Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Du!! Du spelade ju in några podd-avsnitt för några år sedan, går dom fortfarande att hitta någonstans? Hade velat lyssna igenom dom igen.

– Haha åhh, jag med! Tänk att jag en gång i tiden hade Sveriges största podcast? Så sjukt! Det var visserligen innan det hela hade satt igång, det fanns inte så många poddar då. Jag minns dessutom att det var väldigt svårt att få tag i annonsörer. Jag lade ner många, många timmar på det och fick inget för det. Det gjorde inte så mycket, det var ju kul, men tänk vilken skillnad på hur det är idag. De som jag samarbetade med och som hjälpte mig med podden hade kontraktförslag som jag inte tyckte var rimliga och vi kom inte överens, därför blev det inte mer. Tyvärr raderade de allting, avsnitten finns alltså inte kvar att lyssna på.

Snyggt! Kavajen/koftan du har på efter-bilderna, var har du köpt den?

– Tack! Den är från Mexx.

 

FullSizeRender (1)

 

Du har så fint hår! Reagerade dock på att det ser ut som du har gått ned i vikt. Äter du ordentligt? Menar inget elakt med mitt påpekande av din kropp men eftersom du verkar stressad och trött på grund av ditt jobb är det lätt hänt att man äter dåligt. Hoppas att du äter bra och ha en fortsatt trevlig dag :) !

– Nej, att äta är i princip det enda jag gör. Det är nog bara vinkeln på bilderna. Eller jag vet inte, brukar inte väga mig eller så. Tycker att kommentarer likt denna borde undvikas, det är nog med kroppshets som det är. Inte för att jag tycker eller tror du menar något illa, men det är skönt att slippa alla dessa kommentarer om kroppen. Men tack för att du bryr dig/ oroar dig, tror dock att det är väldigt lugnt på just den fronten i alla fall. Kram! <3

 

Hade du kunnat tänka dig att flytta till Stockholm för din karriär?
/Utflyttad skåning i Sthlm

– Det beror på. Jag har blivit erbjuden jobb i Stockholm flera gånger. Både bra och mindre bra jobb, men jag har (som ni ju vet) inte flyttat. Det beror lite på att jag är rädd för att hamna i ”fel sällskap” och leva ett ytligt liv. Okej, det där lät kanske jättetöntigt. Men jag blir ju bjuden på tusen events och tillställningar varje dag och jag kan tänka mig att om jag hade bott i Stockholm hade jag såklart gått på dem, speciellt då jag inte känner så många i Stockholm. Men det är speciella typer av människor som hänger på sådana tillställningar och allt är så…tillgjort. Jag hade inte mått bra i längden. Jag håller mig hellre utanför och åker dit och leker kändis när jag känner för det. Det skulle dock kanske vara annorlunda om jag blev erbjuden ett jobb relaterat till utbildningen och det jag jobbar med. Alltså ett jobb som verkligen känns stort, viktigt och värt det i längden. Då hade jag kanske övervägt att skaffa mig en bas och bygga upp ett liv (så att det inte blir sådär). Men hittills har det inte varit aktuellt i alla fall.

 

Helt rätt! På hotellfrulle gäller det att prioritera. En gång hade de minipizzor dock, man blir ju så mätt så man kan äta mindre men samtidigt är det ju pizza. (Bor granne med clarion sign i Sthlm, därav hotellfrulle overload) men har en fråga till dig. De har bytt ut nutellan mot nugatti, thoughts? Du är ju ändå halvnorsk så skulle vara spännande att veta vart du står i nutella vs nugatti-debatten? KRAM <3

– Haha så roligt att du frågar det! Jag var nämligen ganska irriterad över att det var Nugatti till pannkakorna och inte Nutella nu i söndags. Okej, såhär är det: Ingenting kan jämföras med Nutella. Nugatti, eller andra wannabes är INTE samma sak som Nutella. Det smakar inte likadant och det har inte samma konsistens. Nutella är smooth (kommer inte på det svenska ordet) och är inte för söt. Men dessa billiga varianter (t.ex de vit- och brunrandiga), eller Nugatti (som säkert iofs är jättedyrt pga norskt) har en lite ”kornig”, sockrig konsistens och är för söta och smakar för lite. Så jag är ledsen att jag sviker mitt land, men Nutella framför Nugatti alla dagar i veckan. Taskigt mot Nutella att ens jämföra typ.

 

DSC00104

 

Hej Egoina!
Tack för en härlig blogg!
Jag undrar hur en vanlig arbetsdag ser ut för dig, vilken tid åker du hemifrån på morgon och när kommer du hem efter ditt arbete? :)
Stort grattis till ditt nya jobb!!

Kram

– Det varierar mycket hur en vanlig arbetsdag ser ut, det är så olika. Igår skrev jag nyhetsbrev, uppdaterade sociala medier, satt i möte (planerade vissa saker inför julen osv), skickade ut ett pressmeddelande och gjorde annonser. Jag gör alltså inte samma saker varje dag. Jag går hemifrån 06.35 och kommer hem 17.50. Jag jobbar 08.00-16-30. Tack så mycket 🙂

 

Jag har tänkt på en sak. Är de så att din blogg varit ett plus för att få jobbet? Du ger ju sjukt bra reklam för företaget. Ta inte detta som någon dålig kritik nu för jag menar bara av nyfikenhet! Liksom om du har dubbeljobb där så du även får betalt för reklam (fast egentligen gör du ju inte tydlig reklam utan bara skriver om jobbet så vet därför inte om de räknas) eller är de bara jackpot för bluebox att du har en stor blogg med? :)

– Det är nog snarare tvärtom. Att det här med min blogg gjort det svårare för mig. Det är klart att jag besitter mycket kunskap och det är mycket jag vet som man inte kan lära sig i skolan, men det är samtidigt väldigt risky att anställa någon med en stor blogg. Vill man verkligen koppla ihop sitt varumärke med någon? Nu förstår ju alla att jag inte ÄR Bluebox, men tror ändå du förstår lite vad jag menar. Dessutom är det inte många arbetsgivare som ser positivt på att man bedriver en egen verksamhet vid sidan om, de flesta skulle nog säga att det inte var okej. Det var något vi pratade om på intervjun, hur mycket tid bloggen/ krönikor/ mitt företag tar och om jag verkligen har möjlighet att arbeta heltid. Jag vet att det också var ett bekymmer på den andra intervjun jag var på och antagligen varför jag inte fick jobbet där. Så det är både ja och nej. Sen det här med reklam. Ja, jo, det blir väl indirekt reklam. Men det är inte som att jag pushar för någon särskild produkt eller länkar en massa produkter, jag bara berättar lite löst om mina dagar – och mitt jobb – som råkar vara på Bluebox. Det är lite svårt att inte göra det när jag bloggar om mitt liv, men jag försöker undvika det i den mån det går och hålla det på en rimlig nivå.

 

Måste bara börja med att säga att du är grym!
Sen fick jag för mig att det skulle vara kul om du gjorde ett handskrivet inlägg. Alltså att du skriver med penna och papper, sen fotar du och lägger upp på bloggen. 

:)

Ha det bra!

– Känns lite jobbigt med ett helt inlägg. Men kul idé! Här är ett handskrivet kort. Tänker det är bättre än inget 😉

 

FullSizeRender

 

Hej fina du!
Detta har inte alls med inlägget att göra men du brukar alltid ha så kloka råd.
Jag sa till killen jag har känslor för att vi inte kan fortsätta ses idag. Vi har träffats sedan sommaren och haft någon typ av kk relation. Han har varit väldigt tydlig med att han inte är intresserad av något seriöst men jag har väldigt lätt att få känslor vilket jag såklart fick för honom med. på fyllan igår bestämde jag (efter att ha tänkt på det länge) att vi måste sluta ses för min skull. Jag lovade mig själv från början att om jag mår mer dåligt än bra av honom måste de ta slut och det känns som att vi nått den punkten nu.

Problemet är bara att nätterna jag spenderar med honom är de bästa jag vet, därför känns det så skevt att avsluta och bli av med dom stunderna, men visst är det rätt i längden?! (Haha hade varit väldigt bra om du höll med här)

Nu är alltså planen att jag ska vara själv och må bra i det, hur gör man?! jag har jättemånga fina vänner som alltid finns men känner att jag måste klara att vara ensam en kväll lite då och då utan att känna ångest, har du något tips?

en massa kramar!

– Det hade varit bra om jag höll med, OCH DET GÖR JAG. <3 Du vet och jag vet att detta inte är bra för dig och inte kommer sluta bra. Så länge ni vill olika saker och inte känner samma är det ingen bra idé. Att fortsätta ses kommer bara göra dig ledsen. Jag förstår att stunderna då du får vara med honom känns fantastiska. Men är det värt det? Nätterna du spenderar med honom är bra, men är det värt att må dåligt efteråt? Du gör dig själv en tjänst om du tar dig ur det här. Jag lovar dessutom att du kommer hitta någon annan, som känner samma som du, där det kommer vara ännu bättre. Du kommer se tillbaka och tänka att du var helt trög som höll fast vid den här killen 🙂 Att vara själv och må bra i det låter som en jättebra idé! Hur man gör? Jo, man bara gör. Var själv, ät själv, sov själv, gör saker själv. Bli bra på att umgås med dig själv och försök tänka bara på vad du vill och vad du mår bra av. Det är ditt liv. Var egoistisk och nöj inte dig med någon som bara vill vara med dig en natt då och då. Han kan dra. Bra att du har jättemånga fina vänner. Bjud hem dem på drinkar och spelkväll! Lycka till. Kram! (Det kommer gå över, det kommer lösa sig och allt blir bra. JAG LOVAR. Bara hang in there).

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (13)

  • Malin

    |

    Jag får panik när jag tänker på att jobba och pendla sådär. Gjorde det i två månader, såå hemskt, speciellt i november/december som det var då. Man har ju typ bara fyra timmar från att man kommer hem till att man ska gå och lägga sig om man vill sova en någorlunda vettig tid.
    Nu pluggar jag och är i skolan ca 3h 3ggr i veckan och tycker ändå knappt jag hinner allt jag vill utanför ”måstena” (behöver plugga en del utanför såklart men inte så mycket). Hoppas 6h arbetsdag är standard när jag börjar jobba haha, a girl can dream 😉

    Svara

    • Egoina

      |

      Hahaha! Jag tröstar mig med att jag verkligen älskar mitt jobb 🙂

      Svara

  • Nina

    |

    Håller verkligen med dig om nutellan! Min man köper fejk-nutella ibland och anser själv att det smakar preciiiis likadant som den riktiga. Eh, nä!

    Svara

    • Egoina

      |

      EH NÄÄÄÄ!!!! Det kan han på riktigt inte mena. Blir typ förolämpad. HAHA 🙂

      Svara

      • Nina

        |

        Misstänker att han bara säger så för att retas, för han vet att jag blir så sur 😛

        Svara

  • Karolina

    |

    Anledningen till att nutellan är utbytt mot Nugatti är väl att Nugatti inte innehåller palmolja! Stora kedjor gör rätt i att välja bort sånt som påverkar miljön (och människor) på ett negativt sätt, heja!

    Svara

  • Erika

    |

    Vill bara säga att jag tycker du är så bra! Du skriver så bra å fina svar också <3
    Läser sen en tid tillbaka din blogg varje dag och har inga planer på att sluta 😉
    Kram

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack vad glad jag blir <3

      Svara

  • Michaela

    |

    Jag måste bara flika in ett litet råd till dig som skrev den sista frågan, angående hur hon ska klara av att vara ensam på kvällarna utan ångest.. Att följa olika tv-serier är på riktigt en stor hjälp. Slå på någon serie som är lätt att följa och som gör att du kopplar bort dina tankar och bara ÄR. Kryp ihop i soffan eller sängen men något gott att äta eller dricka och njut av att bara vara. Två serier som alltid trollar bort min ångest är Modern Family och Vänner. Såå mysiga serier som verkligen är ”lättsmälta” Jag lovar att det kommer hjälpa massor! Hoppas att det blir bättre snart. Kram!

    Svara

  • M

    |

    Herreguuud har EXAKT samma problem som tjejen med sista frågan och kk relationen, fick t.om stanna o tänka efter om det var jag som ställde frågan, haha! Skillnaden är att för mig är det så, så mycket svårare att sluta den eftersom vi bor grannar, och dom som han bor med är mina vänner så jag hänger med dom jätteofta, även om jag skulle avsluta kk delen kommer jag alltid träffa honom genom hela gänget.. Då tänker jag att det blir omöjligt att komma över det hela, och tycker det är mysigt att fortsätta… Vet att det är fel i längden 🙁 Har vart så upp o ner med detta, åh. Kan inte ens tänka mig vara ensam heller!
    Tack för fin blogg E <3

    Svara

  • stina

    |

    Kommer ni ha någon rabatt eller något erbjudande på fredag på bluebox?:D /tjej som funderar på att beställa julklappar

    Svara

    • Egoina

      |

      Japp 🙂 15% fram till fredag natt 🙂

      Svara

  • Vanessa

    |

    Till tjejen som skrev sista frågan:

    Jag håller faktiskt inte till 100 procent med om att det alltid är rätt att bryta så där. Detta säger jag av egen erfarenhet då jag är i ett väldigt lyckligt förhållande med en kille sedan drygt tre år tillbaka, och vi var på helt olika nivåer i början. Jag är en sån person (precis som du) som, när jag väl hittar någon, faller PLADASK. Ganska snabbt liksom. Sådan är inte min kille (och många andra killar med honom) och därför var det en längre period (ca 8 månader) då jag var kär i honom och han inte riktigt var där ännu. Efter åtta månader fick jag ”nog” och då insåg han att han var ju kär i mig också 😀 Och sen levde vi lyckliga i alla våra dagar hehe.
    Nä men jag säger inte att man ska stå ut med vad som helst (och verkligen inte om han på något annat sätt är dum eller så, eller om han är helt ointresserad), MEN för vissa personer tar det tid att bli kär. Och ibland är det värt att ge dem den tiden 🙂 Lycka till <3

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv