En egen domän

I samarbete med Binero.

Jag har snart bloggat i tio år (Oj. TIO ÅR?!??! Det är ju helt sjukt! Hur hände det?), men det dröjde faktiskt länge innan jag skaffade min egen domän. När jag väl bestämde mig för att köpa egoina.se var det en annan kille som hade köpt den. Jag minns att jag tyckte att det var så märkligt och läskigt framförallt. Jag hade inte allt förstått vikten av webbadresser och var helt lost. Han erbjöd mig sedan att köpa den, vilket jag inte gjorde. Istället köpte jag egoinas.se och har senare köpt egoina.se också när den blev ledig eftersom han aldrig förnyade.

Något som jag dock fortfarande inte har skaffat är en personlig mejladress. Jag har tänkt göra det i flera år nu, men det har bara inte blivit av. Jag vet inte varför, det är inte ens svårt. Det är bara en grej som varit på to-do listan som jag liksom inte orkat göra. Men det är verkligen på tiden, känns inte jätteproffsigt att ha @hotmail.com som kontaktmejl, haha.

 

IMG_0111

 

När människor frågar vilken plattform jag bloggar på eller var min blogg ligger och jag svarar och sen berättar att “jag äger min egen domän” verkar de tycka att det låter väldigt avancerat. Men sanningen är att det är inte svårt alls. Det är inte ens dyrt. Man köper det domännamnet man vill ha (förutsatt att det är ledigt) på ett webbhotell bara.

Binero är ett av Sveriges största webbhotell och där finns allt man behöver på nätet. Man kan exempelvis köpa domännamn och skapa en personlig mejladress. Man kan också skapa hemsida, blogg eller e-handelsshop genom deras enkla verktyg.

 

IMG_0115_2

printsc

 

Jag tipsar verkligen om detta om ni funderar på att starta eget företag, om ni har blogg eller om ni helt enkelt har en hemsida. Kanske en portfolio? Skapa en sida och släng upp er CV och skapa en personlig mejladress – tänk vad proffsigt när ni ska söka jobb!

I samarbete med Binero.se ger jag er 50% rabatt på hosting (utan startavgift) och endast 10 kr för .SE domäner första året. Här kan du läsa mer.

 

0

Trackback from your site.

Comments (21)

 • Robert

  |

  Intressant. Har funderat själv på skapa hemsida mm, men det gäller ju att man vet vad man skall ha den till också. Vissa idéer har jag dock. 😉

  Ett projekt för framtiden åtminstone.

  Reply

 • Sofia -+bipolär+och+f.d+laestadian

  |

  Tycker det låter krångligt med egen domän fortfarande. Bloggar ju från blogspot, men köper jag egen domän, bloggar jag då inte längre via blogspot? Vill inte lära om mig helt då jag är van och trivs med blogspot. Förstår inte det där riktigt så är tacksam för svar 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Binero har bra och snabb support där de kan svara på dina frågor (bara säger det eftersom jag inte är expert, haha. Kanske blir enklare att fråga dem). Men jo, du bloggar kvar. Det är bara själva adressen som ändras 🙂

   Reply

  • Emma

   |

   Hej Sofia!

   Jag jobbar på Binero och du är varmt välkommen att skicka eventuella frågor direkt till support@binero.se så kan vi hjälpa dig! 🙂

   Vänligen//Emma

   Reply

  • Lisa

   |

   Om du känner att det är besvärligt med en egen domän så kan jag rekommendera one.com 🙂 Där kan du även installera WordPress med ett klick och driva din blogg där!

   Reply

 • Emma

  |

  Hej Sofia!

  Jag jobbar på Binero och du är varmt välkommen att skicka eventuella frågor direkt till support@binero.se så kan vi hjälpa dig! 🙂

  Vänligen//Emma

  Reply

 • Fanny

  |

  Man ska ju inte blanda ihop begreppen egen domän och eget webbhotell, det är olika saker 😛

  Reply

 • Julia

  |

  Snälla sluta ha så mkt reklam…blivit för mkt på senaste och gör att din blogg känns mindre genuin.

  Reply

  • sofie

   |

   håller med, dina läsare tappar intresset för din blogg.

   Reply

   • Egoina

    |

    Tråkigt att höra, jag blir ledsen då jag verkligen anstränger mig för att få ihop allting. Jag vet att det blivit många samarbeten på sistone. Det kommer upp ett nästa vecka också så att ni är redo 😉 Kopierar in samma svar som jag svarade en annan för några dagar sedan: “Jag håller med om att det kan finnas perioder då det blir lite mycket reklam. Men jag tänker inte ha dåligt samvete för att jag tackar ja till/ kontaktar bra företag och skriver om saker jag gillar. Vore ju bara konstigt att inte göra det. Dessutom är jag mycket noga med att berätta när det är sponsrat, så om det inte är av intresse kan man hoppa över. Om du räknar på hur mycket ”reklam” jag gör, eller jämför med andra kommer du se att det inte är så mycket. Jag gör cirka 3 sponsrade inlägg i månaden. Den senaste tiden har det dock varit mer, vet inte varför men det är en bra period (sommaren brukar annars vara en nedperiod) med massa kul samarbeten med saker jag gillar (bara för att det är spons betyder det ju inte att det är fejk). Oavsett: alternativet är att jag bloggar mycket mindre. Jag lägger otroligt mycket tid på det här och på att få ihop mitt liv med allt annat jag gör. Det är inte rimligt att göra det gratis. Och jag hoppas inte att du heller tycker att människor ska underhålla dig (som tex genom en blogg) helt gratis… Kram! :)”

    Men jag kanske borde dra ner på bloggandet helt och hållet. Jag vet inte. Jag tänker på det ofta, men samtidigt tycker ju att det är kul. Ska dock vara ärlig med att som mitt liv ser ut nu (med heltidsjobb vid sidan om + pendling) är det svårt att få ihop allt. Vissa dagar är det svårt att ha tid/ork till att blogga som vanligt, eller ta bra bilder, lägga ner mycket tid på inlägg osv. Men eftersom jag redan sålt sponsrade inlägg ett bra tag innan så måste jag ändå lägga upp dessa. Jag känner dock att jag inte helt förstår varför man läser min blogg om man tappat intresset? Finns massa andra bra bloggar 🙂 Jag kan ju på ett sätt ta “klagandet” som en komplimang eftersom det betyder att ni vill att jag ska “bli bättre”, men tyvärr har jag inte möjlighet till det nu. Så då vet ni, och då vet jag vad ni tycker. Så då kan ni välja om ni vill läsa här eller inte. “Negativa kommentarer” likt dessa gynnar ju ingen. Kram!

    Reply

    • Julia

     |

     Jag vill absolut inte göra dig ledsen med en sådan kommentar. Blev väl helt enkel lite irriterad på all reklam och jag förstår helt och hållet ditt resonemang och uppskattar att du faktiskt talar om när det är reklam vilket inte alla gör. Dessutom är ju anledningen till att jag klagar på det att jag gillar dina “riktiga” blogginlägg =)

     Jag kan ifsj tycka att det är skillnad på att ha reklam i banners och annonser för dt är så tydligt reklam. Att ha det i inlägg gör att jag i alla fall får uppfattningen att bloggaren blir mindre genuin.

     Du gör såklart helt som du vill och jag tycker inte att du ska ha dåligt samvete. Men jag tror ändå det är viktigt att vara medveten om att de pengar du tjänar på sponsring osv nu kan göra att du tappar läsare i längden som faktiskt gillar din blogg men tröttnar. =)

     Sen kan jag tycka att “gratis-underhållning”-argumentet inte riktigt håller. Du har ju faktiskt ett annat heltidsjobb samt annonse och banners med reklam.

     Reply

     • Egoina

      |

      Förstår din poäng. Men det är inte mycket reklam i det stora och hela. Det blir dock så i perioder och det märks också extra tydligt när jag t.ex. inte haft tid att “blogga på som vanligt” (inbokade samarbeten måste ju upp ändå). Att jag har ett annat heltidsjobb hör inte hit, eftersom det ändå är orimligt att lägga ner så mycket tid gratis. Vad gäller banners så generar dessa ungefär ingenting alls. Så det är kanske det jag skulle plocka bort istället? Absolut värt att fundera på! Vet inte varför jag inte tänkt på det. Enligt dig är sponsrade inlägg den formen som du gillar minst, men tyvärr är det faktiskt det mest lönsamma. Dessutom är det mer ärligt, enligt mig. Jag har ju inte överhuvudtaget samma koll på banners som jag har på sponsrade inlägg – där författar ju jag texten samt tar bilderna själv. Att tappa läsare är inget jag är orolig över, jag vill inte att min blogg ska bli större, men jag har gärna kvar de som vill vara här. Jag jagar inget mer än så. Jag gör bara genuina samarbeten och genom att jag är väldigt tydlig med när det är samarbeten och endast skriver om sånt jag står för så tycker jag inte att bloggen tappar något. Om man tycker det och inte vill läsa här så förstår jag absolut det. MEN, jag förstår ju absolut att det kan bli mycket i perioder. Så kan alla känna. Jag kan ju själv bli irriterad någon gång när jag t.ex. när jag tittar på tv eller så. Men så är det ibland. Jag gör det bästa utifrån mina förutsättningar just nu och menar aldrig att “utnyttja bloggen” och er, utan jag tycker helt enkelt att jag är värd belöning för allt jobb jag lägger ner. Men tar verkligen till mig att det blir mycket i perioder. En sak som jag faktiskt har dåligt samvete över är dock Instagram. Jag är sämst på att Instagramma (försöker i perioder, men kommer aldrig igång..haha. Ibland är jag inne inne på appen på flera veckor förutom att lägga upp egna poster då och då) och där är därför är mycket reklam. Lägger ju sällan upp vanliga poster. Annonsörer frågar alltid efter bild på instagram också, förutom bloggen, (vilket jag inte förstår eftersom jag inte ens har mycket följare där). Men jag får väl välja att ta ett krafttag med insta eller att helt enkelt sluta ha med det som ett komplement till sponsrade inlägg. Eller ta bort min profil? Men då känns det ju som att man inte finns?! AaaaahHHHH!!! Haha 😉 Tack för konstruktiv kommentar <3

 • Nathalie

  |

  Istället för t.ex hotmail.com eller gmail.com, vad ska man ha då? Om man har en personlig mejladress alltså, får man bara hitta på vad som helst eller hur funkar det haha?

  Har själv bara sett folk med t.ex hotmail.com eller liknande som inte är så “personligt”

  Reply

  • Malin

   |

   Man kan ha en med ens domännamn istället för exempelvis hotmail.com

   Typ: hej@egoinas.se i detta fall.

   Reply

 • Rosanna

  |

  Snyggt med uppsatt!!!!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack, försöker vänja mig!! Haha 🙂

   Reply

 • Sara

  |

  Mycket reklam i denna blogg? Ha! Det håller jag inte alls med om. Dessutom är reklamen/sponsringen tydligt uppmärkt och helt ärligt, det tar en sekund att scrolla förbi om man nu stör sig så jäkla mycket. Som det här inlägget till exempel, det är ju något som förmodligen en bloggande läsare kan bli intresserad av, eller någon som går i tankarna att starta en hemsida. Då är det väl jättebra? För mig är erbjudandet i sig ointressant då jag inte är aktiv på nätet och inte i behov av en domän, men skulle jag i framtiden bli det så vet jag ju vart jag kan vända mig. Tack vare ett ärligt samarbete där företaget presenterats på ett intressant sätt.

  Fortsätt du med dina tre sponsrande inlägg i månaden. Eller vad tusan, kläm in två i veckan om du känner för det! Så länge det är uppmärkt att det är samarbete och reklamen inte är så där fjäskigt säljande (“detta är sååååå braaaa *länk* *länk* *länk* KÖP!”) så kör på bara.

  Reply

 • Faith

  |

  Fortsätt som hittills! Din blogg är en av de bästa och mest genuina vardagsbloggar. Samarbeten stör inte alls, ibland kan de t.o.m. vara intressanta. Och som sagt kan man hoppa över dem man inte är intresserad av, tycker redan rubriken ofta tyder på att det gäller ett samarbete. Skulle gärna skriva mera, men också jag har ett jobb… Fattar inte hur du hinner, för jag hinner ine ens läsa bloggar på min fritid, bara under “paus” på jobbet.

  Reply

  • Egoina

   |

   ÅH tack! Vad fin du är!! <3 🙂

   Reply

Leave a comment

Arkiv