Follow my blog with Bloglovin

Fel fokus

Idag är en typisk dag då jag har ångest över sånt jag önskar att jag gjorde eller sånt jag borde ha gjort. Typ:

Att jag inte fört över bilder från min gamla dator till en hårddisk ännu

Att jag inte tränar oftare

Att det finns massa mejl jag inte svarat på

Att jag inte pluggar på körkortsteorin

Att jag inte äter bättre mat

Att jag borde lagt ut annonser med mina möbler vid det här laget

Att jag inte gjort egna knäckebröd på länge (ja, men jag vet. Rimligt?!?)

Att jag inte startat AB eller hittat någon som kan hjälpa mig med ekonomin än

Att jag inte fyllt på olja i bilen

 

Skulle kunna fortsätta i oändlighet, men ni fattar. Men allt det jag faktiskt gör då?! Dumma hjärna.

 

IMG_9613

IMG_9615

Två bilder från när F “skulle testa ljuset” i kameran och jag blev försökskanin.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (15)

 • Robert

  |

  Att “göra” en massa grejer är överskattat ändå. Du håller åtminstone på med håret där. Också en sysselsättning. 😉

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag har en ångestlista. Där står det (bland annat)

  Att jag inte installerat något antivirus på min dator, eller iTunes, utan fortfarande använder min gamla trots att jag köpte den nya i november..

  Att jag inte varit hos tandläkaren på flera år(…)

  Att jag inte tränar

  Att jag inte tagit körkort än (är snart 27)

  Att jag fixat alla smågrejer i lägenheten, och sålt lägenheten (bor med min kille i hans lägenhet)

  Att jag inte går till läkaren

  Osv osv osv.

  Så, jag förstår dig! Men du gör så mycket bra och är grymt duktig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för din lista! Känns lite bättre! Inte för att du har ångest också, men för att man inte är ensam 🙂

   Svara

 • Natalie w

  |

  Förstår hur du känner!! Man måste verkligen göra priolistor och försöka släppa saker man inte ska göra JUST NU. Ibland tar jag en timme i taget för att sluta stressa. Planera och sen bara göra en sak och inte tänka på annat. Men visst är det svårt!!
  Jag tycker däremot att du verkar äta varierat o roliga maträtter hehe men vi ser ju inte allt på bloggen.
  Stor kraaaam

  Svara

  • Egoina

   |

   Precis, listor är livet!! <3

   Svara

 • Filippa

  |

  Nu kanske inte du gjorde detta medvetet, men efter att du skrivit dethär inlägget kunde du inte känna att ångesten minskade? Jag har iaf märkt att ångesten i princip försvinner om jag skriver ner vad det är jag har ångest, det verkar då helt plötsligt inte så farligt eller så mycket som när det bara snurrar i huvudet!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja precis! Det var lite därför jag började skriva upp vad det egentligen är som gnager. Sen när man ser det i text känner man sig lite töntig, haha 🙂

   Svara

 • Lisa

  |

  När du känner dig sådan här eller ännu värre och inte vill skriva om det på bloggen så skriv ner det på papper 🙂 Skriv upp hur du mår och varför du mår så. Gå sedan igenom vad du ska göra för att må bättre! Det hjälper faktiskt otroligt bra.

  Just nu går jag själv igenom en svår ångestperiod med stress och att jag miste min fjortonåriga hund för bara någon vecka sedan så jag känner mig konstant nervös och orolig men att skriva ner allt hjälper! Du kan även arbeta lite med mindfulness. En bra övning är att du räknar neråt från 300. 299 när du andas in, 298 när du andas ut, 297 när du andas in, 296 när du andas ut och så vidare. Gör dig avslappnad och du känner dig lugnare.

  Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips! <3 Det ska jag absolut prova. Tråkigt med din hund 🙁 Usch så hemskt! Tänker på dig!

   Svara

 • Jenny

  |

  Fick höra att det fula ordet “borde” bara är fyllt med ångest så fick som tips att försöka radera det ur mitt ordförråd. Ett fult ord som inte fyller nån mening alls.
  Antingen har man gjort något eller så har man inte!
  Värt att tänka på ibland. Hoppas dock att ångesten släpper snart eller förhoppningsvis redan har släppt.
  Ha det bäst! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Så sant! Det ska jag försöka tänka på 🙂

   Svara

 • Anna

  |

  Åh vad jag känner igen mig! Hade ångest häromdagen för att jag inte har kalkat av kaffekokaren och för att jag verkigen borde rensa garderoben och för att jag har köpt aldeles för mycket färdigmat sista tiden… Listan kan förlängas i oändlighet med helt triviala saker. Sen fick jag mens igår och kände ett stort JAHAAAA! Vissa månader är det som att min pms vill sätta dit mig, och då hjälper det liksom inte att jag egentligen vet att det är onödiga grejer att ha ångest över. Känns i alla fall bättre när det finns en förklaring och också lite skönt att läsa att andra hanterar samma problem.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja verkligen! Man är inte ensam <3

   Svara

 • Amanda

  |

  Ångest är inte att må lite dåligt, eller känna att man borde göra något som man inte gjort än men ändå kunna leva med det. Snälla överanvänd det inte, begreppet är urvattnat nog som det är. Samma sak med deprimerad. Det är respektlöst att använda det för vardagsbekymmer som inte innebär lidande.

  Ej riktat till någon speciell, vill bara att folk ska tänka på det. Tack. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv