Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Kiwisallad, paprikasoppa och vit choklad

Jag tänker att ni längtar efter att se vad jag bjöd på lördags egentligen. Nu så! I lördags var det alltså min tur att ha bjudning för mina tjejkompisar.

 

DSC04098

Vi började med en välkomstdrink som jag redan visat upp. Men tåls att se igen pga jättegod.

 

DSC04100

DSC04102

Sedan var det dags för förrätt! Jag gjorde en lätt och frisk kiwi-gurka sallad. Jag blev inspirerad av Linas Matkasse och adderade bara lite småsaker, som exempelvis lufttorkad skinka.

 

DSC04115

DSC04117

Huvudrätten har jag snart tjatat sönder. Men är alltså rostad paprikasoppa med salsa och frasig Manchego. Tror inte jag ska äta det här på ett tag nu…hehe. Insåg nu i skrivande stund att hela två rätter är inspirerade av Linas matkasse….nästan lite pinsamt. Men en komplimang till dem i alla fall.

 

DSC04131

DSC04127

Och vad gäller efterrätten gjorde jag det mycket enkelt för mig. Nämligen Gino! Hade alla bara ätit Gino varje dag hade det inte funnits några krig tänker jag varje gång jag äter. Tyvärr lyckades jag dock inte få till den där ”hårda ytan”. Har inte lyckats med det på länge nu. Har försökt med allt. Mer choklad, mindre choklad, riva, hacka, annan typ av choklad, olika temperaturer i ugnen, ha inne den längre, ugnen på grill osv. Blir bara samma. Nåja. Smaken är god i alla fall.

Efter maten drack vi några drinkar till, dansade till 90-talsmusik och åkte ner på stan för att dansa lite mer. Sedan satte sig tjejerna i taxi hem och jag hade gångavstånd hem till mig. Nyfunnen lyx!

 

Om ni vill se någon av våra andra bjudningar kan ni kika här:

Bjudning hos Malin

Trerätters

Bjudning hos Sara

Bjudning med jultema

Bästa traditionen

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (25)

  • Ada

    |

    Ang ginon har mamma lärt mig att ugnsluckan ska vara öppen under tiden den är inne där. Minns inte den genialiska förklaringen bakom, men testa!

    Svara

  • Robert

    |

    Gillar dina bildspel på de där bjudningarna. Smarrigt! 😉

    Svara

    • Kristin

      |

      Om du rostar nötterna i en torr panna kommer de smaka MYCKET mer och få en krispigare textur. Gäller alla nötter och frön.

      Svara

  • Cornelia

    |

    Wow jag bara måste prova den där kiwisalladen!!

    Svara

  • Karro

    |

    Prova att ha ugnsluckan på glänt. Det är mycket vätska som förångas av värmen, om den blir kvar i ugnen så blir det sällan en hård yta. Jag gör alltid med grovriven choklad, men tror inte det gör så stor skillnad om den hackas istället. För små bitar smälter nog dock alldeles för snabbt för att hinna få någon yta.

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack! Ska prova det nästa gång 🙂

      Svara

  • Caroline

    |

    Tips att frysa chokladen, då brukar den bli bättre tycker jag 🙂

    Svara

  • Julia

    |

    Jag tycker det är lättare att få till den krispiga ytan på gino om man blandar lite kokosflingor med chokladen! Inte så mycket att det smakar massa kokos utan bara så det får lite mer textur. 🙂

    Svara

  • Linnea

    |

    Såg ett gammalt avsnitt där Leila gjorde Gino. Hon lämnade ugnsluckan öppen för att ångan från frukten inte skulle göra chokladen soggig.

    Svara

  • Marie

    |

    Provade kiwi och gurka till middagen och shit va gott det va ihop! Gurka som inte smakar nåt i vanliga fall.

    Ang Gino, kan det vara så att frukterna/bären är för blöta? Prova att ha dem i ugnen ett tag innan. Annars har jag också hört att lägga chokladen i frysen hjälper.
    Lycka till!

    Svara

    • Egoina

      |

      Jaa eller hur! Så bra kombo 🙂

      Svara

  • Beatrice

    |

    Tips till gino är att ha ganska högt upp i ugnen och ha ugnsluckan öppen, låter konstigt men frukten + chokladen blir inte lika ”geggig” och blöt 🙂

    Svara

  • Robert

    |

    Måste testa att göra Gino igen. Har kommit på att jag älskar bakning även om mina kunskaper än så länge ligger på ”basnivån”. Vit choklad är alltid vit choklad dessutom. 😉

    Svara

  • Emelia

    |

    Ett tips angående ginon är också att riva chokladen dagen innan och sprida ut den på en bricka, så den ”torkar” lite, och sen (som andra sagt) ha ugnsluckan lite öppen 🙂

    Svara

  • Elsie

    |

    Jag sätter ginon högst upp och använder grillfunktionen, då blir den jättebra tycker jag. Men smart tips om att ha ungsluckan öppen, ska testa det också 🙂

    Svara

  • Veronica

    |

    Hej! Ska ikväll laga den berömda paprikasoppan (har haft ingredienserna hemma i över en vecka men inte blivit av). Men jag ställer mig frågande till ett helt paket med linser? När jag gjort grejer med linser innan har det mest blivit en gegga. Ska det verkligen vara ett helt paket? Och vad innebär det isf? Hittade bara en stl på paketen..

    Hoppas du hinner svara idag! 🙂

    Tack för en bra blogg!

    Svara

    • Egoina

      |

      Jag köpte ett sånt där fyrkantigt paket du vet, tror det är typ 2 dl eller så? Det gör soppan lite mer puré-ig, typ som potatis gör. Haha hoppas du förstår vad jag menar 🙂

      Svara

  • ISA

    |

    Jävlar vad flott du äter dåååå. Nu känns min svennemat så trist, haha!

    Svara

  • Lovisa

    |

    Jag har en sån där brännare (typ 99kr på Claes Olsson), kallar det créme brulée-brännare men vet inte om det heter så men brukar dutta på toppen med den så blir det sådär som man vill ha det 😀 Kram!

    Svara

  • Ida

    |

    Hej!!
    Angående ginon, sätt ugnsformen i frysen en timma innan du ska göra ginon så blir chokladen god och krispig :))

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv