Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Stora matlådeinlägget

Jag har inte ens orkat öppna datorn sedan jag kom hem idag och jag har knappt tittat på telefonen. Det var en sån dag helt enkelt. Men imorgon är det fredag och sen är det helg. Känner att jag behöver det.

 

Till något annat. Jag fick denna kommentar för ett tag sedan:

Hej Egoina! Vad brukar du laga för mat till dina lunchlådor? Jag har noll inspiration så det slutar alltid med att jag gör kycklinggrytor eller köttfärssås. Så trött på det! Kram

Vi kan väl hjälpas åt? Jag fick så många bra kommentarer och tips på maträtter som passar bra i matlåda sist jag nämnde det på bloggen. Jag fick också ett annat bra tips om att inte ta så seriöst på det. Poängen är ju att bli mätt, det behöver inte vara värsta projektet. Det har hjälpt mig en del. Jag måste ju inte ha med mig lagad mat varje dag. En tjej på jobbet brukar äta flingor och kvarg på lunchen, eller koka nudlar. Svårare än så behöver det inte vara.

Jag tänkte att detta inlägg skulle få vara det ”stora matlådeinlägget”. Alltså: kommentera era bästa tips på rätter att ha med sig i matlåda som funkar bra i micro, eller annat tips på vad man kan ha med sig. Hur gör ni? Vad har ni med er? Vad äter ni? Så kan vi alla spara länken till detta inlägg och ta hjälp av kommentarerna när fantasin sviker!

Kör på!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (127)

  • Katarina

    |

    Korvstroganoff har varit en av mina favoriter 🙂 Går ju även att göra biffstroganoff. Förutom det så gjorde jag mycket broccolistuvning med korv och potatis på den tiden jag gjorde matlådor (jobbar på hotell nu så känns som att jag aldrig lagar mat nuförtiden). Andra tips är paj, lasagne, makaronipudding 🙂

    Svara

  • malin

    |

    KORVSTROGANOFF! bästa

    Svara

  • H.

    |

    Kvarg eller fil med flingor är väl det allra bästa. Om man inte är stor i maten, så kan man göra som jag gjorde när jag sommarjobbade: ett paket goda knäckebröd som fick stå på jobbet och så en burk typ philadelphia gräslök som också fick bo i jobbets kyl. Sen var det bara att bre sig två knäckemackor till lunch och så åt jag lagad mat på kvällen. 🙂

    Frukt är ju också nice, typ en banan eller ett äpple eller varför inte båda två! 😉

    Svara

  • AnnaTyra

    |

    Oj vad jag är passionerad över matlådor! På ett inte så nedbrytande sätt. Håller med om att det inte alltid behöver vara revolutionerande mat.
    Pannkaka gör sig bra upptinad/uppstekt + det är matlagning man kan titta på serier eller lyssna på podd till, kräver en vändning då och då liksom.
    Lasagne är nästan alltid godast om den fått stå i kylen en dag – min favorit är med Chevré, spenat, valnötter, soltorkade tomater och honung. Kan dö för den maträtten.
    Soppor, om man har bra lådor att frakta dem i!
    Palt, om man äter sånt 😉
    Nu vill jag läsa andras svar!

    Svara

  • Rebecca

    |

    Korvstroganoff, pannkakor, kyckling och ris, sallader, omelett (en mer matig sådan med skinka och spenat i till exempel), chiapudding, lasagne. Det finns hur mycket som helst, men det är ju som du skrev i förra inlägget, att micrad mat är ju inte så gott. Men mycket funkar 🙂

    Svara

  • Vickan

    |

    Fantastiskt initiativ. Här kommer mina bästa!
    x Alla typer av soppor. Det som är bra med soppor är att du inte behöver fixa med någon pasta/potatis mm. Bara frys in och sen plocka ut samma morgon. (Tips är att inte koka grönsaker så länge för att behålla trevlig konsistens när man värmer upp igen)
    x Lasange. Man kanske inte har så många matlådor att frysa in i? Då tar man varje lasangepotion och slår in i aluminiumfolie och in i en plastpåse. Platseffektivt i frysen och inga lådor går åt. Inte heller till lasange behöver man greja med pasta eller liknande till.
    x Paj. Tänk matig paj! Inte heller här behöver du fixa med pasta till. Du kan även här använda samma trix som med lasagnen för att slippa göra av med matlådor.

    Svara

  • Emma

    |

    Saker som är sämst att ha i matlåda:
    Panerade grejer som schnitzel, fiskpinnar.
    Grejer man vill ha yta på som pommes, köttbullar, potatisbullar.
    Torr pasta, pasta med sås på går bra men utan sås blir de torrt och gummiaktigt.
    Pasta carbonara (om det är ägg i såsen), blir en obehaglig omelettspaghetti.

    Grejer som funkar bra som matlåda:
    Grytor av alla dess slag, soppor, pizza, pannkaka, ungspannkaka (går även göra i väldigt stora satser och frysa in!), pyttipanna, fisk, ris/couscous/bulgur och liknande. Sallader av alla dess slag. Biff, hemmagjorda köttbullar. Tacos, hemmagjorda hamburgare, krävs fler lådor dock.

    Svara

  • Vickan

    |

    Ett annat tips jag har är att på måndagar ta med en gurka, några burkar majs eller liknande till jobbet som man kan ha som grönsaker under veckan så slipper man tänka på den biten under veckan. Jag brukar också på måndagar ta med mig matlåda för måndag, tisdag och onsdag, och sedan för torsdag och fredag på torsdagen för att minimera att behöva tänka på matlådan. Har man bra tillgång till frys kan man ju ta med sig för ännu fler dagar.
    Toppen är ju att ha ett par keldasoppor i kylen på jobbet om allt skulle skita sig någon dag, man glömmer matlådan (på tåget ;)) eller vad som helst. Då vet man att det finns en krislösning. 🙂

    Svara

  • Emma

    |

    En sak som är god, snabb och enkel är att man har en bas av bulgur. Ris eller matvete eller liknande funkar med men föredrar bulgur.

    Man kokar den med någon liten buljongtärning. Vid sidan om steker man tärningar av valfritt kött/substitut. Kycling, fläsk, bacon.

    Sen hackar man de grönsaker man har hemma väääldigt smått. Gurka, tomat, paprika, vitlök, lök, rödlök. Ha i det du tycker är gott.

    Sen när det är några minuter kvar på grynet man kokar häller man i lite frysta grönsaker. Jag brukar tycka att ärtor och majs är gott i.

    När det är klart tar man av det från plattan och häller i de färska grönsakerna. Går att variera hur man vill. Bönor är med gott att ha i. Vill man ha det krämigare kan man lägga i lite creme fraiche.

    Bulgur tar ca 13 minuter att koka och maträtten tar inte länge tid än så. 🙂 Bra när man inte har någon energi men ändå inte vill äta köttbullar och pasta 😉
    Och blir även gott som matlåda! Varm gurka är mycket godare än man tror.

    Svara

  • Helena

    |

    Korvstroganoff med ris! Enkelt att laga, billigt och smakar samma micrad som nylagad

    Svara

  • sara

    |

    Brukar göra antingen en stor gryta med soppa på söndagen, t ex fisksoppa eller grönsakssoppa. Enkelt att göra och det blir många lådor av det, men viktigt att lägga burken i en extra plastpåse i väskan 🙂

    Svara

  • Hanna

    |

    Allt som man kan göra storkok med! Spagetti och köttfärssås är utmärkt matlådemat, men även korvstroganoff som flera skrivit. Då det inte finns möjlighet till att värma matlådan är sallad ett bra val! Det behöver inte heller bara vara lagad mat, utan kan även vara mer mataktiga mackor. Som student, och inte så bra på att laga mat, tycker jag om att ha enkla maträtter. Det passar både budgeten och min matkunskap perfekt!

    Svara

  • Johanna

    |

    Ris! Fisk av något slag! Chilli créme fraiche! Gegga ihop!

    Jättenkelt och jättegott 🙂

    Svara

  • Rebecca

    |

    Kassler i alla dess former

    Svara

  • Andrea

    |

    Soppor är ju magiska, framför allt nu på hösten! Här är de bästa sopporna som går varma hos mig just nu:

    – Morotssoppa med ingefära
    – Tomatsoppa med chili
    – Jordärtskocksoppa
    – Pumpasoppa (ha i lite kanel om du vill/vågar)
    – Nudelsoppa (där basen är en buljong skitgott med vårlök, chili, ingefära och kokt ägg)

    Ja okej, du fattar grejen. Det är bara att googla på recept, men det är rätt lätt att freebasa också. Har för mig att du gillar det?

    Fortsätt vara den positiva fläkten inom bloggsfären som du är, det är alltid lika kul och insiktsfullt att läsa det du skriver!

    Svara

  • Josefine

    |

    Wraps funkar faktiskt hur bra som helst! Fungerar i alla dess former, jag har kört på kyckligwraps några gånger (tortillabröd, sallad och en kycklingröra som ni kan googla fram något recept på). Nästa gång ni gör kyckling så tillaga lite extra och frys in. Sen när ni vill ha med er en wrap i matlåda är det bara att tina och slänga ihop wrapen dagen innan, tar 10 minuter. Vik ihop och slå in i folie. Har fått frågan av kollegor flera gånger om jag köpt maten för att det ser så fint ut.

    Svara

  • Tilda

    |

    Jag brukar steka kycklingbitar eller korvslantar och blanda med stekta wokgrönsaker, hälla på sweet chilisås och sedan blanda ihop med couscous. Superenkelt och gott!

    Svara

  • Emmy

    |

    Kryddkorv med hög kötthalt och stekta ägg, min nödlösning när jag är supertrött och inte orkar laga mat. Inte det godaste men absolut det lättaste.

    Svara

  • Anna

    |

    Lasagne!! Både vegetarisk och med kött. Bara att göra världens största form och sen frysa in i matlådeportioner och ta med! eller att göra typ Pulled pork eller chili gryta, koka ris till (eller ha med bröd om det känns roligare). Allt som går att görs jätteportioner av att ha i frysen tycker jsg är bra!

    Svara

  • JHH

    |

    Min favorit just nu är riven blomkål som är kryddad med salt&curry som steks/värms i ugn tillsammans med typ köttfärs (blandad med lite krossadtomat och tacosås). Grönsallad till. Gott om man gillar blomkå. Enkelt om man har matberedare och ugn.

    Svara

  • Annie

    |

    Stek en laxbit i smör och lite kryddor, koka broccoli och strö på lite flingsalt – snabbt, gott.
    Köp en färdig pajdeg (fryst smördeg exempelvis) och köp saker du gillar – lägg i en pajform och vispa ägg/mjölk som du sedan häller över. Strö över ost. In i ugnen 20 min! Världens enklaste paj som dessutom blir supergod till matlåda. Jag gillar att ha i oliver, cocktailtomater och lök.
    Koka pasta och blanda med mozzarella, babyspenat, lök, babytomater, olja, flingsalt, citronpeppar. Ät kallt eller blanda inte ner pastan utan separera och värm på jobbet.

    Svara

  • K

    |

    Latmansluncher:

    Mackor och varma koppen ! Brukar man ha hemma, tar ingen tid, gott, och t.o.m. nåt varmt!

    Ramen-nudlar med frysta grönsaker och nån god chilisås/curry/soja/ngt. Lägges ihop i en matlåda utan att tillredas. Lagom till lunch har grönsakerna tinat och du kan hälla på vattenkokare-vatten så att du antingen får en nudelsoppa eller också häller du av vattnet igen och tillsätter såsen i efterhand för vanlig rätt.

    Tacobröd med grönsaker (stekta?), sallad, ost och nån god sås/senap/krydda, ibland med omelett eller bönor, mmhh, supergott!!

    Svara

  • Rebecca

    |

    Linsgryta! Billigt och nyttigt
    Lasagne!
    Grytor överlag, tillsammans med ris, bulgur, matvete osv..

    Jag brukar även göra en bönsallad; en burk valfria bönor, tomat, rödlök, burk tonfisk, pressa citron, lite olivolja och salta och peppra! Så gott, mättande och billigt!!
    Havregrynsgröt, bara att blanda havregryn och vatten och sedan
    mikra.

    Halloumisallad: Stekt halloumi, gör en sallad på babyspenat, avokado och tomat. Lägg på den stekta halloumi. Krydda med citron, salt och peppar!

    Finns hur mycket enkelt och gott att göra, behöver inte vara något avancerat. 🙂

    Svara

  • Ellen

    |

    Typ pastagratänger. Blir alltid godare när man äter det dagen efter också! Och din tonfiskpasta som är VÄRLDENS godaste, men jag och min sambo fiser sönder lägenheten när vi ätit den, så vi gör det väldigt sällan. Och matlådor med potatis är faktiskt rätt äckligt, men stekt potatis funkar nog bättre.

    Svara

  • Isabelle

    |

    Glöm inte nödmaten ifall man skulle glömma matlåda. (eventuellt i en påse under sätet, på tåget mot Danmark… 😉 )
    Jag har alltid med mig en pulversoppa (varma koppen, Allevo etc) och en proteinbar. Inget jag väljer dagligen, men fungerar. Proteinbaren är dessutom toppen att ha med sig vid AKUT hunger. *tumme upp*

    Svara

  • Erica

    |

    Jag brukar bara köpa smördeg och köttfärs och göra piroger. Enkelt och gott!

    Svara

    • susanne

      |

      fan va smart, det ska jag hem och göra! Bra picknickmat med!

      Svara

  • Sandra

    |

    Lasagne, tacogratäng å egentligen alla sorters gratänger. Något som funkar är att göra en fet räksmörgås till exempel, friskt och fräscht 🙂 och om man vill prova något nytt tycker jag att man kan kika bland de vegetariska alternativen också 🙂

    Svara

  • Anna

    |

    För att vara lite snäll mot miljö, natur och djur ( och kroppen ) så föreslår jag lite veggomatlådor:

    Vegetarisk lasagne (quorn eller bara aubergine, mozzarella) med massa tomatsås och parmesan.

    Omelett, enkelt att fixa, gott kall som varm.

    Fyllda tunnbrödsrullar med gottit som avokado, färskost, grillade grönsaker.

    Hummus med grönsaker

    Färsk ravioli med olivolja, ruccula och flingsalt.

    Voilà!

    Svara

  • Sandra

    |

    Lasagne är ruggit gott! Ett måste är majjo som tillbehör. Galet gott och hyfsat billigt. 🙂

    Svara

  • Julia

    |

    Bästa är ju mat som automatiskt blir mer än en matlåda!
    Lasagne t ex, det gör man ju oftast i en stor form=många matlådor!
    Flygande Jacob=också enkelt att göra mycket av!
    Korvstroganoff som föregående skrivit!
    Sen är det smart att köpa svinmycket köttfärs och göra biffar/köttbullar och frysa in! Bara att koka pasta till och så har man mat när man kommer hem! 🙂

    Svara

  • Jennifer

    |

    Grytor i mängder, speciellt kyckling ihop med passande tillbehör. Gratänger brukar också funka bra att göra mycket av, frysa in och ta med. Brukade göra en typ av moussaka eller tacogratäng när jag hade praktik 🙂

    Svara

  • M

    |

    Jag är en trött mamma med väldigt ”krävande” barn. Eller ja, en av dom är inte frisk och har väldigt stort närhetsbehov. Och andra är en energifylld 3-åring. Jag lagar 8-12 portioner varje gång jag lagar mat (vi är 4 personer i familjen) och fryser in det som blir över. Så oftast har vi en härlig blandning av matlådor att ta fram, både till lunch och middag när orken tryter. Det mesta går faktiskt att frysa. Få saker som smakar sämre än det en köper färdigt. Dessutom gillar jag att veta exakt vad som är i. Så storkok om en har stor frys är mitt tips!

    Svara

  • Ellie

    |

    Lasagne – man kan göra mycket och det är fortfsrande gott att värma.

    Egoinas Blomkålssoppa 😉 Sjukt god och jag brukar ändå få runt 6 matlådor över.

    Thai Kycklinggryta med ris
    Skiva kucklingfiléer till mindre bitar. Stek tills de är klara. Häll på en burk kokosmjölk. Ha i röd curry pasta och mango chutney. Det går även att ha i bambuskott.

    Servera med lite med mango chutney, jordnötter om man vill och ris.

    Enkel Baconsås
    Skiva 200g bacon i 3 delar. Stek. Häll på en burk krossade tomater. Krydda med svartpeppar, salt och kanske lite sambal olek. Servera med pasta. Snabbt, gott och passar i matlåda. Vill man göra mer så gör dubbelt bara.

    Sedan är köttfärssås och kprv stroganoff väldigt bra rätter också 🙂

    Svara

  • Matilda

    |

    Jag och min sambo brukar alltid bara göra dubbelt av det vi äter på kvällen så att det blir varsin matlåda över till dagen efter 🙂

    Svara

    • Hannah

      |

      Exakt! ska man ändå laga middag så gör man bara dubbelt. Då får man alltid variation och så kan man ta de frysta lådorna från storkok ur frysen de dagar man inte har rester till matlåda 🙂

      Svara

  • Cathrine

    |

    Pasta penne med pastasås (vitlök/chili) och musslor. Hur gott som helst och det går jätte bra att frysa! En annan favorit är couscous med wokade grönsaker linser med saffran! Nudlar/ris ostronsås kyckling och wokgrönsaker.
    Kyckling med gorgonzola sås och bandspagetti.
    Det är dom som är favoriterna och går hur bra som helst att frysa

    Svara

    • Cathrine

      |

      Glömde ju massör! potatisgratäng med kassler och purjolök.
      Potatismos med bacon och purjolök och torsk med mandelflarn

      Svara

  • Sara Tolinsson

    |

    Jag tycker att ett big no no är kokad potatis, att mikro det är fruktansvärt, så äckligt att jag får kväljningar. Jag är både student och arbetar extra vid sidan av mina studier så här kommer mina tips!

    Thaigrytor av alla dess slag, går verkligen att variera så man inte tröttnar, med valfritt tillbehör som exempelvis: ris, bulgur, couscous, matvete (har fått dille på det). Olika pastarätter pga det är så himla gott, och billigt! Sedan brukar jag ha en separat burk med en liten sallad, eller lite melon alternativt vindruvor vid sidan om. Och jag som har lätt IBS och blodsockerfall brukar ha med mig en frukt som jag lätt kan trycka i mig när magen börjar kurra.

    Svara

  • Alexandra

    |

    Jag försöker alltid laga något lätt men ändå mättande då jag sitter framför en dator hela dagarna och vill undvika matkoma 🙂 Jag brukar tillaga flera kycklingfiléer/laxfiléer samtidigt i ugn och göra sötpotatisklyftor och koka broccoli till. Det är gott och kräver minimalt med arbete 🙂 Annars är chili con carne och lasagne favoriter!

    Svara

  • Ida

    |

    Lasagne!

    Svara

  • Magda

    |

    Nudelgryta! Jag kokar nudlarna i vattenkokaren. Samtidigt går jag bananas på alla grönsaker som finns i kyl, frys och skafferi. Broccoli,lök,paprika, kidneybönor,sesamfrön, champinjoner, morot. Allt som finns hemma som passar. Då jag är vegetarian så brukar proteinkällan bli antingen strimlad qourn (ungefär som biffbitar) eller kidneybönor.
    Sen delar jag nudlarna lite, blandar dem med grönsakerna,kryddar med soya och lime och lite andra kryddor. SÅ gott,snabbt och enkelt och perfekt för kylskåpstömning då man kan ta lite vad som finns hemma 🙂

    Svara

  • Felicia

    |

    Stor last med pastasallad, i med grönsaker, bacon, feta ost, va du vill! Behövs ej värmas 😉

    Svara

  • Sofie

    |

    Min bästa nödlösning en dag när jag inte har någon matlåda är att koka två ägg på morgonen och ta med några smörgåsar. Som sagt, det viktigaste är att bli mätt och om jag måste leva på mackor en dag så är inte det hela världen. Mitt jobb ligger också en bit utanför samhället och de närmsta restaurangerna ligger några kilometer bort, dessutom ligger mitt jobb på en liten ort så utbudet av restauranger är begränsat till 2 st + en bensinmack. Inte så kul de dagar man inte har matlåda klar, men desto bättre känsla när jag jämför mina lunchutgifter med min man som jobbar i stan och äter ute nästan varje dag. Jag tjänar minst 1500 kr varje månad på mina matlådor! Wiho!

    Svara

  • Therese

    |

    När jag inte vill laga mat tar jag med mig en burk tonfisk, en burk majs eller bönor eller dy.l. som jag värmer i micron samt ett ett äpple eller en banan. Jag har en pâse med skorpor stâende pâ jobbet.

    Svara

  • Helena

    |

    Stor gryta! Fläskfilé (koka i vatten och gärna buljong i ca 2 h), rotsaker, kantareller (färska eller konserv) lök, grädde och fraiche med smak soltorkad tomat och feta…så gott! =D

    Svara

  • Cecilia

    |

    Broccoligratäng och så varierar man tillbehöret (skinka, bacon) om man vill.
    Annars är den stora favoriten kalops

    Svara

  • Anna

    |

    Allt som är tillagat i ugnen funkar jättebra i matlådor och fungerar nästan alltid att frysa! Jag och sambon kör ofta pajer, ugnspannkaka (blanda i grövre mjöl, rivna morötter, kalkonbacon och liknande för mer ”matigt”), Lasagne pronto från Arlas app, tacolåda och liknande. Tänk allt-i-ett-rätter. Potatismos istället för potatis är också mycket godare i låda och är verkligen mer okomplicerat än man tror att tillaga, koka med broccoli, kålrot, blomkål eller så för lite roligare mos! 🙂

    Svara

  • Pernilla

    |

    Lasange! typ godare i matlåda än när den är nylagad 😀

    Svara

  • Linnea

    |

    Om jag inte orkar stå och laga mat eller har brist på inspiration brukar jag oftast göra en matigare ”sallad” med typ couscous/bulgur, grönsaker, bönor, fetaost och typ kallskuren salami eller liknande 🙂 går fort att göra, behöver inte värmas och mättar bra! Yay!

    Svara

  • Ida

    |

    BANANPANNKAKOR! 1 banan, 2 ägg och lite salt för en portion, jag brukar göra på 3 bananer (som börjar se lite bruna och tråkiga ut) och 6 ägg, så får jag mat för 3 dagar. Det är nyttigt, man håller sig mätt länge, kan frysas och är lika gott efter en omgång i mikron, och bästa av allt det går snabbt och enkelt att slänga ihop, jag menar, två ingredienser liksom..TIPSTIPSTIPS (jag brukar även ta med en liten burk med sylt alternativt färska bär som tillbehör)

    Svara

  • Malin Stagfors

    |

    Jag brukar göra kycklinglasange som funkar att värma:) receptet kommer från en bodytidning från början:)
    1 kilo kycklingfilé
    300-500g kvarg
    En gul lök
    1-2 paprikor
    Vitlök
    En tub tomatpuré
    Zucchini
    Fetaost om man vill.
    Krydda med salt och chilipulver.
    Skär kycklingen i minre bitar och stek tillsammans med krydda. Skär paprika och lök och stek tillsammans när kycklingen fått färg. Blanda kvarg tillsammans med tomatpuré och vitlöksklyftor. Ta efter hur starkt man gillar. Krydda med chilikrydda. Häll över kycklingen, löken och paprikan. Låt koka. Ta en ugnfast form och varva blandningen med skuren zucchini och fetaost. Strö över lite vanlig ost. In i ugnen på 200° i 30 min;) där har ni perfekt och mättande matlådemat:D en god sallad till gör det extra gott:)

    Svara

  • ISA

    |

    ser SÅ mycket fram emot detta inlägg! need it in my life.

    Svara

  • ida

    |

    denna currygryta med sötpotatis, kikärtor och spenat är amazing: http://elsa.elle.se/vegan-curry/

    jag brukar freestyla lite, exempelvis så har jag haft i vanlig potatis också (jättegott i grytor), och höftat en hel del med kryddorna. färsk basilika är gott i, och lime! och har man en liten skvätt vin (rött eller vitt är inte så noga) så lyfter det vilken gryta som helst.

    Svara

    • Lovisa

      |

      Älskar det där receptet, bland det godaste jag någonsin ätit!

      Svara

  • Katja

    |

    Koka pasta, ha i någon god cream fraiche och valfritt tillbehör, typ kidneybönor, broccoli, rödlök osv. Lätt och hyfsat gott! Eller stek en fiskfilé och ha vad du har hemma till. Ris och soya funkar alltid. Jag brukar köra färsk blomkål i ugn täckt med kräm av Cream frachie, vitlök, fetaost och salt och peppar, kanongott!
    Tips att ha hemma är frysta grönsaker av olika slag, blir lätt att dryga ut en matlåda.

    Svara

  • Tesen

    |

    Halloumi och bulgursallad, behöver inte micras, toppen om en är student 🙂

    Svara

  • Hanna

    |

    Oj det finns så mycket!
    Soppor är kanon, brukar göra några portioner slät rödbetssoppa och ställa i kylen. När jag ska ha matlåda med mig tar jag soppa och slänger i det jag är sugen på/vad som finns hemma: ena dagen köttbullar och spenat med basilika, nästa dag tonfisk och spiskummin!
    Andra tips: vegetarisk lasange, paj i alla dess former (gärna med botten på kikärtor), ugnspannkaka och frittata går alltid hem! Annars kör jag mycket grytor: torsk, bacon och purjolök med tomatbas eller linsgryta. Billigt, snabbt, nyttigt och galet gott!

    Svara

  • Lina

    |

    Ris (för övrigt aldrig äckligt att värma i micro) med kyckling och currysås! Blir precis lika gott när man värmer upp lådan som precis efter tillagningen. Brukar bara slänga i ett par filéer i kokande vatten och sen ”riva isär” dom med kniv och gaffel, sen i med det i currysåsen. Vill man va riktigt slö och snabb kan man ju köra pulversås men annars går det fort att göra en vanlig bechamel med curry i.
    Bonus är att dottern älskar det också 🙂

    Svara

  • Hanna

    |

    Chicken tikka masala! Är inte alls svårt att göra själv och är lite annorlunda, bara att koka ris eller linser till 🙂

    Svara

  • Sara

    |

    På mitt jobb var det tyvärr big no no att ha med fisk pga av friskluften i micron.

    Det enklaste jag valde ibland var havregrynsgröt! Nödlösning!

    Annars kycklingfilé i ugn, pannkakor, ugnspannkaka, omelett, egen pizza, kycklingspett som finns i frysdisken, frysta grönsaker är bra att alltid ha hemma bara att blanda med ris eller pasta+nåt protein. Korv av olika slag. Storkok är toppen, frys in så finns det alltid nåt att ta… Matlåda är verkligen bra, jag har det jämt!

    Svara

  • Lina

    |

    Vi brukar stoppa gårdagens rester i matlådan men det har hänt mer än en gång att min nattjobbande sambo kommit hem och ätit upp det jag tänkte ha i matlåda. Då är mitt tips, som man kan slänga ihop fort på morgonen, OMELETT! Går att variera så mycket! Omelett med bacon, omelett med svamp, omelett med paprika osv. Jag brukar slänga ner lite sallad till och så har man en mumsig lunch.

    Svara

  • P

    |

    Här kommer lite tips på sådant som jag tycker funkar bra i matlådan och som smakar bra när man värmer upp det igen, vilket alla rätter verkligen inte gör. Rätterna kräver heller inte att du delar upp rätten i olika lådor vilken alltid är smidigt.

    Potatis och köttfärsgratäng, potatisgratäng eller broccoligratäng med kassler i, lax med ris (eller bara grönsaker som ex broccoli el haricot verts), zucchinilasange, gulaschsoppa/gryta, hemmagjord pyttipanna, korv stroganoff, köttfärssås, wokar (både med kyckling eller nötfärs), tacogratäng, fetaostbiffar, biffar/köttbullar, kålpudding (luktar dock inte så gott när man värmer;)), stuvad vitkål med nån korv, lasagne, pajer, ugnspannkaka med bacon, pasta med pastasåser (ex skinka, kyckling, bacon, salami), fiskgratäng, pastagratäng, kycklingenchiladas, torsk med äggsås.

    Några kalla rätter som inte kräver värmning är ju såklart alla typer av sallader, väldigt gott med laxsallad med bulgur och det står du dig länge på. Även kyckling, räkor skinka osv. Lägg till ett ägg i salladen så blir det extra mättande. Tonfiskröra med knäckebröd är min räddare de dagar jag inte orkat laga matlåda eller inte har något hemma. Tonfisk, rödlök, majs, creme fraiche/gräddfil, lite majonnäs samt citron så är det klart. Även en burk makrill med keso och knäckebröd funkar som bra och snabb lunch.

    Svara

  • Amanda

    |

    Linsgryta! Mixa den gärna, och gärna med tomatkross i så att den ser lite mer aptitlig ut… 🙂

    Svara

  • Tina

    |

    Här kommer ett recept på en jättegod fiskgryta/soppa (beroende på hur mycket grädde man vill ha i) som är toppen att ha med i matlåda!

    Riv 3-5 morötter grovt
    Skiva ½ purjolök
    Fräs på i en stor kastrull (jag använder wokpanna)
    Häll på en skvätt vitt vin (kan skippas) och krydda med salt, peppar, citronpeppar
    Häll på grädde och släng i en tärning grönsaksbuljong och låt puttra ihop ett tag
    Smaka av med lite citron
    Ta fisk av eget val, jag använder oftast torsk, och skär i lagomt stora bitar.
    Lägg ner fisken i grytan, sänk värmen och låt sjuda tills fisken är genomkokt.

    Servera som den är eller med kokt potatis.

    Svara

  • ella

    |

    Jag brukar sällan lägga mycket tid på mina matlådor, blir oftast soppa, sallad eller gröt med en frukt! Om jag gör storkok hemma, t.ex någon slags gryta eller sås, fryser jag in och tar till jobbet.

    Svara

  • Robert

    |

    Det vattnas i munnen. 😛

    Svara

  • Caroline

    |

    Paj är bäst. Går snabbt och blir många matlådor. Min favvo är med broccoli, bacon och champinjoner. Jag förgräddar skalet och fräser bacon & grönsaker, sen i skalet + massa ost och slår över äggstanning.

    Svara

    • Sandra

      |

      Alla typer av pastagratänger. Går att variera mycket. Plus att pastarätter överlag är gott dagen efter.

      Svara

  • Roos

    |

    Paj och lasagne är ju absolut bästa matlådematen för det blir typ godare i matlåda. Lasagne är ju lite meck för jag brukar göra två såser, men paj är ju bara att slänga i typ lite av vad som finns i frysen/kylen. Har jag ingen matlåda hemma kokar jag 1-2 ägg, skär morotsstavar och gör hummus. Kikärtor är lätt att bara ha hemma, det enda som krävs är väl att man har en stavmixer hemma 🙂

    Svara

  • Malin

    |

    Jag har alltid med matlåda till universitetet och jobbet för jag vill spara pengar och tycker att hemlagad mat är godare än många färdiga alternativ (förutom bra restaurangmat, men det är så dyrt att äta ute varje dag). Jag har därför börjat laga mycket mat när jag lagar så att jag får flera matlådor varje gång och slipper laga mat varenda dag. Jag har också försökt bli bättre på att laga mat och har därför börjat följa en matblogg. Här kommer 3 tips på recept jag provat och tycker är jättegoda som matlådor!
    http://www.femme.se/bambi/2014/02/13/flaskfile-med-ingefara-och-vitlok/ (har även testat att byta ut fläskfilé mot kyckling och det går superbra!
    http://www.femme.se/bambi/2015/08/13/kokos-och-lime-kyckling/
    http://www.femme.se/bambi/2015/09/01/ziti-italiensk-pastagryta-allt-i-en-gryta/

    Det går ju att ändra i recepten, inte följa just recepten men få tips och så vidare. För mig funkade det bra att följa första gången för jag inte lagat något liknande, men från gång två så vevade jag bara ihop allt som jag själva tyckte var bra 🙂 Hoppas du blir nöjd med dina matlådor!

    Svara

  • Annica

    |

    Tacopaj! 🙂

    Svara

  • Johanna

    |

    Chili con carne, gör mycket och frys in, funkar utmärkt i micro och gött är det också!

    Svara

  • Fanny

    |

    Lasange är kanonbra. Smakar typ bättre dagen efter då de brukar bli lite mer kompakta och tuggiga. Fast inte om den varit fryst, då smakar det skit. Frysta grejer som funkar att värma är pajer av olika slag. Går ju rätt snabbt att värma dessutom.

    Sallad brukar jag göra. Trökigt, men skönt att slippa värma.

    Svara

  • Emelie

    |

    Baconlåda! Alltså potatisgratäng med bacon i! Dör va gott! Blir ännu godare dagen efter!

    Om det blir över tacofärs, brukar jag göra en tacoköttfärssås med créme fraiche och köra snabbmakaroner till det. Superenkelt och gott!

    Grytor utan grädde med ris. Alltså mer skysås, då gräddsås i micro brukar bränna och om en har ris till suger det åt sig all sås och blir geggigt.

    Kall pasta med pesto sallad. – slippa vänta på microkön tips 1

    Färdiga wraps rullade i folie – slippa vänta på Microkön tips 2.

    Överlag tycker jag att vilken tråkig matlåda blir att kännas lite mer lyxig med lite sallad i. En liten matlådeburk kostar max en tia. Så värt!

    Svara

  • Elizabeth

    |

    För den som orkar krångla lite så blir riset som nykokt om det värms i en plastpåse, pasta blir också godare så för de gångerna man inte har en sås till. Annars låt såsen/köttet ligga ovanpå i matlådan så hjälper det till att hålla ”kolhydratsdelen” mjuk och saftig 🙂 Som flera har skrivit så blir potatis inte bra i micro, däremot om man rör ihop det till potatismos så funkar det hur bra som helst i micron! Gör alltid mos på de kokta potatisarna som blir över till matlådorna. Gratänger i alla former blir också jättegott!

    Svara

  • Matilda

    |

    De dagar jag inte orkat eller kommit ihåg att göra matlåda så brukar jag koka ägg medan jag gör mig i ordning på morgonen. Då är det bara att ta med sig lite knäckebröd och kaviar (om man inte redan har en tub i kylen på jobbet) och gör en äggmacka, det mättar bra 🙂

    Svara

  • Johanna

    |

    Jösses vad kommentarer! Här kommer mina tips. Paj, piroger, flygande Jakob.

    Svara

  • Jackie

    |

    Som tidigare skrivet, pasta och köttfärssås är godast i låda. Men det kan man ju inte äta varje dag.
    Potatismos är bra i matlåda. Med korv?
    Spar creme fraiche-förpackning och tryck ner sallad.
    Tonfiskröra och tagliatelle.
    Lasagne.
    Fiskgratäng.

    Svara

  • t3ssi

    |

    Pajer i alls dess former..blir alltid gott. Lasagne också. Enkelt att göra mycket. Eller pasta sallad. Makaroni låda. Enkelt snabbt och gott :

    Svara

  • Moa

    |

    Vegetarisk curry med batat, minimajs, champinjoner och kokosmjölk (brukar bara slänga in alla grönsaker jag hittar, ibland är det paprika och morot eller vad som helst egentligen :D) ät med naan bröd, ris eller quinoa, älskar att äta det till lunch!

    Svara

  • TP

    |

    Mina tips är:
    Korvstroganoff
    Lasagne
    Sallader
    & favvisen kyckling & champinjoner med gräddig sås + pasta eller ris

    Svara

  • eve

    |

    Haha, har utifrån alla kommentarer sett jättemånga jag gärna vill bli sambo med. Min pojkvän skulle kanske misstycka lite, men han får ju bli bättre på att laga mat om han ska ha något att säga till om. Imploderar av hunger vid tanken på all mat

    Svara

  • nev

    |

    Köp kyckling klubbor, med lök, potatis, u name it du kan ha vilka grönsaker som du vill! Häll över lite olja och kryddor. Sedan in i ugnen. Har du potatis i behöver du inte någon tillbehör. Riktigt gott och enkelt och perfekt mat till matlåda!

    Svara

  • Sara

    |

    När jag verkligen inte orkar laga något avancerat brukar jag göra ”fejk-vegolasagne”, funkar jättebra i låda.

    Varva Barillas pastasås, den med tomat och oliver, skivad squash och fetaost i en ugnsfast form och strö ost över innan du sätter in den i ugnen.

    Tar 5 min att slänga ihop och blir supergott! 🙂

    Svara

  • E

    |

    Jag förstår inte vad ni stressar över. En lunchlåda innehåller rester. Ingen lagar väl mat bara för att ta med till jobbet? Vad lagar ni för mat hemma på lediga dagar? I princip allt går ju att ta med… Puresoppor, biff med potatis, pasta med sås, makaronilåda, stekt fisk… Jag lägger alltid bara resterna från middagen i en låda och blir de int tillräckligt mycke lagar man en smörgås eller tar lite sallad med till…

    Svara

  • Emma

    |

    Att göra eller köpa pesto och sedan använda i pastasallader. Det är superenkelt och gör salladen så mycket godare. Sen kan man ta vad man vill i, kikärtor med citron, mozzarella, romansallat, körsbärstomater, nötter…
    Jättegott och går att variera lätt!

    Sedan är lasagne bra, tar ett tag att göra men går att göra en stor sats och frysa in. Jag tycker att det är gott med tomatsås och spenatricotta.

    Svara

  • sanna

    |

    Jag brukar göra en lasagne på zucchini, den går att variera i oändlighet.
    Gör en köttfärssås eller nån annnan ”röra”som funkar att varva i ”lasagne”. Varva sås med skivad zucchini i ungsfast form, avsluta med att hälla över grädde (vanlig, kokos, havre osv, all grädde funkar) och riven ost (mozzarella brukar jag ta nu, men all ost funkar). In i ugn på ca 200grader tills det fått en fin färg.
    Räcker hela veckan för mig.

    Så alltså, en ”gratäng” egentligen, som varieras i oändlighet. Enkelt att tillaga, en stor form ger ju massor av lunchlådor, släng till en sallad om så önskas.

    Jag gör den på zucchini pga glutenintolerans och lchf.

    Annars funkar blomkålsmos med valfri köttbit och en klick sås. Moset går att frysa in.

    Svara

  • Johanna

    |

    Palt, lax med ris, pasta med alla sorters olik såser (laxpasta, carbonara, fläskfile osv), pannkakor, pyttipanna, köttbullar, lasagne. Allt egentligen 🙂

    Svara

  • Ida

    |

    Fiskgryta smakar jättebra även ett par dagar efter man lagat den. Brukar göra en matig variant med tärnad potatis, grovrivna morötter, ärtor, och torsk. Släng i ett par buljongtärningar och ha i massa curry och chilli för smak och sting.
    Blomkålssoppa är också en favorit. Brukar göra en med ett helt blomkålshuvud, typ 3 stora potatisar och en hel purjolök som får koka tillsammans och sedan mixas med sal, peppar och en skvätt grädde.
    Kokt höns (kyckling) med ris och curry funkar också jättebra att värma.
    Köttfärsröra med bönor, krossade tomater, majs och hericot vert är också en favorit 🙂
    Idag hade jag makaronipudding med falukorv, bacon och massa ost. Funkade superbra!

    Jättebra inlägg, behövde själv ny inspiration. Du är grym Regina! Kram

    Svara

  • Emma

    |

    Köttbullar med brunsås och lingon samt potatis. Om man mosar potatisen och har på sås så går det bra att micra 😀 fast inte så god om man har fryst så helst bara ha i kylen innan!

    Svara

  • angelica

    |

    Jag har köpt en Frozzypack-matlåda (matlåda med kylklampslock) som jag alltid har till quornsallader, pastasallader, pannkakor osv. En frozzypack håller kylan i upp till 7h så det är ett bra alternativ till mat som inte behöver värmas/måste hållas kylt. 🙂

    Svara

  • Sophie

    |

    Kikärtsbiffar, vitkålssallad & kallsås

    Pasta med champinjoner i pestosås

    Mina favoriter!

    Svara

  • Amanda

    |

    Jag brukar alltid göra diverse grytor med bönor/linser/grönsaker/svamp/sötpotatis eller vad jag är sugen på. Har i cream fraich, grädde eller mjölk så blir det såsigt och lite kryddor. Är smidigt, mättande, gott och funkar jättebra som matlåda. Brukar ha ris, pasta eller bulgur till 😀

    Svara

  • a

    |

    Utifrån alla kommentarer verkar det som att Lasagne hamnar i topp, följt av Spagetti&Köttfärssås, grytor pannkakor och soppor haha… Stor variation vi svenskar har när alla skriver typ samma 😛

    Svara

  • Alexandra

    |

    Chili con carne är grymt bra!

    Svara

  • Alva

    |

    Potatisgratäng, linsgryta, pasta pesto med massor av ost på, piroger, pastasallad eller en matig baguette med potatissallad och annat gott i 🙂

    Svara

  • Nina

    |

    För dom dagar man inte orkar värma (läs: alla dagar om man är 80 pers som delar på 6 micros på en 36-minuterslunch) är sallad nice. Jag grundar min med massor av buljongkokt quinoa, sen schyssta blad typ ruccola, spenat eller liknande. På med lite hackade grönsaker och lådan är kirrad. Vid mer engagemang är ju tillagad kyckling i bitar nice i. Och fetaost. Man kan toppa med nötter och frön också om man vill. Jag saknar sällan dressing, för quinoan är så saftig och smakrik. En förpackning mindre att ta med. 😀

    Svara

  • Caroline

    |

    Här är mina snabbaste tips:

    Bönpasta blandat med fetaost, pesto, rödlök och hackade oliver. (Kan värmas eller ätas kall)

    Tonfisk på burk blandat med hackad tomat, gullök, spenat, lite olivolja och salt och peppar. (Äts kall)

    Pasta med tomatsås. Tomatsåsen kan man ju göra lite som man vill men med en bas på t.ex. passerade tomater, honung, basilika och vitlök. Man kan även ha i linser/kikärtor eller liknande för att få med protein. Sen i med allt man tycker är gott och passar i en tomatsås hehe.

    Wrap som man gör med hjälp av att steka 1 ägg, 1 msk creme fraishe och 1 tsk linfrön/fiberhusk i lite smör eller olja. Ha bakplåtspapper mellan alla wraps i matlådan och fyll sedan med någonting, t.ex. ost och skinka.

    Svara

  • Jessika

    |

    Jag har kört en pastaröra med bacon och creme fraiche med vitlök och örter som smakar lika gott efter att ha varit i frysen också.snabb att göra och snabb att värma upå om man som jag kanske inte alltid får en full rast 🙂
    Annars tycker jag tacopaj är Nice matlåda också, det räcker liksom till flera lådor 🙂

    Svara

  • Linda

    |

    Crepes är bästa matlådematen! Med en röra av créme fraiche och svamp, soltorkad tomat, feta, oliver, bladspenat. Eller quornbitar/färs/ vad du har hemma.

    Eller grytor; kokosmjölk med ingefära och grönsaker med ris eller nudlar till.

    Eller pastasås av krossade tomater (smaksatt med chili), purjolök, äpple och curry. Lägg i färska räkor efter uppvärmning.

    Svara

  • Linda

    |

    Olika sorters pajer tycker jag är bra då blir det liksom allt i ett och den ambitiösa kan ta med sallad att ha vi sidan av. Paj går utmärkt att frysa dvs du behöver inte äta hela pajen samma vecka som du lagar den och det går fint att micra.

    Förslag på pajer:
    -västerbottenspaj /ostpaj
    -broccoli och ost paj
    -tacopaj
    – italiensk kycklingpaj

    PS. I många pajer går det att inkluderar grönsaker om man vill 😉

    Svara

  • Victoria

    |

    Det som enligt mig blir allra bäst är lasagne och alla sorters pajer (exempelvis broccoli- o skinkpaj). Perfekt att frysa och sedan tina! 🙂

    Svara

  • Anna

    |

    Tonfisksallad! Tonfisk, blandsallad, gurka, fetaost, ägg, små tomater, solroskärnor. Kall mat över huvud taget så man slipper microkön 😉

    Svara

  • Emma

    |

    Vegetarisk flygande Jakob! (Utan bananerna…)
    Kikärtor
    Ris (ja jag har det i redan från början. Alla har inte det tydligen??)
    Chilisås
    Grädde (gör oatleys för att göra det veganskt!)
    Salt och peppar!
    Och jordnötter ifall inte någon är allergisk.

    Koka ris, blanda grädde och chilisås med salt och peppar. Blanda allting i en form och strö nötterna över. In i ugnen 20 min!

    Svara

  • Sophie

    |

    Gjorde en köttfärsgratäng med massa grönsaker etc i idag (mest för att köttfärsen inte räckte, hehe… Men gott blev det enligt både mig och min autistiske bror som ÄLSKAR mat). Typ purjolök, rivna morötter och små bitar av vitkål (tog helt enkelt sånt som fanns hemma och som behövde användas upp). Blanda i i köttfärssås fast med lite mindre krossade tomater, bred ut i ugnsfast form, på med pennepasta ca 7 dl och så på med riven ost och gratinera i ugn. Passar perfekt att frysa till matlådor och är faktiskt riktigt gott upptinat. Är min go to-rätt när jag behöver lite fryslådor haha! Brukar bli 4-5 portioner, men man kan ju göra i långpanna och dubbla receptet också. 🙂 Annars älskar jag alla former av sallader, skönt att slippa värma.

    Svara

  • GG

    |

    Pennepasta som blandas med bacon, paprika, feta, soltorkad tomat, edamamebönor och basilika. Peppar, salt och olivolja efter smak.

    Svara

  • M

    |

    Pannkakor! Så gott och går varierar så mycket. Plus man behöver inte värma. 🙂

    Svara

  • Ellen

    |

    Lasagne är gött, går bra att värma. Det blir ju också ganska många matlådor på en!

    Svara

  • Ida

    |

    När jag inte hunnit/ orkat ordna matlåda och har bråttom på morgonen har jag bästa lösningen på problemet. Ofta har man portionsförpackad lax i frysen och lax går superbra att tillaga i micron. Och jag har alltid frysta grönsaker hemma (speciellt broccoli), eller färska grönsaker för den delen går lika bra. I med allt i en matlåda och krydda laxen med citronpeppar och låt det tina över dagen. Sedan är det bara att micra, man måste dock passa att laxen inte blir överlagad som den blir fort.
    Mvh Ida

    Svara

  • malin

    |

    Fläskfile/ytterfile gryta.
    Fläskfile/ytterfile
    2 stora burkar mjukost jag använder creme bonjour Chili och Vitlök.
    Grädde
    Bandspagetti

    Stek köttet och krydda med salt/peppar. Ta sedan ur köttet ur stekpannan och ha i mjukost och eventuellt grädde för att inte såsen ska bli så tjock. Lägg i köttet och låt puttra en stund. Koka spagetti under tiden.
    Sen är de klart!
    Passar utmärkt i matlåda också och är SÅ gott.

    Svara

  • Marie

    |

    Din kycklinggryta är bäst som matlåda 😀 ni som inte har provat den måste prova.

    Tacos fungerar också bra om man lägger brödet i botten av lådan, köttfärs, ost och creme fraiche ovanpå, sedan tar man salladen i en separat låda och häller på efteråt. Brukar äta direkt ur lådan med bestick.

    Stekt halloumi som blandas med pasta, grön pesto och creme fraiche. Lägg sedan till lite tomater och rucola =)

    Toast fungerar bra i låda också, lite tråkigt kanske men tycker inte att det är några problem att micra på den igen.

    Ugnspannkaka är också riktigt nice, tycker nästan den är godare dagen efteråt när den har fått stå lite.

    Svara

  • eva

    |

    Färsk pasta, en klick av Barillas pesto (Grön burk) och mosa på en avokado!! Mums 🙂

    Svara

  • =)

    |

    Men Egoina! Du som är norsk, vad hände med brödskivorna liksom? 😉

    Svara

  • Emilia

    |

    Kanske låter konstigt, men: Tacos!
    Vegofärsen och salsa i en matlåda, grönsakerna i en annan låda/påse och sen bröd till! Eller så gör man bara en tacosallad. Gott!

    Svara

  • Sara

    |

    Jättebra idé! Jag tycker själv att det är svårt att komma på maträtter att laga, och sedan brukar det inte bli lika gott som när man lagade maten. Skall spara detta inlägg!

    Svara

  • bea

    |

    wookade nudlar med kyckling.
    sallad med kallröktlax
    chili con carne

    Svara

  • lovisa

    |

    Förstår inte varför inte bara göra en extra portion av det man äter på kvällen och ta med till jobbet nästa dag än att laga mat dubbelt upp? Skulle det inte bli mat över eller det är opassande att värma i micron kan man ju ta till någon nödmat just den dagen 🙂

    Svara

  • Jonna

    |

    Paella!

    Svara

  • Linda

    |

    Är jag den enda som inte har matlådeproblem? Visst att fantasin inte alltid finns där när jag lagar 5-6 olika rätter i veckan, men att något skulle bli ”äckligt”? :/

    Svara

  • Mikaela

    |

    Mörkt bröd med matigt pålägg som stekta ägg är jättebra matlådemat. Enkelt att fixa och man blir mätt. Annars brukar jag ibland bara steka lite ägg och koka bulgur eller couscous till när man inte orkar laga någonting avancerat.

    Svara

  • Karolina

    |

    Vegolasagne! Säkert flera som tipsat men min favvo är egen tomatsås med spenat (brukar ha i lite allt möjligt, typ paprika, svamp ibland, morötter och sen bara kryddor och krossade tomater + fryst spenat) som en varvar med pastaplattor eller aubergine och halloumi. Tar typ en halvtimme att göra och lite disk + skitlätt att frysa in!

    Svara

  • Camilla Lövgren

    |

    Nu har jag bytt hjärta så alla mina gamla matlåderecept fungerar inte längre p.g.a. medicinering osv men jag tänkte ändå dela med mig av min lista jag har sparat i ett txt dokument på datorn från förr 🙂

    – Stekt ris med wok och fläsk
    – Spaghettfärsås
    – Pasta carbonara
    – Kycklinggryta á la tasteline (http://www.tasteline.com/Recept/Kramig_kycklingpasta_med_soltorkade_tomater)
    – Boef bourginon med pasta istället för potatis
    – Laxpasta med lime
    – Sweetchili wok med nudlar
    – Club sandwich
    – Kyckling i jordnötssås med ris
    – Kyckling i balsamicosås med ris
    – Grönsakssoppa
    – Tomatsoppa
    – Shepards paj
    – Fläskpannkaka
    – Caesarsallad
    – Pastasallad med krämig vitlök
    – Gorgonzola pasta med fläskbitar
    – Kokt/stekt korv med mos
    – Falukorv i ugn med mos
    – Pytt i panna
    – Råraka med köttbit
    – Broccolisoppa
    – Blomkål & broccoligratäng med köttbit eller halloumibit
    – Omelett med t.ex. potatis, bacon, kassler, paprika, broccoli
    – Flygande jakob
    – Panerad spätta med räk/äggsås och ris
    – Falukorv och mackaroner
    – Köttbullar och stuvade mackaroner
    – Tandoorikryddade qournbitar med sweetchili/kokossås och ris
    – Lasange
    – Ajvarkyckling med ris

    Svara

  • Jessica

    |

    För er som inte orkar eller har tid att värma mat eller laga något som tar mer än fem minuter så har jag ett toppentips! Ett nyttigt, snabbt och framförallt GOTT alternativ:

    Tonfisk med smak av grillad paprika + keso -> blanda ihop dessa till en röra och tillsätt lite citronpeppar -> blanda ihop ett par ägg med lite grönsaker och stek till en omelett -> lägg tonfiskröran i omeletten -> NJUT av din enkla, proteinrika och goda lunch! =D

    Kram trogen läsare i Malmö =)

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv