Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

I dagens Metro

Hej! Måndag och allt! Är ni redo för en ny vecka? Jag är! Hoppas ni får en grym vecka!

Jag är med i dagens Metro och tänkte att ni kanske vill se. Intervjun hör till kampanjen jag hade med allastudier och handlar om mitt universitetsval.

 

metro

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (11)

  • Robert

    |

    Vilken miss att jag inte bläddrade i Metro idag som jag brukar göra, men då fick jag läsa här istället. 😉

    Svara

  • Karin

    |

    Jag är helt inne på att plugga strategisk kommunikation i Helsinborg nästa höst (har redan kommit in och tackat nej två gånger pga andra planer), men nu häromdagen pratade jag med en kille som läste något liknande i en annan stad och sa att det är jättesvårt att få jobb, eftersom alla söker någon med erfarenhet. Vad tror du Egoina? Blev nervös..

    Svara

    • rebecca

      |

      Jag var också inne på att läsa till kommunikatör, men sen kollade jag in den blivande arbetsmarknaden och kände att jag personligen har inte drivet och passionen för att slå mig fram där. Nu pluggar jag något helt annat, som också är svinkul med en god arbetsmarknad när jag tar examen.

      Jag tror helt enkelt det beror mycket på vem du själv är, om det är ditt absoluta drömjobb och du inte kan tänka dig att jobba med något annat ska du ju självklart satsa. Känner du att ett annat yrke med en bättre arbetsmarknad vore exakt lika kul, då kanske det är en alternativ väg att gå? Och inte för att avskräcka, men jag känner en som har två kandidatexamen i bagaget i mediaämnen, nu pluggar han till något helt annat för att jobben helt enkelt inte fanns för hans del. Så ja, det är en tuff värld, en universitetsexamen är idag inte en garanti för en framtida trygg anställning och inkomst tyvärr.

      Svara

    • Lisa

      |

      Det är svårt att få jobb i många branscher idag. Om jag ska tala utifrån egen erfarenhet så började jag läsa IT för jag älskar teknik och är duktig på datorer och jag hade hört hur enkelt det är att få jobb efter avslutad examen. Det de inte sade var vilken otrolig mansdominerad bransch det är så jag fick aldrig något jobb. Nu läser jag till Webbkommunikatör och trots min IT utbildning som jobbmässigt sätt var förgäves så kan jag blanda den med vad jag verkligen vill jobba som nu.

      Så det är precis som Rebecca skrev: Om du är en person som är redo att kämpa och som vill sticka ut så är det en bransch för dig. Om du inte är en sådan person så kanske det ändå kan vara roligt för dig att läsa det! Du kanske blir en av dem som får jobb väldigt fort? Eller så kanske du till och med läser vidare?

      Om det är din dröm så ge inte upp! 🙂

      Svara

  • Ninni

    |

    Inspirerande 🙂

    Svara

  • Tinis - en humorblogg (typ)

    |

    Åh, had jag känner igen mig! Läser civilekonom och minns tiden precis innan jag hade pluggat. Jag jobbade på en arbetsplats där karriär var superviktigt och ”vara något” på jobbet var superviktigt. Jag sa upp mig, flyttade hem till mamma och pappa i över sommaren och sedan började plugga. Jag var så himla osäker om jag gjorde rätt för jag gick emot allt jag ”lärt mig” i den miljön jag befunnit mig i två år. Men studierna har ett mig allt känns det som. Kritiskt tänkande, att vara kreativ och att få hitta sig själv i sin egen takt på något sätt. I skolan så finns det en stor chans att man möter oliktänkande och det är så himla bra, speciellt när vissa arbetsplatser har en viss organisationskultur och det är lätt att dras med i det utan att man vet hur man kan tänka på olika sätt osv.

    Jag trodde också det skulle bli tråkigt. Inte skolan. Utan livet. Helt plötsligt så har man hälften så mycket på kontot i månaden och man har inte alls samma möjlighet att ”leva livet” (tänkte jag), men det var precis tvärtom. Har kunnat åkt på utbytestermin, gjort volontärarbete i Tanzania och massa annat, just på grund av skolan.

    Lång kommentar men ville i alla fall inflika hur bra effekt skolan kan ha på livet allmänhet och vilken bra grej du är med i! (dvs artikeln). Självklart, om man inte vill plugga så ska man verkligen inte det. Men om man vill ska man inte bli rädd för att livet ska bli mindre innehållsrikt (man ger ju upp inkomst ex) för det behöver inte bli så!

    Pusshej!

    Svara

  • Arre

    |

    Hej Egoina! Jag måste bara fråga vart du kollar de nya greys anatomy avsnitten för jag har letat överallt utan resultat! Vore jätte tacksam för svar då du själv vet hur beroende man blir av den serien!!

    Svara

  • Malin

    |

    Jag är inte riktigt redo för en ny vecka, saknar så att man inte har höstlov på universitetet, är helt slut såhär mitt i terminen!

    Svara

  • Lisa

    |

    Hej Egoina! Du är alltid så fantastisk på att ge råd och jag skulle behöva din hjälp.

    Jag är i slutspurten av min examen och jag har en omtenta som ligger i början av december och jag är så orolig över den. Det är en tenta som består av fem olika böcker och det är så konstiga frågor att de är omöjliga att förstå. Läraren är inte ute efter att ge oss kunskap utan vill istället att vi ska rada upp i punkt och pricka olika saker från böckerna. Jag brukar vara väldigt duktig på att strukturera men jag vet inte hur jag ska få ihop det här. Och det här är sista omtentan så misslyckas jag och får ingen examen.

    Hur ska jag bära mig åt för att klara det här? Jag känner mig fast. 🙁

    Svara

  • Mikaela

    |

    Hej!
    Jag driver en blogg om min resa mot viktnedgång, och jag vill jättegärna nå ut till så många som möjligt. Helst av allt vill jag inspirera och underhålla andra med min resa, visa att det är okej att både lyckas och misslyckas. Gärna nå ut till andra med samma mål som mig. Samt vara ett gott exempel på en hälsosam livsstil, men ändå med en gnutta humor och mänsklighet.
    När jag ser bloggar inom träning och hälsa så ser de flesta likadana ut. Vältränade, snygga unga tjejer. Jag vill visa att det är okej att vara större men ändå ha en bra livsstil. Visa att alla börjar nånstans.
    Hur som helst! Har du några tips till mig? Hur når man ut till människor? Jag vill inte vara den desperata typen som dagligen spammar kändisars instaflöden med min blogglänk, jag vill att människor ska välja mig för att de känner igen sig, eller blir inspirerade. Du verkar aldrig ha varit en sådan desperat typ. Läsare verkar bara ha dragits till dig. Hur gick det till för dig? Är jag helt enkelt för sent ute? Finns allt redan? Jag vet inte ens själv hur jag hamnade här från början, haha. Men jag har följt dig i flera år och du har ju mig hooked! Så tacksam för svar!
    Keep up the good work! 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv