Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Nystart – Vinn produkter från ACO

Hösten känns som en nystart på många sätt, inte minst för mig som plötsligt fått massa rutiner på grund av mitt nya jobb. Jag tror att det varit bra för min hud också då jag äter på samma tider, dricker bättre (vatten menar jag då, haha) och använder produkterna mer regelbundet. Jag blir alltid så inspirerad under hösten. Det måste nog bero på att man alltid började skolan då efter sommarlovet och allt var ”nytt” igen. Ser ni också hösten som en nystart? Blir ni inspirerade till att ”ta tag i saker”, göra förändringar eller sätta upp mål?

Jag har gjort väldigt många förändringar bara den senaste månaden. Mitt liv är väldigt mycket mer strukturerat än vad det var när jag studerade. Mina största mål den här hösten har varit (och är) att bli bättre på att laga mat och inte äta ute lika ofta, hitta ett sätt att kombinera bloggandet med ett heltidsjobb och bli bättre på att ta tag i saker istället för att tänka att jag ”gör det sen”.

 

DSC00507

 

I samarbete med ACO har ni chans att vinna en egen 3-stegsrutin och boostprodukter anpassad till er hudtyp! Gå in HÄR för att läsa mer om produkterna.

För att tävla: Dela med er av era mål och tankar om hösten. Ska ni göra en förändring? Har ni några nya rutiner? Finns det något ni tänker ta tag i?  Skriv om era tankar om nystart inför hösten i kommentarsfältet (glöm inte att ange mejladress) så väljer jag tillsammans med ACO ut tre vinnare nästa onsdag.

 

Lycka till!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (189)

  • rebecca

    |

    Jag har börjat min andra termin på universitetet och mitt mål har varit att inte skjuta upp saker till sista minuten, t.ex. sammanfatta föreläsningarna direkt efter jag haft dem. Läsa böckerna i tid. Gärna de viktigaste delarna flera gånger om. Helt enkelt sluta skjuta upp saker i sista stund, det blev lite så under min första termin men fick erfara att det funkar inte att plugga som på gymnasiet längre. Sen försöker jag även träna mer regelbundet och försöka göra så mycket tid ledig som möjligt för att umgås med mina kära vänner. Få mer struktur på livet helt enkelt. Och att få lite mer struktur när det kommer till min torra hud behövs det med, speciellt nu när vintern börjar komma krypandes.

    Svara

  • Ida

    |

    Jag ska sluta bry mig så mycket om vad andra tycker. I hela mitt liv har jag våndats och oroat mig om andra människors bild av mig. Det har hämmat mig från att verkligen säga vad jag tycker och tänker, och jag har alltid känt mig lite som en bluff för att jag inte står upp för min åsikter. Men den här hösten, efter en för jävlig sommar av olika anledningar, har jag bestämt mig för att skita i alla dömande människor. Jag är den jag är. Take it or leave it. Det är lättare sagt än gjort, men jag har äntligen förstått att all min ångest och oro bottnar sig i detta, och därför måste, MÅSTE jag verkligen bli bättre på att lita på mig själv. Det är min nystart i höst 🙂

    Svara

  • hanna

    |

    Min höst är verkligen som en start på ett helt nytt liv! Jag har pluggat i Lund i tre år (blev klar i juni) och har nu flyttat tillbaka till min hemstad och lyckats få mitt drömjobb! Dessutom har jag äntligen fått flytta ihop med min kärlek, vi har överlevt ett halvår på distans och firar nu ett år ihop i november. Ja du hör ju, har ju vänt upp och ner på livet totalt! Mitt nya mål är att komma igång med träningen igen. Efter att ha levt som student utan fasta tider och möjlighet att träna typ när som helst på dygnet är jag nu ganska begränsad i och med att jag åker till jobbet 7 på morgonen och kommer hem vid 18. Då ska man även hinna med allt annat såsom matlagning, tvätt, disk osv… Vilket har lett till att träningen blivit lidande. Men nu har jag och min kollega bildat en pakt så jag hoppas det går vägen 😀 puss och kram!

    Svara

  • Cathrine

    |

    Den här hösten satsar jag på att göra en riktig nystart efter ett riktigt riktigt skitår. Min mamma blev först opererad för en hjärntumör (en väldigt farlig op) och sen blev hon diagnosticerad med lungcancer steg 4. I samma veva flyttade min sambo ifrån mig och jag bor fortfarande i vår gamla lägenhet där allt sitter i väggarna.

    Saker och ting börjar kännas ljusare nu efter en fruktansvärd sommar så jag har bestämt mig för att lämna det bakomflutna före mig (Pumba <3) och ska för första gången KÖPA min egen lägenhet, vilket är sjukt läskigt men så peppande. har varit med i tre budrundor hittills och förlorat men jag vet att min chans snart kommer!

    Svara

  • Hanna

    |

    Mitt största mål och ”nystartsprojekt” är att komma ner i varv. Har de senaste två åren jobbat heltid/deltid och samtidigt pluggat 100-150& vilket varit så himla slitigt (fast det tänker en ju sällan på när en är mitt uppe i det..) för min hälsa. Nu är det höst och för första gången pluggar jag ”bara” utan något jobb vid sidan av. Min oas för att komma ner i lugnet varje dag efter skolan är att bosätta mig i badrummet en stund. Måla naglarna, fläta håret eller lägga en ansiktsmask. För mig är det synonymt med lugn – och därför hoppas jag att jag är en av tre som vinner en egen 3-stegsrutin och boostprodukter anpassad till min hudtyp.

    Tack för en bra blogg!

    Svara

  • Malin

    |

    Jag ska bli stoltare över mig själv. Göra det jag vill och tycka det jag vill utan att oroa mig för att andra tycker att det är fel. Lägga mer tid på mig själv och mitt välbefinnande i stället för att hela tiden tänka på hur andra påverkas. Så klart jag ska ta hänsyn till mina nära och kära, men har lagt alldeles för energi på att passa in i deras mall i stället för att faktiskt tänka på om jag egentligen vill passa in i mallen.

    Svara

  • joss

    |

    Den här hösten ska jag vara snäll mot mig själv och ha ett enda fokus – att skriva mitt examensarbete. Det kommer att bli en stor utmaning, och därför ska (nästan) all min energi riktas mot det. Jag ska inte tänka på saker som att jag borde träna, laga nyttig mat och ha kreativa projekt igång – det får vänta tills uppsatsen är klar. Det är min plan för hösten. Det skulle vara fint med lite bra hudvårdsprodukter som en guldkant på pluggtillvaron.

    Svara

  • Veronica

    |

    Jag har precis börjat studera på högskola och i och med det kommer det många nya rutiner in i mitt liv, vilket jag är så glad över! Jag har tidigare arbetar som undersköterska där jag både haft dag-, kväll-, och helgpass i en salig blandning. På grund av detta har sömnen ofta blivit lidande när man har arbetat till 22 och ska börja 07 dagen efter. Nu har jag mina dagliga rutiner där jag går upp mellan 06 och 07 varje morgon, dricker ett glas vatten för att komma igång och sedan en dusch. I duschen rengör jag ansiktet så jag gör nu detta varje morgon, till skillnad från tidigare då det var väldigt varierande med detta. Jag kan även numera använda naglar så set till att ha en myskväll en gång i veckan där jag gör detta, tänder ljus och använder en Ansiktsmask. Jag älskar mina nya rutiner!
    I och med min nya student budget hade denna tävling passat mig så bra att vinna! Jag ska hålla tummarna!
    PS. Tack för en grym blogg!

    Svara

  • Julia

    |

    Jag ska ta det stora steget att söka skola i Lund och börja om på nytt med min pojkvän som redan pluggar där. Är nervös då det är 6 timmar ifrån jag bor nu, men har stora förväntningar och vet att detta är början på ett nytt liv. Har nu jobbat på samma jobb i 4.5 år så det är dags att utforska nya möjligheter!!

    Ha det bra och din blogg är den bästa

    Puss

    Svara

  • Robert

    |

    Tack! 😀

    Svara

    • Robert

      |

      Läste inte inlägget helt och hållet ser jag. 😉

      Svara

  • Maria

    |

    Hösten har alltid känts som en nystart för mig, mycket på grund av som du säger att det alltid är då jag påbörjat en ny termin i skolan.

    Den här hösten innebär dock mer än skolstart för mig. Den här hösten har jag bestämt mig för att ta bättre hand om mig själv. Jag har lidit av nedstämdhet och ångest i över två år nu och har äntligen samlat den kraft jag tror jag behöver för att ta tag i en förändring. Den här hösten ska jag bry mig mer om mig själv; min kropp, mitt psyke, min hud och mina rutiner. Jag ska gå i terapi och jag ska ändra mina vanor. Det kommer säkert också vara tufft, men jag försöker tro på mina förmågor och motiveras av att denna förändring kan leda till något mycket positivt. Små förändringar gör stora underverk. Jag är trött på att hindra mig själv från att fullfölja det jag själv vill eller vet att jag är kapabel till att klara av. Det här ska bli hösten då jag förverkligar mig själv och lyssnar mer på min kropp och mina känslor.

    Jag hoppas att den här hösten, och det här året, blir något alldeles extra. 🙂

    Tack för en superbra blogg som peppar lite extra i höstmörkret!

    Svara

  • Julia

    |

    Hej Regina!

    Min höst kommer definitivt bli en riktig nystart.
    Jag gick ut Personalvetarprogrammet i våras, och har tillslut (efter en lång lång sommar) förstått att det här med jobb inte kommer så lätt. Det tog mig några månader av arbetslöshet, och även en månad på socialbidrag, att förstå att jag kanske måste tänka om.

    Idag har jag precis gjort min första dag som lärarvikarie för en andraklass – riktigt svårt, kämpigt men otroligt lärorikt och jättefint. Jag känner att jag äntligen är på väg att börja trivas med livet igen, och framförallt, snart få en lön för första gången på 5 månader. Min höst kommer bli olik alla andra höstar i mitt liv.

    Så, inspirationskontot är tomt, och lönekontot också. Tro mig när jag säger att lite boostande hudvårdsprodukter hade suttit rätt så himla bra ungefär exakt nu.

    Kram!

    Svara

  • Lina

    |

    Om det är en sak jag nu har lärt mig av de tidigare 23 höstar och därmed nystarter jag upplevt är det att inte sätta för mig orimliga krav: ”till jul ska jag springa en mil”, ”från och med idag ska jag aldrig äta onyttigt”, ”jag ska alltid ligga steget före” och så vidare i all oändlighet. I höst har jag bara ett löfte till mig själv och det är att lyssna mer på min kropp och mina känslor. Än så länge känns det mycket lovande och för första gången känner jag att jag är bra nog! 🙂

    Den här hösten blir bra på riktigt, 24e gången gillt!

    Svara

  • Hanna

    |

    Hej!
    Jag har redan påbörjat min förändring! Har jobbat på samma jobb i fem år och har äntligen tagit mig ur min bekvämlighets bubbla. Har alltid velat jobba med barn. Så nu har jag börjat plugga till förskollärare. Känns fortfarande väldigt nytt att inte ha mina jobb rutiner längre. Men det är väldigt spännande och känns bra inför framtiden!
    Kram Hanna

    Svara

  • Elin A

    |

    Jag har inte mycket i skolan att göra på sistone men ändå klagar jag på att uppgifterna är stora och svåra och att jag inte hinner. Detta är för att jag är en bekväm person av mig. Jag väljer hellre att ligga i soffan med en film än att sitta i skolan och plugga. Jag tar helt enkelt inte tag i saker förräns i sista minuten. Nu när det verkligen är mycket i skolan är jag sönderstressad! Så mitt mål är att förbättra mig, göra saker direkt och inte skjuta på det, se till att belöna mig med den där filmen EFTER att jag läst ett kapitel ur kurslitteraturen. Jo, jag ska bannemig bli bättre på att planera!

    Svara

  • Elin

    |

    Den här hösten började jag mitt sista år på universitet, om ett år har jag (förhoppningsvis) en kandidatexamen. Jag kände redan i somras, innan skolan drog igång igen, att det är nu det gäller. De två första åren var kluriga, roliga, förvirrande, stressiga (och så himla många andra saker!) men det känns ändå som att sista året är så mycket mer ”på riktigt” än de andra två var. Så jag har bestämt mig för att nu ska jag ta och skärpa mig, ge järnet, köra ända in i kaklet osv. Jag ska skapa ordentliga rutiner för plugget: läsa kurslitteratur och skriva inlämningar under veckodagarna för att kunna unna mig lite mer ledigt på helgerna (tänker att det känns mer som ett jobb då och att det kommer kännas mer ok att ta ledig = slippa dåligt samvete och stress i bakhuvudet), jag ska planera bättre och vara ute i god tid och jag ska försöka se allt (även det supertråkiga som typ samhällsvetenskapliga vetenskapsteorier) som roligt. Jag ska helt enkelt försöka maximera min tid så jag kan vara en bra student men samtidigt hinna med familj, vänner och roliga saker utan att känna mig döstressad. Nu låter det som att jag hatar att plugga, det gör jag inte, det är asroligt för det mesta bara inte hela tiden och det är svårt att minnas det när man sitter där med en superklurig hemtenta och vill dunka huvudet i bordet (tror du är med på vad jag menar 😀 ) Hur som helst så är detta vad mina förändringar går ut på 🙂

    P.S. Guuuud vad lång den här kommentaren blev.. :O

    Svara

  • Sarah

    |

    sarah.twirlinglife@hotmail.com

    Mitt mål denna hösten är att börja träna. Jag har ALDRIG varit intresserad av träning. Jag försökte börja springa, köpte dyra skor och så, men sen orkade jag aldrig ta mig ut och faktiskt springa. MEN! Efter gratis prova på-vecka nr 2 har jag nu bestämt mig för att skaffa gymkort nästa vecka.

    Annars ska jag väl försöka börja äta frukost och precis som du sluta köpa mat ute lika ofta.

    Jo! Och just det! Jag har nu efter sommaren tagit tag i mitt godisätande och slutat äta godis och sötsaker varje dag. Nu äter jag bara sådant (och dricker läsk) två dagar i veckan. Om jag inte gått ut. För det är okej att äta sådana onyttigheter dagen efter också.

    Svara

  • louise millberg

    |

    Hösten ser jag alltid som en nystart. Jag tänker typ varje höst att ”åh jag ska bli så strukturerad i skolan det här läsåret” -hände ALDRIG! Den här hösten har jag lyckats! (Inte med skolan, den lyckades jag aldrig med). Jag har varit föräldraledig 1,5 år och nu i höst började jag jobba igen. På ett nytt jobb. Vilket innebär att barnen ska vara på fritids och dagis. Det är upp tidiga mornar, m.m. I alla fall så var mitt mål att göra iordning allt för barnen redan på kvällen innan så att det blir så smidigt som möjligt på morgonen med två barn. Och än så länge så är det ett lyckat projekt och allt flyter på otroligt bra!!
    Nej nu har jag skrivit så mycket att jag tar och önskar dig en trevlig dag och för att jag har något att läsa på rasterna!

    Svara

    • Jennifer Bruset

      |

      Har varit hemma i gravid/mamma-bubblan i ett år nu och nu är det dags för ett nytt kapitel. Dags för ny frisyr, kläder som jag faktiskt ska bry mig om ifall de är skitiga eller inte och börja med smink igen. För att kunna börja med smink (och för att ta hand om huden överhuvudtaget nu i stundande vintertid) måste jag ha nya fräscha produkter. Hoppas vinna en boost för mitt nya kapitel!

      Svara

  • frida

    |

    Vid nyår bestämde jag att mitt nyårslöfte skulle vara att våga mer. Våga säga ja, säga nej, ta plats, ha en åsikt, kämpa vidare mot mina ätstörningar och leva mer. Denna höst vill jag fortsätta med det. Jag brukar alltid ha orimliga krav på mig själv, träna mer äta mindre bli bättre. Det fungerar inte. Istället har jag som mål att bli bättre, som människa och i mig själv. Inte i form av resultat. Inte i form av något framtvingat. Kanske det inte är en typisk nystart, men det är något jag behöver. Våga vara. Våga.

    Svara

  • Johanna

    |

    Jag har länge känt mig förvirrad över var jag befinner mig i livet. Jag har inte riktigt känt mig hemma någonstans och det har spelat någon roll var jag bott, jobbat eller befunnit mig för tillfället – jag har haft en obeskrivlig gnagande känsla i bakhuvudet väldigt länge nu.

    Så nu tänkte jag det var dags för mig att bara släppa alla framtidstankar ett tag och bara leva för nuet. Så jag har bestämt mig för att åka tillbaka till Australien (pluggade där 18 mån 2013 -2014) på ett working holiday visa. Jag älskar att resa och jag älskar mentaliteten de har där nere i landet down under. Jag behöver förändring, varmt klimat och sköna människor runt mig. Jag behöver komma tillbaka till mitt positiva och glada jag helt enkelt! 🙂
    Sen kan jag ta tag i sådant som måste tas tag i när jag kommer hem igen!

    Svara

  • Carro

    |

    Den nystarten jag ska göra handlar inte bara om mig. Jag och min sambo ska köpa ett hus nu i dagarna(bara det är en nystart för oss) men den allra största nystarten kommer efter huset. Vi har bestämt oss för att försöka skaffa barn. Så vårt mål för denna hösten är att vi ska bli gravida.
    Hoppas att hösten ger oss tur

    Svara

  • Emelie

    |

    Jag har inte tänkt på detta innan, men blev väldigt inspirerad av ditt inlägg att tänka igenom mitt mående och vad jag har får mål. Det blev en lista på fem mål. 1) Ett mål är att inte skjuta upp saker. Jag blir att må så otroligt dåligt av detta och måste bryta det mönstret. 2) Ett annat mål är att yoga regelbundet, skulle vilja göra det minst 4 dagar i veckan. Och då är det okej att det bara är 15 min på kvällen, men detta ger mig styrka och lugn. 3) Jag vill så otroligt gärna ha barn, men min sambo är inte redo. Nu känner jag att det värker i livmodern av längtan, det är alltså dags att ta upp detta med min sambo. 4) Livet är kort och måste njutas av. Därför skulle jag vilja dricka mousserande vin/champagne minst en gång i månaden framöver. Då detta enligt mig är bland det festliga som finns (får bli alkofritt om jag lyckligtvis kan få med mig sambon på babytåget) 5) Att bli bättre på att argumentera. Ofta låser det sig för mig och jag tappar allt jag har att säga. Oerhört frusterande. Ska börja med att läsa någon av retorikexperten Elaine Eksvärds böcker.

    Svara

  • Felicia

    |

    Jag har äntligen tagit steget efter fem år att börja studera på högskolan. Just nu studerar jag grundlärarprogrammet. Jag har tidigare varit en väldigt blyg och tillbakadragen tjej men på bara en månad har jag utvecklats otroligt mycket, och det ska jag fortsätta med i höst.
    Jag har som mål att VÅGA. Jag måste våga att göra fel, våga ställa frågor angående skolan, våga gå utanför min trygghetszon och våga tro på mig själv och min kunskap.

    Puss och kram! 🙂

    Svara

  • Sara

    |

    Jag ska ta tag i min magisteravhandling. Efter 20 år i skolbänken ska jag bli klar i höst. Det kräver skrivrutin och disciplin, något som inte kommer utan ansträngning. Det finns ju så mycket annat intressant… Som att städa, pyssla, spela spel, titta serier… Jag hoppas att jag motstår alla frestelser.

    Svara

  • Josefine

    |

    Mitt mål är att komma in på juristutbildningen! Jag har velat fram och tillbaka i 5 år för att jag är osäker på om jag skulle klara det. Nu har jag bestämt mig för att det SKA gå, eller jag måste iaf prova på utbildningen. Annars kommer jag ångra mig senare!
    Sen ska jag också bli bättre på att laga mat och ha bättre mat-rutiner! Nu är jag inte så snäll mot min kropp vilket inte går för sig om jag ska plugga i fem år framöver 😀

    P.s. Du är bäst! När du skriver om Vänner känner jag att vi är soulmates (inte på ett creepy sätt såklart!).

    Svara

  • Flisen

    |

    Jag har precis börjat skolan denna hösten efter tio år inom arbetslivet. Mycket nya nya rutiner för mig att komma in i! Jag har tidigare jobbat 3-skift och att nu börja vara vaken tidigt på dagarna är en omställning för mig. Det som är bra är att det är enklare att hålla rutiner som dagtidare så jag försöker komma iväg till gymmet tre-fyra dagar i veckan samt laga mat varje dag. Sen var det ju det här med att ta hand om sig själv också (man är ju inte purung längre! 28+) med hudvård och annat, det det är en annan sak att ta tag i… 😉

    Svara

  • Therese

    |

    Jag ska försöka skapa vardagsrutin i studentlivet. Der har funkat perfekt under praktiken men blir alltid värre under vanliga kurser. Jag ska dricka mer vatten (ständigt mål, haha!) och jag ska bli bättre på att ta hand om min hud. Mer ansiktsmasker, mer skrubb och bli bättre på att använda ansiktsvatten/toner.

    Svara

  • Olivia

    |

    Efter en tung och svår vår i och med ett djupdykande rakt ner i en depression samt en efterföljande, kämpig sommar ser jag på hösten som en räddning nästan. Jag lyckades efter fler år komma in på min drömutbildning som jag precis har börjat på, journalistik med inriktning människa och miljö. Den här hösten är planen att ta med mig allting jag lärt mig om mig själv det senaste halvåret och lägga fokus på hur jag mår. Jag har lovat mig själv att sluta lägga energi på att följa alla normer och borden i livet och verkligen lyssna på mig själv, vad vill jag och vad orkar jag? En tuff vandring men den har börjat bra 🙂

    Svara

  • Victoria

    |

    Jag har aldrig gått igenom så mycket förändring som inför denna hösten. Blev singel i augusti, började min utbildning i september och flyttar idag. Det är lustigt det där med förändring.. Vet inte hur många nätter jag gråtit men på något sätt så anpassar sig människan alltid. Kommit ur allt detta så mycket starkare och det är väl det som förändring tvingar fram. Jag har gått från en tjej beroende av min pojkvän, aldrig ens nuddat ändan av min comfort zon och med en ångest från helvetet. Nu gör jag saker endast för mig själv, utforskar, pluggar min drömutbildning och äntligen börjat gå till en psykolog. Förändring kan ske på många vis men i slutändan så föds det något fint ur det också.

    Svara

  • Caroline

    |

    I höst har jag börjat plugga till sjuksköterska som har varit min dröm så länge jag kan minnas. Har kämpat igenom gymnasiet och tog studenten i somras. Så nu kan jag verkligen satsa på min framtid, men det är ju aldrig så enkelt som man tror då jag kämpar med andra tentan och har inte tid med någonting annat. Allt som har med skönhet blir lidande pga dåligt med pengar och dåligt med tid. Så att vinna detta skulle ge mig en extra boost i tenta plugget för då kan jag känna mig fin med fräsch hud så kanske det kan leda till iallafall lite mindre stress i vardagen. Kram!

    Svara

  • Linnea

    |

    Jag går sista året på gymnasiet och mina mål i höst är att lyckads kombinera studier med träning, pojkvän, vänner, jobb, och ändå skämma bort mig själv lite mer! Ett annat mål är att hitta ett nytt jobb då hotellet jag jobbar på ska stänga i vinter, men inget verkar vilja anställa en 18 årig ung tjej på deltid i Örebro. Även fast jag har bra erfarenhet, och körkort.. Men men, det löser sig nog!

    Svara

  • Cherie

    |

    Jag har tre mål i höst
    -Stressa mindre och njuta av vardagen.
    -Se till att fördjupa mig i ämnen som rör utbildningen jag så gärna vill in på till nästa höst. Vill vara väl förberedd inför antagningen och eventuella antagningsintervjuer till våren.
    -Träna långsiktigt mot nästa års lopp och utmaningar som ska genomföras. På vägen ska jag även försöka inspirera fler att hänga med och springa 🙂

    Svara

  • Fannie

    |

    Är singel sen två veckor tillbaka och det är jobbigt eftersom jag och min ex pojkvän hade planer på att flytta ihop. Så min nystart för denna hösten är att flytta hemifrån och äntligen göra klart körkortet. Ska göra saker som får mig att må bra och även sluta skjuta upp på saker som jag tyvärr är expert på så jag får mer struktur på livet. Det vore väldigt uppskattad att vinna detta så min hösttrötta hud får lite lyster igen! 🙂

    Svara

  • Josefin

    |

    Mina mål i höst är att fortsätta med träningen, att äta nyttigt i så stor utsträckning som det går men att ändå unna mig saker då och då (hallå, man lever bara en gång ;)), att få in en bättre hudvårdsrutin för det behöver jag verkligen och slutligen att börja tänka mer positivt om mig själv!
    Kramar!

    Svara

  • Sandra

    |

    Jag har under många år tampats med psykisk ohälsa, främst i form av generaliserad ångest och social fobi. Jag har haft svårt att se hur jag ska klara av att leva ett liv med arbete och allt där till.

    Men nu har jag faktiskt under ett år arbetat heltid. I höst har jag dessutom kommit igång med träningen vilket känns super. Jag har dessutom precis hoppat på en teaterkurs (!!) för att utmana mina sociala rädslor på ett spännande sätt.

    Lite hudvårdsprodukter till min torra hösthy vore ett bra sätt att tacka mig själv för att jag kommit så långt.

    Svara

  • evelina

    |

    Jag har som mål att bli bättre på att inte stressa upp mig över saker i onödan. Jag har även som mål att bli bättre på att laga matlådor till skolan/praktiken! Det bästa med hösten är helt klart att det känns som en nystart 🙂

    Svara

  • Rebecca

    |

    Jag börjar min femte termin av sex på universitetet denna höst. Mina mål sista året är att njuta av den sista studietiden. Jag jobbar extra men har skurit ned på mina jobbtider just av anledningen att njuta av att plugga. Jobba ska jag göra i hur många år som helst. Det är nog mitt största mål just nu. Sedan även att hålla kvar i träningsrutiner och matplanering och så vidare. Sen är jag dålig på att ägna tid och omsorg åt min hud. Så att vinna ett paket från Aco att höstgotta sig med hade jag inte tackat nej till!

    Svara

  • Gabriella

    |

    Mitt största mål denna höst är att känna en glädje till livet igen. Jag är nyexaminerad förskollärare, hade jätte mycket inspiration till jobbet som jag ville delge. Började jobba i augusti, dagarna gick och varje morgon jag vakna skrek min kropp: nej! Nej! Nej! Nej! Varje gång jag såg skolgården skrek jag tyst inombords: jag vill inte vara här! Men trots detta så klistrade jag på ett leende och kämpade igenom dagarna tills jag kom hem och grät hela kvällarna. Jag blev utfryst men samtidigt utnyttjad av mina kollegor. Efter en månad av psykisk smärta tålde jag inte mer, jag var tvungen att komma därifrån. Jag sa upp mig och det var bästa beslutet! Men då jag blev utnyttjad och utfryst så har de bidragit till att jag tvivlar på mig själv. Vem är jag? Vad kan jag? Just nu vaknar jag varje morgon och har otroligt mycket tvivel på mig själv och vad jag kan.. Jag vill vakna en dag med ett leende på läpparna och tänka: ”Fan vad grym jag är! Jag är underbar och jag kan så otroligt mycket!” Just den känslan känns väldigt långt borta…

    Svara

  • Mathilda

    |

    Snart har jag varit singel i exakt ett år efter ett jobbigt breakup.. Jag har inte varit så positivt inställd på kärlek sen dess.. Men jag har lovat mig själv att bli bättre. Tänka mer positivt. Ta möjligheter. Våga chansa. Jag ska inte låta en tidigare kärlek förstöra för min nästa (och kanske sista?) kärlek. Det finns någon för mig där ute.. Det måste det göra. (Usch fick lite tårar i ögonen när jag skrev detta.)

    Lite avis på detta samarbete, önskar ACO kunde vara min sponsor och samarbetspartner under studentlivet haha! Kram <3

    Svara

  • Mikaela

    |

    Mitt mål med hösten är att njuuta! Fräsiga och eldiga färger på träd och buskar och möjligheten(när det är bra väder som i år) att ladda upp med sol till vintern kommer. Jag försöker optimera mina dagar med jobb, skola och fritid för attfå ut det mesta av det goda!

    Svara

  • Lisen

    |

    Jag är sjukskriven och har varit ett tag.
    Mitt mål är att göra mer saker som gör mig glad och ta hand om mig själv mer (och inte ha så dåligt samvete hela tiden).
    Jag orkar inte så mycket men idag färgade jag mina ögonbryn, det känns lite som en nystart!

    Svara

  • Julia

    |

    Åh, jag har massor jag vill ta tag i till hösten! Som pendlande student har jag inte massor av tid över (fast det är mest för att jag är dålig på att planera), så det är något jag ska bli bättre på. Stressa mindre genom bättre planering helt enkelt! Nästa vecka ska jag ta min första körlektion!!! Herregud, bara det liksom. Känner att det är dags, för jag kommer aldrig ta tag i det annars, heh. Jag känner mig själv.

    Jag har insett att jag måste börja unna mig själv saker, och ett sätt att göra det på är genom bra hudvårdsprodukter! Börja ta hand om mig själv bättre!
    Känner att detta kommer att bli en helt fantastisk höst!

    Svara

  • A.R.

    |

    Eftersom jag har väldigt lätt att göra saker lite för intensivt så har jag som mål att ta mig an allt jag vill, men göra det på en bra nivå. Jag läser tredje året på gymnasiet, vilket kanske inte låter så hemskt, men eftersom jag bytte program i tvåan läser jag betydligt fler kurser än många andra. Mitt mål är därmed att lyckas bra i skolan men samtidigt inte plugga för mycket. Att lyckas med detta kräver självklart en hel del planering så jag strävar efter att lyckas planera mina dagar så att allt går ihop. Kram!

    Svara

  • Stina

    |

    Mina mål för hösten är att få mer struktur på vardagen, för att minska stressen och bli piggare. Även ge mig själv mer tid för återhämtning. Än så länge har jag infört:
    – ”hemma-spa” dag varje onsdag
    – avsatt tid till träning 4 dagar/v
    – inte somna efter 23 på vardagar
    -undvika socker på veckodagarna
    – träffa mina vänner så ofta det går
    -låt det vara lite stökigt hemma, världen går inte under!

    Detta har hittills fungerat super för mig, även fast det ibland är kämpigt. Samtidigt är det inget brott att äta en bulle en tisdag ☺️

    Svara

  • Mikaela

    |

    Jag har precis flyttat till London som inför i höst ska jag göra följande:
    – Skaffa kuliga kompisar att dansa med.
    – Försöka att färga mitt hår lila.
    – Kyssas mycket med min pojkvän.
    – Hitta ett roligt jobb där jag får producera rolig jämställd reklam.
    – Våga gå ut och äta middag själv.
    – Äta precis exakt det jag vill när jag vill och carpe lite diem.

    puss!

    Svara

  • Ada

    |

    Detta är första terminen på 12 år utan skola och plugg (tog studenten i våras woho!). Mitt mål, förutom klyschan att komma igång med min träning, är att ta för mig. För några veckor sedan skrev jag ett mail till min chef på jobbet och berättade att jag kunde tänka mig att ta mer ansvar och ta på mig ännu fler utmaningar. Jag fick faktiskt komma på en intervju för en annan tjänst på företaget några dagar senare. Det var bland det läskigaste jag någonsin gjort och även fast jag inte presterade så bra på intervjun gick jag därifrån med ett grymt självförtroende!

    Svara

  • Sofie

    |

    Min nystart i höst blir att jag har bytt utbildning, min gamla kändes inte alls bra i hjärtat och magen så jag hoppade av i våras och har nu börjat min drömutbildning, varenda kurslitteratur känns så otroligt intressant!
    Därför tänkte jag ta tag i nya rutiner i samband med detta, nya morgonrutiner och nya matrutiner. Mitt mål är att jag ska hålla i min studiemotivation och ha bra rutiner i vardagen och helt enkelt bara må bra i själen och njuta av livet även om det dyker upp motgångar! 🙂

    Svara

  • Mikaela

    |

    Jag är precis likadan. Hösten is the new nyår, haha. Jag har två löften. Den ena är att ta körkort och det andra är att våga säga nej. Jag är rätt ny i min tjänst på jobbet och säger ja till lite för mycket projekt kanske. Dels för att jag vill lära mig om så mycket som möjligt och dels för att jag är lite för feg för att säga nej. Som ny vill man ju inte ”förstöra” ett projekt genom att säga nej och så kan det inte genomföras.
    Känner mig väldigt stressad just nu pga sjukt mycket jobb så min hy är inte den gladaste. Vore så kul att vinna så min hy kan få en lite boost :).

    Svara

  • Linn

    |

    Efter ett 3,5 år långt förhållande är jag mitt i något som med all sannolikhet kommer bli en separation. Det kommer bli en gigantisk förändring med allt vad en separation innebär och i samband med att det är höst, som för mig också alltid betytt nystart med skolstart osv, så känner jag att jag vill förändra allt. Jag vill köpa ny parfym, nya kläder och färga håret grått, typ.

    Ett nytt hudvårdskit hade varit den perfekta starten på en ny del i livet. Som en symbol för mitt enda mål framöver: att ta hand om mig själv.

    Svara

  • Linda

    |

    Mitt mål är väl egentligen lite mer långsiktigt än just över hösten, men min sambo och jag har bestämt oss för att försöka skaffa barn!
    Så man får väl säga att målet är att lyckas bli gravid!

    Tusen tack för en superblogg.
    Kram

    Svara

  • Sofie

    |

    Förändringen jag håller på med i höst handlar om just mina hudvårdsrutiner! Jag och min pojkvän var på spa i mitten av september och gjorde varsin behandling. Jag valde att göra en ansiktsbehandling (första gången jag gjorde det) och hon som gjorde den på mig blev lite förfärad när jag sa att jag inte brukar tvätta ansiktet särskilt ofta, använda face scrub eller smörja in mig i ansiktet (jag använder inte direkt smink i min vardag och om jag gör det så tvättar jag såklart bort det noga). Hon sa också att jag hade ytliga blodkärl på kinderna och jag tror hon sa att vissa av dom även hade spruckit, vilket gjorde att mina kinder såg extra röda ut. Mina röda områden på kinderna har, i hela mitt liv, varit något som har gjort mig osäker och gjort att jag inte tycker jag är särskilt snygg- Jag har dock inte vetat varför jag har så röda kinder och inte heller tyckt att smink täcker det tillräckligt bra. MEN! Hon som gjorde ansiktsbehandlingen sa att det kan hjälpa om jag tar hand om min hud, alltså rengör den, smörjer in den och även scrubar den ibland. Helst skulle jag använda produkter med mycket C-vitamin i för det skulle hjälpa mot just ytliga blodkärl så nu har jag äntligen kommit igång och börjat ta hand om min hy!

    Svara

  • Lina

    |

    Jag älskar hösten, tycker att det känns som en nystart precis som du säger. Även fast jag är mer en sommarmänniska är det något magiskt med hösten, det blir mörkt och mysigt och man får gosa in sig i enorma halsdukar och dricka varm choklad. Jag går min fjärde termin på universitetet och har bestämt mig för att sluta vara så hård mot mig själv. Jag har alltid haft lätt för mig i skolan och nu har jag blivit något av en perfektionist, får jag inte högsta betyg så blir jag otroligt besviken på mig själv. Har insett att det inte håller i längden, och jag mår inte bra av att ha den pressen på mig själv. Har kommit en bit i rätt riktning, skrev en tenta för några veckor sedan och fick ett godkänt, vilket känns helt fantastiskt ändå, trots att det inte blev ett VG 🙂

    Jag tänker även ta tag i att få ordning lite i mitt lilla hem, som att få upp tavlorna jag köpte för två år sedan på väggarna och inreda med massa härliga mattor och kuddar. Så hösten, du är välkommen!

    Svara

  • Linn

    |

    Jag tänker ta tag i skolan på riktigt. Jag har väll aldrig riktigt varit en ”slacker” i skolan men när jag gick ut ettan förra året så var jag inte helt nöjd med mina betyg och jag kände att jag verkligen kunde ha gjort bättre. Nästa sommar vill jag inte känna likadant utan jag vill vara glad, stolt och nöjd med mina resultat så nu pluggar jag som bara den varje kväll och på helgerna. Lite stressigt är det men har så höga förväntningar och ambitioner på framtiden och jag vill så gärna plugga vidare i England efter gymnasiet att jag hoppas att det är värt det!

    Svara

  • Olivia

    |

    Nämen hallå!
    Jag håller verkligen med dig om att hösten känns som en nystart. Varenda år får jag samma härliga känsla av att jag vill ta tag i saker, bli mer kreativ och försöka landa i fler rutiner i vardagen. Denna höst har blivit ”gör-det-sjäv”-hösten! Jag och min sambo har fått dille på att baka eget bröd, göra egna marmelader och vi bakar olika härliga kakor var och varannan dag. Vi har även börjat skriva en egen liten kokbok där vi lägger in recept på de bröd, bakverk eller måltider vi blev nöjda med – superkul! Man blir liksom nöjd med sig själv när man gör något kreativt (i alla fall jag, som aldrig annars gör något sånt här, haha).

    Till råga på allt så läser jag denna termin en kurs som är grymt kul, vilket gör vardagen så mycket enklare 🙂

    Hoppas du har en skön onsdag och en fantastisk höst, keep up the good work!

    Svara

  • Linda B

    |

    Då jag (och min partner) kommer få ett barn nu i höst så kommer det verkligen att bli en förändring och nystart, inte bara för i höst utan för hela ens liv.
    Jag har även som mål att bli snällare mot mig själv. Att acceptera att man kan göra misstag och att man kan, som i mitt läge, ha diagnoser men ändå känna att man är precis lika mycket värd som alla andra.
    Den här hösten känns verkligen som en riktig nystart 🙂

    Svara

  • Clara

    |

    Hej!
    Jag går i trean på gymnasiet, och tar alltså studenten snart (238 dagar). Situationen är såhär, att jag har haft en svinstor crush på en av mina närmsta kompisar i klassen sedan typ ett år, but done nothing about it. Är väl rädd att det inte ska bli som jag tänkt, och därmed har jag inte vågat. Tänk om allt blir fel, och därmed blir jag tvungen att se honom varenda dag i skolan? Men jag har bestämt mig för att det räcker nu, man kan inte leva sitt liv sittandes på en pausknapp. Omständigheterna är aldrig perfekta, så nu har jag bestämt mig. Innan höstlovet ska jag ha berättat om mina känslor, det är mitt mål. Det är min nystart.

    Svara

  • Silly Me

    |

    I höst ska jag börja ta hand om mig själv lite mer. Både kropp och själ ska må bra. Det blir rolig träning, nyttig mat och jag ska försöka lyxa till vardagen mer.

    Tack för en intressant blogg och tävling!

    /Silly Me

    Svara

  • Emmy

    |

    Till hösten ska jag plugga och stå i,
    för att i framtiden yrkesvägledare bli.
    Efter att ha jobbat i flera år,
    är det nu dags att satsa på rätt spår.
    Under tiden ska jag dessutom börja träna,
    det får mina kroppsdelar att bli suveräna.
    Jag ska också ägna tid till familj och vänner,
    och få dem att förstå vad jag för dem känner.
    Tända ljus och njuta av vad livet har att ge,
    allt detta får mig att verkligen le!

    Svara

  • Elin

    |

    Mitt höstmål är att försöka njuta lite mer i nuet. Att inte oroa mig så mycket över saker jag ändå inte kan påverka, och uppskatta mig själv lite mer. För jag är faktiskt rätt fantastisk egentligen. Borde nog inse det själv bara =)

    Svara

  • Sarah

    |

    Denna höst har verkligen varit en nystart för mig. Som mål har jag haft att lyssna mer på min kropp och ta hand om den på ett sätt som passar mig. Har börjat med yoga och avslappningsövningar för att hantera stress bättre 🙂 Har även bestämt att skita i pressande måsten och ägna mig mer åt sånt jag trivs med, lycka är att kunna tacka nej ibland! Eftersom jag pluggar på universitet och inte satsar så mycket pengar på kosmetika så skulle det vara trevligt med lite nya hudvårdsprodukter!

    Svara

  • Amanda

    |

    Jag ser absolut hösten som en nystart, inte minst för att sommaren för min del ofta är ganska rutin-lös och ostrukturerad. Som ensamstående mamma till en 4 åring så har man givetvis alltid någon som går före än själv. (Skulle aldrig byta det mot något såklart. Jag älskar att vi är två huvudpersoner i mitt liv) men nu i höst så bestämde jag för att göra något för mig, nämligen ta tag i kost och träning för att bli en bättre aktiv mamma, men också för att må bättre. Jag skaffade mig en personlig tränare som gett mig ett kost och träningsschema. (att göra hemma) är så glad att jag tagit tag i detta, men alla år innan där jag inte tagit hand om mig själv har resulterat i dålig, torr hy och produkter från aco hade suttit fint nu i samband med nystarten 🙂 kram

    Svara

  • Amanda

    |

    Mitt mål är att kunna hjälpa så många som möjligt. Jag har förändrat min livsstil från att vara en shoppingnarkoman till att nu endast spendera pengar på saker som kan hjälpa mig och mina medmänniskor. En tröja för 400:- eller att kunna rädda en flykting? Kram

    Svara

  • Frida

    |

    Hösten är en perfekt nystart! Mitt mål är att ta tag i mitt körkortstagande samt förbereda mig inför sökningar till musikalutbildningar efter gymnasiet alltså massor med sång, dans och träning!

    Du äger!
    Kram

    Svara

  • Nicole

    |

    Om jag får jobbet som jag sökt så kommer det för mig bli en stor förändring nu i höst då jag jobbat i över 5 år på företaget jag är på nu. Håll tummarna för mig 🙂 Kram/Nicole

    Svara

  • Sofi

    |

    Mina mål är att bli mer hälsosam. Jag har börjat träna och vill få in mer regelbundna måltider. vill bli bättre på att ta hand om mig själv.
    Sen är även mitt mål att ta examen från sjuksköterskelinjen i januari 🙂 DÅ är ju även ett mål att skaffa mig ett jobb som sjuksköterska där jag kommer få ta hand om människor, de jag älskar mest att göra och brinner för!

    kram kram 🙂

    back to the c-uppsats! också ett mål att den ska bli klar…

    Svara

  • Sandra H

    |

    Hej!
    < Jag sitter faktiskt och väntar på ett samtal från min nya coach! Jag har fått chansen att gå med i ett hälsoprogram och får nu hjälp med träning, coaching och kostrådgiving + plan. Jag är riktigt taggad att börja – och få ett hälsoammare liv.

    < Spara pengar. Det är något jag ALLTID varit dålig på. Men nu har jag köpt en jättefin spargris som inte går att öppna utan att förstöra den. För varje gång jag gör något som jag bestämt mig för att inte göra måste jag betala en viss summa dit. På det sättet skall jag spara ihop till en cykel som jag annars aldrig kommer att unna mig.

    < Är helt "hussjuk" just nu, och kollar in gamla 1700-tals hus helatiden. Så fort jag ser en "till salu" skylt måste det utforskas. Så, kanske, kanske blir jag husägare i höst också ..

    Svara

  • Jessika

    |

    Jag har i höst bestämt mig för att återigen ta tag i min kropp. Förra året gick jag ner 30 kilo i vikt. Detta året har jag gått upp 15 kilo.. jag har för 2 veckor sen satt igång med att jobba med detta igen och har gett mig fan på att nå ett friskare och gladare jag igen! För det handlar inte bara om vikten. Min ork och lust försvann med all snabbmat och gottis. Jag längtar tillbaka! 🙂

    Svara

    • Cecilia

      |

      Åh vad kul med en tävling!
      Jag har precis börjat på gymnasiet och pluggar på den naturvetenskapliga linjen. Jag visste att det skulle bli tufft men det är faktiskt mycket mer arbete än vad jag trodde. Jag har fått in en rutin att lägga ner minst 1h på matten när jag är hemma och sedan nån mer tid till de övriga ämnen. Så största delen av min tid går till skolan och skolarbeten hemma. Men jag älskar att naturlinjen! Det känns så himla skönt när man har klara av ett prov och kan ge sig själv en klapp på axeln och jag har fått massor med fina vänner och min klass är helt enkelt bäst! Vi stöttar och peppar varandra och har en förståelse till varandra som ingen annan har eftersom vi går igenom samma saker. Men jag känner mig lycklig på gymnasiet och skrattar varenda dag med min klass trots att det är tufft i skolan. I och med att jag har mycket att göra har jag även börjat stressa mer och min hud mår inte bra utav det. Så nu försöker jag att lära mig att slappna av och tänka att det är okej att inte plugga hårt. Fast igår lyckades jag somna i köket när jag satt och gjorde hemuppgifter i min kemi bok, hehe… Tur att mina föräldrar påminner mig om att ta det lugnt 🙂 Kram

      Svara

  • Malin

    |

    Jag har äntligen fått en spark i röven och börjat söka nya jobb, det är väldigt viktigt för mig att få ett nytt jobb där jag vill vara eftersom att jag inte alls trivs på mitt nuvarande jobb, drömmen är ju faktiskt att vilja gå till jobbet. Har varit inne på en intervju denna vecka på ett företag där jag verkligen vill jobba och innan fredag får jag veta om drömjobbet blir mitt! Så jag hoppas att denna höst blir den första hösten på mitt nya liv!

    Svara

  • Johanna

    |

    I slutet av hösten blir jag tvåbarnmamma (herregud, jag som fortfarande tittar på min treåring och förundras över att han är min)

    I slutet av hösten avslutar jag även min socuonomutbildning som jag då har klarat av genom två graviditeter och en mammaöedighet så den här hösten känns så stor på så många sätt samtidigt som det känns så naturligt och odramatiskt.

    Och när kroppen översvämmas av gravid och amningshormoner så hade en vinst gjort min hy gott 🙂

    Svara

  • Mimmi

    |

    Åh vad kul att läsa om allas förändringar och nya rutiner!

    Jag har två stora förändringar denna höst. Först så har jag börjat studera till civilingenjör, det har varit en lite osäker resa till en början. Jag var osäker på om jag hade hittat helt rätt, men efter ditt inlägg om just detta så känns det mycket bättre. Den andra stora förändringen i mitt liv är att jag lämna min trygghet i min hemstad och flytta till Stockholm, något som jag drömt om länge men aldrig riktigt vågat förrän nu. Så nu sitter jag i min nya lägenhet, lite små rädd men förväntansfull, och försöker att skapa mig mina nya rutiner här. Och vad skulle då inte passa bättre än att börja med hudvårdsrutiner 😉

    Svara

  • Anna

    |

    Hejsan! Jag känner precis som du, hösten är som en helt ny start. Tänker på att köpa nya pännor och sudd till skolan och med den tanken så vill jag helt plötsligt förnya hela livet haha! Denna höst ska jag flytta hem från Malta till Sverige efter att ha bott på den här medelhavsön i snart tre år. Och med det får jag ta med mitt jobb hem. Så det kommer bli många omställningar men jag är sjukt taggad på att göra det allra bästa av det. Mina mål för denna hösten (slash tills nästa höst) är att ta vara på allt så sjukt mycket mer. CARPE DIEM liksom! Så många hemifrån verkar leva i hamster hjulet och det tänker inte jag göra. Vakna, kaffe, jobba, middag, tv, sova. Jag ska jobba på massa olika platser eftersom mitt jobb är mobilt, njuta av livet i Sverige som jag saknat så mycket (familj, vänner, pizza, skagenröra m.m hehe). Ska köpa en systemkamera och ha fotografering som min hobby. Är så taggad på denna höst!!! 🙂

    Tack för en skit rolig blogg 🙂
    Mvh,
    Anna

    Svara

  • Anna

    |

    Jag har under sommaren fått nytt jobb på mitt absoluta drömjobb och går just nu på en provanställning. Mitt mål ubder hösten är att till en början bli fast anställd och sedan fortsätta prestera som sjutton för att fortsätta klättra uppåt i karriären. Jag har även ett relationsmässigt mål med min partner som också har ett jobb med mycket sena kvällar att vi inte ska glömma bort tid med varandra, en dejtkväll mitt i veckan för att komma bort från vardagsrutinerna och fortsätta uppskatta varandra

    Svara

  • Elin

    |

    Hej!
    Först o främst – tack för en bra blogg!

    Mitt mål till hösten är att andas! Att våga ha is i magen och njuta av stunden. Jag vill våga ta ett extra andetag och inte ha så bråttom hela tiden. Jag är nyligen examinerad från universitetet, flyttat hem igen medan jag söker heltidsjobb (fy vad tufft det är att söka jobb!! Grattis till ditt jobb!! Vet att du vet hur jag känner mig just nu i jobbdjungeln!) Jag hade en dröm om att hitta mitt drömjobb snabbt, köpa lägenhet och snabbt skapa en rutin jag trivdes med. Men jag har knackat på min egen dörr och förstått att jag måste ta det lugnare – min höst ska bli en höst av lugn och ro, ingen panik över framtiden och äntligen ha tid och ro att ta hand om mig själv (hur svårt det än är när man har en inre stress). Indirekt så är mitt mål att inte ha något mål! Kanske det svåraste av allt.. men bring it on hösten!!

    Stor kram på dig!

    Svara

  • Sara

    |

    Hej Egoina! Mitt mål under hösten kommer vara att växa som människa, bli flytande engelsktalande, och träffa nya människor. Hur du undrar du? Jag ska jobba som au pair, och flyttar till USA, Kalifornien om 12 dagar! För första gången tar jag mitt pick och pack, lämnar vänner och familj, och flyttar till en främmande familj på andra sidan jorden för ett helt nytt liv med nya utmaningar och rutiner! Jag är så peppad!!!

    Svara

  • delia

    |

    Jag skulle vilja säga att mitt mål är att bli av med sista minuten-tendenseran jag har när jag pluggar, men jag skulle bara ljuga för mig själv om jag satte upp det som mål.. Är inne på min sjunde och sista termin av utbildningen och det har ju funkat utmärkt hitintills att köra mitt gamla vanliga race 🙂

    Däremot vill jag ändra mina rutiner vad gäller motion. Jag äter oregelbundet och äter ute mycket dessutom, inte bra för plånboken och hälsan. Märker att när jag tränar regelbundet så mår både kropp och knopp bra och min dessutom min börs också (!) för det blir automatiskt att jag blir noggrannare med maten vid regelbunden träning. Så, för femte gången ska jag springa Göteborgsvarvet (halvmaraton) i maj och har bestämt löpdejt med några kompisar varje vecka då vi tillsammans är ute och springer 🙂

    Svara

  • Martina

    |

    Hej! Den här hösten blir verkligen en nystart för mig. I somras slutade jag mitt jobb på en skola för att chansa och våga göra saker jag drömmer om. Jag hoppade på en utbildning till nagelterapeut för att jag tänkte på det redan när jag var 18 (är nu 25) men inte ”vågade” då. (Tog förresten examen förra veckan!) Och nu ska jag starta ett litet företag för att satsa på min konst, måla tavlor, skriva och bara göra ett försök att följa mina drömmar. Det kommer bli tufft på många sätt, men jag är värd att våga sånt jag aldrig vågat göra förut! 🙂
    Kram och kärlek

    Svara

  • Cecilia

    |

    Oftast innebär höst för mig något negativt. Det blir bara mörkare och kallare och jag brukar bli nere. Men för några dagar sedan insåg jag att jag har förändrats. Under den här hösten har jag blivit starkare som person och lärt mig att inte bry mig om vad andra tänker om mig. 🙂

    Precis när jag skrev sista meningen insåg jag att du kanske har en liten del i allt det. För en par månader sedan skrev jag en kommentar som handlade om problem med en tjejkompis och hur vi kanske kommer att få dåligt rykte p.g.a. allt som det förde med sig. Du svarade i ett av dina svarsinlägg och det hjälpte mig verkligen. Så nu vill jag säga TACK! ♡♡

    Svara

  • Jasmine

    |

    Mina mål för hösten är att ta tag i och prioritera körkortet. Även att komma igång med träning och kost samt att dra ner på festandet. Hösten för mig känns lite deprimerande eftersom jag inte längre har en skola (eller något annat) att komma tillbaka till. Saknar skolan och är lite sentimental av mig haha.

    Svara

  • Sofia

    |

    Jag har precis börjat på Juristprogrammet och känner bara, men hallå det är ju DETTA jag vill hålla på med i livet? Jag har spenderat det senaste året med att bo i London och jobba som au pair, men hur kul jag än hade det på fritiden där så mådde jag inte bra och kände att jag gjorde helt fel sak. Funderade hela året i London på om juridik var något för mig, var rädd för att det skulle vara för svårt för mig, tråkigt, att folket skulle vara hetsiga, stekiga och allmänt osköna. Flyttade hem och kom in nu på hösten fast jag inte trodde jag skulle komma in förrän till våren, och känner äntligen att jag gör helt rätt grej. Att detta är vad jag vill syssla med och jobba med. Det är tufft såklart, svårt och mycket men så satans roligt, viktigt och intressant att jag känner att jag aldrig vill göra något annat. Jag är nykär helt enkelt. Och detta är en nystart.

    Svara

  • Elin

    |

    Mitt mål är att hitta ett boende o kunna flytta hemifrån! Jag fyller 20 år nu i höst (om 23 dagar hehe) o jag känner att jag verkligen vill ta steget till ett eget boende o mer in i vuxenvärlden 😀

    Svara

  • Moa

    |

    Åh jag har så många mål den här hösten!
    Jag ska gå upp i position på jobbet, (äntligen min tur att få bossa lite hehe) jag ska ska ska spara ihop tillräcklig med pengar för att göra en sjuhelvetes resa, och jag ska försöka att få min andrahandslägenhet till en förstahandskontrakt! Stora mål inser jag nu, men det ska gå!! 😀
    Och just det, ska ska dammsuga lägenheten också..

    Svara

  • Alva

    |

    Jag har börjat en fjärde termin i skolan då jag inte klarade en komplett gymnasieexamen, dock har jag varit sjuk i ungefär 1,5 månad och legat i sängen till minst 12-14 varje dag och sedan bara åkt ut till hästen och sovit. Så en ond cirkel. Har nu börjat ta tag i pluggandet mer och hoppas därför att klara det för att kunna börja livet på riktigt s.a.s!
    Har även spenderat i princip alla pengar på min häst så skulle ju inte sitta helt fel med lite hudvård till en själv! Har även problem med min sjukdom så kanske att bra hudvårdsrutiner kan hjälpa till 🙂

    Svara

  • Mathilda

    |

    Jag vet inte om du minns, men jag kommentera för ett par månader sedan att jag låg på sjukhus långa vägar hemifrån, ledsen, led av fruktansvärd abstinens och kämpade med att bli fri från alla smärtstillande mediciner pga min svåra sjukdom.

    Jag tog mig igenom det, kom hem och alla känslor jag förtryckt under hela året golvade mig totalt. Drog mig undan från alla vänner, blev totalt osocial och kände inte igen mitt annars glada jag. Detta var ju sommaren då jag skulle få leva igen?! Det var tuffare än jag trodde att komma hem och hitta tillbaka efter 1 år på sjukhus.

    Men jag vägrade låta detta ta ännu mera av vem jag var och av min tid, så jag började sakta men säkert utmana mig själv. Tvinga ut mig på promenader, ta en fika, träffa folk, prata.

    Jag jobbar ännu på det, men har börjat på min utbildning igen, idag var jag tillochmed till gymmet!

    Så min förändring är egentligen att hitta tillbaka och bygga upp mig själv inifrån ut samt bli frisk igen!

    (förlåt för den roman långa kommentaren…)
    Kram!

    Svara

  • J

    |

    Har precis separerat med mitt ex, så nu bor jag själv för första gången i en lägenhet som jag älskar. Har social fobi men har precis börjat gå ut på långpromenad en gång om dagen vilket jag är väldigt stolt över. Ska även börja arbetsträna senare i höst. Känns positivt.

    Svara

  • Annica

    |

    Den här hösten har verkligen blivit en nystart. Förra året gick jag in i väggen och hela våren var jag sjukskriven pga utmattning och depression. Men nu i höst fick jag ett nytt jobb som känns bra och mer långsiktigt hållbart, så i höst är målet att kunna jobba igen. Så jag hittar mina rutiner för återhämtning just nu, t ex genom promenader, träning, meditation och många te-stunder. Än så länge går det bra, men det är kämpigt. Har dock kommit ur depressionen så livet känns roligt igen, hurra! 🙂 tack för en bra blogg!

    Svara

  • Sara

    |

    Mitt mål i höst blir att börja prioritera mig själv och min hälsa. Jag brukar alltid ställa upp för alla andra och vika mig dubbel för att göra andra så nöjda som möjligt. Så den här hösten handlar helt enkelt om att helt enkelt försöka sätta mitt eget mående i första hand. (vilket låter så sjukt mycket enklare än vad det är)

    Svara

  • Ebba

    |

    Jag är nog en av de yngsta som läser din blogg, haha. Men jag skulle börja åttan, och jag hade inga speciella mål faktiskt. Jag brukar bli väldigt nedstämd under hösten, men verkar ha skonats hittills. Jätteskönt! Det enda som egentligen händer är väl att jag konsumerar ca 300 gånger mer värmeljus haha. Nystarten tar jag när jag fyller 20 😉

    Svara

  • R

    |

    Hej Regina!
    Jag har världens bästa jobb, men har mått dåligt väldigt länge pga många anledningar. Jag har kommit fram till att jag måste byta jobb, men det är svårt och det känns nästan som att bryta upp från ett förhållande. Mitt i allt tänkande har jag precis flyttat, så jag har varit så himla stressad och det har tagit sig ut mycket på min hy. Mitt mål för hösten är att våga säga upp mig, få iordning i min lägenhet och våga ta för mig!! ❤

    Svara

  • Liv

    |

    Hej bästa!
    Efter en jobbig sommar med hälsoproblem i familjen och ett ”rinna ut i sandenavslut” med en kille jag verkligen gillade så har jag precis flyttat hemifrån, från Göteborg till Malmö och börjat plugga till sjuksköterska. Var väldigt nervös eftersom att allt skulle vara så nytt, men nu när jag är här så känns allt så fantastiskt bra. Är verkligen high on life och mitt mål i höst blir att fortsätta må såhär bra, träffa nya människor och njuta av livet.

    Svara

  • Frio

    |

    Jag ska om några veckor gå hem från jobbet i väntan på vår bebis som beräknas komma i början av året.
    Mitt mål i höst är att jag ska ta det lugnt och ta hand om mig själv (det har pga olika anledningar varit en stressig tid sedan beskedet om graviditeten).
    Så nu vill jag njuta av ”egentid”, gärna med hjälp av nya fina produkter!

    PS. Tack för en härlig blogg!

    Svara

  • Mariam

    |

    Hejsan, mitt mål är att ta mitt efterlängtade körkort så alla pengar går åt det och min första lägenhet som jag ska skaffa 😉 sen ska jag äta gott ( älskar mat) samt bryta kontakten med alla människor som inte vill mig gott.
    Massor med kramisar 🙂

    Svara

  • Hanna

    |

    Lider av depression, social fobi & ganska rejäl panikångest sen 2013 och har varje höst och faktiskt vår hoppats att nu snart vänder det, nu när det är så bra tider så kommer allt bli bra men det har varit alldeles för tufft fram till nu! Jag har för första gången på 2år klarat av att gå (!!) till affärer och handla, klarar av att gå på möten och träffa människor jag inte känner.
    Så den här hösten ska jag göra min förändring, jag ska äntligen få säga att det blir bättre och saker blir lättare! Fantastiska höst, vilken förändring du ska få bjuda på iår! =)

    Svara

  • Linnea

    |

    Jag tänker ta tag i det som jag länge tryckt undan. Jag har bestämt mig att skaffa hjälp och få någon att prata med. Bara att ta det beslutet att jag faktiskt behöver hjälp har gjort mig så mycket lättare! Jag vill även bli mig själv fast 2.0. Jag har flyttat 30 mil hemifrån för att plugga och har bestämt mig för att börja på ny kula och MÅ BRA! Trots att hösten är en jobbig period för mig har jag bestämt mig för att ta mig i kragen, inte sitta hemma och deppa utan göra saker som får mig glad. Så som träffa folk, gå promenader och fönstershoppa på nk. Jag tar tag i mig själv psykiskt denna hösten helt enkelt!

    Svara

  • S

    |

    Åh. Hela mitt liv vändes när förhållandet tog slut med min pojkvän som typ nästan var 10 år långt.. (whaat, ja det är sant). Slutade pluggade och visste och vet nog inte helt vem jag är än eller vad jag vill i livet. Hade ju såna planer och drömmar med honom.. Tog ett jobb för ett par veckor sen och ska flytta för detta jobb till en stad långt ifrån min hemstad. En helt ny start i livet, i en stad där jag aldrig satt min fot. Känns så himla kul och spännande och läskigt på samma gång. Det gör så himla ont än att inte livet blev som jag hade tänkt men nu får jag sluta deppa och faktiskt göra det bästa av allt! Så ja, jag ska väl ta tag i mig själv. Jag ska bli lycklig och känna mig stark ensam. Även om jag inte vinner var det lite skönt att lufta känslorna, eller vad man säger? Haha. Tack för bästa bloggen! (Har nog sagt det i tidigare kommentarer men ah, vem tackar nej till lite komplimanger? (inte jag iaf (plus att den inte var ytlig++++)). Eftersom du älskar paranteser får du flera paranteser i paranteserna.

    Svara

  • Nad

    |

    Denna höst skall jag sluta med nikotin, har redan klarat av de första 6 (!) veckorna. Skall oxå försöka det som jag lovar mej själv varje höst.. Äta hälsosammare och röra på mej mer. Men sålänge jag lyckas med att bli nikotinfri så är jag nöjd.

    Svara

  • Anna

    |

    Blev mamma för åtta veckor sedan vilket är en fantastiskt stor förändring. En sak som jag dock inte väntade mig var att min hy skulle förändras så mycket. Är torr som fnöske och skulle nog behövs uppdatera hudvårdsrutinen lite

    Svara

  • Evelina

    |

    Åh, det här är verkligen MIN höst! Flyttat tillbaka till Sverige efter två år i London och nu är det dags att ta körkort, skaffa mig ett riktigt jobb, lägenhet, gå ner i vikt, börja laga mat… ALLT! Har varit hemma i en vecka, har redan gått ner 1 kilo och börjat laga sååå mycket bra och rolig mat. Ska bara hålla i detta nu, men den här hösten känns kanonbra.

    Svara

  • anonym

    |

    Mitt mål denna höst är att ta tag i mitt psykiska mående. Ångest och nedstämdhet har följt mig som ett svart moln ända sedan tidig tonår. Det kommer i perioder och jag har tänkt att jag kommer växa ifrån min ”tonårsdepp” och perioderna går ju alltid över förr eller senare. Men sen slår de ju till igen, alltid lite hårdare och alltid lite längre period.. Nu vid 25års ålder, en avklarad examen och nytt jobb är det värre än aldrig förr pga allmän livskris och identetskris. Så jag har för första gången sökt professionell hjälp. Denna höst ska jag gå i terapi, reda ut mitt trassliga inre och förhoppningsvis sparka sönder min svarta skugga och få hjälp att hitta de verktyg jag saknar för att hantera min ångest. Äntligen ska jag bli lite snällare mot mig själv helt enkelt!

    Svara

  • Elin

    |

    Jag, min sambo och våra två barn har för en månad sedan flyttat 25 mil från vår hemstad, där vi har vänner och familj, till en ny stad eftersom sambon fått jobb här. Jag känner inte en kotte här. Snacka om nystart! Jag är föräldraledig så har inget jobb eller skola där jag kan lära känna lite folk. Så den här hösten hoppas jag på att kunna hitta lite nya kompisar, lära känna staden vi flyttat till och liksom bygga upp vårt liv här. ☺

    Svara

  • Ester Landin

    |

    Mitt mål från den här hösten är att börja ta hand om mig bättre och på köpet miljön. Jag vill börja äta och handla bättre, jag ska försöka äta mer vegetariskt/veganskt och när jag handlar ska det vara mer ekologiskt och fair trade i min handlingskorg än förut. Och jag tänker likadant som dig när det kommer till hösten, det känns som en nystart och en väldigt mysig sådan. Jag är student så för mig blir det väldigt naturligt att tänka så och det kändes som ett naturligt val att ta ang maten och mig själv när ny termin startades! Kram

    Svara

  • Anna N

    |

    Jag har på kort tid varit gravid två gånger och däremellan varit mammaledig. Livet har hela bara kretsat kring mina barns behov och jag har bara varit ”Anna – mamman” men nu är det dags att jag också hittar tillbaka till ”Anna”. Så i höst ska jag försöka hitta tid för mig och mina intressen som bland annat är träning, bakning och umgås med mina kompisar (inte bara barn-föräldrar-dejter). Mina nya rutiner är alltså mer träning i vardagen, prova nya spännande bakrecept och få träffa mina vänner på ett lite vuxnare sätt.

    Svara

  • fullaankan

    |

    Hej! Jag är jättegärna med i tävlingen :). Mina planer för hösten är att fortsätta med att arbeta igenom skoluppgifter som hamnat efter mig i utbildningen. Jag kom efter i mina studier på grund av nåohon form av fysisk och mental utmattning. Jag har dessvärre inte fått svar vad det beror på. Däremot är jag taggad och motiverad att köra igång igen så jag blir klar med min lärarutbildning! Jag ska också jobba extra i höst, dels för att hålla mig mer sysselsatt med annat än mina studier och för att få annat att tänka på :). Något mer jag ser fram emot är att göra iordning min lägenhet till en mer höstmysig-känsla, hit hör också att måla vardagsrumsbordet vitt. Jag kan dock inte måla så det blir ett projekt :p. Lite krämer skulle göra huden gott då man blir så torr i kylan och fuktigheten :).

    Svara

  • H A

    |

    Jag ska få ordning på maten igen. Jag har fastnat i ett så dåligt tänk kring mat och min kropp och har fattat att det faktiskt inte funkar. Jag vill kunna äta en frukt till mellanmål utan att känna hur den växer i magen, fika på en vardag utan ångest och ha mjölk i kaffet. Jag vill inte tänka på vad jag ätit/äter/ska äta hela hela hela tiden.

    Det känns så himla motigt ibland men det går lååångsamt framåt, känns det som. Tänker att det måste få ta tid och att det är okej om det går bakåt ibland. För nu ska jag fixa det.

    Svara

  • Annika S

    |

    Min nystart i höst blir att gå vidare från mitt missfall som skedde dagen efter vi berättat för våra föräldrar att vi väntade barn. Det var extremt tungt och vi grät otroligt mycket. Vi hade verkligen sett fram emot att få ett till barn. Nu har jag plussat igen och ska se framåt mot en ny graviditet, och hoppas på att denna gången går vägen. Jag ska släppa all sorg och gå in med inställningen att man aldrig kan veta vad som händer, och vara glad när saker blir som man tänkt i stället för att bli ledsen när saker går fel. Punkt!

    Svara

  • Hon

    |

    Det här ska bli hösten då jag blir snällare mot mig själv. Jag har nyligen kommit till insikt om att mitt självförtroende är väldigt prestationsbaserat – när saker går dåligt så är det för att jag är dålig. Jag går en utbildning där betygen är viktiga och där många är otroligt duktiga, vilket gör att det är lätt att fastna i jämförelseträsket och alltid känna sig otillräcklig. Nu försöker jag sakta acceptera att det inte går att vara bäst på allt. Jag behöver inte ha högsta betyg i alla kurser, inte engagera mig i tusen olika projekt vid sidan av, inte träna när jag känner att tid och lust inte finns. Den här hösten ska jag ta hand om mig själv genom att lägga ner lagom mycket tid på studier och sen inte ha dåligt samvete för att jag tar ledigt. Jag ska göra saker som får mig att må bra, som att träffa de underbara tjejerna jag mötte genom ditt brevvänsinlägg och vara mer aktiv i tjejjouren jag är medlem i.

    Med allt detta stärkande umgänge från fina tjejer i min närhet ska nog den här hösten gå att överleva den också!

    Svara

  • Anne-Louise

    |

    Hösten har alltid varit min favoritårstid (kanske till största del för att jag fyller år då haha) och för mig är det mycket mer nystart än vad nyår är. Så mina mål för hösten är att klara av den svåra kursen jag just nu läser på universitet och sen faktiskt att försöka göra fler saker som jag tycker är roliga och blir glad av! Det är svårt att klämma i saker man blir glad av i det här vardagshjulet med plugg och jobb, men jag vill verkligen försöka. Det kan vara fika med en kompis eller att unna mig en dyr kaffe.
    Då skulle det definitivt pigga upp att vinna ett hudvårdskit, eftersom att få ta hand om sig själv med massa lyxiga produkter är också något jag blir glad av!

    Svara

  • Josefin

    |

    Hejhej!

    Mitt mål till hösten är att lyssna mer på min kropp, dvs ta på mig mer kläder när det är kallare och gymma mer (motivationen försvann lite efter sommarlovet heheh)

    Vill även lägga mer tid på mig själv och bara njuta av min egna närvaro i denna stressade värld

    Två till synes enkla mål, men små steg är bättre inga steg 🙂

    Lycka till med allt nu Regina!

    Svara

  • Moa

    |

    Mitt mål för hösten är att försöka renovera klart 3 rum i huset. Skulle vara väldigt skönt och slippa bo mitt i allt byggdamm, ha målarfärg i håret. Både på mig och kattungarna 🙂

    Svara

  • sandra-21 år+gbg

    |

    Hejhej,
    Jag har aldrig klarat att gå ut skolan så jag har börjat plugga nu i höst och mitt mål är att få bra betyg så att jag kan komma in på Högskolan i Göteborg, på socionomprogrammet (det är stor konkurrens så jag ska kämpa så himla himla hårt)

    Jag har haft en dålig dygnsrytm (har sovit till 17 på eftermiddagen), och jag är så beroende av coca cola,
    så gissa vad! Jag har blivit bättre på att gå upp tidigare och jag har börjat dricka vatten när jag är törstig.

    Trots höstmörkret känns det positivt och jag är så stolt över mig själv som försöker kämpa mig mot mitt mål. =)

    Jag har f.ö en kass hud och jag har spenderat flera flera hundratals kronor på olika hudprodukter det senaste men jag blir inte så nöjd. Det sänker självförtroendet. Så himla tråkigt.
    En ny produkt skulle göra mig peppad.

    Ledsen för lång text, hehh.
    Ha det bra. 🙂

    Svara

  • Sophie

    |

    Hej!
    I våras tog jag ett stort steg och valde att sluta ett jobb jag vantrivdes med som jag jobbat på i 8 år. Jag sökte ett nytt jobb jag fick ett vikariat på över sommaren och nu kommer jag få ett föräldra-ledighetsvikariat i början av nästa år på samma jobb.
    Men mitt mål nu i höst innan jag börjar vikariatet är att plugga upp mina betyg så jag har större chans att komma in på den utbildning jag hemskt gärna vill komma in på nästa höst.
    Jag känner att detta är något jag behöver ta tag i och göra, då jag skjutit upp det allt för länge på grund av mitt gamla jobb som jag inte vågade säga upp mig från, och jag känner mig redo att göra det jag verkligen vill och må bra! 🙂

    Svara

  • Laura

    |

    Nu i höst blir det fokus på att njuta, må bra och passa på att göra en massa roliga saker. Samt ta tillvara på tiden med min sambo då vi i början på december blir föräldrar och vår värld blir aldrig densamma igen <3

    Svara

  • :)

    |

    Hej!

    Jag har varit sjuk sedan jag var liten, men under året 2015 har det blivit mycket värre (nya sjukdomar och de gamla blivit värre). Så nu har jag sedan början av året varit sjukledig. Jag tänker att du kanske förväntade svar om jobb&studier men jag ville vara med och tävla fast jag är sjuk, hoppas det inte stör.

    Rutiner jag har nya till hösten är att mitt dagliga pillerintag har blivit större (21st) och jag sticker mig med nålar mellan 30-40/ggr per dag. Förr var det då lite färre så det är en ny rutin så att säga. En stor ny rutin är att jag ofta har läkare och sköterskabesök jag skall ta mig till, förr kunde det vara bara 5 gånger i året men nu är det mycket, mycket oftare, det varierar också, men åtminstone ett par gånger i månaden har jag tid till läkare och sköterska, sen plus blod och urintest på laboratoriet såklart. Så det är en ny rutin för hösten, att ta sig till tiderna/undersökningarna oftare.

    Det jag hoppas att ändra och ta nya tag till hösten är att klaga mindre OCH att inte störas av andras klagomål – jag kommer inte att bli ett dugg friskare om en allmänt frisk person klagar om en liten snuva, eller om andra saker som känns så små till mig. Också själv vill jag sluta klaga om min hälsa, visst, ibland måste jag förstå att det är ok att tala ut om jag luggit och mått illa och spytt och bara tagit hand om mina sjukdomar hela dagen och inte tex klarat av att rent fysiskt sätt dammsuga. Men för det mesta skall jag börja se saker positivare! Som att jag nått vuxenålder, även om min beräknade livslängd inte är så lysande ska jag vara glad att jag fått bli vuxen och ännu högst troligt har flera år kvar. Se det positiva helt enkelt – om jag ligger på golvet och inte kommer upp, kanske jag lämnat en cd på och kan lyssna på skivan medans jag ligger och väntar att jag kan ta mig upp, alla har inte ens en cdspelare ju.

    Också att medans det gör väldigt ont i tumörerna och man har värk så tänka på att Hej jag lever i alla fall! 🙂 njuta av de små sakerna i livet, lite tvprogram som kan få en på ett gott humör till exempel 🙂

    Sen vill jag försöka spara av mitt sjukbidrag så att jag kunde skänka till djurvälgörenhet. Jag älskar djur och får så dåligt samvete om jag inte lyckats spara lite till dem. Visst de månader jag tar ut medicinerna blir det mindre, men att jag alltid skulle få någonting till djuren, så att jag får ett bättre ro inom mig 🙂 Är alltid så orolig över stackars djuren liksom, om de har nån av mina sjukdomar dör de ju bara utan vård 🙁 och annors också, hemlösa katter och så. Det är det jag önskar till julklapp också, pengar till djur som behöver dem, ett bra tips om man inte egentligen behöver något :)!

    Aija ber om ursäkt att det blev för långt, jag vet att jag är väldigt dålig på att skriva kort, det fick jag höra om redan i lågstadiet 😀 + jag har också väldigt torr hud så skulle vara hur skönt som helst att få produkter till det! Just nu försöker jag såklart hitta det billigaste i mat och hygienväg, så har använt mig av en stor burk kokosolja 😀 helt ok det också, säger inte det, men riktiga acoprodukter skulle ju vara hur lyxigt som helst!

    Om du orkade läsa detta så tack, och tack för en sjukt bra blogg också! Ps. jag skrev inte detta för att någon skulle tycka synd om mig, det är sånt som händer med tur och otur bara och man tar det som livet ger en och tar hand om en själv på bästa möijliga sätt, och vara tacksam för den vård och medicin man får 🙂 det är ingens fel att jag eller någon annan i liknande situation blivit sjuk 🙂

    Svara

  • Josefine B

    |

    Jag slutade med p-piller för ett år sedan, det funkade inte för mig då jag fick svåra humörsvängningar. I samband med byte av preventivmedel så exploderade mitt ansikte och påminde mig om hur jag haft det i tidiga tonåren. Det blev finnar, det blev så torrt att huden sprack samtidigt som huden var fet på vissa ställen. Jag har försökt med att ha en hudvårdsrutin, testat olika varumärken men inte fått någon förbättring än. Nu har jag inte råd att köpa fler produkter och har tillochmed börjat fundera på att börja med p-pilller igen. Den här hösten så skulle jag vilja skämma bort huden och det skulle passa bra, då jag precis tagit tag i kost och träning igen! 🙂

    Svara

  • Sanna

    |

    100 procent. Annars är jag inte nöjd.

    Så har det alltid varit. Fick jag VG på ett prov kändes livet kass. Gillade inte alla mig på jobbet var livet inte värt något. Lyckades jag inte göra alla repetitioner på gymet var jag inget värd osv…

    Så är det fortfarande. Men jag börjar sakta men säkert inse mitt värde och att inte ta så allvarligt på det som inte gick som förväntat.

    Har äntligen (efter 10 års rädsla och misslyckade försök) bokat tid hos en psykolog. Heja mig liksom!

    Slutade dessutom med p-piller för två månader sedan och kör med p-app istället. Detta har resulterat i hudbesvär med mycket fetare hy än vanligt. Övervägande fördelar dock. *tummen upp*

    En ny hudvårdserie hade passat mig bättre nu är någonsin. Jag är student och väldigt sparsam med vad jag unnar mig.

    Tusen tack för all inspiration du bidrar med och för att du är så bra. <3

    Svara

  • Malin Karlsson

    |

    Mitt mål för hösten är att få vardagen att gå ihop. Jag är inne på andra året på universitetet så jag har fullt upp med plugg, men har också två extrajobb och är utöver det engagerad i vår studentförening. Jag gör allt detta för att jag tycker att det är kul, behöver extra pengar och framförallt så vill jag fylla cvt med saker så jag kan få ett bra jobb efter studietiden. Mina kompisar tycker att jag är galen men de har ioförsig föräldrar som både köpt bostadsrätter till dem, har kontakter så de är redan nu garanterad jobb efter examen och om de mot förmodan inte skulle få något jobb så har de alltid sina föräldrar att falla tillbaka på. Jag kommer från en familj som inte haft det så gott ställt som bor i en väldigt liten stan och har inga kontakter inom branschen jag vill jobba i. Målet är alltså att få alla mina aktiviteter att gå ihop, men också ta hand om mig själv. Jag vill lära mig att lyssna på kroppen om det blir för mycket vilket är något jag tycker är väldigt svårt på universitetet då det känns som att man aldrig gör tillräckligt. Målet är alltså att förhoppningsvis klara av det jag gett mig in på, men också att forfarande älska mig själv om jag behöver dra in på något.

    Kram!

    Svara

  • Emma

    |

    Mitt mål är prestera bra på SM (i simning) och jag älskar hösten!!! Känns som att jag är den enda, men det är sååååå mysigt med mörkret, kylan och alla stora stickade tröjorna man kan ha på sig 🙂
    Kraaaam!

    Svara

  • Cornelia

    |

    Denna höst ska jag ringa mamma och pappa oftare, för jag mår bra av det, även om saknaden av dem blir större i stunden. Och jag ska våga sakna. För de finns alltid där. Flera mil eller ett telefonsamtal bort. Fast det ibland känns som om de lika gärna skulle vara i en helt annan del av universum. För jag är i en studentvärld. Här känns det ibland som om inget annat finns. Bara vi studenter. I våra korridorer. Inga familjer. Bara vi. I vår egen värld. Det är skevt, konstigt och det bästa jag upplevt!

    Denna höst kommer vara en fantastisk höst!

    Svara

  • Karin

    |

    Hej Egoina!

    Denna höst för mig är förändringarnas förändring i mitt liv. Min uppväxt har varit planerad in i minsta detalj, mina föräldrar har styrt i princip varje val av utbildning och skola, de har också varit snabba med att rätta mig när jag har pratat om vad jag i framtiden vill arbeta med. Under mina tonårsår var jag i jakt på bekräftelse och jag fann ”kärleken”, dessvärre resulterade detta i en tjej med en större osäkerhet än någonsin och det har tagit mig lång tid att känna mig stark igen, men jag blev stark. Och jag kände, nu får det vara nog.

    Under ett år har jag kämpat mig igenom sju kurser, allt ifrån matematik 4 till fysik B, svetten har runnit och tårarna likaså, men jag var fast inställd, jag ska komma härifrån och börja om, jag ska leva mitt liv och ingen annans. Nu är det höst (ett år senare), jag har flyttat 70 mil norrut och jag har börjat på min drömutbildning (JAG KOM IN!). Mitt korridorsrum är klaustrofobiskt, det är redan minusgrader ute och den delade mikron är jämnt full av torkad köttfärssås. Men, jag är lycklig, så oerhört lycklig. Jag vill så gärna uppmana människor att gå sin egen väg, att inte vara rädda för förändringar, att inte oroa sig över vad andra ska tycka. Ditt liv är ditt liv, dina beslut och din vilja.

    P.S Det jag nämnde om minusgraderna förresten… gör uppror mot min hy! Den är numera torr och frasig, den har verkligen tappat sin lyster. Därför såg jag denna tävling som ett perfekt tillfälle, få sprida lite uppmuntran och förhoppningsvis kunna kamma hem detta kit och ge min hy lite omsorg!

    Tack för en härlig blogg Egoina!

    Svara

  • Nicole

    |

    Hejhej!
    Jag älskar det här med att sätta upp mål och sedan följa upp dem för att se hur det går. Det kan vara allt ifrån enkla saker till att stoppa ner tallriken i diskmaskinen direkt efter maten, slänga tomma schampoflaskor på en gång och att äta mer broccoli (och andra nyttiga grönsaker förstås). Men jag brukar även sätta upp stora mål, som att få tävla internationellt i skidskytte (är en elitsatsande skidskytt) och prestera bra i skolan. Utan mål är det svårt för mig att hålla mig motiverad och kämpa på när det är tufft (inte alltid så roligt att träna 3h när det är +1 grad och spöregn), och det är förhoppningsvis tack vare alla mål jag satt och kommer att sätta, och uppnå, som gör att jag en dag kommer att få stå högst upp på pallen och ta emot ett OS-guld!

    Tusen tack för en kanonblogg!
    Kram

    Svara

  • Emma

    |

    Mitt mål denna höst är att ta tag i mina stressproblem som bra gått och byggts upp allt mer den senaste tiden. Det slutade med sjukhusbesök och magkatarr för att jag har satt för mycket press på mig själv. Inte bra! Det märks ju i hyn och hela kroppen också. Jag ska göra mitt bästa för att hitta rutiner för att livet ska fungera. Sen är ett annat mål att försöka hitta på så mycket skojigheter som möjligt också, man lever ju bara en gång 🙂

    Tack för en härlig blogg!

    Kram

    Svara

  • Sanna

    |

    Detta året kommer att bestå av en långväga flytt, där jag och min pojkvän kommer lämna vänner och familj för äventyr 150 mil norrut (vi är från Skåne). Således kommer vi få utforma många nya rutiner och därför hade det varit rätt skönt att ha hudvårdsrutinen utstakad 😉 Kramar!

    Svara

  • sara

    |

    Har sagt upp mig från mitt dygnet-runt-jobb som sjuksköterska och börjat plugga. Målet är sova på nätterna och krama mina barn godnatt varje kväll 🙂

    Svara

  • Linda

    |

    Jag har precis börjat ett nytt jobb, precis som du. Det innebär inte bara nya rutiner för mig privat, utan att jag också ska lära mig de rutiner som finns på den nya arbetsplatsen. Jag har fått nöjet att komma in i en arbetsgrupp som har oerhört stor belastning på sig vilket känns bra för mig med tanke på att jag gillar utmaningar och hatar att sitta sysslolös. Samtidigt känner jag en ganska stor press på mig själv, jag ska lyckas komma in i gruppen och i arbetet för att avlasta mina kollegor så arbetsmiljön blir bättre. Redan nu har jag märkt att min hy har påverkats eftersom det dyker upp rodnader, finnar och blemmor som inte verkar vilja försvinna. Mitt mål med denna höst blir då: få struktur i mitt arbete, lära mig så mycket som möjligt och avlasta mina kollegor och försöka njuta av att just jag är en del av att försöka förbättra arbetsmiljön på ett kontor. Detta i kombination med hjälp av ACO:s hudvårdsserie kan jag kanske slippa min stressade hy och glänsa på jobbet 🙂

    Svara

  • Josefine M

    |

    Jag läser min sista termin på högskolan innan kandidat examen är min denna höst och är väldigt motiverad! Vill bara bli klar så att jag äntligen kan ta nästa steg i livet 🙂 vilket är att skaffa heltidsjobb och sedan köpa hund med min sambo <3 haha. Denna hösten har jag även börjat gå till gymmet och kör pass 3 gånger i veckan (vilket aldrig hände förut). Så nu när jag ser ljuset i tunneln efter 3 års studier så är denna höst speciell för min del, den är början på något nytt 😀 en vinst från er hade ju varit något alldeles extra i vardagen och hade peppat mig ännu mer (hade blivit så glaaaaaaad)(har aldrig vunnit en tävling i hela mitt liv)(lät hyffsat bittert men jag är glad ändå).

    Puss och kram ❤️

    Svara

  • Madeleine

    |

    Denna höst kommer bli en lugn en. Jag ska bara fokusera på mig själv och mina egna behov. Att sätta mig själv i första rummet kommer att bli höstens stora utmaning. Jag ska börja tänka på hur JAG vill leva MITT liv och inte fundera så mycket på vad andra människor har för förväntningar på mig. Det är jag som får leva med besluten och därför är det viktigt att det är jag som tar dem.

    Jag tog ett beslut för några månader sedan som var otroligt tufft. Jag valde att hoppa av en högskoleutbildning pga min rädsla att uppfattas som annorlunda. Jag har stammat hela mitt liv, olika mycket men den har alltid funnits där. Tyvärr. Det är en stor begränsning för mig som jag innan inte orkat ta tag i, rent psykiskt. Men för två månader sedan tog jag beslutet att våga uppsöka en logoped. Att tag i mitt problem och se att det är på riktigt är otroligt skrämmande men jag vet att det är det bästa för mig.

    Så denna höst kommer att gå åt till att ta hand om mig själv och lära mig att tag i saker även ifall de är jobbiga. Det är det snällaste jag kan göra mot mig själv.

    Svara

  • Emma

    |

    Hej!

    Mitt mål denna höst är att försöka förändra mitt liv genom att ta hand och prioritera mitt eget välbefinnande som har kommit i skymundan och tyvärr syns påverkan av detta i mitt ansikte vilket gör att ens självförtroende får sig en ytterligare törn . Jag hoppas på en höst av förändring av det positiva slaget och ett jobb av något slag.

    Tack för en superbra och underbar blogg!

    Svara

  • Amanda

    |

    Jag har börjat sista året på gymnasiet nu där jag läser samhällsvetenskap med inriktning på beteendevetenskap. Vid sidan om extrajobbar jag både i en matbutik och på ett värdshus, så ja, vad kan man säga. Det kan bli stressigt, helt enkelt. 🙂

    Ända sen 9an har jag mått ”dåligt” – inte fysiskt, men jag har varit väldigt trött, och gått ifrån att vara en toppstudent med 100% fungerande relationer till att idag kunna sova flera dygn på raken, vilket såklart inte alls funkar med skola och liknande.
    Varit på utredning för narkolepsi, depression och testats för allt möjligt – järnbrist, fel på sköldkörteln, ja jag vet inte ens hur många blodprov jag har tagit.
    Nu säger de att jag är ett ”klockrent ADHD-fall” men utredningen tar över ett år, och kön är lika lång, så det kommer ju hur som helst inte att bli klart förrens jag gått ut 3an.
    De säger att det är svårt att upptäcka hos högpresterande tjejer, och att det ofta inte märks förrens upp mot högstadium och gymnasium. Hoppas väl på en diagnos för att kunna få ”hjälp” men samtidigt så kommer det i sådana fall att kännas väldigt surt att veta att skolan kunde gått så mycket bättre om det bara upptäckts tidigare. Men – man får tänka positivt!

    Har det senaste förlorat några vänner, men också kommit så mycket närmre resten. Har planer på att gå bartenderskola med några tjejer efter studenten. Har äntligen börjat äta bättre.
    Och – det är bara drygt ett halvår kvar tills jag äntligen tar studenten!

    Jag försöker på en nystart, och att även om frånvaron just nu ligger på över 50%, lyckas att gå ut med betyg som jag åtminstone är hyfsat nöjd med i år. Det viktiga för mig, egentligen, är att få in rutiner, och det vet jag. (så sitter jag här klockan 0:50 och läser din blogg, haha…)
    Den enda som kan ta en dit man vill, är man själv! Och det är viktigt att inte glömma detta. Sen måste man också unna sig att ta en paus ibland – även om jag kanske är lite för duktig på just detta 😉

    Så att få hjälp med åtminstone hudrutinen vore väldigt tacksamt!

    Vill dessutom tacka för en suverän blogg – den enda jag följer faktiskt. Hoppas din helg blir toppen! 🙂

    Svara

  • Maria

    |

    Har precis flyttat hem från att ha bott i London det senaste året och allt jag känner är egentligen *ångest*. Kan detta ha varit det dummaste beslutet jag någonsin gjort?
    Istället försöker jag se detta som en ny, fräsch start. Är sjukt optimistisk fortfarande och vill se till att inte hamna i samma gamla spår: ska börja träna, spara pengar, sluta röka – jag har till och med slutat bita på naglarna!!
    Är dock sjukt nojig: innan jag flyttade till London led jag av sjukt mycket excem – min rygg, mina bröst, min hals, hela mina armar och hela mitt ansikte var täckt och det sved och blödde tills jag grät som ett litet barn. Sen flyttade jag till London – och allt försvann. Verkligen ALLT.
    Tillbaka i Sverige är jag rädd att det ska komma tillbaka med den kalla, torra luften.
    SNÄLLA ACO TA HAND OM MIN HY <3

    Svara

  • Anna

    |

    Efter ytterligare en helg med alkohol tog jag ett beslut på måndagen; ingen mer alkohol på ett bra tag. Detta är väl något alla säger i ren bakisanda, men detta var annorlunda. Jag insåg att jag blev en helt annan person av alkohol och gillar inte den jag blir. Jag är nu inne på fjärde veckan och mår bättre än någonsin. Nästa förändring blir att ta hand bättre om mig själv och försöka sluta stressa över plugg och jobb. Heja mig! Kramar

    Svara

  • Magda

    |

    Den här hösten började med en förändring dr jag började läsa matte för kunna komma in på min drömutbildning. Men ganska snabbt hopade jag då jag kände att jag inte klarade av det,tyvärr. Dom senaste veckorna har varit hets inför högskoleprov och tankar på att söka någon annan utbildning. (Sista ansökningsdag idag)
    Men den bästa förändringen är att jag hänger på ett integrationscafe varannan vecka där jag får träffa människor från många olika kulturer och många språk.
    Älskar att engagera mig i människor och det är min dröm in för framtiden. 🙂

    Svara

  • Sofia

    |

    Mitt mål med hösten är att ladda på med så mycket energi det bara går. Ta solskenspromenader, hoppa i lövhögar och att tacka nej till extra pass på jobbet.
    Jag jobbar ganska oregelbundna tider och drömmer om ett annat jobb, därför känner jag att jag behöver energiboosta så mycket som möjligt för att må bra och för att kunna fixa drömjobbet 🙂 jag ska oxå ta hand om mig själv lite extra genom bra mat, träning och bättre hudvård.
    Jag känner att vi alla behöver pyssla om oss inför den kalla vintern.

    Svara

  • Frida

    |

    Jag har under våren/sommaren börjat träna frenetiskt samt skärt ner på matintaget vilket har resulterat i ett smärre viktras. Är på ett sätt fantastiskt glad och känner mig snygg men märker samtidigt att jag blivit otroligt utseendefixerad och bekräftelsebehovet har ökat. I höst ska jag landa i mig själv och jobba bort de fula ovanorna och behoven som börjat växa fram för att bli en harmonisk och trygg person! Ska bli den jag vill vara helt enkelt! Mitt i allt det här har jag fått fruktansvärt torr hy och nya produkter skulle verkligen behövas. Tack för en fantastisk blogg! Kram

    Svara

  • patricia

    |

    Ett av mina mål för denna höst är att få bort mitt enorma sötsaksberoende, är ett riktigt godismonster :). Men min mår kropp verkligen inte bra av det (annars vore det inte ett lika stort måste att få bort sötsuget för mig), min hy blir dålig och hela jag blir hängig och mår ofta illa på kvällarna eftersom min mage inte tål sockret. Så det kommer bli en utmaning men det ska nog gå! 🙂

    Svara

  • Johanna

    |

    Jag har precis blivit arbetslös och är gravid i 7:e månaden. Känns riktigt kasst såklart. Det jag försöker förändra just nu under hösten är mitt förbaskade sötsug som dyker upp till som tätt nu när jag ”bara” är hemma och söker arbeten. Försöker hålla mig till regelbundna måltider och mellanmål men det är inte alltid så lätt, speciellt när man blir toksugen på något och bara måste ha det.. :O

    Utöver det så håller jag såklart på och förbereder mig inför bebis ankomst och inför förlossningen. Det är verkligen något jag har tagit tag i, innan så har jag inte velat tänka på att han som bor där inne i min mage faktiskt måste komma ut också, haha. Men nu när jag har tagit tag i det och det har vänt och jag har blivit jättepepp på förlossningen istället! Tänk vad man kan när man bara ger sig fasen på att faktiskt göra saker istället för att skjuta det framför sig.

    Svara

  • Ulrika

    |

    Nu under hösten har jag börjat med en stor livsförändring jag har börjat träna och äta rätt. Jag började med militärttäning och kände direkt att YES jag har hittat rätt träningsform för mig, så otroligt kul. Jag slog på stort och köpte även ett kostschema från min tränare. Tro det eller ej så fick jag upp ögonen så mycket för detta och insåg att jag kan också så nu i november ska jag göra uttagningsprövningen för grundläggande militärutbildning för att kunna nå mitt drömmål här i livet, arbeta som militärpolis. Så går allt som det ska och även om det inte går vägen på uttagningarna så är denna hösten verkligen en nystart för mitt nya liv med rutiner, så varför inte slänga in en hudvårdsrutin också, man är ju inte purung längre 😀

    Svara

  • Emelie

    |

    Mitt höstmål ska vara att bli bättre på att fånga dagen! Är föräldraledig med mina två underbara ungar. Borde bara njuta av dagen men stressar upp mig över ekonomi, julen, när jag ska börja jobba osv, osv! Blir så trött på mig själv. Ska även försöka att inte glömma bort mig själv. Ska njuta av kaffe i höstsolen och tanka energi från vänner!

    Svara

  • Mikaela

    |

    Hej Regina!

    Jag kan sitta här och skriva ner de förändringar som låter så bra att uttala. Att jag skall äta nyttigare, börja träna, bli mer organiserad etc etc men all den hetsen på att uppnå den perfekta vardagen ger mig en klump i magen. Man är redan smått ätstörd och matas dagligen med alla bilder om hur den perfekta kvinnan skall se ut och vara. Instagram svämmar över av perfekta kroppar och matbilder med den nyttigaste maten och jag känner att kanske, kanske skulle jag denna hösten försöka skärma av och ta distans från all denna hets och bara försöka vara jag för en gångs skull.. Inte det lättaste att uppnå men denna tanke är kanske ett steg i rätt riktning.

    Tack för din blogg, den skiljer sig från den stora massan och ger hopp och pepp <3

    / Mikaela

    Svara

  • Yvonne

    |

    Denna hösten sker en stor förändring eftersom jag försöker förbereda mig på att jag ska bli mamma i februari. Mitt mål är att jag ska tänka lite mer på mig själv och inte köra på i 110 som jag annars gärna gör för att vara duktig och andra till lags. Har märkt att det faktiskt funkar oftare än man tror att leva efter lite ”good enough”-tänkande så det försöker jag införliva för att undvika en höst med massa onödig stress. Dock är jag väldigt dålig på att unna mig själv hudvårdsprodukter (smörjer på min höjd in händerna ett par gånger i veckan) men med ett lite lugnare tempo skulle det passa bra att lägga lite tid på något så viktigt som huden.

    Svara

  • Josefine

    |

    Mitt mål där här hösten är att ta tag i mina gymnasiebetyg. När jag gick gymnasiet var jag fruktansvärt skoltrött, vilket resulterade i att jag fick ett reducerat program för att inte gå IG eller S i något ämne. Jag har tidigare inte haft några tankar på att läsa upp det men nu den här hösten har jag sökt de kurser jag saknar för ett slutbetyg samt kurser för att få högskolebehörighet. Jag kommer att läsa på distans så jag kan kombinera med mitt jobb. Jag har även anmält mig till högskoleprovet nu i höst för att testa på det för att sedan göra det igen i vår för att få så bra poäng som möjligt på det. Jag har som mål att bli klar med allt detta till nästa sommar och söka till universitet nästa höst.
    För mig blir det här en väldigt stor förändring då jag aldrig trott att jag skulle någonsin studera igen. Men nu känner jag mig mogen och har vågat ta steget och tänk att det faktiskt känns riktigt bra. Längtar till och med efter att komma igång 🙂

    Svara

  • Mari

    |

    Jag hatar hösten, får alltid ångest när vi börjar närma oss den årstiden. Vintern kommer ju efter och den är ju värre än hösten kan man väl säga, haha. Det blir ju faktiskt lite deprimerande när vi går mot kallare och mörkare tider. Men jag vet inte vad det är som är annorlunda i år men jag är så sjukt jävla lycklig och jag ser fram emot hösten för första gången i mitt liv, den ser inte så grå och dyster ut längre. Jag blev singel för exakt ett år sedan och det var det bästa besultet jag någonsin ha tagit. Hur många gånger man än får sitt hjärta krossat (hoppas att det inte blir flera gånger) så går det alltid att limma ihop. Det tar tid men det blir alltid bättre. Jag ska flytta nästa månad och lämna den här äckliga lägenheten bakom mig. Den nya lägenheten är verkligen min drömlägenhet och det finns badkar!!!! Livet kan ju inte bli bättre än så här. Att vakna varje morgon och vara trött men glad, det är meningen med livet just nu. Det ända som fattas i mitt liv är väl en bra hudvårdserie, haha. Jag ha testat alla möjliga märken men ändå står jag där med världens torraste kinder och flötigaste panna…. HJÄLP!

    Svara

  • Frida

    |

    Hej!

    Jag har efter två år av sjukdom precis fått motivation till att börja träna igen, och för mig är det en total nystart. Mer ork att göra saker, jag känner mig starkare och mår bättre. Jag har dessutom så smått börjat ändra mina kostvanor just för att må bättre (och för att få en bättre hy). (det där lät riktigt klyschigt med tanke på vad priset är om man vinner)

    Det jag har som mål i höst är att skaffa körkort. Jag har börjat ta körlektioner och läsa teori, även om den är riktigt tråkig. Men nu jäklar ska det där kortet bli mitt. Och förhoppningsvis blir det de innan våren, för planen är att jag ska börja studera i vår, jag sökte till universitetet för några dagar sedan. Det är nog det största beslutet jag tagit nu i höst, och jag hoppas så på att jag blir antagen!

    Det är mina största förändringar den här hösten, förutom att jag precis blivit tillsammans med en kille och är sådär härligt nykär.

    Svara

  • Hanna

    |

    Varje höst har jag en tendens att bli en tråkig människa. Folk vill hitta på saker, men jag säger nej av ren lathet. Det är ju mörkt ute. Och kallt. Och filten är ju väldigt gosig. Min förändring i höst är att se det fina med hösten. Se färgskiftningarna i träden och andas in den härliga friska luften som hösten faktiskt bär med sig. Jag ska ge hösten en chans och inte gå i ide bara för att de är mörkt och kallt.

    Svara

  • Andrea

    |

    Den här hösten har varit så läskig hittils och fortsätter på samma sätt. Jag ska skriva en missad B-uppsats i december innan jag kan gå vidare och ta min kandidatexamen, och det känns så himla svårt men jag gör det för jag måste. Jag tror inte att jag kommer klara det, men för att gå vidare i livet så måste jag ju det.
    Under tiden jobbar jag extra som personlig assistent och funderar på att utbilda mig inom det, för det är världens bästa jobb (jag som aldrig vetat vad jag vill bli heller). Dessutom pratar jag och min pojkvän om att flytta ihop!! Det känns jätteläskigt och helt rätt på samma gång. Den här hösten är bara så himla annorlunda mot alla mina tidigare höstar och det känns som att om jag kommer förbi den så börjar livet på riktigt. Räknas det som en nystart?

    Svara

  • Elin

    |

    Jag älskar hösten just pågrund av att det känns som en nystart. Denna höst är dock lite annorlunda än vad jag är van vid. Tog studenten i somras, och denna höst var alltså första hösten då jag inte återgick till studier. Blir med andra ord inte lika mycket rutiner som jag annars är van vid. Men jag har som nuvarande mål att skaffa körkort tills våren 2016. Började redan förra hösten, men tappade all motivation och la det på is. Men nu har jag äntligen bestämt mig, och även om det är svårt och jobbigt ibland, så fyller det även mig med ny energi. Förhoppningsvis kommer det även öka mina chanser för att få ett jobb också! 😀

    Svara

  • Sanna

    |

    De senaste 5 åren så har jag hatat hösten (min pappa dog i december för 5 år sedan). Men denna hösten bestämde jag mig för att göra något helt annat! Istället för att kämpa ihjäl mig på ett vårdboende (timvikarie) så ville jag göra något nytt! Fast anställd som personlig assistent ger mig så mycket mer tid till att rå om mig själv lite. Dessutom ska jag studera vidare också ☺️ Ha en fin höst! ❤️

    Svara

  • Caroline

    |

    Jag älskar höst/januari och nystart! Just nu går jag min sista termin på Universitetet denna höst så mina mål har varit:

    1. Klara av terminen
    2. Fixa ett jobb (fick besked om att jag fått jobb idag wihoo)

    Förutom skolrelaterade mål har samma gamla mål som inför varje säsong typ:

    1. Träna mer (vilket går jättebra)
    2. Äta mindre choklad (går jättedåligt men ärligt talat så är det ju värdens sämsta mål? Jag stryker det till nästa gång hehe)
    3. Vara mer strukturerad och ta tag i saker snabbare (går också sådär pga lathet)

    Svara

  • Lizette

    |

    Oj! Så många olika mål varenda höst – men i år har jag verkligen gjort något annorlunda. Innan sommaren bröt jag med min pojkvän och sambo efter 4 år med husköp, hundar och barnplanering. Jag insåg att vi totalt vuxit ifrån varandra och att vi inte hade något alls gemensamt längre – vi var bara kompisar som råkade bo under samma tak. Efter ett tag som singel så insåg jag att jag hade ju faktiskt en väldigt snygg killkompis, som jag aldrig tidigare sett som snygg – en lång historia kort, så har jag nu en ny bästa vän, pojkvän och för några veckor sedan även sambo.

    Mina mål denna höst är att ta till vara på mina vänner, sambo och familj, att sluta med alla dessa hormoner som jag stoppar i mig (pga endometrios, skitsjukdom), att kombinera mitt numera fasta jobb med mina studier och att inse att jag duger som jag är. Jag är en bra väg på bit, med det mesta, men det vore så roligt att få en liten extra boozt för att få känna sig lite extraordinär 😀

    Håller tummarna 😀

    Svara

  • Malin

    |

    Jag är nu halvvägs genom min utbildning och i höst började jag läsa spanska på universitetet, precis som planerat. Så min stora förändring är att jag dagligen kommer i kontakt med spanskan, antingen på universitetet eller så tar jag tag i det själv genom att lyssna på musik eller läsa något! Förutom det så har jag gjort mig själv en tjänst genom att vara hemma mer istället för att alltid vara hos killen, detta för att jag ska känna mig mindre stressad och faktiskt få egentid då jag kan varva ner själv. Jag hoppas att det sistnämnda kommer hjälpa då stressen som hållit i sig sedan i våras gjort att jag fått mer eller mindre konstant magkatarr vilket är otroligt jobbigt och onödigt!
    malin_92girl@hotmail.com

    Svara

  • Elisabeth

    |

    Jag känner precis som många andra att hösten är en chans till att börja om och skaffa nya rutiner. Har som alltid mål att jag ska äta nyttigare och träna mer. Det där med att äta nyttigare går ju alltid åt skogen (speciellt i år eftersom kvikklunsj äntligen finns i Sverige).

    Den här hösten har jag faktiskt uppnått ett utav mina mål. Detta är tredje terminen på universitet och de tidigare terminerna har jag varit väldigt slarvig med att plugga direkt efter varje föreläsning. Har fått skriva omtenta i varenda kurs.. Men nu så bestämde jag mig för att jag skulle gå igenom varje föreläsning direkt efteråt och dessutom läsa igenom morgondagens föreläsningsanvisningar. Har gjort det nästan varje dag och har tenta imorgon utan att känna panik. Jag tror faktiskt att jag klarar mig utan omtenta den här gången! 🙂

    Svara

  • Sofia

    |

    Det här med förändring..

    I hela mitt 22-åriga liv har jag varit väldigt duktig på att förändras i den ”förväntade” riktningen. Träna på gym tre ggr i veckan, äta nyttigt, skippa socker, börja plugga osv.

    Inget av detta är fel i sig. Men det blir det när man aldrig stannar upp och frågar sig själv vem man är och vad man mår bäst av.

    Den här hösten blir det istället många skogspromenader, mer eko-tänk och grönsaker i maten, fler fikor och obligatoriskt med fredagsmys, och universitetskurser sökta av intresse istället för nytta. DET gör mig lycklig.

    Kram <3

    Svara

  • Anita

    |

    Mitt mål är att kunna fixa ett jobb vid sidan av studierna och försöka få det att gå ihop. Jag har precis flyttat in till Gbg då jag studerar här så jag slipper pendla 3 mil varje dag.

    Största nystarten blir att börja ta hand om mig själv. För några år sen blev jag hemlös, då fick jag komma in och sova i min bästa väns rum i mer än ett år innan jag äntligen fick eget ställe och en chans att ta sig upp igen.. så nästa år kommer såå vara mitt år!

    Svara

  • Jennifer

    |

    Efter 8 månader på resande fot (bodde en sväng i Uganda och Spanien och rest i Malaysia) har jag nu flyttat till AMSTERDAM! Känns så läskigt men samtidigt så häftigt! Boende lyckades jag få dag 1 här nere, vilket flyt!! Och nu är nästa mål främst jobb. Har en jobbintervju på g till drömjobbet!! Ytterligare mål är att skaffa mig vänner här och bygga upp en bra bas för ett liv här i Amsterdam (rutiner som träning, aktiviteter, vänner osv osv).

    Ytterligare ett mål är att sluta vara så uppkopplad jämt. Jag har alltid mobilen i högsta hugg, datorn och tvn på. Ser på film, smsar och pratar i telefon samtidigt konstant typ. SÅ dålig ovana som jag ska sluta med. Lägga ifrån mig mobilen oftare och läsa en bok istället!

    Och slutligen; lära mig hollänska!!!

    Svara

  • Elin

    |

    Denna höst känns faktiskt som den som bidragit med mest förändring, vilket faktiskt känns förvånansvärt bra!

    Jag tog nyligen studenten och där försvann även strukturen i vardagen, haha. Har nu i höst börjat jobba natt vilket är lite av en omställning och kräver en hel del nya rutiner, men har börjat lösa allt med mattider, sovtider och så vidare. Tycker det fungerar bra och passar mig, då jag är en nattmänniska. Det andra jag går och tänker på mycket nu är att jag borde ta körkort och lyckas få in den biten i vardagen också. Men känner ändå att den här hösten är mer avslappnande än någonsin då jag får vila utan att behöva känna den konstanta stressen från skolan.

    Kram Elin

    Svara

  • Bella

    |

    Min mål inför hösten är att börja tänka mer på mig själv och mindre på andra lägg ner mer tid på mitt mående och min problem. Mitt andra mål är att få ett fullständigt gymnasi bevis så jag kan söka till högskola nästa höst! Ha det! 🙂

    Svara

  • Mia H

    |

    Jag har alltid ogillat hösten av någon anledning, det blir kallt och mörkt, hur kul är det liksom? Men i år tycker jag faktiskt att det känns rätt mysigt med hösten 🙂 Jag är också en person som ofta tänker ”jag gör det sen”, och sen har man helt plötsligt jättemycket att göra på en gång. Varför gör man bara inte lite i varje dag? Det är ett av mina mål i höst; att ta tag i saker på en gång, inte lägga det på hög. Att göra listor brukar fungera bra för mig, det borde, nej det ska jag börja med igen! Hösten för mig känns som en nystart, en förändringsfas och eftersom man spenderar lite mer tid hemma nu när det är kallare så skulle det var mysigt att skaffa lite ny inredning och nya mysiga höskläder. Men först rensa garderoben, det får bli min första punkt på min to-do-list. Ut med det gamla och in med nytt och fräscht. En annan sak som gör det lite jobbigare att ta tag och göra viktiga saker under det mörka halvåret är just det att jag blir så mycket tröttare när det är kallt och mörk. Men då får jag bara se till att göra saker som gör mig pigg, vilket i mitt fall är träning. När jag tränar är jag alltid piggare och orkar mer, men att komma igång igen är svårt. Det är en förändring som är viktig att jag gör, får börja lite lätt med promenader 🙂

    Det skulle vara jättekul att få vinna ett hudvårdskit från ACO. Jag har alltid trott att jag har fet/blandhy pga av att jag blir glansig i T-zonen i slutet av dagen men nu när det har blivit kallare upptäcker jag att min hud även är torr på vissa ställer och stramar. Kanske använder jag fel produkter för min hy? Hade vart kul att få testa på en annan hudserie och se om det blir någon skillnad.

    Ha en trevlig helg!

    Hälsningar Mia

    Svara

  • Mollie

    |

    Mina mål för hösten var att göra saker jag mår bra av och faktiskt ta hand om mig själv! Jag ville kämpa för att känna mig mer självständig och inte vara orolig över att vara ensam. Samtidigt som jag vill lyckas med mina studier (tredje året på universitet nu) och göra mina två föreningar jag är ordförande för – till det bästa de kan vara!

    Svara

  • Sara

    |

    Hösten kommer bli en stor förändring för mig. För lite mer än ett år sedan träffade jag mannen i mitt liv. Problemet var bara att tre veckor efter vi träffades skulle jag flytta 20 mil bort för att börja studera. Vi har nu i över ett år kämpat på och pendlat emellan våra städer, och det har trots allt fungerat bra. Nu i höst valde jag att läsa min valbara termin i staden han bor för att helhjärtat satsa på oss. Det betyder att jag kommer byta universitet, bli sambo och leva ett helt annat liv. Känns fantastiskt att kunna kombinera studier och kärlek och inte behöva välja det ena eller det andra. Ser fram emot den här hösten så otroligt mycket! 🙂

    Svara

  • Magda

    |

    Hej!

    Den här hösten känns som en nystart i mitt liv. Efter en stökig tonårstid, avhopp från gymnasiet osv, har jag nu efter tre års högskolestudier fått mitt drömjobb. Jag börjar det i höst och det känns helt fantastiskt.

    Som om inte det var tillräckligt har jag även träffat mannen i mitt liv nu i somras, efter att ha varit singel i 7 år.

    Jag har aldrig varit så lycklig och denna höst kommer verkligen att bli så himla spännande för mig. Det enda jobbiga är att min hy blir så himla trött och ledsen nu när det börjar bli kallt, så en produktserie för torr hy vore ju verkligen pricken över i:et 🙂

    Svara

  • Alva

    |

    Min höst är liksom ett nytt liv för mig. Jag och min kille gjorde slut, vilket dessutom innebar en separation eftersom vi bott ihop i ett par år. Eftersom jag flyttade ihop med honom när jag flyttade hemifrån är jag nu i ett nytt liv som singel i egen lägenhet. Bestämde mig i samma veva att nä, mitt nya liv ska liksom fokusera på mig. Höstmål deluxe. Jag tar mig tid att ta bort sminket på kvällen och gör disken innan ett berg?? Haha så små grejer men världens skillnad för mig som är en stressig jäkla slarver. Ska definitivt lägga till hela hudvårdsgrejen, förhoppningsvis genom att vinna 🙂 denna hösten lär jag mig att vara själv istället för ledsen. Jag är faktiskt inte ett så dåligt sällskap när allt omkring omkring 😉

    Svara

  • Emma

    |

    Mina mål för hösten är två. Jag gör mitt andra år som gymnasielärare och förra hösten höll jag på att bryta ihop innan sportlovet av stress och press att göra allting 100% perfekt (vilket det kanske inte blev ändå). Har helt enkelt börja följa mina egna råd till eleverna: ”Ta det lugnt. Hitta en balans och lita på att du kan. Skolan är inte hela livet – bara en del. Och allt går att fixa!”. Ena är att tro på att jag kan, ta det lugnt och blir en lektion inte som jag tänkt – det kommer en ny. Får göra lite annorlunda då! Jobbet är inte hela mitt liv. Det ska vara en rolig DEL av mitt liv. Har jag sagt att jag mår mycket bättre nu?

    Ett annat mål är att äta alla mål mat om dagen. Stress är inget skyll för att inte hinna äta. Det tar 20 minuter. Och jag jobbat bättre och effektivare utan ett hål i magen.

    Så sammanfattningsvis är mitt mål att chilla mer och äta mer. Två av mina favoritsysslor.

    Svara

  • Emma

    |

    Jag kommer genomgå en total nystart denna hösten, och kommer få ta tag i en hel rad av rutiner. Fick efter så många veckors väntan, en diagnos på min helt sinnessjuka värk i kroppen som jag burit på en längre tid.
    20 åriga jag har fått reumatism och kommer hädanefter pendla till Lund några gånger i månaden för behandlingar! Nya rutiner med medicinering och sjukgymnastik kommer självfallet tillkomma. Dessutom kommer jag få ge upp min tanke (läs dröm)om att bli polis.
    Vilken osis för mig, men gud vad det kunde varit värre. Eller hur? O jisses vad cheesy tänker ni, att jag passade på att skriva ner detta för att vinna en tävling.. Men sånt piggar upp för mig. För mig är hudvårdsprodukter löjligt roligt och skulle varit jätte kul att ta hem detta!

    Svara

  • Felicia

    |

    Hej!
    Detta året ser jag faktiskt fram emot hösten. Jag brukar alltid tycka att det är en mörk och trist årstid med väligt få höjdpunkter. Nu däremot känns det annorlunda. Jag lämnar nu en kämpig sommar bakom mig där varken pengar eller sommarjobb setts till. Nu har jag påbörjat min sjätte termin på grundlärarprogrammet på universitetet. Jag ser det som en välsignelse att veta att jag får vara en del av att utbilda framtidens förmågor.
    Att vinna aco-kitet skulle för mig vara jätteroligt. Det är inte ens första prioritering att lägga csn-lånet på men eftersom huden är kroppens största organ är den otroligt viktig att ta hand om.

    Svara

  • Josefine C.

    |

    Jag har sedan månadens början ingått ett vad med en kompis. Hon trodde inte att jag skulle orka gå morgonpromenader med henne varje dag. Men tji har hon fått än så länge, för jag har faktiskt orkat! Min nya morgonrutin har gjort mig till en piggare student. Målet är nu att börja motionera mer och se om jag kan må ännu bättre. Jag har alltså enbart märkt positiva effekter förutom en ganska så JÄTTESTOR detalj…… Min hy. Mitt stackars ansikte blir så torrt pga dom kalla morgonpromenaderna. Och det känns inte som en helt ok ursäkt att ställa in en promenad pga torr hy… Så för att inte behöva kasta in handduken så hade faktiskt ACO räddat både mig och mitt ansikte 😉 Jag hade vunnit vadet och min hy hade jublat!

    Svara

  • Paula

    |

    Den här hösten kommer främst handla om att ta hand om mig själv. Jag har sedan ca 1 månad tillbaka haft oförklarliga problem med mitt hjärta (plötsliga hjärtklappningar, mycket dubbelslag m.m), och har därmed varit på akuten och vårdcentralen ett par gånger. Man kan se att det är ”något konstigt” men man vet inte vad det är eller beror på än så länge. Så det kommer bli fler sjukhusbesök denna höst för utredning, vilket känns sådär. Jag som i normala fall brukar träna en del på gym vågar inte göra det nu. Så mycket hemmakvällar efter jobbet väntar, vilket ändå känns helt ok haha, men samtidigt mycket slit på jobbet då oktober-november är som kämpigast.

    Har dock alltid haft lite problemhy och gjort olika behandlingar, så skulle passa perfekt med en ny ansiktsserie att få prova! (Från det ena till det andra haha)

    Kram på dig Regina

    Svara

  • Maja

    |

    I våras tappade jag bort mig själv. Bland gröna knoppar och fågelkvitter blev jag någon jag inte kände igen. Jag började ett nytt jobb och ångesten var på topp. Jag hade så dåligt självförtroende att jag i vissa stunder funderade på att säga upp mig. Det var mycket tårar och tvivel på mig själv i våras. Jag mådde inte bra och det tog fram tills för någon månad sedan för att inse att jag faktiskt kan. Jag är ju för fasen bra på mitt jobb! Denna hösten ska jag fokusera på mig, och enbart mig. Jag behöver hitta tillbaka till mig själv. Till sakerna jag älskade att göra och som gjorde mig glad. Jag ska prioritera min systerson som jag glömde bort längst vägen. Han är den finaste pojken i världen och jag vill inte missa hans uppväxt och framsteg. Jag ska göra den här hösten till min höst. Jag ska må bra, skratta och leva i nuet.
    maja.karolina.beckman@gmail.com

    Svara

  • Sandra

    |

    Åh, I need this!
    Har fått en sån förskräcklig hud efter sommaren. Har testat en massa olika hudvårdsprodukter genom åren, men har ännu inte hittat någon som riktigt passar mig.

    Hösten ser jag absolut som en nystart. Denna höst är dessutom början på ett nytt kapitel i mitt liv. Jag utexaminerades för två veckor sedan (jee), men tyvärr har jag inte lyckats få något jobb ännu. Jag hoppas att det snart löser sig, för jag håller på att bli galen av denna ovisshet om framtiden.

    Tack för en bra blogg.

    Svara

  • My

    |

    Den här hösten ska jag leva på ett helt nytt sätt.
    Jag som aldrig riktigt vågat tidigare, ska nu utmana mig till tusen. Min första utmaning blev att börja med med en fritidsaktivitet, helt ensam. Det har gått fint hittills så jag tänker att jag ska fortsätta.
    Min förhoppning är att jag på sikt ska bli lite tuffare, ta för mig lite mer och ta lite mindre skit. Önska mig lycka till!

    Svara

  • Julia

    |

    Hej! Jag skulle jättegärna vinna dessa produkter då min hy är katastrof verkligen (stress inför tentor). Mina mål inför hösten är att äntligen ta tag i körkortet som jag skjutit upp i flera år, börja söka nytt jobb (snart klar med studierna) och leva i NUET. Jag ska försöka uppskatta alla de små sakerna i livet som faktiskt i slutändan är de som är deg viktigaste. Jag ska sätta mitt välmående först för en gångs skull och njuta av livet.

    Svara

  • Sara

    |

    Hösten är som nyår för mig! Jag ser alltid hösten som ett nytt kapitel varje år. Detta år är mitt mål att prioritera mig själv och min hälsa. Jag har haft några jobbiga hälsoår bakom mig så jag ser fram emot att få ta hand om mig själv och förhoppningsvis få må bättre. Att må bra är ju ändå väldigt viktigt 🙂 om jag vinner dessa produkter kommer jag njuta av dem i ett varmt höstbad med lite tända ljus! Kram!

    Svara

  • Kristina

    |

    Mitt mål för hösten är att bara njuta.Ta hand om mig själv innan det är dags för en livsomvandling i november när jag blir mamma. Och de är nog i själva verket kanske därefter som en liten boost av nya produkter kan behövas

    Svara

  • Pernilla

    |

    Ser också hösten som en nystart! Har gjort några förändringar redan denna höst, var klar med min utbildning i somras och tog därför chansen att flytta till en ny stad, från Helsingborg till Stockholm! Väldigt skrämmande eftersom man lämnar sina rötter och flyttar till ett ställe där man inte känner någon men samtidigt nyttigt för att man utvecklas som person och ser att man verkligen klarar av att vända upp och ner på sitt liv! Hade så många rutiner nere i Skåne och levde ett liv jag inte trivdes med och flytten till Stockholm var verkligen välbehövlig, jag behövde verkligen en nystart!

    Jag har egentligen inga problem med min hy och använder därför inga produkter, känner dock att jag borde smörja in ansiktet, speciellt nu under vintern när man blir torr i ansiktet 🙂

    Svara

  • mikaela

    |

    Hej!

    Jag har precis fått barn, tvillingar, och kämpar varje dag för att få ihop vardagen med två små barn. Det är inte ofta jag hinner fixa mig själv så att jag känner mig fin. Att dessutom ha hudsjukdomen rosacea gör det inte lättare! Jag hoppas att jag vinner denna tävling och kan få krämer som passar just min hudtyp.

    Med vänlig hälsning, Mikaela

    Svara

  • Ebba

    |

    Denna hösten ska jag flytta in i min första egna lägenhet, vilket betyder att jag får möblera den hur jag vill. Det handlar också om att jag måste växa upp, jag måste lära mig laga mat, tvätta och städa… Utan att någon säger det till mig. Att flytta hemifrån, cirka 1.5 h från min familj så innebär det en massa förrändringar psykiskt. Visst det känns jobbigt ibland men detta är ett nytt kapitel i mitt liv. Jag fyller tjugo och är inte längre än trotsig tonåring längre.

    Svara

  • Emy

    |

    Efter ett jobbigt uppbrott från ett förhållande på över 10 år kommer jag nu att stå på egna ben för första gången i mitt vuxna liv. Imorgon får jag nycklarna till min alldeles egna första lägenhet.. Nystart, så därför hade acos produkter nu passat mig utmärkt då jag behöver få ta hand om mig själv för första gången på riktigt..

    Svara

  • Emy

    |

    Efter ett jobbigt uppbrott från ett förhållande på över 10 år så ska jag nu för första gången stå på egna ben under mitt vuxna liv.. Imorgon får jag nycklarna till min allra första lägenhet. En nystart med blandade känslor – men för första gången någonsin ska jag nu prioritera mig och mitt välbefinnande. Därför passar acos produkter mig nu bättre än någonsin.

    Svara

  • Amanda

    |

    Jag har tänkt lära mig att ta ledigt och också lära mig att ta hand om mig själv. Jag brukar alltid ha det som nyårslöfte, men efter återkommande panikattacker på grund av tentaplugg så går det inte längre. Det går inte att jag pluggar tills jag blir så slut och stressad att jag måste lägga mig på golvet för att kunna andas. Jag blir ledsen när jag skriver det här för jag inser hur elak jag är mot mig själv. Den här hösten (och resten av mitt liv) så ska jag vara ledig från plugg minst en gång i veckan och också sluta ställa onödiga och orealistiska krav på mig själv. Jag ska vara så snäll mot mig själv att jag kommer bli helt förälskad i mig, typ ansiktsmask varje söndag. Så fint.

    Svara

  • Maria

    |

    Hej, och tack för en bra blogg!

    Precis som du skriver är hösten verkligen en chans till nystart. Oavsett om det handlar om skola, jobb eller något annat så känns det alltid som att någon gång kring 1 september, ja, då är det nytt år. Kanske då vi borde skåla i champagne i stället för fyra månader senare? 😉

    För min del har detta varit (och är) en väldigt speciell höst. Jag, Maria 25 år, har nämligen gått och blivit vuxen (alltså, allt är relativt, men ja). I augusti fick jag för första gången en tillsvidareanställning, och jobbar nu heltid med det som jag har utbildat mig till. Det känns helt overkligt, men väldigt kul! Jag har även flyttat från hyreslägenhet till hus, och spenderar nu kvällar och helger i arbetskläder med en spackelspade i högsta hugg. Att våga ta steget till att flytta till hus med min sambo känns som ett stort kliv dels för mig, och dels för vårt förhållande. Men just nu känns det helt rätt att bygga bo 🙂

    När det gäller den fortsatta hösten vill jag försöka ta mig igenom den på bästa sätt. Jag ska kämpa på jobbet (går ju trots allt på provanställning än så länge!), och jag ska kämpa med huset, och allt som det innebär. Vi har också haft ett tufft sjukdomsfall i familjen, som tyvärr har kantat hösten med lite svårare stunder. I det stora hela vill jag bara bli bättre på att njuta av stunden. Himla klyschigt, jag vet. Men man vet ju inte hur många dagar man får, eller hur?

    Från det ena till det andra tycker jag att ACO:s produkter verkar otroligt bra. Jag har aldrig egentligen varit särskilt bra på att unna mig själv saker, och får väl erkänna att min hy inte mår så jättebra alltid. Så det skulle vara väldigt roligt att få chansen att ta hand om mig själv lite bättre.

    Ha en fin kväll!

    Mvh
    Maria

    Svara

  • Louise

    |

    Ja

    Svara

  • Louise

    |

    Jag kan knappt kommentera från mobilen, tror jag råkade skicka iväg en kommentar med bara ordet ”ja”. Skumt.

    I alla fall! Hösten för mig har alltid varit en nystart, men nu får det symbolisera en ännu större nystart.

    I januari flyttade vi till Malmö, jag själv är från en småstad, jag började ett nytt jobb och flyttade hit min häst. Jag har inte trivts på något av ställena och drabbades av en depression. Jag har kämpat för att ta mig ur detta, fick ingen hjälp från vården eftersom jag inte ville ta emot tabletter och nu känner jag att det börjar bli bättre igen. Detta är ju bara en temporär lösning, min sambo tar studenten i januari 2017 och efter det kan vi flytta härifrån! Under tiden försöker jag göra det bästa av situationen, se det bästa i Malmö och med mitt jobb, försöka bli bäst på det jag gör. Tack vare att hösten alltid varit som en nystart har det hjälpt mig framåt! Dessutom hade det varit kul att testa ACOs hudvårdsserie för att se om den kan rå på mina finnar.

    Svara

  • Therese

    |

    Hösten är för mig den bästa årstiden. Älskar luften, färgerna och att man kan stanna inne med gott samvete och inte göra nåt.
    Just denna hösten blir något extra för mig. Jag har precis blivit sambo och bonusmamma till två supermysiga barn. Jag har dessutom precis sagt upp mig från mitt heltidsjobb och ska imorgon börja plugga. Så för mig har jag två stora nystarter som jag tror kommer lära mig massor och förhoppningsvis kan jag nå mina mål. Två saker som jag för 2 år sedan aldrig skulle ske. Jag hoppas med detta att kunna hitta mig själv, kunna växa in i rollen som mamma och bevisa för alla att jag faktiskt kan bli nåt jag med. Med detta har mina rutiner ändrats drastiskt och tiden att ta hand om mig själv har liksom försvunnit. Så ACOs produkter skulle va perfekt som lite ”lyx i vardagen” för mig! Kram!

    Svara

  • Marie Lundström

    |

    Jag tror inte att jag någonsin igen kommer att få en nystart som den jag har upplevt nu. Jag bodde för bara några månader sen i Stockholm och fick då reda på att jag hade kommit in på skolan som jag sökte i Borlänge, Dalarna!! Paniken som först uppstod.. sen lugnade jag ner mig och sa att jag aldrig kommer att veta vad jag vill och går miste om, om jag inte provar. Och nu sitter jag här, 21 år i Borlänge, ska studera mitt drömprogram i 3år och har precis köpt min allra första lägenhet (I BORLÄNGE!!!) Jag har upplevt så mycket på den korta tid som jag har varit här, träffat massor med underbara människor och gjort saker som jag aldrig tidigare hade gjort.
    Det här är om något en enorm nystart för mig i mitt liv och nu håller jag alla tummarna på att det fortsätter att gå så bra som det har gjort hittills.
    Kram på dig, du är en enorm inspirationskälla som har hjälpt mig att följa mina drömmar!

    Svara

  • Jenny

    |

    Jag ska försöka värdesätta mig själv och mina åsikter mer, inte bara tänka på vad andra ska tro eller tycka om mig när jag gör si eller så. Jag ska börja lyssna mer på vad jag faktiskt vill och försöka att inte älta saker så mycket som jag gör. Jag har väldigt svårt att släppa taget om saker och ting, händelser och människor och det måste jag verkligen träna på. Jag ska sluta planera hela mitt liv kring kärleks/sexintressen då jag låter allt annat hamna i skymundan p.g.a. det, och ofta blir sårad i slutändan. Jag ska helt enkelt fokusera mer på mig själv och vad som gör mig glad, både kortsiktigt och långsiktigt, och försöka tänka mig för innan jag sätter vänner och familj åt sidan för människor som jag knappt känner eller vet vad dom värderar.

    Svara

  • Victoria

    |

    Deltar i sista minuten!
    Min nystart ska bli att ta tag i träning och kost, allt blev upp och ner med det när jag började jobba natt för ett år sedan! Orkar ingenting, och äter ute alldeles för mycket(och äter för mycket sötsaker)!
    Sedan ska jag få in en bra hudvårdsrutin, är lite för slarvig nu, tvättar och smörjer bara ansiktet på morgonen och slarvar på kvällarna. Detta säger jag inte bara pga tävlingens tema utan har tänkt ta tag i det ändå :p
    Påtal om nystart ska jag börja rida igen nu med förresten 🙂

    Svara

  • Emmy

    |

    Vem vann denna tävling?

    Svara

    • Egoina

      |

      Har mejlat tre vinnare 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv