Follow my blog with Bloglovin

Ett nej är sällan ett nej

Jag har visst glömt bort att lägga upp mina krönikor på sistone. Så det är på tiden. Men denna är jag faktiskt osäker på om jag har publicerat eller inte? Den ligger i alla fall inte i krönike-kategorin, så jag tror inte. Men om jag har det så får ni helt enkelt tåla en dubbelpublicering.

Den handlar om att ett nej sällan betyder ett nej, i alla fall inte i en mans värld. Hoppas ni gillar!

 

DSC03005

DSC03014

DSC03018

DSC03020

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (65)

 • Hanna

  |

  Precis så! Tack för du tar upp detta bästa Egoina!

  Svara

 • Milla

  |

  Kanske den bästa du skrivit någonsin!! Heja dig!

  Jag fick en kärleksförklaring på en fest av en kille jag bara pratat med lite snabbt i skolan innan. Det var till en början supergulligt men sen blev jag obekväm. Han gav mig komplimanger men även på ett nedvärderande sätt (”det är så gulligt att du har lite sneda tänder”). Han ville att vi skulle ta en dejt. Jag tackade för alla fina ord men sa vänligt att jag inte är intresserad av en dejt, men att vi såklart kan vara kompisar när vi ses i skolan. Det kunde han såklart inte acceptera och började säga typ ”det är klart, du är väl för fin för en sån som mig” (så att man får lite dåligt samvete). Den diskussionen pågick en stund där jag på ett smidigt sätt försökte förklara, men till slut ljög jag, ”alltså, grejen är att jag redan dejtar en kille lite”. Då förstod han.

  Svara

  • Nina

   |

   Usch, han låter ju lite lätt creepy och manipulativ. Tur att du inte var intresserad, det hade kunnat sluta dåligt. 🙂

   Svara

 • nathalie

  |

  Blir så tokig, exakt så här var min nyår…

  Svara

 • Jenny

  |

  Läst i tidningen och så himla klockren och skulle inte kunna vara mer aktuell. Så trött på att man alltid ska behöva motivera sitt nej.Säger man nej så får man nästan alltid frågan varför. Jag svarar alltid därför att jag säger nej. Eller för att jag inte vill. Men då blir majoriteten av killar tyvärr sura och tycker man är en bitch typ. Jag tycker inte att man ska behöva motivera varför och absolut inte att ett nej är ett ja eller ska kunna bli ett ja.

  Nu blev de här mycket längre än jag tänkte men är så trött på detta. Och tycker du är grym som vågar ta upp ämnet.

  Svara

  • Nina

   |

   Jag tänkte så förut också. Sen insåg jag att jag gav blanka fan i om några killar tyckte jag var sur och bitchig. Dömer de ut mig som bitch för att jag inte suger av en kille som tack för att han tafsar mig på rumpan så är jag ändå inte intresserad av att umgås med dom snubbarna. 🙂

   Svara

 • Martina

  |

  Hej Regina,

  Jag har för mig att du testade färdiga matkassar i höstas? Jag läser nämligen en kurs i marknadsföring och håller just nu på med ett projekt gällande det konceptet. Så jag tänkte bara höra om du skulle vilja svara på en enkät angående varför du testade samt slutade med tjänsten? 🙂

  Isåfall är det bara att klicka här: http://goo.gl/forms/EZVHFXj0p2 Och jag lovar att den inte är megalång som vissa enkäter brukar vara!

  Och om det är någon annan i kommentarsfältet som har testat Linas matkasse, ICA’s matkasse etc så är ni självklart välkomna att svara ni också 🙂

  Tack på förhand!

  Vänlig hälsning
  Martina

  Svara

  • ab

   |

   Har svarat 🙂

   Svara

   • Martina

    |

    Tack så jättemycket! 🙂

    Svara

 • Linda

  |

  Oh my, vilken himmelskt bra krönika! Delar den 1000 gånger om! Kramar till dig, fortsätt göra det du gör för det är så himla bra!

  Svara

 • Linda

  |

  Oh my, vilken hemskt bra krönika!! Delar den 1000x om. Kramar till dig, fortsätt göra det du gör för det är så himla bra!

  Svara

 • Robert

  |

  Nja, att ta en ”lårtafsande kille på en fest” som exempel på hur män fungerar tycker jag är ett ganska dåligt exempel om jag skall vara ärlig. 😉

  Skulle vara intressant att veta hur stor andel av alla män som håller på så. Problemet är att dessa män syns och hörs och tar för sig vilket gör att det är lätt att lura sig att tro att de är betydligt fler än vad de egentligen är.

  Svara

  • :(

   |

   Jag har också funderat på det, hur många män som faktiskt gör såna här saker. Sen insåg jag att det inte spelar någon större roll. Tillräckligt många gör det för att det ska vara ett problem för alldeles för många kvinnor och flickor, och det svaret räcker. Vi behöver inte specifika siffror, vi behöver bara veta att vissa snubbar tar sig friheten att behandla kvinnor och flickor som något de har rätt till, som objekt. Där ligger problemet. Eller ja, där, och hos såna som du, som trivialiserar kvinnors och flickors upplevelser.

   Svara

  • Jannica

   |

   Jag skulle nog säga att problemet är att även om dessa män inte är i majoritet så är dom tillräckligt många för att de allra flesta kvinnor någon gång, eller några gånger, i sitt liv har stött på dom. Vilket gör att det är ett problem som vi vill lyfta fram så att man som kvinna vet att man inte är ensam att ha hamnat i en sådan situation.

   Svara

   • Anna

    |

    Jag är dock precis lika trött på alla ”snälla” killar, alla ”Mäh, jag skulle aldrig göra så mot en tjej!!!” som sen ändå står brevid och ser på när sin ”sköna” polare gör PRECIS samma jävla sak mot en tjej och inte går emellan och säger till kompisen att skärpa sig. Eller alla schyssta snubbar som tycker att eftersom dom inte raggar en massa, tafsar eller beter sig som as ska ha en rätt till en. Att när man då säger nej till en schysst snubbe blir han lika lack. För han hade ju vart schysst och då har han ju rätt till min kropp, visst?
    Och Robert, om ungefär alla tjejer någon gång har stött på en kille som den Regina skriver om, tycker du då inte att de måste vara relativt många? Precis som båda kommentarerna ovan skriver också.

    Svara

    • Robert

     |

     Jag vet inte, men det jag tänkte var att dessa killar inte är i majoritet, men att de som håller på så håller på VÄLDIGT MYCKET med sådana grejer och att det är därför som så många tjejer har haft problem med detta.

     Det finns ju det här begreppet alfa-hannar vilka tydligen är ganska få men som också är väldigt dominanta och drar till sig en massa kvinnor överallt.

     Svara

     • Bella

      |

      Jag är en dominant person och skulle ALDRIG ta för mig av någon annans kropp utan visst intresse samt samtycke. Det spelar ingen roll! Att som tjej varje gång en är ute på krogen behöva bli ofredad är inte ok. Och det lär inte vara så att det är samma äckel som smyger runt på någon slags turné och tafsar som alla vi som känner igen oss råkat på. Detta händer för ofta, skulle det inte falla dig in, BRA! Kul att höra men stå då upp, lyft blicken och säg ifrån om du ser det hända! Jobba inte emot oss som det händer.

  • Robert

   |

   Jadå, jag skall inte lägga mig i den här diskussionen men jag tar illa upp om man säger att det är representativt för män att uppträda så mot kvinnor.

   <3

   Svara

   • Nellie

    |

    Är lätt för dig att säga att det inte är så men det är tyvärr väldigt vanligt att män beter sig så. Du är man eller hur? Och har alltså aldrig upplevt det egoina beskriver och lägger dig ändå i diskussionen

    Svara

  • Milla

   |

   En gång satt jag med ett stort gäng tjej- och killkompisar och det här ämnet kom på tal. Det visade sig att ALLA tjejer hade upplevt någon form av kränkning/tafsning/killar som inte accepterar ett nej. ALLA. Killarna blev fullständigt chockade över att det var ”så vanligt” och sa att det kändes jättejobbigt att deras flickvänner, vänner, systrar osv. antagligen upplevt sådant här eller kommer att göra det. Så ja, därmed drabbas även ni vettiga män. Jag hoppas att ni säger ifrån när era killkompisar gör fel eller skämtar nedvärderande om tjejer!

   Svara

   • Anna

    |

    Gud vad skönt det måste vara Robert att bara kunna lämna den här diskussionen, att bara kunna rycka på axlarna och inte reflektera mer över det. Medans tjejer ständigt måste säga nej, låtsas ha pojkvän eller i värsta fall ta till fysiskt våld. Reflektera över det privilegiet innan du börjar tjata om ”inte alla män” igen. Du tar illa upp över det, jag tar illa upp när killar misshandlar sina flickvänner, kallar en tjej för hora eftersom hon inte var intresserad av honom eller ropar ord efter tjejer på gatan.

    Svara

    • Robert

     |

     Tråkigt om du känner så, men jag tror varken att du känner mig som person eller har koll på vad jag reflekterar över. Har funderat hela morgonen över den här diskussionen, över vikten av bra manliga förebilder t ex.

     Jag vill inte gärna diskutera detta då ämnet är såpass känsligt.

     Svara

     • sanna

      |

      Förstår att du menar väl Robert. Även om många killar tänker och är som dig så tillåter de sina vänner att prata om tjejer som om de vore objekt och agera på sättet som Egoina tar upp medans ni ”good guys” bara ser förbi det utan att protestera och säga att det där är inte okej.

    • Nilla

     |

     Varje gång man åker kollektivt! Blev utsatt för tre olika obehagliga sutuaioner under ca två veckor.. Blev så jävla förbannad och besviken på världen. Sedan är jag en sådan tjej som skriker rätt ut när någon gör något som jag inte tycker är ok.. Detta är inte alltid så bra då jag oftast varit själv på platsen men vederbörande idiot men jag kan bara inte hjälpa det! Jag är en kvinna, dotter till en mamma och pappa, syster, moster och flickvän, kusin och jag är någons barn barn. Något jag däremot INTE är.. Ett köttstycke som Ni män får göra vad ni vill med.

     Svara

  • ab

   |

   Men just det lårtafsande har ju Regina råkat ut för så det blir konstigt att påstå att nä, det där exemplet gäller inte. Du skriver i en annan kommentar om att du inte anser att beteendet är representativt för män men vem har påstått det? Möjligen kan du invända mot meningen ”ett nej är sällan ett nej i en mans värld” men om det är så Regina upplever det ur egen erfarenhet?

   Tycker dock det har blivit lite konstigt med kommentarer om att du som man å ena sidan inte ens ska få kommentera och å andra sidan får ”ja, men det är så lätt för dig att fly undan”.

   Svara

 • Hanna

  |

  Den här har du lagt upp innan! Minns det för att det var någon taskmört som skrev att ”originalkrönikan hittas hos Sandra Beijer”. Jag tycker att det är asbra att ämnet tas upp av flera, och gärna upprepade gånger. Sjukt att vissa beter sig som de gör!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaa det var därför jag var osäker. Men jag tror att jag endast svarade på kommentaren utan att ha lagt upp krönikan. Inte säker. Hittar inte den i alla fall 🙂

   Svara

  • ab

   |

   Kom också ihåg den av samma anledning.

   Svara

  • Nina

   |

   Tror hon skrev OM den krönikan när den kom ut i tidningen och förklarade att den var skriven innan Sandras var publicerad, även om det publicerades efter. Men själva krönikan lades inte ut här (tror jag), däremot en länk till Sandras

   Svara

  • Nina

   |

   Tror egoina skrev OM den här krönikan när den blev publicerad i tidningen, eftersom hon hade fått skit om att hon hade härmat Sandra. Då förklarade egoina att hennes text hade skickats in innan Sandras blev publicerad även om den blev publicerad efteråt. Dock lades inte krönikan ut, dock länkades det till Sandras blogg 🙂

   Svara

 • Sanna

  |

  Tycker du skriver grymt bra krönikor, älskar hur du alltid får till dem så fantastiskt bra i slutet! Även denna är fantastisk, men jag måste ändå säga att det är synd att du drar alla män över samma kam.

  Jag har själv stött på den här typen av män, men det betyder ju inte att alla är så. Därför tycker inte jag det är rätt att skriva att ett nej inte betyder nej i en mans värld, för andra män kanske tar till sig det på en gång.

  Svara

  • Nellie

   |

   Tycker det är helt okej eftersom väldigt många män beter sig på detta sättet. Har aldrig varit med om eller hört om någon kvinna som betett sig på samma sätt, har du?
   Är tråkigt att det alltid är någon som måste komma och säga ”men inte alla män” det är väl knappast det man borde lägga vikt vid, utan snarare att många män beter sig såhär och hur det kan ändras?

   Svara

   • sanna

    |

    Och även om killar vill utnämna sig till ”the good guy” (som självklart många killar är) så har de kompisar som pratar om tjejer/kvinnor som objekt och agerar bl.a. så som Egoina tar upp, och de goda killarna lyssnar, skrattar med lite och ser bara förbi det. Varför protesterar ni inte? Varför säger ni inte till era kompisar att det där är inte okej? ”men han skämtar ju bara”, ”han är ju inte seriös”………………

    Svara

 • Nora

  |

  Så bra skrivet! Håller med dig till 100 procent.
  Blir så otroligt irriterad när jag läser sånt här, att kvinnor inte får vara ifred för att vissa män inte vet vad nej betyder. Jag är alltid snabb med att säga att jag har en pojkvän när jag pratar med killar som verkar bara en gnutta intresserade, och som tur slipper jag ljuga, men det ska verkligen inte ens behöva nämnas.
  Önskar att fler skulle ta upp detta oftare.

  Svara

 • Ellen

  |

  Alltså sandwichtårtan du hissade har jag ett litet tips om. Gör nutellagrädde istället för vanlig. Vispa grädde och tillsätt nutella, hur gott som helst!

  Svara

 • Ellen

  |

  En uppdatering på den supergoda sandwichtårtan, blanda vispad grädde med nutella. Sååå gott!! nutellagrädde funkar förövrligt till typ allt. Tips tips

  Svara

 • Fanny

  |

  Jag och min tjejkompis har flera gånger låtsas vara ett par för att vissa inte kan låta mig vara. Vi har kysst varandra och bytt ringar på dansgolvet haha.

  Svara

 • Josefin

  |

  Fy tusan vad du är grym på att skriva! Jag känner igen mig så himla mycket.

  Jag hade en kollega som bestämt skulle ragga på mig ( att tillägga är åldersskillnaden – han är kring 50 och jag 21). Det började med små kommentarer som ”vad fin du är i dag” eller ”vilken fin tröja du har idag”. Men det hela började gå för långt när han ville prata med mig om nått och sa ”du och jag på mitt kontor då?” eller när han sa till en kollega som påpekade hans beteende ”problemet är att jag vill men inte hon, men det kanske han ändras”. Någon gång sa han också ”om jag ska vara otrogen mot min fru ska det vara med en 20-åring” samtidigt som han tittade på mig. Han började då också närma sig på ett obehagligt sätt, tröck sig mot mig när han kom fram vid mitt skrivbord – så att hans skrev nästan kom upp i mitt ansikte.

  Han skrattade så klart bara när jag sa åt han, ”men jag skojar ju bara gumman”. Det enda som hjälpte mig lite grann var att prata om min pojkvän, och när vi hade en stor fest på jobbet så följde min pojkvän med – denna kväll pratade inte äcklet med mig på hela kvällen. Det hela slutade med att mina andra kolleger (som också är 50+ och män men fantastiska) också började märka av hans beteende och då blev det liv på gubbarna – vilket gjorde att äcklet inte vågade fortsätta.

  Svara

  • Milla

   |

   Fyfan vad vidrigt, och på jobbet dessutom som man inte kan ”fly” ifrån. Vad bra att de andra männen reagerade! Tyvärr är det ofta vad som krävs, att andra män reagerar.. tänk om det räckte med att man själv visade sitt ointresse.

   Svara

 • Anna

  |

  Jättebra att du tar upp det här! Önskar att folk kunde sluta med ”inte alla killar..”-skitsnacket, för precis som en annan kommenterade så händer det så ofta och så systematiskt att det är en struktur i samhället, vilket gör att det fortsätter..

  Jag pratade med några killkompisar en gång och berättade att en kille fick följa med mig hem för att sova. Jag var superövertydlig till killen att ”Vi ska inte ligga. Du får följa med och sova, men jag tänker inte ligga med dig. Om du vill ligga kan du gå hem till dig istället ensam”. Men ändå så försökte han såklart ”övertyga mig”. På riktigt försöka övertala mig med ord och även med att försöka kåta upp mig så mycket så att jag skulle vilja. Till slut sa jag till honom att det han håller på med är övergrepp, han tar på mig trots att jag sagt nej. Då slutade han. När jag pratade med mina killkompisar om detta så tyckte dom det var självklart att killen försökte och att det är självklart att man som kille måste ”övertyga” tjejen. Även om hon sagt nej!! Fy fan. Jag trodde mina killkompisar var smarta människor, men jag tappade så mycket respekt när jag hörde dom säga detta.

  Hörni. Sluta ursäkta killarna med ”inte alla män..”. När man ursäktar dom ger man dom en ursäkt att slippa ändra sig och slippa inse hur strukturerna i samhället ser ut.

  Bra skrivet, Egoina!

  Svara

 • Linn

  |

  BÄSTA krönikan! Fick typ rysningar på slutet. Sparade tidningen för att kunna klippa ut krönikan och tex tapetsera mitt rum med den, men råkade sen slänga den 🙁

  Svara

 • Ronja

  |

  Alltså vet att du tagit upp förut att det ser ut som det står ”egoina kissar” istället för ”egoina hissar”. Det roliga är ju då att jag tänker det alltid som kissar = pussar (mtp emojin) om man översätter det lite svengelskt… Haha!!

  Svara

 • Josefine

  |

  Verkligen en av de bättre krönikorna jag läst!
  Just en sån här händelse använder jag mig mycket av när jag försöker förklara för trångsynta personer om ojämlikheterna i samhället. Killar får mer respekt än tjejer och det märks så fruktansvärt tydligt i bl.a. den här situationen.
  Jättebra skrivet!!

  Svara

 • Robert

  |

  Med all respekt för de problem ni har med diverse killar så kan jag inte låta bli att undra: Alla ”killkompisar” ni räknar upp, räknas inte de in i det manliga släktet? 😉

  Tycker ändå det låter som ni kommer väldigt bra överens med de flesta killar ni träffar men att ni tyvärr råkar ut för ”skitstövlar” här och där hela tiden. Detta sagt som svar på att ”inte alla män”-argumentet skulle vara fel. 😉

  Det skulle dock behövas fler bra manliga förebilder i samhället, helt klart. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Klart de gör.. Men de tillhör också strukturen. Det här händer så pass ofta och även med ”snälla killar” (om än kanske inte lika extremt som i min text), det händer så ofta och det händer så många. Det handlar inte om en ”enstaka skitstövel som man oturligt råkat ut för” eller liknande. Det är ett mönster och en struktur, och det är viktigt att lyfta. Det kanske är svårt att förstå eftersom du själv inte har upplevt vad jag upplevt (och därför inte har tolkningsföreträde heller..). Jag skrev ”ett nej är sällan ett nej i en mans värld. Istället verkar det för många…”. Alltså säger jag inte att det gäller absolut ALLA. Men enligt mig absolut en majoritet, och om inte det så verkar i alla fall majoriteten tycka att det är ett okej beteende. De säger ingenting och det skrattas åt det. Jag tycker att det är skevt att män blir upprörda när man pratar om strukturer och fokuserar på ”men inte jag” istället för att se helheten. Kanske inte just DU agerar såhär, men det är så många som gör det att det faktiskt inte är orimligt som kvinna att se det som ”något män gör”. Ta ansvar istället för att gnälla! Är du medveten om att detta inte är okej så ingrip om du ser det, skratta inte åt sexistiska skämt osv. TYVÄRR tillhör du en sådan tråkig struktur om du är man och jag förstår att det inte är kul, speciellt när man känner att man inte är sån själv, men fördöm det istället för att lägga fokus på att försvara de som inte gjort något. Det gör mer nytta i längden. OBS, jag skriver inte bara riktat till dig här Robert. Vet att du är lyhörd, ödmjuk, vill väl och gärna vill lära 🙂

   Svara

   • Robert

    |

    Inga problem. Jag skall fundera på vad du skriver. Förstår att det är svårt för mig att sätta mig in i allt vad kvinnor råkar ut för. Är inte van att debattera sådana här grejer alls, men man lär sig alltid nåt nytt. 🙂

    Tror jag ofta hållit mig undan från den värsta macho-kulturen också. Inte min grej. 🙂

    Svara

 • Sanna

  |

  Så bra skrivet. Är så less på den hela ”Inte alla män”-diskussionen. Räcker det inte med att nästintill ALLA kvinnor jag pratat om detta med, alltifrån mina tjejkompisar till min farmor, så har alla blivit utsatta för antingen blivit kallad något nedsättande, blivit utsatta för smekningar utan samtycke eller liknande. Räcker inte det för att alla män ska förstå?
  När jag var ute på en studentfest med halloween-tema, jag hade på mig en ”nunna-dress” och stay ups, så kommer en kille och trycker sig emot mig och trycker in sina fingrar under min klänning börjar smeka mig över trosorna. Jag har aldrig känt mig så utsatt någonsin, och när jag vänder mig om och skriker och frågar vad fan han håller på med, så skrattar han bara och säger att det var ett skämt och hans vänner står i bakgrunden och gör high five med varandra.

  Svara

  • Robert

   |

   Att alla kvinnor blivit utsatta för sånt är inte detsamma som att alla män sysslar med sånt. Det finns ett logiskt fel i det resonemanget. 🙂

   Kunde inte låta bli att inflika det. 🙂

   Svara

   • sanna

    |

    Och även om killar vill utnämna sig till ”the good guy” (som självklart många killar är) så har de kompisar som pratar om tjejer/kvinnor som objekt och agerar bl.a. så som Egoina tar upp, och de goda killarna lyssnar, skrattar med lite och ser bara förbi det. Varför protesterar ni inte? Varför säger ni inte till era kompisar att det där är inte okej? ”men han skämtar ju bara”, ”han är ju inte seriös”………………

    Svara

   • ab

    |

    Men Robert, det handlar inte om huruvida det är ”alla män” eller ej utan att det faktiskt förekommer så ofta.

    Svara

 • Ingela

  |

  Du har så rätt, tyvärr! Jag som har söner tänker ofta på hur pojkar uppmuntras att stå på sig, inte ge sig, vara tuffa… Det måste bli ändring. Jag stör mig också på filmer där killen tjatar och övertalar tjejen att gå ut och sedan blir de jättekära… Eller när svartsjuka romantiseras.

  Svara

 • Corny

  |

  Jaaa detta är så bra!!!! jag vet inte hur många gånger under min tid som singel som jag fick LJUGA om att jag hade pojkvän för det räckte inte med ett ”jag vill inte ha dig”.
  Fy fan för att det är så här! Tack gode gud för att vissa killar är fina, och att jag har hittat en sådan!

  Svara

 • Malin

  |

  Blir så arg när jag läser sånt där! Om killar som inte lämnar tjejer i fred förrän en möjlig pojkvän eller killkompis kommer och säger ifrån. Och som du skrev på slutet, han bad om ursäkt till killen och inte dig.

  Svara

 • Cicci

  |

  Tänk vilket jobb det är att varje kväll man vill ut se till att man har en back up som kan fejka pojkvän för att man ska vara säker att komma undan… Nej, det är inte de första, men det är för många. Tänk om killarna istället bara kunde säga ”hon vill inte säger hon, låt henne vara”, men även de inser att det är lättare att vara ”pojkvän” = problemet är djupt rotat… Tack för att du skriver om det! <3

  Svara

 • Jackie

  |

  Jag kallar mig inte feminist, MEN. Har ju blivit påverkad av den feministiska debatten senaste åren och fått mig att tänka lite. Jag minns för ca 15 år sen då jag började min ”karriär” på nattklubbarna, och hur jag typ tog det som en komplimang ifall en kille klappade mig på rumpan, dansade tätt emot mig bakifrån, var jag inte intresserad fnittrade jag lite tackande och hängde på nån killkompis som fick agera fejkpojkvän. Fy fan. Skulle killar bete sig så mot mig idag så skulle de som bäst få en jävligt ond blick. Inte för att jag har fått mer självrespekt utan att karlar ska inte ta på mig, okänd kvinna! Jag hade självrespekt då med, men med ett annat synsätt. Som många andra.

  Svara

 • Bella

  |

  Jag läste en intressant och deprimerande mening för ett tag sedan ”män respekterar andra män mer än ett nej”. Alltså precis det du påpekat i krönikan, respekten när det gäller att en säger ”jag är upptagen/tillsammans med någon/har pojkvän osv” är inte riktad mot min vilja att vara trogen. Den är riktad mot ”pojkvännen” det är också därför din fejkkille får ursäkten och det är så jävla hemskt.

  Jag kan faktiskt inte minnas en enda utgång då jag inte blivit tafsad på, jag reagerar olika men vissa gånger har jag faktiskt slagit hårt i ryggen. En gång har jag till och med greppat tag HÅRT i en mans pung då han bakifrån tog tag i mina bröst och klämde.

  Det ska inte behöva vara såhär och är du en man som inte gör detta, ta inte åt dig. Klappa dig själv på axeln, lyft blicken och säg ifrån om du ser det hända? Svårare än så är det inte.

  Svara

 • ab

  |

  De avslutade meningarna (om vem ursäkten riktades till) gjorde starkt intryck på mig.

  Svara

 • Emma

  |

  Alltså ja fy. Så många gånger jag valt att ljuga om pojkvän trots att jag är lebb bara för att undvika förföljelsen under resten av kvällen eller tusen frågor om varför jag hellre är med tjejer än killar och att ”jag måste testa” vara med män. Då erbjuder sig självklart killen i fråga att vara ”provkanin”. Undviker ofta att gå ut om jag inte är med kill kompisar pgr. Situationen blir alltid lättare att hantera med dem där. 🙁

  Svara

 • Ida

  |

  Bra skrivet!!!!!!!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv