Follow my blog with Bloglovin

Miniweekend

Hej bästa ni! Nu sitter jag på tåget. Älskar att åka tåg (åtminstone denna typ), det är så bekvämt och jobbvänligt. Visserligen försvinner wi-fi hela tiden, men jag jämför ju med en trång och svettig buss. Allt är bättre än det.

Jag ska till Stockholm eftersom jag ska göra ett samarbete imorgon och spela in ett klipp. Det ska bli väldigt roligt. Eller jag är ju nervösast i världen framför kameran, men tänker ändå att det ska bli kul. Jag tänkte att om jag ändå åka till Stockholm kan jag väl passa på att ha en minisemester. Så jag bokade hotell i två nätter. Jag har planerat att shoppa, äta hotellfrukostar, gå på spa, träffa er och turista lite. Behöver lite sånt innan hösten sätter igång på riktigt på måndag.

 

FullSizeRender

IMG_5339

IMG_5341

Fick en sån där mugg-hållar-grej för första gången idag utan att behöva fråga efter den. Nu vet jag inte om jag inbillar mig, men känns alltid som att personalen blir irriterad när man vill ha en sån. De kanske får provision för varje mugg de säljer utan hållare?!?

 

IMG_5343

Äter kanelbulle till frukost. För att jag kan.

 

IMG_5340

Jag har inget fönster och personen framför har täckt sitt fönster med sin jacka. Så ingen utsikt för mig inte.

 

IMG_5342

Jag får sitta själv än så länge i alla fall, så jag klagar inte. Bra pga slipper sänka ljusstyrkan när jag gör *hemliga saker* på datorn.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (21)

 • Sofia

  |

  HAHA jag känner exakt likadant när det gäller mugghållare! Dom BLIR irriterade när man frågar. Min man tycker att jag inbillar mig så jag blir på riktigt glad att se att du upplever samma sak 😀

  Svara

  • maja

   |

   Håller med!! De gillar det inte alls! Wtf is up with that?

   Svara

 • Madde

  |

  Nu kan jag bara tala för mig själv men vi FÅR inte ge ut de där hållarna pga miljö men främst för att hålla kostnaderna nere.
  ALLA frågar om en sån hela hela tiden så det är lite lätt frustrerande att få den frågan ca 100 gånger i timmen när det kunde avhjälpts med att vi bara gav ut de direkt då alla ändå vill ha.
  Det är tidskrävande och på espresso house är man alltid galet underbemannad så varje sekund man sparar är guldvärd.

  För mig iallafall 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för svar! Haha. Då är det alltså sant. Inte provision-biten alltså, men att frågan är irriterande. Jag förstår dig. Jag brukar dock vara snäll kund och ta en servett istället eller inget alls (om den inte är för varm då, vilket den är ibland). 🙂

   Svara

   • Emelie

    |

    Vi instruktioner på EH om att endast sätta dem på svart kaffe och Chailatte för att de är för varma, känner jag att en latte är lite extra varm så sätter jag på en ändå, men ja man blir lite irriterad när jag tycker att den går att hålla i utan, sjukt dumt egentligen de är ju där av en anledning! Men sen har ju jag väldigt härdade händer efter flera år i cafébranschen så min bedömning är ju inte så relevant egentligen haha

    Svara

    • ab

     |

     Haha, då stämmer alltså min teori att det hänger på hur varmt baristan själv tål.

     Svara

   • Madde

    |

    Ja, tyvärr så är det sant att iallafall jag blir lite irriterad.
    Inte så irriterad över att man som kund vill ha en sleeve till kaffekoppen men frågan går som sagt på repeat så just den frågan triggar en osund irritation ;).
    Det är inte det som irriterar mest, men nästan.

    Kul att höra att du är en bra kund, kunde inte tänka mig något annat 🙂

    Svara

 • Robert

  |

  Hej, hej! 😀

  Smarrigt och härligt. 😉

  Svara

 • Nathalie

  |

  På tal om nåt annat hehe, gäller din kod på Linas matkasse fortfarande?? Har precis kommit hem från semester och det vore så grymt att kunna utnyttja erbjudandet <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja jag tror det 🙂

   Svara

 • linda

  |

  På Värnhem (malmö) är dem alltid “slut” när jag frågar.
  Dock kul o se att en sådan jätte som EH bryr sig om miljön på det viset, nästan så man kan tänka sig att sluta fråga och fortsätta bränna fingrarna av sig!

  Svara

 • DL

  |

  Hello! Jag jobbar på Espresso House och vi ger endast självmant ut sådana till bryggkaffe, te och americano som är extra varma drycker. Frågar någon om det får de självklart en! Jag blir aldrig irriterad när jag får den frågan, och ingen av mina kollegor heller men jag kan ju bara tala för oss 🙂 Har alltså inget att göra med provision, hehe.

  Kram!

  Svara

 • Sara

  |

  Jag kan tyvärr tycka att det är en onödig grej att be om och inte alls miljövänligt.
  Vid köp av brygg eller te ska man alltid få en sleeve då dessa drycker är väldigt varma. Latte och liknande är inte alls lika varma och det ska inte behövas en sleeve.

  Svara

 • Lina

  |

  Du borde skaffa ett privacy filter till din dator så att du kan göra hemliga saker utan att sänka ljusstyrkan :). Vi använder sådana på jobbet och det är klockrent.

  Svara

 • Elsa

  |

  hihi, hoppas att du inte ramlar framför kameran bara! (Undrar hur många som har varit med här inne tillräckligt länge för att förstå den referensen)

  Svara

  • Elin

   |

   HAHHAHA började aslarva direkt då jag läste din kommentar. Bästa videon ever 😉

   Svara

   • Elin

    |

    asgarva*

    Svara

 • Lin

  |

  Hej, jobbar som platschef på EH och alla ovanstående har rätt. “Sleevesen” är sjukt dyra att köpa in, och oftast helt onödiga till en vanlig latte, choklad etc.
  Sen är det så att om de faktiskt är slut, och man erbjuder en extra mugg istället, tackar de flesta nej. Alltså, för många är det typ en trendgrej att ha dessa värmeskydd, inte något nödvändigt. Något som ju då varken är bra för miljön eller vår ekonomi… :))

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaså! Där ser man 🙂

   Svara

 • Emma

  |

  Alltså jag har aldrig ens sett en sådan “sleeve” tidigare, och jag brukar ändå köpa kaffe/chailatte på EH ganska regelbundet… Får börja fråga 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv