Follow my blog with Bloglovin

Torsdagslista

Vad var det första du tänkte när du vaknade?

– Va? Vad är det som låter? ….. ?!? Jaha. Klockan. Jobba.

 

Har du ringt någon idag? Vem och vad sa ni?

– Ja, en mäklare. Sa: ”Hej, jag är intresserad av att titta på blabla och såg att visningen var mellan 17.30-18.00, men undrar om det är okej om jag kommer 18.00, kan tyvärr inte innan dess”. Och hon sa att det tyvärr inte gick.

 

Vilket humör är du på?

–  Bra. Många tankar som snurrar runt i mitt huvud, men jag är allmänt glad.

 

Vad har du på dig just nu?

– Jeans, beige skjorta och ljusrosa kofta.

 

image

Såhär.

 

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?

– Fyrtio liter bensin.

 

Vilken var den första hemsidan du gick in på på Internet?

– Idag? I så fall var det Facebook. Mina Facebook-vänner som använder chatten måste tro att jag är en riktig Facebooknörd eftersom jag är inne där hela dagarna. Men det är alltså inte för min egen del jag gör det, utan jobbet.

 

Vad ska du göra ikväll?

– Duscha håret (ja, det är ett så stort projekt så det är värt att nämna), betala räkningar, svara på mejl, fixa en retur, samt laga och äta mat.

 

Vilken låt lyssnar du på idag?

– Har lyssnat på allt möjligt. Men en kul grej: min chef är dålig på att stänga av sin dator och ofta när hon går hem för dagen har hon sin Spotify igång och efter ett tag slutar datorn spela och då vet vi att hon lyssnar på sin telefon istället. Vi passade på och busa lite med henne idag och bytte låten till en från Freddy Kalas. Fick sms en halv minut senare med texten ”Hahaha, sluta!!!”.

 

image

 

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?

– Körde bil. Är så trött på landsvägen mellan Landskrona och Helsingborg nu, haha. Har kört motorvägen två gånger, men tycker det är så himla läskigt : ((( Hoppas jag slutar känna så snart, för känner på riktigt att jag inte vill. Det går för fort och påfarten är läskig.

 

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?

– Nej, jag tror inte direkt det. Men vem vet? Kanske!

 

När fotade något senast, och vad?

– Det var den där ”outfitbilden” ni ser lite längre upp som jag knäppte precis innan jag gick från jobbet eftersom jag tänkte svara på denna lista. Planering gott folk! Planering!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (25)

 • Robert

  |

  Misstänker av nån anledning att ditt hårtvättande är lite mer avancerat än mitt. Ibland när jag går ur duschen är jag nästan osäker på om jag kom ihåg att tvätta håret. 😉

  Svara

 • micke

  |

  Min farsa körde bara öde landsvägar med mig i början. Kunde inte hitta dragläge på 10 sekunder ens… 😉

  70-vägar är lagom. En tur på lördag/söndag.

  110 är lite mycket att ta in i början. Säg nej om du inte känner dig trygg.

  Min första motorvägskörning var långt efter jag fick kortet.

  Har uppskattningsvis kört 45000 mil jobb-pendling under 10 år och sett 3 bilolyckor hända framför mina ögon, kommit tidigt efter 3 olyckor, varav 1 dödlig och kört i fullkomligt vansinniga väderförhållanden, med osäkra personer som borde stannat hemma, personer som kör bilar som borde skrotats för länge sedan.

  Om du inte känner dig trygg i ditt förarskap så säg till din lärare. Det finns gott om landsvägar där du kan öva.

  Det här var menat som ett pepp-talk och blev ett ”håll dig borta-talk” istället. Förlåt. Men… jag menar väl ivarjefall… 🙂

  Mvh/micke

  Svara

 • Heja dig!!

  |

  Var inte rädd när du kör på motorvägen! Små tips som du säkert redan vet men vill säg det ändå:

  * Ligg ALLTID (så länge det är möjligt, givetvis) på den hastighetsbegränsningen det är, tillexempel är det 110 på motorvägen och 110 på påfarten så åk då i den hastigheten! Det underlättar.

  *Kommer det en lastbil eller liknande lite längre bak så ska man alltid tänka på att deras max hastighetsbegränsning på motorväg är 90km/h, så gasa på lite extra då och kör före lastbilen.

  * Kolla en extra gång i bakspeglarna/sidospeglarna och framförallt döda vinkeln. Jag själv gillade inte att kolla döda vinkeln i början för jag vågade inte släppa fokus rakt fram! Men att ha koll på omgivningen ger en överlag tryggare känsla.

  * Våga ta för dig. Det säger sig självt och är viktigt, en osäker person som inte vågar tar dumma beslut som ofta slutar illa.

  * Lita på dig själv. Trots att det är svårt ibland som ny förare så måste man våga lita på sig själv. Litar man inte på sig själv så blir det bara pannkaka.

  Jag hejar på dig så mycket!!! Tog själv körkort på min 18årsdag för inte så längesen och jag hoppas verkligen att du fortsätter att kämpa! Det blir lättare och lättare, våga och var trygg i dig själv – det är A och O för att få en flytande ”körning” (??? What)

  Kram

  Svara

 • Cecilia

  |

  Kommer ihåg de fösta gångerna man körde på påfarten till motorvägen Fyfan!

  Svara

 • Michaela

  |

  Tyckte också motorvägen var obehaglig när jag började övningsköra, särskilt första gången när körskolläraren tvingade ner mig på motorvägen. Jag hade ingen koll på något, eftersom han inte förberett mig på det. Hemskt var det.
  Nu är dock motorvägen roligast

  Svara

 • Mathilda

  |

  Konstigt av mäklaren.. Dom vill väl sälja och ha mycket spekulanter tänker jag…

  Svara

  • Egoina

   |

   Hon behövde åka till en annan visning direkt efter och kunde bara vara där till 18, så det var inte så konstigt.

   Svara

 • Ellen

  |

  Klart det kommer kännas lättare! Men man får bara traggla skiten annars blir det aldrig mindre läskigt. Påfarter kan vara läskigt men det finns ju både gas och broms (det har förövrigt alla andra också och det kan dom gott använda när dom ser någon som ska på motorvägen) och ibland får man tränga sig lite, det gör ingenting. Ba köööör så blir det lättare snart!

  Svara

 • Jennie

  |

  Ja du kommer absolut alldeles garanterat sluta tycka det är läskigt med motorväg! Jag höll på att kissa på mig första gången men tillslut orkar man inte stressa upp sig längre. Nu kör jag motorväg dagligen och reflekterar inte ens över det. Träna på bara!

  Svara

 • Heja Emma!

  |

  Det där med att allt går för fort (typ tokvägrade köra över 50 första veckan) går över. Fort 😉 70 betyder 90, 90 betyder 120, 120 betyder 160. Mvh, den som numera aldrig kör lagligt och alltid för fort.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Förstår att du inte gillar E4:an. Jag som kört i 10 år tycker sträckan Helsingborg-Malmö är fruktansvärd. Folk är som galna i mellanåt. Men man vänjer sig:-)
  Fast jag Kör hellre i Stockholm!
  Hoppas det går bra med övrig körning.
  Trevlig helg!

  Svara

 • Emma

  |

  Hej Regina!

  Trodde aldrig att jag var den som skulle sitta om be en okänd människa om råd men nu står jag här och ska strax ta ut min hormonspiral då den fungerat dåligt för mig (precis som alla andra alternativ jag testat).

  MEN P-dator. Använder du fortfarande pearly? Är du nöjd? Känns den verkligen pålitlig?
  Vill så gärna testa men det känns som pengar i sjön om de inte skulle fungera som planerat. De är inte direkt superbilliga heller…

  Sååå ska jag satsa och köpa en P-dator eller överväga andra alternativ?

  Svara

  • Lisen

   |

   Är inte Regina men köpte en lady comp i somras. Är så nöjd! Den talar om när man har ägglossning och upplever att den är väl tilltagen med röda dagar, säkerheten då får man själv ta ansvar för såklart. Men det bästa är det här med att veta vart på cyklen man är. Det är det bästa som hänt. Önskar att jag hade haft den när jag var sexton… Man påverkas mer än vad man tror av sin cykel och numera kan jag se att det är pms och att jag inte är sjuk (sjuk som i psykisk) och kan hantera det bättre. Sen är det bra att jag kan visa min partner vart jag är och om det är en röd dag så vet han om det och så vidare.
   Vet att det är omtalat just nu men jag tycker verkligen man ska se fler aspekter än just att veta om man kan bli gravid eller inte. 🙂

   Svara

   • Egoina

    |

    Håller med!! 🙂

    Svara

 • Linnéa

  |

  Du hade väldigt fina kläder idag! 🙂 (en komplimang hihih)

  Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • Hannah

  |

  Jag som haft körkort i 9 år tycker fortfarande att E6:an är läskig, särskilt mellan Landskrona och Helsingborg där det ofta sker olyckor. Okej det här blev ju inte så peppigt, haha. Men du är inte ensam!

  Svara

 • Mikaela

  |

  Snygg outfit! 🙂

  Svara

 • K

  |

  Hejjjjj

  Ja motorväg är läskigt men se till att du ändå är pepp och mogen för det innan du kör. Om man är för osäker är det ju inte så bra 🙂 Lycka till

  Svara

 • Erika

  |

  Åh, måste bara fråga var du har köpt din skjorta! Ser jättefin ut! 😀

  Svara

 • Natalie w

  |

  På tal om något helt annat,
  Kan inte du visa hur man böjer bak luggen. Alltså det blir ju som en halvlock. Men jag fattar inte hur man gör!!!!
  Vet att du har haft så 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Mitt tips är att träna motorväg typ 500 gånger nu medans du fortfarande har Övningskörskylten bak på bilen så andra bilister tar hänsyn. Sen när du tagit körkortet så kommer du vara stencool, promise:)

  Svara

 • Hanna

  |

  Är det patetiskt att bli oroad för dig efter två bloggfria dagar? Haha

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv