Follow my blog with Bloglovin

Bananexperimentet

Ida berättade igår att bananer håller längre om man delar på dem, än om de sitter ihop. ”Det kan inte stämma”, menade jag och tyckte det borde vara tvärtom. ”Jo, det är så”, övertygade Ida. Vi bestämde oss för att prova och gjorde ett experiment. Vi tog en klase bananer och tog av två och lät resten sitta ihop. Sedan tog vi en bild igår så att vi kan jämföra och se om det blev någon skillnad till idag. Nu är ju en dag ganska kort tid att experimentera på kanske, men så är det ju begränsat hur mycket energi vi orkar lägga på bananer.

I alla fall. Här är bilden jag tog igår:

 

FullSizeRender

 

Och här är bilden jag tog idag:

FullSizeRender (1)

 

Jag vet. HELT SJUKT?!?? Nu kan vi alltså bekräfta tesen. Bananer blir mycket fortare gamla om de sitter ihop än om de är var för sig.

 

 

…..

 

Haha nä okej. Vi ville lura Stig som också var med på experimentet, men det gick inte så bra. Hade bara klistermärkena suttit rätt och jag klarat av att hålla mig för skratt när jag skulle visa upp ”hur bananerna blivit” så kaaanske det hade gått.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (14)

 • Robert

  |

  Hmm… Jag blev lurad. 😉

  Svara

 • Christoffer

  |

  Haha, dock så stämmer det att bananer håller längre om man separerar dem Regina! Bananerna släpper ifrån sig etengas som får dem att mogna snabbare. Ju tätare de ligger desto mer gas på samma yta, vilket i sin tur leder till snabbare mognad 🙂

  Svara

 • Christoffer

  |

  Haha, dock så stämmer det att bananer mognar långsammare om de är separerade Regina! Bananerna släpper ifrån sig etengas som får dem att mogna snabbare. Ju fler bananer, desto mer gas på samma yta. Detta leder i sin tur till att bananerna fortare blir övermogna 🙂

  Svara

  • Christoffer

   |

   Ber om ursäkt för dubbelpost, fick databasfel när jag postade 😛

   Svara

 • tess

  |

  haha men på riktigt intressant ju 😛 du kan väl skriva ogör m det riktiga resultatet om ni gör undersökningen!

  Svara

 • Hanna

  |

  Hahahaha! Jag tyckte väl att dom hade krympt väldigt mycket på andra bilden..

  Svara

 • Malin

  |

  Hahah jag hatar när man ska skämta med någon men är så värdelös på att hålla masken. Tror aldrig jag lyckats genomföra ett skämt.. Haha!

  Svara

 • Johanna

  |

  Hahaha!

  Svara

 • Karin

  |

  Haha jag köpte det stenhårt!

  Svara

 • Natalie

  |

  Fast däremot håller de oerhört mkt längre om man plastar in ”roten” alltså den där biten där bananerna håller ihop. Tejp eller plastfolie går bra, då håller de minst två veckor! Prova och gör ett nytt experiment

  Svara

 • Johanna

  |

  Hahaha vad fasen inte luras så!!!!
  Ropade på sambo och visade och han blev jättefaschinerad. Har inte vägt säga att fet var på skoj. Jag skulle framstå som trög…hahahha

  Svara

 • Hannah

  |

  Haha, och jag hann skriva och tipsa om det här innan jag såg att det var en skämt ;(

  Svara

 • Hanna

  |

  Haha, hur kan man inte fatta att det ett skämt? :O Möjligen om man har allvarliga synfel och aldrig har ägt en klase bananer i hela sitt liv i och för sig. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv