Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Har du sett att skriver du en sida med blogginlägg till så är bloggen 1500 sidor? M.V.H. Hon som har tenta men gör allt annat istället.

– Coolt! Älskar dig för att du har koll på det 🙂 Men plugga nu! Heja!

 

Man kan också läsa originalkrönikan som skrevs av Sandra Beijer någon månad innan, den är med bra ;)

http://touch.metro.se/kolumner/sandra-beijer-vi-lever-i-en-varld-dar-ett-nej-inte-betyder-nagonting/EVHoix!DMKYfuS3j909M/

– (Angående min senaste krönika i VR, alltså en som jag inte publicerat på bloggen än, så att ni inte blir förvirrade). Öh? Ursäkta? Så dryg kommentar! Vadå ”originalkrönikan”? Alltså Sandra Beijer är jättebra. Men känner ändå att jag måste försvara mig här. Den 12 augusti skickade jag krönikan till min chefredaktör (jag har deadline ett bra tag innan de kommer ut). Alltså en och en halv månad innan denna publicerades. Så om någon kopierat någon är det hon som kopierat mig, vilken hon ju självklart INTE har. Såvida hon inte har tillgång till min mejlkorg då. Att två personer råkar beröra samma ämne oberoende av varandra är inget konstigt.

 

Hej! Den här kommentaren är inte relevant till inlägget. Jag älskar din blogg, har följt dig i tre år nu och tycker din blogg är väldigt underhållande och intressant. Iallafall, du är ju norsk men bor i Sverige. Det jag undrar över är hur du kan prata så bra svenska utan brytning? Haha, och när kom du till Sverige kanske är en relaterad fråga också. Om du är född i Sverige men har norsk familj, så ber jag om ursäkt. Men har undrat ett tag och är helt enkelt lite nyfiken. Har en icke-svensk familj och t.ex min mormor kom hit när hon var rätt så ung (c.a 20 år) men har fortfarande problem med språket och talar helst vårt första språk. Nu vet jag att Norge och Sverige är grannländer, men ja. Förlåt om det här var en dum fråga, ignorera den i sådana fall. Fortsätt skriva så bra! Ha det bra. Mvh

– Fick detta svar från en läsare (älskar att hon hade så bra koll att hon länkade till ett inlägg 2011 som jag ej minns att jag skrivit. HAHA):

”Svaren till dina frågor om Egoina finns här: https://egoinas.se/?p=11479 För att kunna tala ett nytt språk utan brytning ska man helst lära sig det före puberteten (20 år är alltså inte ung i språkinlärningssammanhang; finns dock stor variation på individnivå). Det hjälper också om det nya språket har gemensamma språkljud med det språket man redan kan, t.ex. om r-ljudet inte finns i modersmålet och man inte har exponerats för r-ljudet vid en viss ålder kommer man inte att kunna uttala det.”

Jag flyttade till Sverige när jag var tre år och även om norska är mitt modersmål är min svenska bättre. Eller inte bättre, den är så att säga perfekt. De brister jag skulle ha i uttal eller grammatik beror inte på att jag är norsk. Det är så kul när skåningar frågar varför jag inte har så bred skånska och jag svarar att det antagligen beror på att jag jobbat massor med kundtjänst, jobbat i Stockholm och mitt intresse för att prata korrekt (jag säger till exempel inte ”jag var på jobb” eller andra dialektala saker, förutom ”ett choklad” då, men det har vi redan gått igenom..hehe). Sen får de veta att jag är norsk och säger ”jahaaa, det är därför”. Det är inte alls därför.

 

DSC00436

 

Men hallå duschen – en kvart från att du ställer dig i duschen så drar du igång plattången – tvättar du inte håret då eller plattar du blött hår? Eller torkar det så snabbt ?

;)

Mvh hår som torkar på två-tre timmar, och får snällt duscha kvällen innan haha

– Haha! Jag med 🙁 Jag skulle aldrig platta blött hår. Mitt hår tar cirka ett dygn att självtorka. Jag har inte tid eller ork att tvätta och föna håret på morgonen, så när jag skriver att jag duschar menar jag endast kroppen. Alltså USCH vad det här med att tvätta håret är ett projekt alltså!! Ibland känns det som att det enda jag gör om dagarna är att planera vad jag ska äta och när jag ska tvätta håret.

 

Vad tycker du om dom senaste greys avsnitten?? Så jävla spännande!
Och en till sak, visst hade det vart det ultimata om Alex och meredith vart tillsammans?! Det hade varit lycka

– Jaaa eller hur! Greys har blivit mycket bättre nu faktiskt. Så kul! Är det förresten bara jag som sitter och storbölar till varje avsnitt? Jag brukar se det när jag äter och så sitter jag där och gråter ner min mat. Ser nog normalt ut… Men nej, håller inte med om att Alex och Meredith ska bli ihop. Jag gillar deras vänskap! Arizona och April däremot. Det hade varit en kul twist!

 

Hej Egoina! En fråga till nästa frågestund :)

Som offentlig person så är det många som anser att det är okej att ta fram uppgifter om dig och ditt liv på till exempel skvallerbloggar och så vidare eftersom du enligt dem har valt att leva i offentligheten. Nu när du har fått jobb har du valt att inte tala om vart och vilken tjänst du har och det är självklart upp till dig men ändå har en skvallerblogg publicerat alla de uppgifterna. Hur ser du på det? Blir du arg när det kommer fram trots att du inte vill eller skakar du bara av dig det?

Puss du är bäst! :)

– Både och. Det är lite tröttsamt. Men jag räknade med att det skulle bli så och jag visste att det inte skulle gå att hålla det hemligt, därför gick vi ut med det ”ordentligt” istället. Det är väl smickrande på ett sätt att folk bryr sig, men ibland hade det varit skönt att kunna få vara ”anonym”.

 

hej Regina!
läser din blogg ganska så ofta, då jag tycker om att du verkligen är dig själv i bloggen!

Har en fråga till dig då jag tycker du verkar ha bra saker att säga om saker och ting, och det är så att jag ska träffa (ta en fika-ish) med mitt ex för första gången sedan det tog slut och jag vet inte alls hur jag ska bete mig när vi väl träffas. Jag tycker fortfarande om honom otroligt mycket (10mån sedan det tog slut) och vill självklart att vi ska bli ett par igen

:P Men asså jag kan inte sluta tänka på att han bara träffas för att catcha up, lixom se vad som händer i mitt liv, hur jag mår och för att han lixom vill ha snäll och ser mig som en “vän” om du fattar va jag menar, så jag vill nästan skita i att träffa honom över huvudtaget för jag är typ 100% säker på att det kommer gå åt skogen och jag kommer åka hem och grina skiten ur mig hahha.

Nu till saken.. Vad hade du gjort om du va i min sits? :P
Mvh
Sandy

– Nä. Alltså. Skit i fikan. Du kommer bara bli ledsen. Så länge du känner att du inte är över honom skulle jag säga att du ska hålla dig borta. Är det så att han vill mer än bara en catcha-up-vänskaps-fika får han anstränga sig lite mer än att bara fråga ut dig på fika. Den kortvariga ”glädjen” denna fika ger dig är inte värt hur du kommer må efteråt.  Jag tror att hoppet som tänds kommer vara mer destruktivt än bra. Skit i honom och lägg din energi på annat. Du kan fika med någon bättre i framtiden, någon som känner likadant som du <3

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (12)

  • Ewe

    |

    You’re not alone, gråter också till varje Grey’s 😉 Så nice att få gråta av sig först och sen kan man kolla på alla roliga komediserier efteråt o skratta!
    Arizona & April hade varit ascoolt, håller med 😛

    Svara

  • sofie

    |

    Gällande Greys, de är så att Shonda (som skrivit serien) fick kritik om att de blivit för mycket byråkrati i serien och att folk sakna gamla greys. Så shonda har sagt i en intervju att hon nu försöker ta tillbaka gamla greys där tex de handlar mer om patienterna och kärlek.
    Så kan vara därför vi gråter mer (jag med…)! Och att de är mkt bättre igen!

    Och btw, helt rätt att säga ifrån gällande krönikan. Vilken elak kommentar och inte alls genomtänkt..
    KRAM!

    Svara

    • Egoina

      |

      Jaså! Det visste jag inte. Det förklarar saken 🙂 Tack förresten!

      Svara

      • My

        |

        Fast med tanke på det senaste avsnittet handlar det ju inte mer om patienterna. Men jag klagar inte. I LOVE IT! Älskar verkligen Greys igen!
        Håller också med om att Arizona och April hade varit grymt!

        Svara

  • My

    |

    Jag förstår inte folk som skriver ”läser din blogg ibland”. Hur kan man läsa ibland? Jag går in på din blogg minst tre ggr per dag. Är jag bara hemma och pluggar en hel dag blir det väll upp emot 20 😉

    Svara

  • Linn

    |

    Vadå säger inte ”jag var på jobb”? Vad säger man annars om man just var på jobb??
    / förvirrad skåning

    Svara

  • AK

    |

    Skrattar igenkännande till detta – ”Ibland känns det som att det enda jag gör om dagarna är att planera vad jag ska äta och när jag ska tvätta håret.” Så sant!

    Svara

  • :/

    |

    Alltså… Att två kvinnor skriver en krönika om samma sak är inte så konstigt. Speciellt inte när det handlar om något som större delen av alla kvinnor någon gång har upplevt, och som är jävligt illa och behöver lyftas. Eller reagerar denna person på samma sätt när det är nyheter om överfallsvåldtäkter på kvinnor också? ”Men kom igen då, hitta på något eget! Det här är redan gjort!”

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha eller hur. Mejlar tidningar och ba ”Här kan ni läsa originalnyheten *länk*”

      Svara

  • ab

    |

    Det var jag som svarade på språkfrågan, skrev typ ”flyttade till Sverige” i bloggens sökfält. 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv