Follow my blog with Bloglovin

Lunch ute i solen

I samarbete med Picadeli.

image

image

 

Åh! Jag bara älskar att vi kan sitta och äta lunch ute nu! Vi tog med oss en handduk att picknicka på sen gav vi oss ut på jakt efter en gräsplätt i industriområdet. Vi hittade faktiskt en, woho!

 

image

Såhär ser alltid min sallad ut när jag plockar den själv. Hälften morötter. Älskar morötter! Jag brukar faktiskt inte plocka så mycket saker, det blir oftast bara sallad, morötter, soltorkade tomater och kräftstjärtar (och såklart några bitar mango till efterrätt).

Det är väl just det som är bra med att kunna plocka själv, man kan välja precis vad man vill ha, ta hur mycket man vill av det och slippa betala för sånt man inte är sugen på. Jag och mina kollegor pratade om det här med plocksallad på lunchen häromdagen och vad vi brukar välja. Det skiljer sig verkligen så mycket. Någon valde typ bara pastasallad, kyckling och ost, haha. Vad brukar ni ta?

Ni har säkert sett salladsbarerna som finns i bland annat mataffärer? På Malmö central finns det en på pressbyrån och en i mataffären, Picadeli heter märket. Jag är faktiskt imponerad över hur fräscht det alltid är, dessutom är det så enkelt! Jag vet inte hur många gånger det räddat mig när jag glömt mat på morgonen! Läs mer om Picadeli här.

Fick förresten bästa tipset från min praktikant Lisa! Hon berättade att hon ibland köper lite för att ha som topping så sin soppa. Så briljant! Så det har jag gjort någon gång när jag haft soppa med mig så att den blir roligare. Lite kräftstjärtar på en grönsakssoppa så känns det ju typ som en nyårsfest eller något.

 

0

Trackback from your site.

Comments (44)

 • Linnea

  |

  Haha fy fan senast jag åt en sån blev jag så magsjuk så jag ville dö, ryser av att se din bild på lådan.. är så betingad att känna mig illamående av sånt nu 🙁

  Reply

 • Jenny

  |

  Aldrig kommenterat här förut men löser din blogg varje dag pch måste bara skriva att jag älskar ditt hår, så avis på det!

  Förövrigt ser det väldigt härligt ut att sitta i solen och njuta av sin lunch!
  Kram Jenny

  JennyHallberg.for.me

  Reply

 • Robert

  |

  Haha, åt en sån till lunch alldeles nyss. 😉 Brukar inte ha med morötter men idag hade jag det… Hade också en del kräftstjärtar. Köpte mangodressing…

  Vill helst ha kyckling och ägg i. Tycker dock ofta kycklingen är för torr i salladsbaren.

  Vet inte om jag hittat den ultimata kombinationen än. 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh mangodressingen är awesome 🙂

   Reply

   • Robert

    |

    Japp! 🙂

    Reply

 • Sandra

  |

  Köpte det idag faktiskt och nu var det första gången på länge så ett sammanträffande att du skrev detta inlägg! Jag tog salladsmix, cocktailtomater, sojabönor, soltorkade tomater och fetaost! Nam!

  Reply

 • Felicia

  |

  Tyvärr är bland annat kycklingen från Thailand o det mesta är fryst & Tinas upp. Så inte jättefräscht. Men bra koncept 🙂

  Reply

  • Sophie

   |

   Precis. Tyvärr köper de in de allra billigaste och sämsta råvarorna. Hos oss plockar de dessutom fram gårdagens sallad etc i varenda butik jag provat det. Vidrigt. Kycklingen har jag dessutom hört att de återanvänder x antal dagar i sträck om den inte tagit slut, alternativt fryser in den igen (!!!!) och använder senare. Urk.

   Reply

   • Cicci

    |

    För info så får samma “burk” bara vara framme max två dagar. Så i så fall gör de butikerna väldigt väldigt mycket fel. Vi har Picadeli på jobbet (Ica) och är jättenoga med att skriva datum på allt som ställs fram. De som stått två dagar alternativt ser dåligt ut slängs. Men ja, en hel del av grejerna är frysta även om pasta mm kommer som kylvaror 🙂

    Reply

 • K

  |

  Jag är en sån velig person som inte kan välja så jag brukar blanda lite allt möjligt som egentligen kanske inte alls passar så bra ihop haha! Typ lite sallad, lite bönsallad, lite inlagda sojabönor, lite blomkål och rödkål, lite broccoli, lite linser, lite morötter, körsbärstomater, fetaost, soltorkade tomater, grillspett, falafel och tonfiskröra haha! Låter som att jag köper världens största sallad men tar bara lite av allt så blir ändå bara en normalstor. Är sämst på att kombinera en sallad baserad på vilka smaker som passar bäst ihop osv kan typ inget om sånt. Önskar det fanns typ förslag vid salladsbaren på olika tillbehör som passar bra ihop.

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahah! Var sådär i början också, ville ha allt 🙂

   Reply

 • Fannie

  |

  Jag brukar grunda med salladsblad, plocka bort de vinröda salladsbladen,sen beroende på ordning är det gurka, tomat, lök och lite morot. Jag gillar att blanda kyckling, räkor, skinka och lax. Och givetvis lite mozzarella på det. Händer att det slinker ner nån oliv och lite bönor. 🙂 ÄLSKAR plocka min egen sallad, är ju fantastiskt att äta en sallad med BARA goda grejer i. 😀

  Reply

 • Elin

  |

  Har en i familjen som är forskare och som sysslar med livsmedel. Han säger att om det bara är en sak man ska undvika i matväg så är det plocksallad i butikerna av den här typen som Picadeli. Detta beroende på de enorma mängder konserveringsmedel produkterna är dränkta i! Gäller alla röror och typ linssallad, pastasallad etc och de animaliska produkterna. De använder massa konserveringsmedel för att kunna garantera lååång hållbarhet (vissa saker upp mot 21 dagar har jag för mig…) så att de ska kunna sättas fram i butikerna dag efter dag efter dag utan att behöva kastas… Att sen vissa butiker själva väljer att byta ut/slänga ofta är en annan sak och det hjälper inte, själva produkterna är ju fortfarande dränkta i lika mycket konserveringsmedel oavsett om butiken slänger och sätter fram nytt ofta.

  Så jag äter aldrig sådana här sallader och jag skulle inte välja att ha samarbete med just Picadeli om jag var bloggare, men det är jag ju inte 😉

  Reply

 • Lotta

  |

  Om du e i Malmö utöver jobb vill jag tipsa om cafe2000 ligger på Södra Förstadsgatan upp mot Södervärn (ligger ett till nära Hansa) de har färdiga menyer pasta/sallader tex skink/ost men där man själv väljer 3 grönsaker, ev pasta, samt dressing. Sjukt goda stora portioner och prisvärda! 🙂 När jag handlar lunch där blir det alltid över så man kan ta med hem.. Haha

  Reply

 • Malin

  |

  Känns dock ovärt att köpa morot för ca 100kr/kg när det kostar ca 10kr/kg annars. Jag brukar ta sånt som har ett dyrt kilopris i vanliga fall, som rökt lax och fetaost haha (plus blir god sallad d) 😉

  Reply

 • Hanna

  |

  Gillade också det innan, tills jag fick reda på att kycklingen är från Thailand och Brasilien, räkorna från Canada, tonfisken från Vietnam etc. Inte sådär jättebra för miljön och köttet och arbetsvillkoren där är nog inte det bästa heller. :/

  Reply

 • Fanny

  |

  Hoppas du vet om att det är chokladbollens dag idag!

  Reply

  • Egoina

   |

   Det missar man inte 😉

   Reply

 • Sofie

  |

  Fick en sådan h-vetiskt matförgiftning från en av deras diskar så jag vågar aldrig prova igen. Trist för det är ett smart koncept.

  Reply

 • Sanna

  |

  Jag åt det jämt förut men sen råkade jag ut för en rejäl matförgiftning/magsjuka så jag mår också illa bara av att se de gröna lådorna. Kan inte äta lunch samtidigt som någon som äter en sån haha.

  Reply

 • Ewe

  |

  Älskar Picadeli, typ det enda jag äter förutom mackor 😛 Perfekt för de som inte pallar laga mat!

  Reply

 • Sof

  |

  Mmm, älskar plocksallad, bästa bästa lunchen! Salladsblad, pastaskruvar med pesto, gurka, paprika, riven morot, melonmix, minimozzarella, kyckling, rödlök, honungsrostade solrosfrön och curry-limedressing. Ååh vad sugen jag blev på det precis nu!!

  Reply

 • Linnea

  |

  Jag plockar tabouleh, linser, pasta, falafel, rödlök Perfekt att slippa köpa färdigsallader med 90% salladsblad

  Reply

 • Sandra

  |

  Jag har ett ännu bättre tips! När jag ska göra pizza hemma brukar jag plocka ihop det jag vill ha från salladsbaren. Perfekt att slippa köpa förpackningar av allt man vill ha på och sen ha rester kvar i kylen som aldrig används. Nu kan jag ha massor av topping på pizzan, brukar bli en härlig blandning. 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh jättebra tips!! Tack 🙂

   Reply

  • R

   |

   Gjorde liknande till tacos en gång 🙂 Men det var för att det var något erbjudande på det, annars är det ändå fett dyrt… Jag kör hellre färre ingredienser i så fall.

   Reply

 • Jessica

  |

  Bra idé, när jag provat tycker jag dock att allt smakat lite samma och lite åt det kemiska hållet, klarar inte av att någon kanske tagit i det eller nyst/hostat intill. Är väldigt äckelmagad så jag hoppar sådana sallader. Hemma vill jag ha avokado, rödlök, bladspenat och kyckling

  Reply

 • Julia

  |

  Jag åt en sån idag, och i måndags. Perfekt när man inte orkar laga matlådor. 😉 Jobbar på affär och vet att de som har hant om salladsbaren inte köper därifrån för dom vet hur snuskigt det är osv… Allting kommer ju fryst. Och folk som plockar är ju inte alltid superfräscha… 😉 Men jag köper mkt hellre därifrån ändå än till exempel en frysrätt eller annat halvfabrikat. 🙂

  Reply

 • Emelie

  |

  Om man bara tar en sort så är det ett jättehögt kilopris egentligen. Det brukar stå vad det kostar för sallad och vad det kostar om man bara tar en sort.
  Detta för att du inte ska kunna göra så som du skrev, ta kräftstjärtar för 10 spänn typ.

  Reply

  • Egoina

   |

   Jasså, det visste jag inte. Brukar aldrig bara ta en sort. Slinker med lite annat med, haha 🙂

   Reply

 • Karolina

  |

  Jag jobbar butik och äter aldrig mer från salladsbaren. Folk är otroligt äckliga. Har sett människor plocka sallad med händerna, hosta över allting, en gång var det till o med en man som stod och ÅT direkt ur byttorna…

  Tips om man ändå vill äta av den är att komma på morgonen när den precis är upplagd, då är den som fräschast!

  Reply

  • Sofia

   |

   Fast salladen slängs inte på kvällen. Vi täcker över den bara.

   Reply

   • Karolina

    |

    Vi slänger inte heller någonting på kvällen utan de som kör morgonskift kollar igenom allting. Ifall något ser ofräscht ut svinnas det, annars åker det ut i baren igen.

    Reply

 • Matilda

  |

  Åhh, jag gillar också de där salladsbarerna! Ett annat tips är om man ska grilla med kompisarna och alla ska ta med sig egen mat (enklaste sättet när man är student och det inte går att lägga ut pengar till 15 pers), då brukar jag plocka tillbehöret till köttet i salladsdisken. Jag tycker det är mycket bättre än att ha en läbbig potatissallad där hälften slängs (eller att den stackars värden lämnas med 8 halvätna burkar helfabrikat) 🙂

  Reply

 • Josefin

  |

  Har jobbat många år i butik och även haft hand om dessa salladsbarer. Skulle aldrig få för mig att äta av dem.
  Riktigt dåliga produkter. Fryst avokado och andra grönsaker med massa tillsatser, läskig kyckling från Thailand med ännu mer tillsatser i. För att inte tala om rörorna.
  Sedan är det ju hygienbiten. Kunder som plockar med händerna,äter direkt ur byttorna, slevar som tappas på golvet och åker ner i byttorna igen. Snor och harkel.
  Men så är det ju med allt man köper oförpackat (lösgodis, frysta bär, viss glass, naturgodis mm)

  Reply

 • Maya

  |

  Var har du köpt dina fina solisar?<3

  Reply

  • Egoina

   |

   Monoprix i Frankrike (typ som en matvaruaffär som säljer kläder också, haha) 🙂

   Reply

 • Sofia

  |

  Måste bara fråga också!Vet att detta är ett reklaminlägg såklart, innebär sammarbetet att du bara får svara/kommentera de positiva kommentarerna? Vi är flera som jobbar i butik och är negativa till det här men de inläggen kommenteras inte. Ha det!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha va? Självklart inte! Men jag vet inte vad jag ska svara. Jag har inte den erfarenheten eller vet något om det. Dessutom kommer det alltid sådana kommentarer så fort det är ett samarbete. (OBS! Inte därmed sagt att det inte är sant!). Det är inte jag som säljer eller tillverkar så det är inte min plats att svara på det 🙂

   Reply

   • Sofia

    |

    Inget illa menat, var bara nyfiken! 🙂

    Reply

Leave a comment

Arkiv