Follow my blog with Bloglovin

Ilandsproblem jag har just nu

1) Jag använder en pc på jobbet och en mac hemma och blir därför sjukt förvirrad över var krysset på webbläsaren är och vissa kortkommandon. Inte lätt.

2) Jag har inte, förrän nu, förstått vilket hårt liv det är att göra en matlåda varje dag. Inte nog med att man ska äta varje dag så ska man också fixa en matlåda till kommande dag. Planera mat är ju det enda jag gör. Ska lätt skaffa matkasse igen. Hur hinner man med livet annars egentligen? Förstår inte?

3) Jag har skrivit 16.15 i min almanacka imorgon och har ingen aning om varför. Jag är så dum som inte har skrivit vad det gäller. Men jag minns verkligen inte. Om du har bokat ett möte med mig kvart över fyra på tisdag får jag i alla fall lämna återbud. Jag jobbar då.

4) Ett annat problem jag upptäckt nu när jag börjat jobba “vanliga tider” är hur svårt det är att få tvättid. Tidigare har jag liksom tvättat mitt på dagen eller på morgonen och har aldrig haft problem med att få tvättid, ofta har jag till och med bokat den samma dag. Men nu är ju allt upptaget just de tider jag kan. Så nu måste jag alltså PLANERA(!). Hör ni? Helt sjukt ju.

 

DSC00476

/Matlådefixarn.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (27)

 • Pelle

  |

  Skriver under på varje punkt! Förutom 16:30-grejen då, den är all you 😉

  Svara

 • Kattis

  |

  Alltså jag hade aldrig pallat stå och laga mat varje dag.. och jag jobbar inte ens. Pluggar och har för det mesta ganska mycket tid på mina händer. Men stå där framför spisen varenda dag…… nej tack. Haha. Jag brukar ta en dag i veckan då jag lagar 2-4 maträtter i ett antal portioner per styck, så att det finns mat för hela veckan och lite till. Det tar en stund såklart men sen är frysen full och jag slipper tänka på att göra mer avancerade saker än slänga mat i mikron eller bre en frukostmacka. Men du har inte mikro vill jag minnas..? Och så är kanske mer kräsen än jag är haha. Men ändå. Det är inget alternativ för mig att laga mat varje dag, då hade jag levt på hämtmat, chips och knäckebröd.

  Svara

 • Carro

  |

  Matlådan är alltid samma mat som vi åt till middag dagen innan hos oss. Gör inte du så? 🙂
  Laga 2-4 portioner till middag o ta med till lunch dan efter.

  Svara

 • mika

  |

  Matkasse har jag kvar sen ditt erbjudande med linas matkasse, så värt när man jobbar mycket och inte har inspiraton eller ork till att planera och handla mat 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Måste också skaffa matkasse! 🙂

   Svara

   • Olivia

    |

    Provade också matkassen i samband med ditt erbjudande. Insåg dock att det efter första gången kostar 469kr för två personer och fyra måltider. Insåg hur sinnesjukt dyrt det var efter jag kollat runt på både Coop och Maxi där de tar 499 för 5 måltider för 4 (!!!) personer. Tyckte inte heller det var acceptabelt av Linas Matkasse att leveranstiden var “någon gång mellan 16-22” vilket innebar att jag var tvungen att sitta hemma i sex timmar och vänta. Nej tack..

    Svara

 • Isa

  |

  Välkommen till heltidsarbetet.. suck.
  Jag som har jobbat tvåskift förut älskade det för när man jobbade kväll så hade man hela förmiddagen på sig att passa på när alla andra jobbade!

  Om du har en normalstor frys kan du passa på att göra storkok. Och sen gör du en till storkok så du har alternativ att välja med.

  Ex. måndag – korvstroganoff
  tisdag – spaghetti och köttfärssås
  onsdag – korvstroganoff
  torsdag – pannkakor? etc etc.

  Svara

 • Robert

  |

  Klart smarrig matlåda iaf. 😉

  Svara

 • Lise

  |

  Jag tycker det är skittrist att laga mat, så mina tips kanske också är trista men här kommer de:

  Gör grytor, gott att värma dagen efter. Samma med pastasåser och köttfärssås, gör mycket så du åtminstone får tre matlådor. Ät samma mat typ hela veckan eller lägg ett par matlådor i frysen som du kan plocka upp och lägga i kylen dagen innan du behöver matlåda.

  Mat i ugnsform! Typ lasagne, tacogratäng, alla möjliga gratänger, paj. Också gott att värma dagen efter + blir flera matlådor.

  Och sista tipset: Köp matlådor i glas! Finns på t ex rusta och ikea. Plastlådor blir så sunkiga fort, de är svåra att få helt rena och blir helt rispiga i botten om man äter direkt ur dem.

  Svara

 • Amanda

  |

  Ååh, vad är det för något du lagar?
  Ser ju helt sjukt gott ut 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Lax med rotfrukter och haricot verts 🙂

   Svara

 • Fanny

  |

  Matlåda är snorjobbigt. Jag är ju en sån där som tycker att 90% av all mat inte smakar bra uppvärmd i micro så att bara ta rester från dagen innan fungerar inte. Måste alltså ta mig tid att göra en Matlåda. Oftast blir det sallad. Börjar tröttna rejält på det nu dock 😛

  Svara

 • Julia

  |

  Haha märkte av exakt samma grej med matlådor och tvättider när jag jobbade heltid hela sommaren! saknade studentlivet 🙂

  Svara

 • Kat

  |

  Rutiner kan vara jobbigt på så vis! 😉

  Svara

 • Sofie - Som du känner

  |

  Förstår helt vad du menar!

  Jag och Dan brukar göra så att vi ställer oss på söndagkvällen och gör en jättestor gryta av något slag (typ thaigryta/köttfärssås/kycklinggryta) som vi sedan äter till kvällsmat på söndagen och gör matlådor av. Då gör vi ofta så pass mycket att vi får 3-4 matlådor var att ta med sig. Det blir ju att man äter samma sak till lunch 4 dagar i rad, men så äter vi ute och unnar oss på fredagar.

  Eller så försöker man bara laga lite extra till middag dagen innan och så tar man med sig det till lunch dagen efter 🙂

  Puss!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, det får bli att jag gör så 🙂

   Svara

 • Jessica

  |

  Tips – gör mer än två portioner när du lagar något som faktiskt blir gott att värma i micron så har du matlådor för ett par dagar (till jobbet).
  Sen hemma kan du lyxa loss med hämtmat lite då och då utan bekymmer 🙂

  Svara

 • Fia

  |

  När jag veckopendlade och inte hade bra möjligheter att laga mat i veckorna tog jag en lördag eller söndag någon gång i månaden och lagade hur mycket matlådor som helst, och sedan var det bara att plocka ur frysen i 4-5 veckor. Hur smidigt och skönt som helst. Har man t.ex. lasagne i ugnen och två grytor på spisen så lagar man snabbt många matlådor på kort tid =)

  Svara

 • Felicia

  |

  Åh vad jag känner igen mig. Jag har också precis tagit examen och börjat jobba heltid. Förut gnällde jag på att jag aldrig var riktigt ledig och nu är jag aldrig ledig. Känns bra att man redan har ett livspussel i sina twenties.

  Svara

 • Emma Vrede+Svensson

  |

  Jag ser till alla laga enorma mängder mat nör jag lagar bra matlådemat. Gör typ tio portioner nudelwok åt gånger, och fryser in allt som blir över i matlådor. Blir enformigt, men man behöver bara göra matlådor någon gång i veckan då 🙂

  Svara

 • t3ssi

  |

  Matlådor är så tråkigt!! Arne dag behöva tänka vad man ska ha med sig.. och komma på vad man ska laga.. åååh. Ändå gör jag det varje vecka..

  Svara

 • Ina

  |

  Matlåda + tvättstuga = Livets djävulskap.

  Vänta tills du ska försöka ta dig till banken, typ… 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Men eller hur!! Hur ska det ens gå till??! Tar man ledigt för det…? HAHA

   Svara

   • Ina

    |

    Haha ja men typ så, eller långlunch, och så får man stå och trängas med alla andra stackars måndag-fredag:are 😛

    Svara

 • Nina

  |

  Jag flyttade in hos min sambo och han har alltid haft tvättmaskin. Fick värsta hatkänslorna när jag igår var tvungen att boka tvättstugan för torktumlarens skull, och ser först en lapp som hänger uppe om att någons dunkuddar gått sönder i maskinen och att denne sedan bara lämnat det så, trasig maskin och allt, för nästa person att städa upp, och dessutom hade personen innan mig inte tvättat klart, utan saker låg i torktumlaren och hängde i torkrummet, utan att lämna kvar sin bokningsplupp i tavlan så att jag såg vem det var som inkräktade på min tvättid.
  Hatar gemensamma tvättstugor. 🙁

  Svara

 • daniela

  |

  haha jag tycker också det är så jobbigt och tidskrävande att planera matlådor!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv