Follow my blog with Bloglovin

6 saker ni inte visste om mig, del 2

Vi fortsätter på samma tema och kör fler saker om mig som ni kanske inte vet. Jag älskar sånt här btw. Om ni gjort ett inlägg med fakta om er så länka gärna!

 

1) Jag har alltid väldigt låg ljusstyrka på telefon och dator. Något av det jobbigaste som finns är när vi ska sova och killen ska *visa mig något på telefonen* och riktar värsta strålkastaren i mitt ansikte. Jag får ont i ögonen och kan inte se när det är för ljust. Jag förstår inte hur man orkar ha det så? Men sen å andra sidan är jag ganska ljuskänslig. Jag får ont i ögonen när jag går ut efter att ha varit inne en hel dag, om en billboard är för ljus, av tända ljus på restaurang, i vissa affärer med stark belysning, när jag öppnar kylskåpet osv. Jag har fått migrän av ljus några gånger också, därför flyttar jag ofta bort levande ljus på restauranger till exempel. Det var jätteläskigt, jag fick prickar för ögonen, tappade synen fläckvis och sen fick jag världens huvudvärk.

 

2) Jag har en skev bild av hur lång jag är, eller hur kort jag är kanske jag ska säga. Jag tror att jag är mycket längre än vad jag är. Ibland kan jag till och med tänka, om jag till exempel står och pratar med någon, att personen är kort och själv känna mig jättelång. Sen ser jag på bild att jag faktiskt var kortare än personen. Haha så konstigt. Jag är alltså 164 cm, så det är inte det att jag är jättekort. Jag är bara 175 i huvudet.

 

image

När jag ser mig själv på bild med en kompis.

 

3) Jag kommer inte ihåg filmer jag ser. Jag blir seriöst orolig över mitt minne? Jag kan se en film och sedan inte ha något minne av det. Jag kan se hela filmen och sen på slutet kan jag se en liten frekvens av en scen som jag känner igen och komma på att jag redan sett den. Det är inte så att det hänt något enstaka gång, utan det är så med säkert 90% av alla filmer jag ser. Resten kan jag komma ihåg att jag sett, men kan inte redogöra för vad de handlade om (två veckor efter filmen kan jag ju, men sen försvinner det bara). Det konstiga är att serier däremot kan jag ofta citera utantill efter att ha sett ett avsnitt en gång.

 

4) Jag äter chokladbollar till frukost ungefär fyra gånger i veckan. Jag har tidigare nämnt vilka problem jag har med frukost. Jag tycker i princip inte om någonting och är inte en person som kan ”kasta i mig” mat på morgonen. Jag behöver sitta ner och äta i lugn och ro. Men det funkar ju inte när jag ska till jobbet. (Såvida jag inte går upp typ 05.00, ehh nej tack). Så oftast äter jag en chokladboll på väg till jobbet. Jag vet inte riktigt varför det blivit just det. Men det är enkelt att ha med sig, den kostar typ 6 kronor, jag blir lagom mätt och det är en av få saker jag faktiskt känner för att äta så tidigt. Jag brukar komplettera med ett knäckebröd på rasten, men annars håller jag mig bra på en chokladboll fram tills lunch.  Jag vet inte om jag ska ha ångest för att det är en dålig vana? Men chokladbollar innehåller ju faktiskt havre (haha försöker verkligen motivera det) och dessutom är många andra frukostalternativ inte speciellt nyttiga heller. Är bara rädd för att jag kommer tröttna. Men det har gått ett halvår nu och still going strong.

 

5) Jag tycker att det är grymt jobbigt att gå på toaletten på offentliga toaletter. Det är inte så mycket att uträtta mitt behov som är problemet, utan allt man behöver röra vid. Öppna dörren, låsa dörren, öppna kranen osv. Det värsta är när det är bås och det inte finns ett handfat inne på toaletten och jag måste röra handtaget för att sedan knäppa upp byxorna och efteråt måste jag dra upp och knäppa byxorna igen. Helst skulle jag vilja tvätta händerna emellan. Det ser nog jättekul ut när jag går på toaletten (när det finns ett handfat där inne) och tvättar händerna med byxorna nere, haha. Men det kan inte bara vara jag som gör så? Jag vill ju inte röra någonstans med mina smutsiga händer. Sen tar jag alltid lite papper och öppnar dörren med på vägen ut, men det kan knappast vara konstigt.

 

IMG_2989-700x991

En bild på mig och Lina på en toalett. Här hade jag alltså klackar och kände mig myyyyycket längre än Lina. Men ser nu att det gjorde oss lika långa. Hahaha.

 

6) Jag tackar väldigt sällan nej till saker. Frågar någon mig om jag ska med på något, ställa upp på Toughest (ehh jaa, min chef frågade det igår!), om vi spontant ska gå ut om vi är hemma hos en kompis, om jag ska med ut och luncha på jobbet…ja, vad som helst, så säger jag alltid ja. Tackar jag nej till något tar det emot och jag har verkligen försökt lösa det och försökt vara med. Vet inte om det är det som kallas fear of missing out? Men jag bryr mig faktiskt inte så mycket om att missa saker. För min del beror det nog mest på att jag vill att saker ska hända, jag känner mig uttråkad annars. Det leder ofta till att jag försätter mig i stressiga situationer och att jag prioriterar bort ”att ta det lugnt” och att alla viktiga saker jag måste göra hopar upp sig. Det är inte så att jag låter något gå ut över mitt jobb eller liknande, men kan jag mixa nöje med viktiga saker gör jag det. Jag mår bäst så. Kan ibland få en känsla av att explodera inombords och känna mig galen om livet rullar på och är ”för vanligt”.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (45)

 • Hanna

  |

  Jag är PRECIS likadan med allmänna toaletter. Brukar alltid ”stå upp” och kissa, alternativt lägga papper om jag inte känner för att squata. (vet inte om man kan säga squata men ja..) En gång, för något år sedan när jag var ute och festade med kompisar (var rejält full) så skulle jag gå på toa, av vana så stod jag såklart upp, efter en liten stund inser jag att det skvätter, men bryr mig inte så mycket med tanke på mitt tillstånd, sedan tittar jag ner på golvet och ser en pöl av kiss. Jo, då har jag glömt att ta upp locket, HAHA. Antar att det inte hade hänt om jag satt mig ned…

  Svara

  • :D

   |

   ”Huka”. 😛

   Svara

 • Linnea

  |

  Haha kan relatera till det med längden! Jag är 160 och jag tror på riktigt typ att jag är lika lång som de flesta av mina vänner, 170-175 ich.

  När jag dejtar någon kille och han är 180 tänker jag åh vad kort typ. Haha så knas det där!
  Den enda gången jag känner mig kort är i typ matbutiker eller klädbutiker när de hänger alla de finaste plaggen högst upp. Når inte! Haha.

  Svara

 • Lin

  |

  Jag var längst i klassen under typ hela grundskolan. Är idag 168.5 cm. Tror fortfarande att jag är längre än alla eller på sin höjd lika lång. Mitt undermedvetna tror att jag är lika lång som minkille. Han är 205 cm. Skev självbild – ja!

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag är EXAKT likadan när det kommer till filmer, du är inte ensam<3

  Så sjukt kul när man ser slutscenen o ba "hmm, jag tror jag har sett den här" 😀

  Svara

 • Therese

  |

  Det där med ljuset känner jag igen. En utav dom värre sakerna tycker jag är när man åker bil och kör ut ur en tunnel..jag ser ingenting på typ en halvminut. Då är jag glad över att jag inte har körkort för jag vette sjutton hur jag hade klarat det..

  Svara

 • Linn

  |

  Du borde prova over night oat om du inte orkar fixa med frukost!
  0,5 dl mjölk
  0,5 dl yoghurt
  1 dl havregryn

  Tillsätt kanel, vaniljpulver, stevia droppar av vanilj, karamell, kakao eller liknande (vad du tycker om själv)

  Ställ in i kylen över natten, toppa med färska bär/tinade bär på morgonen och ta med till jobbet/ät på tåget.
  Om du är lat som jag, och inte orkar göra det sent på kvällen så gör det samtidigt som du lagar kvällsmaten.

  Svara

 • Robert

  |

  Jag vet inte om du är insatt i begreppet högkänslighet, att 15-20% har ett känsligare nervsystem än andra. Många högkänsliga inklusive mig själv har svårt för starkt ljus och liknande. Dessutom är en del högkänsliga ”sensationssökande” och tröttar ut sig själva genom att vilja vara med på allt utan att de riktigt orkar. Tänkte då först på punkt ett och sen punkt sex…

  Bara en tanke jag fick. 😛

  Gillar inte heller offentliga toaletter, åtminstone inte pissoarer. Känns inte så bra att andra skall kunna kolla på en när man uträttar sina behov. Sådana undviker jag. 😉

  Svara

  • Emma

   |

   Det skulle kunna förklara fem också för det finns studier som visar att högkänslighet har en koppling med OCD och rädsla för smuts och bakterier är ju en del av OCD 🙂

   Svara

 • ida

  |

  Tvättar också händerna med byxorna nere 🙂

  Svara

 • :D

  |

  Det där med ljuset… Det värsta är när man ska kolla film/serier och folk släcker ner hela lägenheten, så TV:n är den enda ljuskällan. Alltså. Va? Hur får folk inte ont i ögon och huvud?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaaa eller hur! Värsta som finns. Det måste vara många ljuskällor 🙂

   Svara

   • Matilda

    |

    Meen hurrni! Testa att ladda ner Flux: https://justgetflux.com/
    Finns bade som desktop/mobile app. Det tar bort allt ”blått ljus” under kvällarna för att få hjärnan att ställa in sig på NATT. rekommenderar verkligen, man sover dessutom MYCKET bättre!

    Svara

  • Louise

   |

   Jag trodde jag var den enda i världen som kände så här haha! Hatar när folk vill ha det ”mysigt” när man ska kolla på film och släcker ner hela rummet men tv:n lyser asstarkt

   Svara

  • Maria

   |

   Omg jaa! Mina föräldrar gör alltid så. Får panik och ont i huvudet. Hur är det mysigt att inte se nåt/varandra förresten?? Blir upprörd haha

   Svara

 • louise

  |

  Blev nästan lite glad när fick läsa #1 även om det är en väldigt tråkig sak. Jag känner nämligen igen mig, är känslig för ljus (har ganska runda stora ögon som du) och får ont i huvudet ca varannan dag men vad exakt det beror på vet ingen, min optiker tror det beror på mitt synfel, min läkare trodde det var spänningshuvudvärk och att jag ”bara” ska träna bort det. Så jag gillar för det mesta inte att scrolla i min smartphone när jag åker buss eller något, vilket alla andra människor i världen gladeligen verkar kunna göra. Haha skum sak att vara avundsjuk över men det är det där med den återkommande huvudvärken som stör mig. Önskar jag kunde operera bort den i hjärnan.
  Tack för att jag fick avreagera mig lite 🙂

  Svara

 • Kattis

  |

  Jag är preciis likadan på offentliga toaletter. De är SÅ snuskiga. 😐

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag har alltid haft svårt att äta frukost. Speciellt när jag ska upp tidigt. Jag kan inte heller bara trycka i mig något snabbt, får jag mår ju typ lite illa naturligt på morgonen? Som tur är har vi frukost på mitt jobb och då kan man sitta i lugn och ro och äta! Asså sån lyx? Alla jobb borde ha så faktiskt!! Frukost är viktigt men svårt för många att hinna med. Fjäska på jobbet för att få det 😉 Säg att det blir en social grej också. Vi sitter och pratar och väldigt kul på morgonen när vi äter. Bra för personalkulturen, typ 😉

  Svara

 • Anonym

  |

  Hahaha jag måste också tvätta händerna innan jag knäpper byxorna. Annars får man ju alla snuskbaciller på byxorna..

  Svara

 • emma

  |

  är exakt likadan med filmer… helt otroligt.. glömmer på 5 minuter alltså.. har dock sjukt bra minne i övrigt?! knas 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Testa göra smoothies till frukost, sött och gott och om du slänger i lite kvarg också så håller man sig längre på det 🙂 (honung i är ett måste, annars kan det bli för surt)

  Svara

 • Kia

  |

  Måste bara säga att killen (du dejtar?) på din senaste snapchatstory där ni sitter ute i solen och äter och han har en grönish rutig skjorta på sig så han liknar alldeles Nev Schulman från catfish-programmet där! 😀

  Svara

 • Amanda Broman

  |

  Är jag hos nya kompisar eller ny arbetsplats eller så går jag inte ens på toa. Och alltid tvättar händerna med byxorna nere!! ikväll ska jag också skriva en lista om mig! 🙂

  http://www.amandabroman.for.me

  Svara

 • Caroline

  |

  Alltså va glad jag blev att jag inte är ensam om att inte minnas om man sett en film eller inte. Händer mig allt för ofta och har på riktigt börjat tvivla på mitt minne (som i vanliga fall är fullt fungerande). Det värsta är att jag kan se nästan en hel film för att sedan inse att jag faktiskt redan sett den, och vissa filmer har jag sett flera gånger men minns fortfarande inte handlingen på. Men precis som du, så minns jag alltid serier 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  Varje gång jag går på offentliga toaletter så brukar jag först ta en bit papper så att jag slipper röra handtaget, låset, spolknappen, ja du förstår.. Vet ej hur mycket det hjälper, men känns iaf lite bättre haha. Och sen, handsprit!

  Svara

 • Mikaela

  |

  Haha, jag har ändå flitigt läst din blogg i många år men du har fortfarande en massa saker du inte tagit upp! Bra grävt ändå! Så himla random men roliga saker, och alltså chokladboll till frukost? Ja tack!

  Har inte skrivit ett sådant inlägg men däremot om mitt personbästa (löpning) på gymmet idag, heheh är så stolt över mig själv så det behövde nämnas.

  Ha en fin resa!!

  Svara

 • Josefin

  |

  HAHAHA. Angående att inte vilja röra i byxorna före man tvättat händerna – tre sekunder efter att jag läst detta inlägg såg jag en video en vän delat på Facebook med en kille som ”dansar” upp byxorna utan att röra i dem! Nåt att träna på kanske? 😉

  https://www.facebook.com/OfficialTrendsPortal/videos/1563984330579911/

  Svara

 • Linda

  |

  Ljuset håller jag med om, har solglasögon på mig ibland när det är mulet för att molnen inte är tillräckligt tjocka för att gömma ljuset från solen, mina kollegor skrattar åt mig men det gör ju så JÄVLA ont i ögonen!! Förresten vill jag bara säga att jag tycker att du verkar vara en sån fin och härlig person, keep up the good work!

  Svara

 • Jackie

  |

  Egoina, har du tänkt på att överkroppen kan vara olika långa? En tjej jag VET är kortare än jag blir längre än jag när vi sitter ner. När vi åker t-bana kan jag sträcka på mig hur mycket som helst men hon är längre… Men så står vi upp så är jag lätt längre än henne! Hon måste ha hysteriskt lång överkropp eller så har jag extremt kort överkropp..

  Svara

 • Sarah

  |

  din kille är väl fransk? Eller hans pappa iaf

  Svara

 • BB

  |

  Blåljusfilter! En app till mobilen som tar bort de jobbiga i ljuset. Tar ett par dagar att vänja sig (sätter på min på kvällen innan jag ska sova så jag inte utsätter ögonen för starkt ljus och håller mig vaken). Min pojkvän hatar appen men tvingar honom att ha på de när han ligger med mobilen i sängen och jag ska sova.

  Svara

 • L - MammaPrat.blogg.se (gravid V40)

  |

  Det där med offentliga toaletter känner jag igen! Hehe 🙂
  När ja va liten så hade ja en knäpp fetish om att ALLTID bli kissnödig när vi gick in i någon butik eller så för ja tyckte de va så spännande att gå ”bakom kulisserna” och låna toaletten (de fanns typ aldrig kundtoa på den tiden). Men det försvann som tur va sen 😉
  Men nu som höggravid så KAN man inte va kräsen, nu är de offentliga toaletter typ varje dag. Våtservetter i väskan är att rekommendera 😉

  Kram/L

  Svara

 • Emma

  |

  Haha brukar också tvätta händerna innan jag drar upp byxorna! Dock inte bara på offentliga toaletter utan hemma också, har också tänkt att det kanske är konstigt men känns mycket renare om jag gör så 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Alltså är jag den enda som inte håller på sådär på offentliga toaletter? Jag går in, gör mitt behov (genom att sitta ner rätt på ringen), tar på mig byxorna och går sedan ut och tvättar händerna.

  Svara

 • Annica

  |

  Känner igen mig med ljusstyrka på mobil och dator, nu har jag visserligen aldrig fått migrän av starkt ljus men kan få en kort ilande huvudvärk nästan om man suttit i mörker en hel dag och sen går ut i solljus. Mobilen har jag väldigt låg ljusstyrka, pappa har på max och det gör bara ont att titta på hans skärm.

  Jag har också svårt med frukost, kan inte heller bara slänga i mig något förutom typ yoghurt men det står jag mig inte på särskilt länge. Nuförtiden brukar jag ta med mig en macka till skolan och äter när jag kommer fram, det som verkligen funkar bäst.

  Och nej du är inte ensam om ”offentlig toalett-problemet”. Jag vill också tvätta händerna innan jag drar upp byxor, verkligen avskyr när det inte finns handfat inne i båset. Finns det handfat inne i båset tvättar jag ändå alltid händerna när jag kommer ut. Öppnar helst dörrar och så med papper för att inte behöva ta i handtaget med en bar hand… Så skönt att jag inte är ensam om just detta!

  Svara

 • Maria

  |

  Åh, jag är lika dan med filmer. Jag har gått och sett samma film på bio fler än en gång för att jag glömt bort att jag sett den och hört att den är bra.

  Känner även igen dig med ljuskänsligheten, jag har tyvärr migrän väldigt ofta (4 gånger denna vecka) och jag klarar inte av ljus. Vet bara om min mamma som är lika dan så det är kul (eller, egentligen är det ju inte kul?) att veta att vi inte är ensamma! Solglasögon-4-lyf 😉

  Svara

 • Malin

  |

  Haha känner igen mig i att inte vilja ta i någonting på offentliga toaletter. Stänger alltid av vattenkramar och öppnar dörren med papper! Kul med såna här inlägg 🙂

  Svara

 • Citrin

  |

  Haha jag är likadan med ljus. 🙂 Är oerhört ljuskänslig och HATAR starkt ljus, får huvudvärk och måste kisa då. Mina vänner stör ihjäl sig av att vara hemma hos mig för jag har bara typ fönsterlamporna på, resten släckt haha. Kan inte relatera till de som kommentera om att ha mysbelysning när man ser TV dock, då gillar jag det mörkt runtom så bara TVn lyser upp. 😛
  Är för övrigt väldigt ljudkänslig också och får direkt huvudvärk om någon t.ex. pratar väldigt högt en längre stund i närheten. Usch. :-/

  Svara

 • josse

  |

  Jag är 157cm mina vänner runt 175 och pojkvän 197cm och jag tror också att jag är lika lång som de andra många påpekar att jag är kort men känner mig absolut inte kort!

  haha känner igen mig på alla punkter

  Svara

 • Camilla Lövgren

  |

  jag har samma grej med ljus och speciellt migränskiten av ljus.. när jag bytte hjärta så hade dom hört från mina föräldrar om det så det var alltid nerdraget på rummet där jag låg på intensiven .. sen har jag en annan riktigt märklig grej:
  jag flyter snett.. Jag märkte det när jag började försöka lära mig flyta för typ 10 år sen.. det beror nog på att en lunga är lite mindre än den andra men det är inget konstaterat haha

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv