Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Jag har haft en superupptagen vecka och har därför inte haft tid att svara på lika många frågor som vanligt. Jag dissar alltså inte er! Men jag tänker att det är bättre än inget. Jag har förresten tänkt publicera ett svar-på-kommentarer-inlägg med tema kärlek snart då jag fått en del sådana på sistone. Så det kommer snart! Ska bara ta mig igenom helgen först och hinna svara på frågorna också. Upptagentjej89.

 

varför skriver du ”en (1)”?

– Jag gör det ibland för att inte meningen ska läsas fel. En kan ju betyda två saker (förutom att det är ett träd också såklart, haha). Som i denna mening ”hittills är det en person som märkt att jag varit hos frisören”. Man kan läsa den utan att lägga betoning på EN och då når inte poängen fram. Jag menar ju att det är en enda person som märkt det. Alltså 1 person. Men om du läser det utan att tänka 1 kan det bli fel. Okej, det kanske låter rörigt? Men hoppas du förstår.

 

Fin klänning! 🙂 Har en fråga som inte rör den dock (A). Det är så att jag inom snar framtid ska börja tågpendla och har av tidigare erfarenhet alltid varit vrålhungrig när jag åker hemåt igen under eftermiddagen. Tänkte att jag skulle införskaffa en youghurtmugg och pröva göra egen müsli (har kikat i ditt recept). Har du något annat bra tips på mellanmål? Pendlare som du är 😉 Känns ju som att jag kommer avverka några stycken under pendlingsdagarna Kram!

– Vad skönt att det inte bara är jag som är VRÅLHUNGRIG efter jobbet. Känns som att folk generellt inte är det? Jag klarar knappt av att vänta på middag. Ska jag laga något (även om det tar en kvart typ) trycker jag i mig en påse gifflar under tiden. Är så hungrig alltid. Men bra fråga. Jag har provat typ ALLT. Det tråkiga är att jag inte gillar torkad frukt/dadlar, så alla bars går bort. Synd, för det vore så praktiskt annars. Har verkligen försökt tycka om dem, men jag tycker det blir så sliskigt sött. Jag låter bli att äta nötter i kollektivtrafiken och på jobbet (har en på mitt jobb som har nötallergi). Jag har insett att det är lite respektlöst att äta nötter i kollektivtrafiken då det kan vara farligt för de som är allergiska. Men det är lite synd eftersom det är ett så bra alternativ till mellanmål, mättande och gott. Men för att summera: jag vet tyvärr inte många bra tips på mellanmål. Jag testar mig fram och ska säga till om jag hittar något bra (du också tack, haha). Jag brukar i alla fall köra på kvarg med blåbär på rasten på jobbet. Men det är ju mindre smidigt på typ tåget.

 

IMG_6553

 

Hej 😀 jag har länge undrat varför du skriver exempel ”pga jättehungrig” och inte ”pga att jag var jättehungrig”. Hela meningen blir liksom konstig när du endast skriver ”på grund av hungrig”. Eller det kanske ska vara så? Har länge undrat och lite stört mig på detta haha :*

– Tycker det låter kul. Det är därför 🙂

 

Hej. Inte för att vara sån nu (och så jag precis sån…) men du kommenterar ofta att du inte vill ha fokus på din kropp? Typ när någon kommenterar att du är smal svarar du ofta lite surt att du är trött på att folk kommenterar sånt.

Det senaste tycker jag att du har lagt extremt mycket fokus på hur extremt liten du är. Dina handleder, nu att din överkropp är så liten att inte ens xs är litet nog, att du vägde tio kilo mindre än du trodde när du var hos läkaren osv osv osv. Tycker du inte att det också kan bli lite problematiskt?

– Skillnaden, enligt mig, är att jag inte lägger någon värdering i det. Jag HAR en liten överkropp och små handleder, vilket gör det svårt att hitta kläder och smycken. Och jag bloggar om mitt liv och därför blir det relevant att skriva det, fråga efter tips osv. Det här med läkaren tyckte jag mest var kul. Jag väger aldrig mig och min egen gissning diffade på 10 kilo. Tyckte mer det visade en ganska soft inställning till det här med vikt. Men som sagt, skillnaden enligt mig är att jag inte lägger någon värdering i det. Kroppar ser olika ut och så är det. Jag tycker inte det är något fel i att prata om det. MEN om det ger fel bild/ ger någon ångest/ inte är okej får ni gärna förklara för mig så ska jag tänka på det. Vill inte att det ska vara så! 🙂 Sen tycker jag också det är en stor skillnad i att påpeka hur andras kroppar ser ut och att fråga efter tips på jacka till en ”päron-kroppsform”. Jag pratar inte om eller granskar och frågar om någon annans kropp liksom. Jag pratar om mig själv och jag ser ut såhär.

FullSizeRender(3)

 

Den ”if your thighs touch” är ju väldigt mycket ”kropsfixerad” vilket du ju inte vill ha här på bloggen alls, eller har jag fel nu?
Alltså, mina lår går också ihop lite och jag tyckte det citatet var lite catchy också. Men så kommer hela den där raddan med folk som inte har det och bah ”jahapp” typ. Det är ju ändå ett citat med lite attityd och gällande just kroppsformer och yada yada. JAG personligen bryr mig inte då jag tycker alla kroppsformer är rätt. Men jag tänkte mer på att eftersom du sagt att du inte vill att det ska diskuteras alls om kroppsformer och att det inte ska vara något av betydelse eller något att lägga fokus på här inne så var det kanske ett lite ”fel” citat att lägga upp. Är jag ute och cyklar i dimma och motvind och hela köret nu så säg gärna det. Kram!

– Nej, du har rätt. Det insinuerar att en kroppstyp ska vara bättre än en annan och det vill jag inte stå för. Men jag tyckte ändå att citatet var roligt och jag tycker att det är okej eftersom det blir en motpol till vad samhället (så absurt) menar, att lår som går ihop ”inte är okej”. Det är inte som att man sparkar på någon som ligger, liksom. Jag skrev ”bra och dåliga citat” i inlägget förvisso och jag hade aldrig lagt upp det i sin ensamhet. Men om jag skulle tänka efter så skulle jag inte tycka att detta är ett bra citat. Men det är svårt att vara så korrekt och perfekt alltid. Jag tyckte att det var fyndigt och printscreenade till min telefon. Men om det är så bra egentligen? Nej. Tack för att du belyser 🙂

 

Hej!
Tänkte bara fråga, eftersom du är norsk medborgare och Norge inte är med medlem i EU, är du inte unionsmedborgare då? Vi som är svenska medborgare har ju automatiskt ett medborgarskap i EU eftersom Sverige är med i EU. 

:)

– Jag tror inte det. Inte tänkt på det faktiskt. Någon som vet? Finns det en fördel med att vara det förresten? 🙂

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (47)

  • Jessica

    |

    Som en extra kommentar till hela kroppsfixeringen samt att lägga värdering. Jag läste någon gång när någon frågade om du äter ordentligt eftersom du gått ned i vikt. Det tycktes vara en fråga som reflekterade omtanke snarare än kroppsfixering, men ändå kommenterade du att du helst inte får sådana kommentarer pga att det är kroppsfixerat. Dock är det inte någon värdering i att säga att någon ser smal ut, det är ett konstaterande. Om någon skriver ”du är smal och fin” eller ”usch vad du ser smal och sliten ut”, så blir det ju något helt annat eftersom man då lägger en positiv/negativ ton till det man skriver.

    Jag tycker att det är superbra att du lyfter kommentarer i dina inlägg, och inte sätter händerna för öronen när du får ”mothugg” 🙂 Det öppnar ju för att du kan utvecklas också, och det är alltid bra att fundera över vilka frågor man står för och varför.

    Svara

    • Egoina

      |

      Nej, såklart, men poängen är ju att det är tröttsamt att folk hela tiden ska kommentera hur min kropp ser ut. Spelar ingen roll av vilken anledning, om det tex är värdering eller konstaterande. Vore nice att bara få vara utan att få höra hur man ser ut hela tiden.. Tack så mycket för det sista du skriver förresten, det gör mig glad 🙂 Jag ser vissa bloggare som verkligen inte kan ta kritik/frågor och det är tråkigt. Jag vill ju utvecklas 🙂

      Svara

    • Helena

      |

      Fast å andra sidan behöver man inte säga att någon ser smal ut för att fråga om de äter ordentligt.

      Jag har haft vänner (inte bloggare hehe) som haft mycket i livet, som då inte orkat laga mat eller haft smak för det. Då har jag frågat ”hur är det med maten, orkar du med det som du ska? Jag vet att det är mycket med x nu, men allt är lättare att tackla med mat i magen.” Osv.

      Jag slutar själv äta när jag mår dåligt, gick ner typ 15 kg när jag isär med mitt ex. Alla kommenterade min vikt, att det berodde på att jag mådde otroligt dåligt och misskötte mat och livet kändes ju sådär att svara när alla sa hur ”smal och fin jag var”. Jag är hellre smårund och lycklig.

      Sen kan jag med göra likadant ibland, men det är ju bra att faktiskt stanna upp och tänka på det ibland.

      Kram

      Svara

  • M

    |

    Om du ska svara på kärlekskommentarer så passar jag på att skriva en fråga! Jag är tillsammans med en superbra kille som jag från start kunnat se en lång framtid med, men sedan innan sommaren har det inte känts likadant. Jag trodde länge att det berodde på stress och att jag inte hade tid att träffas lika mycket, men har också insett att det faktiskt inte är lika bra längre och det kanske helt enkelt beror på det. Vi har varit tillsammans i över 1,5 år och han har fortfarande inte sagt att han älskar mig. Och det här är något jag konstant stör mig på eftersom han har pratat om att vi i framtiden ska flytta ihop och skaffa barn tillsammans. Visst man kan prata om framtiden utan att säga de tre magiska orden men någonstans så känns det här fel. Det ska tilläggas att jag sagt att jag älskar honom och inte förväntade mig ett svar då, men när han inte har sagt det tillbaka på över ett halvår så undrar jag egentligen om han verkligen vill vara med mig eller om det är dags att gå vidare. Jag tycker ju om honom, men jag stör mig så mycket på det här och har därför börjat trycka honom ifrån mig och vill vara mer med mina vänner och själv än att träffa honom. Han är lite av en enstöring som absolut inte tar tag i någonting så det här får mig också att börja tvivla då jag inte vill vara en person som ska gå och tjata hela livet på någon för att den ska dammsuga och hjälpa till hemma. Hur går man egentligen till väga för att klura ut vad som är bäst? Om förhållandet inte varit så bra under en tredjedel av tiden man varit tillsammans? Om personen man trodde var the one inte säger att den älskar en? Hur vet man om man är i en svacka eller om det helt enkelt inte är rätt? Hur kämpar man och när är det dags att ge upp? Är lite rädd att ge upp det och sen inse att stressen var det som skapade problem, men samtidigt så är inte riktigt magkänslan rätt längre… Många frågor och såklart svårt för dig att sätta dig in i det, men jag skulle gärna ta emot lite tips och guidning!

    Svara

    • Maria

      |

      Hoppas det är okej att jag inte är Regina hehe. Men utan att gå in på detaljer så får jag en viss känsla av din kommentar och det är att du egentligen besvarade din egen fråga. Övertänk inte, speciellt angående saker som att ”tvinga honom att dammsuga” (så länge sådant inte väger enormt mycket för dig då). Kan tänka mig att det är svårt att avgöra i vissa förhållanden där dilemmat är typ ”vi älskar varandra men det funkar inte pga blabla” medan jag här får känslan att det mer är ”det känns inte så bra men vill att det ska göra det”? Kan vara helt fel såklart. Prata med honom rakt på sak och följ sedan ditt hjärta! Lycka till fellow sister!!!

      Svara

    • Sara

      |

      Hoppas det inte gör något att du får svar från en annan läsare. Jag tänker att det låter som att du är besviken på din pojkvän och distanserar dig, både genom mer tid ifrån honom och med dessa funderingar, för att skydda dig själv mot mer besvikelse. Jag kan såklart ha fel, men om du känner att det stämmer tycker jag att du ska sätta dig med din pojkvän och tala om vad du vill ha i relationen. Vad du vill känna eller vad du vill att han gör/inte gör. Sedan är det upp till honom att möta dina behov. Nu handlar det om dig! Jag tycker inte att du nödvändigtvis behöver göra slut, inte än i alla fall. Hoppas det ordnar sig!

      Svara

  • JL

    |

    Angående frågan om EU-medborgarskap… Jag är själv svensk-norsk men är svensk medborgare, och därmed unionsmedborgare. Enda fördelen jag haft (och den är visserligen ganska stor) är att jag sparat många hundra tusen på studieavgift då jag pluggat i England. Där betalar EU-medborgare det samma som Engelska medborgare. Annars blir det dyrt (dyrare!) 🙂

    Är man inte sugen på att plugga i ett annat EU-land vet jag dock inte om så många andra fördelar!

    Kram <3

    Svara

  • M

    |

    Det har inte funkat för mig att skriva kommentarer senaste tiden, kommer bara upp felmeddelande. Men jag testar igen! Jag har en kärleksfråga till nästa ”svara på kommentarer” inlägg. Jag har varit tillsammans med en jättebra kille i 1,5 år och jag kunde redan från börjar se en framtid till honom men sedan innan sommaren så har det inte känts likadant. För över ett halvår sedan så sa jag att jag älskade honom och förväntade mig igen svar tillbaka, men nu när vi varit tillsammans i över 1,5 år så undrar jag varför han aldrig har sagt det. Speciellt eftersom att han pratar om att flytta ihop och skaffa barn i framtiden. Han är lite av en enstöring och tar aldrig tag i något, och jag känner att jag därför börjar tveka för jag vill inte bli personen som måste tjata på den andra hela tiden för att han ska hjälpa till och dammsuga eller vad det nu kan vara. Jag känner att osäkerheten och väntan från min sida har gjort att jag trycker honom ifrån mig och vill spendera mer och mer tid utan honom, antingen själv eller med vänner. Jag är även väldigt stressad, så ett tag trodde jag att det var därför vi var i en svacka men jag har insett att det beror på fler saker. Samtidigt så känner jag att även om han imorgon skulle säga att han älskar mig så vet jag inte om det skulle göra någon skillnad, för hela grejen känns så förstörd om du förstår vad jag menar. Om förhållandet inte har varit så bra under en tredjedel av tiden man varit tillsammans, hur gör man? Går man vidare eller kämpar man? Hur vet man att det är rätt och att man bara inte håller ihop för att personen man är med är en bra person att skaffa familj med? Jag har svårt att veta vad nästa steg är och skulle behöva lite tips och guidning hur man kanske bör tänka. Jag inser ju att det inte är rätt som det är just nu, men jag vet inte hur länge man ska kämpa och när det är dags att ge upp….

    Svara

  • Citrin

    |

    Jag kan störa mig sjukt mycket på när folk överanalyserar språket i BLOGGAR! Hallå, det är inte en avhandling! Bloggar tycker jag faktiskt ska ha ett vardagligt språk, för det handlar ju om din vardag? Känns tramsigt att skriva högtravane om att man varit och fikat… Eller? Tror det har blivit en liten trend i språket just nu med vissa uttryck såsom ”hade huvudvärk pga hungrig.” eller ”gör så cirka jämt.” osv. 😉

    Svara

  • Anna

    |

    Hej Regina!

    Jag läste att du ska svara på kärleksfrågor och hade blivit sååå glad om du kunde ta med min den håller mig gråtandes vaken om nätterna det senaste.

    Det är nämligen så att en mycket närstående person till min man ska ha en stor fest och på denna fest har det bjudits in väldigt mycket folk däribland en kvinna som för ett tag sedan gått bakom min rygg och försökt snärja åt sig min man. Hon är inte på något sätt direkt vän med oss utan till personen som ska hålla i festen. Vi har på sin höjd suttit hundvakt åt dem. Vill noga understryka att inga initiativ togs från hans håll på något sätt så jag är inte orolig för att han ska göra något utan hennes vidriga sätt.

    Jag bad maken om han kunde skippa gå på festen men det blev han jättearg för att jag ens bad honom när det är en sån viktig person till honom som har festen. Jag blev arg tillbaks och sa att han borde kunna välja mig, sin fru!

    Hur hade du gjort? Hade du låtit honom gå själv för att du knappt klarar av åsynen av denna kvinna och om du följt med och den flörtiga kvinnan hade kommit och pratat på som vanligt som hon aldrig gjort nåt, hade du sagt nåt eller hur gör man liksom? Jag vill ju inte stå där och börja böla och vara en sån tjej, vill ”verka cool”, hantera det på ett moget sätt.

    Den här frågan får gärna besvaras av dina läsare med såklart, tar all hjälp jag kan få 🙁

    Svara

    • Anna

      |

      Snärja var abstrakt kanske. hon smsade jämt jämt trots inga svar lr intresse från makens håll.

      Svara

      • Linda

        |

        Jag tänkte ta mig friheten att svara på detta.

        Alltså, såhär: idioter finns överallt. Folk som inte kan skillnad på ditt och mitt. De som försöker ändå, trots att de mycket väl vet att han som i detta läget är upptagen. (Vissa drar sig dessvärre till just upptagna för mer spänning or whatever.. Sjukt, jag vet.)
        Du litar på din man, visst? Jag vet att oron kommer ligga och gnaga hela kvällen för dig och det kommer vara superjobbigt. Men han måste få gå på den där festen, gärna utan att du blir sur på honom. Han kan ju inte styra över att hon kommer finnas där. Var förstående och bit ihop. Försök lita på att han aldrig skulle svika dig. Och gör han det… Ja, då är han ändå ingenting att ha. Ellerhur? Det låter tufft, men lite så är det ju.

        Och blir det att han pratar mycket med henne eller vise versa så tycker jag att du i värsta fall har rätt att ta undan din man lite lätt åt sidan och säga lugnt att du inte riktigt tycker det är okej att de pratar så mycket. Du är ju hans fru, så det lär han acceptera om du säger det på ett bra sett. Kommunikation är À och O, går du istället runt och surar på honom lär han inte förstå vad det handlar om och då blir det bara fel.

        Hoppas det var till någon hjälp och lycka till nu! Håll huvudet högt 🙂

        Svara

      • Philippa

        |

        Va cool, bli inte arg på din make (även om de är sjukt lätt när sånt uppstår), imed att han inte gör något tillbaka eller visar större intresse för bruden så tycker jag du ska visa absolut ingenting, inte vara otrevlig men bara neutral. Hon ska knte få den uppmärksamheten från varken dig eller din man. Så tycker absolut inte du ska säga något till henne mer Eftersom de är en närstående som ska ha festen så kan fu inte hålla tillbaka din make, tänk omvänd situation; du skulle inte vilja bli hindrad att gå på party hos dina närmaste. Visa henne inget intresse men va inte otrevlig, visa din bästa neutrala sida Ha så kul och jag hoppas inte att de kommer förstöra er kväll. Kram på dig tjejen ❤️

        Svara

    • Milla

      |

      Gå på festen ihop med din man. Hon ska väl inte hindra er från att få en kul kväll med trevliga människor. Antar att det är så din man resonerar. Om ni hamnar i ett läge där ni skulle behöva prata eller om hon kommer fram, bete dig ”professionellt”. Som du säger, din man är ju ihop med dig och har inte gett henne någon respons, de har inte haft ihop det tidigare osv. Så vad har du egentligen att böla över? Förstår att du får ångest, är själv känslig, men du har ju faktiskt inget att vara rädd för. Hon borde inte få påverka dig, ditt humör och ditt självförtroende mer nu!

      Svara

    • Maria

      |

      Då jag lekte dr Phil i en kommentar ovan kan jag fortsätta i samma anda här 😉 här tycker jag det spelar en större roll hur gamla ni är men tror mitt svar är lika oavsett. Det var okej att du bad din man att inte gå men eftersom han vill så låt honom, det är trots allt inte HENNES fest. Däremot skulle jag följt med och pratat med henne öga mot öga, på ett lugnt och moget men samtidigt auktoritativt sätt. Funkar det inte skulle jag skämt ut henne framför andra om hon är sådär påstridig utan att din man någonsin besvarat det men det skulle jag inte rekommendera för alla kanske. Var inte tyst bara, visa åtminstone att hon ska dra sig tillbaka, även om det kanske känns obehagligt eller svårt. Annars är risken att du kommer fortsätta må dåligt och varför skulle du betala med din egen lycka när det är hon som är pinsam? Aldrig. Kör hårt!

      Svara

  • eve

    |

    Gällande frågan om mellanmål:
    Jag brukar göra ”kakor” i muffinsformar och ta med mig. Detta receptet brukar jag följa och bara byta ut smakerna lite, http://roethlisberger.se/2013/11/27/arets-forsta-godaste-saffranskaka-med-apelsin/

    De är gjorda på bönor så känns matigare och nyttigare samtidigt som de är lätta att ta med sig. Man känner inte smaken av bönor, jag har bjudit andra på dem och ingen har kunnat gissa vad de är gjorda av 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack för tips 🙂

      Svara

  • Nina

    |

    Jag har ett litet tips på ett mellanmål som jag ofta brukar äta någon timme innan jag slutar jobbet så att jag slipper vara sådär svinhungrig heeeela vägen hem haha. Man kan säkert ”ta med sig det” själv men jag brukar köpa, det är blåbärsyoghurt med cornflakes i en liten tub typ, med plastsked till också haha. Yoghurten och cornflakesen ligger i separata tuber, märket är Activia. Den är god!!! Den köper jag ofta o håller mig helt ok mätt på tills jag kommer hem o ev lagar någonting till middag. Är inte heller något fan av bars, inte pga den torkade frukten utan all denna gryniga massa????? Är det verkligen bara jag som inte gillar havregryn okokt haha.

    Svara

    • Egoina

      |

      What?? Haha, det måste jag försöka hitta! 🙂

      Svara

  • t

    |

    Får ofta upp en vit sida och den här texten:

    ’Ett fel uppstod vid anslutning till databasen’

    när jag försöker komma in på din blogg.

    Svara

  • jw

    |

    Åhh jag har också stört mig på att du skriver pga jättehungrig. Typ som att det blivit ”mode” att skriva så, LD skriver också så tex, sen andra bloggare. Störigt. 😛

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha sorry 🙂 😉

      Svara

  • millan

    |

    Hej! Jag som frågade varför du inte var svensk medborgare för ett tag sedan, hehe. Tänkte på sista frågan, en fördel med att vara EU-medborgare är att man får ett ”EU-kort”, dvs. gratis sjukvård i alla EU-länder om något skulle hända. Min farmor t.ex. gick och ramlade när vi var i Italien, då bara drog hon fram kortet när vi kom till akuten, och då fick hon all vård som behövdes utan några konstigheter. Finns säkert fler fördelar, men det är väl vad jag hade ”saknat” om jag inte var med i EU. Förutom det tror jag inte att du påverkas av att inte vara med i EU. 🙂

    Svara

  • Ebba

    |

    Finns fördelar men mest nackdelar, men de nackdelarna kommer nog straffadigmed eftersom du bor här

    Svara

  • Sofia

    |

    Min kompis med finländskt (dvs EU) medborgarskap får gå genom vissa EU-passkontroller som hennes norska kompisar inte får när de är ute och reser. Så en liten fördel kan EU-medlemskap vara ibland om man är otålig när man reser 😀

    Svara

  • Kim

    |

    Jag reagerar också på att du senaste tiden nämnt hur liten du är, och det är något som skaver i mig. Jag förstår att det är ett icke värdeladdat konstaterande från din sida, men faktum är att du bekräftar de normer som finns (att en kvinna ska vara liten/smal), och jag tror det är omöjligt att läsa det du skriver isolerat från den kontext vi lever i. Jag tycker också att det är lite naivt av dig (som uppenbarligen är liten) att ta tolkningsföreträde på hur en bör förstå/tänka om det du skriver. Genom att kommentera din egen kropp säger du automatiskt något om kroppar som inte är likadana, och jag tror många unga tjejer kan känna avund (för att det som sagt är något eftersträvansvärt på en strukturell nivå). Jag har läst din blogg sedan flera år tillbaka, och jag vet att du inte står för kroppsfixering och smalhets, utan snarare tvärtom. Jag är helt övertygad om att du har en sund inställning till vikt och menar väl när du skriver om sådant här, men jag tänker ändå att det kanske är fler med mig som får lite ont av att läsa det du skriver.

    Svara

    • Helena

      |

      Lite intressant det du säger. Jag får ibland kommentarer om vikt osv, men det som stör mig mest är min mamma.

      Hon frågar vad jag har för ringstorlek (påpekandes att hon har vääääldigt smala), om jag då säger en storlek mindre än hennes blur hon stött. Samma med skor, vi har samma storlek, men jag har något smalare läst – såhär har det vart sen jag var 15. Vi kan alltså utan problem låna skor av varandra, ändå ska det ojas om jag ska låna skor ”om jag kan ha hennes små skor osv”.

      Vem fan bryr sig om jag har strl 38 eller 39 i skor?! Eller 15,5 eller 16 i ring?! Måste man tävla om att vara minst/störst där med? Jag dör inombords. För mig har vissa mer eller mindre stora fötter, det är inget jag reflekterar över. Har man små fingrar är det svårt med ring, det vet jag, antar att det är samma om man har stora fingrar, är det verkligen en laddad fråga? För övrigt är jag själv ingen smaltjej, snarare något tyngre än jag borde vara för hälsan – har ändå smala fingrar.

      Svara

    • ellinor

      |

      Får säga att jag absolut inte håller med här. Är själv av storleken större och har nog aldrig känt någonting angående min kropp eller egonas kropp när jag läst denna bloggen. Tycker den är härligt fri från sådana fixeringar!

      Svara

    • Issa

      |

      Hon har ju inte skrivit att man ska vara liten och smal, nästan tvärtom – det är svårt att hitta ringar som passar när man har så smala fingrar som hon har och vill ha tips samt att det är svårt att hitta jacka till hennes kroppstyp. HUR kan du tolka det som att hon anser att det är såhär man ska se ut ? Hon skriver ju bara hur det ÄR för HENNE. Det måste man väl ändå få göra ? Man måste väl få be om lite tips när man har svårt att hitta något som passar utan att det betyder att man säger att såhär borde ni alla se ut. Detta är Reginas blogg och hon skriver precis vad hon vill här. Detta var tankar hon hade i sin vardag och då valde hon att dela med sig.

      Svara

  • ab

    |

    Tror inte det spelar så stor roll att Norge inte är med i EU eftersom det finns andra avtal som Schengen och EEA, du är typ nästan EU medborgare.

    Svara

  • Louise

    |

    Hej!
    Tyckte det var lite kul att du fick en fråga om unionsmedborgarskap. Jag pluggar själv till jurist och råpluggar just nu till en tenta om bl.a. EU-rätten så jag tänkte att jag skulle försöka svara på frågan om unionsmedborgarskapet.

    Unionsmedborgarskapet följer mycket riktigt med att landet som man är medborgare i också är medlemmar i EU. Norge är inte medlem i EU och norska medborgare har därför inget unionsmedborgarskap.

    I och med unionsmedborgarskapet följer de rättigheter och skyldigheter som föreskrivs i EU-fördragen. Jag skulle säga att den viktigaste rättigheten som följer med att vara unionsmedborgare är den fria rörligheten, dvs. rätten att fritt röra och uppehålla sig inom EU’s medlemsstaters territorium.
    Detta ger dig dock inte sämre rättigheter då Norge är medlem av EES som stadgar fri rörlighet i EU och EES länder för alla medborgare i dessa länder.

    Så det enda som egentligen är av påverkan för din del är:
    * rättigheter och skyldigheter i EU-fördragen
    * rätt att rösta och kandidera till Europaparlamentet.
    * rätt till diplomatiskt och konsulärt skydd av andra medlemsländer i EU i ett tredje land där ens eget land inte är representerat.
    * Klagorätt hos den europeiska ombudsmannen och rätt till medborgarinitiativ i Europaparlamentet och rätt att vända sig till de EU-rättsliga organen.

    Så sammanfattningsvis berör förlusten av ett unionsmedborgarskap dig troligtvis inte något särskilt.
    Däremot finns det vissa fördelar med att inneha ett svensk medborgarskap.
    Bl.a. rösträtt, vissa statliga ämbeten och ett någorlunda starkare skydd för fri- och rättigheter.

    Sååå slutsatsen: Bli svensk medborgare! 😉

    ( OBS: reserverar mig mot eventuella fel, jag är inte färdig jurist än xD)

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha, tack för detta! Mycket lärorikt 🙂

      Svara

  • Jenny

    |

    Hej! Jag vet att du har skrivit det förut men jag hittar inte åt det. Vart hart du köpt din otroligt fina vas som brukar stå på ditt vardagsrumsbord? 😀 Jag älskar den! Perfekta julklappen till mig själv tänkte jag.. Tack på förhand 🙂

    Imorgon ska jag förresten testa tomtelatten för första gången, japp det är du som har sålt in den. Håller med om att EH borde börja sponsra dig 😉

    Ha det gott! Kramar från Norr!

    Svara

    • Egoina

      |

      Den är från Mio. Haha hoppas du gillar den 🙂

      Svara

  • Fanny

    |

    Tack! Äntligen någon som tänker på oss nötallergiker:) ja e tyvärr luftallergisk mot valnötter och hasselnötter vilket kan ställa till det tyvärr:( många gånger ja har fått kliva av en buss för ja känner hur de snör ihop sig o halsen…värsta var när jag satt på en buss o en man kliver på o sätter sig vid mig, ja sitter alltså längst in o han öppnar en påse med nötblandning och jag bara känner direkt hur det kliar i halsen o harklar mig lite försiktigt o säger att jag e väldigt allergisk…gissa vad han säger? Du får väl flytta på dig då! Kanske bara jag som e konstig som tyckte de va respektlöst men ja blev så paff..de hemska va att han såg hur flammig jag blev i ansiktet av hand nötter…

    Svara

    • Egoina

      |

      Men FYFAN vilken idiot!!! Kram <3

      Svara

  • Fanny

    |

    Äntligen någon som bryr sig om oss nötallergiker! jag e tyvärr luftallergisk mot hasselnötter och valnötter och det är flera gånger som jag har fått gå av en buss pga svullen hals eftersom någon sitter och käkar nötter:( den värsta gången var ändå när jag satt på bussen och en man kliver på o sätter sig bredvid mig o slänger upp en påse nötblandning o börjar äta och jag direkt känner hur det svullnar i halsen…förklarar lite försiktigt att jag är väldigt allergisk.. då slänger han ur sig: då får du väl flytta på dig då?!… de hemska va att han såg hur flammig jag va i hela halsen och att jag hade svårt att andas o ändå fortsätter han att käka nötter… så till slut fick jag gå av..

    Svara

  • Fanny

    |

    Haha nu blev de två:p för första stod att den inte gick att skicka:p så fick skriva om den:)

    Svara

  • Jossan

    |

    Fördel som privatperson att vara EU-medborgare är att du får resa, arbeta och bo i andra EU-länder utan att söka tillstånd för detta. Å andra sidan tillhör Norge EES-samarbetet vilket innebär för privatpersoner exakt samma sak :). Såååå, så långe du är norsk privatperson och inte det norska landet behöver du inte fundera på om det är värt att bli EU-medborgare (svensk medborgare) eller inte.

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack för den förklaringen 🙂

      Svara

  • Cina

    |

    Tack för att du tänker på de som är nötallergiska och skriver om det.
    Två i min familj är allergiska mot nötter, den ena han är luftallergisk o känner av nötterna på långt håll och måste därför undvika många mataffärer och att åka kollektivt och den andra hon kan klara om inte nötterna kommer ganska nära henne. Tyvärr så är det alltför många inte själva nötallergiska som tror att alkohol gör att de allergiska tål nötter eller bara de inte ser nötterna så går allt bra.

    Svara

  • Pernilla

    |

    Tips till någonting smidigt att ta med för att ”äta” på vägen hem: smoothie. Det är lätt att göra(en mixer av något slag är det enda som behövs), lättdrucket och det finns en massa olika kombinationer att utforska! Grunda med kvarg, någon youhurt eller fil, vad du vill och gillar. Ha i bär, frukt, grönsaker, vanilj, kanel etc. Bara fantasin sätter stopp! 🙂

    Svara

  • Johanna

    |

    Har också tänkt på det där med att du kommenterar hur liten din kropp är jämt. Det är nästan lite tjatigt och det känns som du skryter. Typ som när man gick i högstadiet och tjejer klagade på att deras ögonfransar var föööör långa. Tycker att de skapar en oskön stämning på bloggen.

    Svara

  • a.

    |

    Tips på tåg-mellanmål är såna där knäckebröd-sandwich från wasa, tortillawraps med vad som helst i, t.ex. kalkon och avocado (lättare att äta wraps på tåg än vanlig smörgås), ihoprullande pannkakor, proteinbars, drickyoghurt, banan… och yoghurtmugg är jättesmart! Har en sån och använder den ofta. Vill man inte ha müsli så kan man t.ex. ha hackad frukt i locket 🙂 Mvh en till hungrig pendlare

    Svara

  • Hannah

    |

    Tycker det finns ett problem överlag att nämna storlek på kläder och accessoarer i en blogg. Tänker ofta på Kenza som allt som oftast skriver ”jag bär storlek xs”. Detta för att folk säkert ofta frågar om det. Men faktum är att du aldrig kan se på en bild hur stor eller liten någon är, bara kroppsformen. En lång tjej på 1,90 kan ju fortfarande ha storlek 42-44 och ändå ha gap mellan låren, platt mage, svarvare armar och killer ass.
    Därav tycker jag storlekshetsen är irrelevant.

    Tror många (inklusive mig själv ibland) blir triggade av att se er sjukt fina, snygga och offentligt lyckade tjejer skriva att ni har storlek xs eller size 0. Lycka och framgång behöver absolut inte ha med storlek att göra, men som tjej tror jag att man många gånger kopplar samman vikt, utseende med just framgång och lycka. Lite -hon som är så smal och lycklig, hon är perfekt.

    Därför uppskattar jag din blogg, som ett mysigt vardagsrum där man slipper läsa om kropp och utseende.
    Fortsätt så, skippa att skriva ut vilken storlek du har på jackan eller hur små fingrar du har.

    Kram

    Svara

  • Moi

    |

    Har också fett smala handleder, hittar aldrig armband som passar, de ramlar alltid av Trots att jag är kurvig o så, har jag förbannats med smala handleder.

    Svara

    • i

      |

      Exakt samma här!

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv