veckan ägnade hela vår vakna tid till att skriva om och göra saker på smink. Dessutom ett helt TV-program om smink (http://www.svt.se/edit/edit-tv/edit-parisa-amiri/sminkets-makt-avsnitt-elva-av-edit-parisa-amiri/)! Kolla här: http://www.svt.se/edit/etikett/sminkets-makt/

  /Cornelia, sociala medier-redaktör på SVT Edit.

  Reply

 • :)

  |

  En gång sa en manlig kollega “Du ser sjuk ut.” när jag HADE smink. Jag sa “Tack! Du är också extra ful idag!” och då blev han sur. Haha. Bästa arbetsdagen någonsin.

  Reply

  • Rebecka

   |

   HAHA underbart svar.. :)<3

   Reply

 • Sofia -+bipolär+och+f.d+laestadian

  |

  Föddes in i religionen laestadianism där man inte sminkar sig. Började använda lite mascara när jag var 16-17 så är väldigt ovan med smink 🙂 Skönt i och för sig kan jag tycka, för jag trivs att gå osminkad.

  Reply

 • Jackie

  |

  Jag som aldrig sminkar mig till vardags ser bara fördelen med att alla som känner mig ser mig precis så som jag faktiskt ser ut. Slipper alla sorters utseendekommentarer. Eller, de få gånger jag sminkar mig kan jag få höra att “åå vad söt du blir med smink!” Fast jag varken orkar eller bryr mig tillräckligt för att orka sminka mig varje dag. Men jag önskar jag kunde sminka mig riktigt snyggt, det är faktiskt en konst som nån skrev.

  Reply

Leave a comment

Arkiv