Follow my blog with Bloglovin

Mina bästa pendlartips

Jag fick denna kommentar:

 

kommentar

 

Grattis till jobbet! Haha, älskar att jag anses vara proffs på att pendla! Något självutnämnd kanske, men visst ska jag dela med mig av några tips!

 

1) Om tågen är sena: ta första bästa tåg som kommer (om det går dit du ska), vänta inte på det du egentligen skulle ta. Något jag lärt mig är nämligen att det också med största sannolikhet kommer vara sent, oftast till och med ännu mer försenat. Jag har gått på denna miss många gånger och väntat på Öresundståget som jag egentligen skulle ta (som går fort), istället för att bara ta Pågatåget (som tar längre tid eftersom det stannar överallt)

2) Gör ärenden och saker du måste göra (det som går att göra på buss/tåg då) och gör det när du pendlar så optimerar du tiden och får något vettigt utav det. Exempel på saker jag gör när jag pendlar: bloggar, svarar på mejl, sminkar mig, betalar räkningar, jobbar, skriver listor på saker jag ska göra/ eller vad som behöver handlas osv.

3) Om du sitter på buss/tåg som är sent och inser att du kommer bli sen: bli inte stressad. Du kan inte påverka något. Just i det här läget kommer du inte fram fortare oavsett vad du gör. Du kommer fram när du kommer fram. Det har hänt så många gånger att jag suttit på tåget och varit så stressad, men det hjälper faktiskt att komma ihåg att det just då inte går att göra något.

4) Om du helst vill sitta själv/bland mindre folk: gå längst fram i tåget. De flesta orkar inte gå genom hela tåget och därför finns det mindre människor där.

5) Artiklar, böcker, tidningar, bloggar, podcasts, musik, Instagram. Bunkra upp med sånt du gillar så att du har något att underhålla dig med. Ladda ner podcasts och listor på Spotify så att inte eventuella tunnlar och annat förstör Internetuppkopplingen.

6) Några saker du alltid borde ha i väskan (förutom det självklara som nycklar, telefon och pengar): hörlurar, något ätbart, tuggummi, servetter/papper/våtservetter, läppbalsam och solglasögon. Men det viktigaste är ändå hörlurar. Fy vad irriterande det är att glömma dem! Och papper! Det är fler situationer än vad man tror som kräver papper.

7) Bli inte arg/irriterad/skäll på personalen på grund av förseningar eller annat. Det är (oftast) inte deras fel. (Tror inte att du skulle, men träffar på folk som beter sig så illa mot personalen alltid att jag ville skriva det ändå).

8) Sov. Det tog år för mig att kunna sova i kollektivtrafiken, men nu kan jag och gör det ofta på morgonen. Jag vaknar väldigt lätt, så jag är inte rädd för att jag skulle råka åka till Danmark eller något, men om du är nervös för att missa ditt stopp så är ett tips att  sätta larm på telefonen.

 

Happy pendling! Lycka till och hang in there <3

 

image

/Pendlarproffset.

 

3 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (17)

 • Robert

  |

  Blir jag sugen på att åka tåg igen, haha. 😉

  Svara

 • Felicia

  |

  Obs! Beror mkt på vilken stad personen i fråga ska pendla i/till/från. Jag tar lite för givet att hon ska pendla i samma område som dig eftersom hon faktiskt frågade dig, men att pendla i stockholm är en helt annan femma. Tips nr4 fungerar inte alls i huvudstaden, här får man trängas överallt på tåget. Dessutom finns det bara SL att åka med inom länet och dom kan cirka absolut ingenting om svenskt klimat under någon årstid alls.

  //Vill flytta

  Svara

  • Egoina

   |

   Kan bara svara utifrån mina erfarenheter, har aldrig pendlat i Stockholm. Men om du har tips så dela gärna med dig 🙂 Håller med dig om klimatet.. Alltid samma sak. ”Va? Snö i år igen?”. Haha.

   Svara

  • Rasmus

   |

   Pratar du för hela Stockholms kollektivtrafik nu…? Nummer 4 funkar visst. Beror helt på vad du åker med i Stockholm. Pendeltåget vet jag inte mycket om, men Roslagsbanan och Saltsjöbanan & Tvärbanan har väldigt ofta tomma platser på vissa ställen då folk inte orkar sprida ut sig.

   Visst finns det bara SL att åka med. Samtidigt har SL flera olika tåg som funkar lite som Pågatågen och Öresundståg, dvs vissa är snabbtåg och vissa stannar överallt. Tipset att strunta i att vänta på snabbtågen kan absolut funka i Stockholm också.

   //Vill inte flytta, då SL är billigt

   Svara

 • Ulrika

  |

  Pendlade under period fyra timmar om dagen (sjukt jobbigt ja) och för att underlätta pendlingen så lyssnade jag på ljudböcker. Tricket för mig var att det bara var ”tillåtet” för mig att lyssna på bok på tåget, vilket gjorde att när jag var inne i en bra bok längtade till pendlingen. Tips!

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra tips! Så är det för mig med podcasterna nu. Love it! 🙂

   Svara

 • Sandra

  |

  Måste säga att mobilladdare också är en självklar sak att ALLTID ha i väskan vid pendling!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa!!! Otroligt viktigt! Jag har laddare på jobbet, så jag behöver inte det. Men annars är det typ det viktigaste. Haha 🙂

   Svara

 • Ingela

  |

  ”Om tågen är sena: ta första bästa tåg som kommer (om det går dit du ska), vänta inte på det du egentligen skulle ta.”

  Det där fick jag läsa flera ggr, tänkte ”va? Flera tåg dit man ska? Samma dag?! Hon måste ha skrivit fel…” Jag bor i Norrbotten och kom inte ihåg såhär tidigt på morgonen att du inte gör det också 😀

  Svara

 • Sandra

  |

  Tack för att du skrev punkten om att man inte ska skylla på personalen (oftast). Båda mina föräldrar jobbar som lokförare och har fått mycket mycket skit genom åren av resenärer, och det är verkligen 99% av fallen som det verkligen inte är deras fel. De blir bara ledsna och på dåligt humör av att få skäll.

  Svara

 • Emma

  |

  Följdfråga: hur ser din vardagssminkväska och vardagssminkning ut? Pendlar varje dag men har aldrig kommit mig för att sminka på tåget 🙂

  P.s saknar dina sminkinlägg som du hade en liten period!

  Svara

  • Egoina

   |

   Skillnaden är att jag till vardags minskar på foundation (tar bara om det ”behövs”) och inte har ögonskugga eller rouge samt mindre eyeliner. Ingen contouring eller highlighter eller så heller. Åhh ja, saknar också. Men svårt att hitta tid just nu tyvärr (tar mycket tid att fotografera och så). Tack!! 🙂

   Svara

 • Jenny

  |

  Tack för alla tips! 🙂

  Svara

 • Rebecca

  |

  Bra tips! Var pendlar du mellan? Jag kommer börja åka mellan Kävlinge Malmö om ett tag. Kört bil innan med det är drygt och dyrt…

  Svara

  • Egoina

   |

   Helsingborg – Malmö ☺️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv