Follow my blog with Bloglovin

My new love

Jag nämnde ju att jag hittat två par skor jag ville ha. Ja… Jag kunde ju inte låta bli. Det blev dock endast ett par och jag fick 25% så jag var ju typ tvungen. Här är de i alla fall. Jag är kär.

 

IMG_0881

IMG_0882

IMG_0880

 

Det bästa är, förutom att de har många snygga detaljer, att de är tighta överallt. Även skaftet, brukar ha problem med att hitta skor som är det. Jag valde 37 trots att jag egentligen har 38. 38 var för stor och satt inte lika snyggt, så det fick bli 37. Jag kan dock inte ha sula eller tjocka strumpor i. Men äh. YOLO. Fast vem vet, de kanske töjer sig?

Nu måste jag bara hitta en ny (marinblå) jacka. Letar ihjäl mig, men hittar verkligen ingen som passar min kroppsform. Ni kanske har tips? Någon tipsade om Elvine förra året, men den passade inte heller. Mitt problem är att jackor alltid är för stora upptill och för små nertill. Jag har en väldigt liten överkropp och midja, men jag har höfter och rumpa. Jag provade XS och den hängde i ryggen och det blev lite för tight runt höfterna. Alltså alla människor har ju jackor på sig, så var köper egentligen folk som har samma kroppsform som mig sina jackor? VAAAR? Jag förstår inte? Är det skräddaren som gäller?

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (33)

 • Cecilia

  |

  Jag har samma problem med jackor (och kläder i övrigt). Smal överkropp, stor rumpa och långa armar Uppdatera gärna om någon ger ett bra tips!

  Svara

 • Robert

  |

  Snygga! Gillade den där bruna nyansen på nåt sätt. 🙂

  Svara

 • Josefine

  |

  Jag har de i svart, men fick gå upp en storlek! Så olika det kan vara 🙂

  Svara

 • daniela

  |

  så himla snygga!!!

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag köpte precis en dunkappa från j.lindeberg och jag är precis som du (liten upptill och större nertill). Den sitter som en smäck och finns i flera färger! 🙂

  Svara

 • Sabrina

  |

  Så otroligt snygga skor!! *hjärtögonemoji*

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag har typ samma kroppsform som dig, jag brukar hitta mina jackor på Vila & Ellos:) Sen gäller det ju att välja jackor med A-linjeform (eller vad det nu heter) som är tajtare upptill och lite vidare nedtill!

  Svara

 • Fia

  |

  Prova Tommy Hilfiger. De är ganska dyra men har bra passform.

  Svara

 • Lisa

  |

  Så fina! 😀 Jag avskyr att jag inte kan ha sådana skor på grund av att jag har höga vrister. Har du spanat in Didrikssons jackor? Eller Peak Performance? De brukar ha bra passform! Jag köpte min dunjacka på Stadium förra året och den är helt perfekt. Inte för vid men inte för tajt heller. Och den bästa längden!

  Svara

 • sofia

  |

  Toksnygga skor!!! Köpte du de i Gant affären eller på scorett eller dylikt?

  Svara

  • Egoina

   |

   Håkanssons 🙂

   Svara

 • Sabrina

  |

  Har likadana fast i svart 🙂 kalla men fina 😀

  Svara

 • Cicci

  |

  Kolla på uhip.se! Visserligen marknadsför de sig som ryttarkläder men de funkar lika bra till annat 🙂 figursydda och lite utsvängda nedtill. Tunna och lätta men ändå varma 🙂

  Svara

 • Hannah

  |

  Jag har mycket höfter o rumpa, men är smal i midjan och ”upptill”, och jag hittade till slut en jacka från didriksson som satt bra! Tycker deras jackor är fina, stilrena och skapligt plånboks-vänliga, hehe 🙂 ett litet tips! Köpte min på Intersport eller om det var team Sportia

  Svara

 • Mikaela

  |

  frusen pga jackproblem since 1991 här (fast mina (o)propotioner är tvärtemot dina). men du, skorna klär dig; superfina!

  Svara

 • Emma

  |

  Jag har precis köpt en från fjällräven, heter sarek winter, dom har flera parkas modeller och jag tycker dom passar bra på mina breda höfter och smala överkropp, väldigt fin mörkblåfärg också 🙂

  Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • ISA

  |

  mycket bra köp säger jag! 😀 så fina!

  Svara

 • Emma

  |

  Det där med skor och vilken storlek man ska välja tycker jag är jättesvårt! Har allt från tighta converse i storlek 37 till rymliga löparskor med 39,5 (!). Galet egentligen. Oavsett storlek får jag nästan alltid skoskav också. Tips på sköna skor någon?

  Vad det gäller marinblå jacka älskar jag min dunjacka från didrikson. Hur skön som helst 🙂

  Svara

 • Nilla

  |

  Samma här! Sämst :/

  Svara

 • Josefin

  |

  Jag köpte precis en Mckinnley – Gudrun från intersport i marinblått! Den ska överleva storm, är supervarm och snygg. Dock stor i storleken men känner mig inte som en heffaklump och har till och med en timglasfigur i denna. WINNING

  Svara

 • Josefin

  |

  Köpte en Mckinnley – Gudrun från Intersport i veckan, supersnygg, tål allt och MARINBLÅ.

  Svara

 • Hejhopp

  |

  Hej här är en päronformad tjej! Har jätteproblem då mina höfter kan vara storlek large ibland men överkroppen är s/xs!!

  Hittade i alla fall min drömkappa! Den hänger löst över höften och har perfekt passform över axlarna 🙂

  Stooor mysig luva, känner mig som en alv ellernått.

  Men den är slutsåld om vartannat. Jag knep åt mig en vinröd när ett exemplar var tillgängligt. Men tipsar ändå, borde ju komma in fler.

  Jag tog storlek s, då får jag knappt plats med tjocktröja men prioriterade snygg passform i stället. Skulle tro att du är en m då, För att du behöver tjocktröja i allt väntande 😉

  Den är 50 % ull så tummen upp för de 🙂

  Jag kommenterar aldrig bloggar, men för din skull så sitter jag på lunchrasten och googlar fram en jacka haha. PS den finns i marinblått.

  https://m.zalando.se/only-new-lisa-kappa-rock-on321p009-k12.html

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, gullig du är 🙂

   Svara

 • Rebecka

  |

  Hej. Inte för att vara sån nu (och så jag precis sån…) men du kommenterar ofta att du inte vill ha fokus på din kropp? Typ när någon kommenterar att du är smal svarar du ofta lite surt att du är trött på att folk kommenterar sånt.

  Det senaste tycker jag att du har lagt extremt mycket fokus på hur extremt liten du är. Dina handleder, nu att din överkropp är så liten att inte ens xs är litet nog, att du vägde tio kilo mindre än du trodde när du var hos läkaren osv osv osv. Tycker du inte att det också kan bli lite problematiskt?

  Svara

  • Egoina

   |

   Skillnaden, enligt mig, är att jag inte lägger någon värdering i det. Jag HAR en liten överkropp och små handleder, vilket gör det svårt att hitta kläder och smycken. Det här med läakren tyckte jag mest var kul. Jag väger aldrig mig och min egen gissning diffade på 10 kilo. Tyckte mer det visade en ganska soft inställning till det här med vikt. Men som sagt, skillanden enligt mig är att jag inte lägger någon värdering i det. Kroppar ser olika ut och så är det. Det är det inget fel i att prata om enligt mig. MEN om det ger fel bild/ ger någon ångest/ inte är okej får ni gärna förklara för mig så ska jag tänka på det. Vill inte att det ska vara så! 🙂 Sen tycker jag också det är en stor skillnad i att påpeka hur andras kroppar ser ut och att fråga efter tips på jacka till en ”päron-kroppsform”. Jag pratar inte om eller granskar och frågar om någon annans kropp liksom.

   Svara

 • Moa

  |

  Så fina skor! Jag har liknande kroppsform och köpte en från Tommy Hilfiger i år och kunde inte blivit nöjdare, dessutom väldigt varm jacka!

  Svara

 • Veronica

  |

  Jag tror jag tipsade dig även förra året, men kolla Ridsportsbutikerna. Vi hästtjejer kan vara lite bredare över höfterna/rumpan (vem sa att ridning inte var träning?) Lägg där till att ridsporten ofta är modern och har snygga detaljer. Jag själv har en Kingsland som privat-vinterjacka. Andra märken som gör schyssta jackor är bland annat Pikur, Spooks och Schockemölle.

  Svara

 • Lesthi

  |

  Har samma kroppstyp så jag hatar att köpa jackor :/

  Svara

 • Sara

  |

  Jag har breda axlar, breda höfter, liten midja och liten rumpa. Hitta jackor och jeans till den jäkeln, helt omöjligt alltså. Så inte bara päronformade som har problem

  Svara

 • Rebecca

  |

  supersnygga skor!! är dom hyfsat varma? 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv