Follow my blog with Bloglovin

En mysig söndag

Sorry för ett dygns tystnad, men jag mådde inte så bra igår. Jag mår inte så bra idag heller. Jag har lite ont i halsen och det känns som att jag har feber. Det har dock inte blivit värre, så jag hoppas att det inte är början till en förkylning eller så, utan att det går över.

Nu tänkte jag dricka te och försöka mig på att läsa. Jag har varit sugen på att läsa böcker sedan jag avslutade min utbildning. Jag kände verkligen inte för det när jag pluggade då det var så mycket jag behövde läsa i varje kurs, så det var inte så att jag direkt hade lust att läsa när jag väl var “ledig”. Men nu så. Dock har alla böcker jag försökt mig på i sommar mest varit en besvikelse, så bad jag en kompis välja tre stycken åt mig. Jag är ju tydligen inte så bra på att välja själv.. Ni får hålla tummarna för att jag tycker att någon av böckerna är bra.

 

DSC00087

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (45)

 • Emma

  |

  Mysigt det ser ut!

  Svara

 • Sandra

  |

  Fredrik Backman är alltid bra! Hans böcker rekommenderar jag, går inte att göra något annat än att förälska sig i hans böcker. Men läs Min mormor hälsar & säger förlåt innan du läser Britt-Marie var här 🙂

  Svara

  • emul

   |

   Men fasen, är halvvägs igenom “Britt-Marie var här”. Varför i den ordningen Sandra?

   Är en egentlig bokmal men har enbart lyckats läsa en bok på tvång (skola) och en annan i år (Det opålitliga hjärtat av Morgan Larsson). Det enda som funkar just nu är humoristiska böcker har jag upptäckt. Tips till dig Egoina. 🙂

   Svara

   • Ida

    |

    Jag har läst alla fredrick backmans böcker. Älskar dom!
    Anledningen till ordningen på böckerna är att Britt-Marie också är med i “Min Mormor hälsar och säger förlåt” och boken “Britt-marie var här” fortsätter berätta hennes historia och vad som hände sen.

    Dom är fantastiska!

    Svara

 • Sandra

  |

  Flyga drake (the kite runner) är så bra!! Och även Murakami

  Svara

  • Ida

   |

   Ja den är super, även tusen strålande solar (vet inte engelska titeln) som är uppföljaren är toppen.

   Svara

 • Johanna

  |

  Har du läst Livet efter dig av Jojo Moyes? Superbra bok om du vill ha lästips! ☺️

  Svara

  • Paula

   |

   Åh älskar den boken!

   Svara

   • Johanna

    |

    Uppföljaren släpps om några veckor också!

    Svara

  • Louise

   |

   Håller med, superbra bok!

   Svara

  • Matilda

   |

   Världens finaste bok.

   Svara

 • Annie

  |

  Nej, vad tråkigt! Hoppas att du tillfrisknar snabbt och att det känns bättre snart. Det där med böcker är verkligen sant, man orkar inte läsa samtidigt som man pluggar. Synd med tanke på vad roligt det kan vara! 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Då håller vi tummarna för dig. 🙂

  Svara

 • Jess

  |

  The kite runner är iaf jättebra! Den har en bra film också

  Svara

 • Lisa

  |

  Hej Egoina!
  Jag har precis börjat på universitetet och oroar mig hela tiden för att jag inte kommer hinna läsa allt jag måste. Jag känner mig helt förvirrad när det kommer till hur det går till på universitetet. Kanske pluggar jag för lite? Eller för mycket? Jag har flyttat till en helt ny stad också, så jag har orostankar som snurrar i huvudet hela tiden vilket gör det lite svårare fokusera på plugget just nu. Det gör mig ju givetvis bara ännu mer stressad. Får ångest så fort jag lägger ifrån mig boken, för det känns som att jag egentligen borde läsa mer för att hinna med.

  Egentligen tänkte jag bara höra med dig som har pluggat länge hur lång tid det tar innan man kommer in i universitetsstudier? Kommer jag någonsin vänja mig och känna mig lugnare? För just nu känner jag mig helt lost.

  Tack för en bra blogg! 🙂

  Svara

  • Frida

   |

   Hej Lisa. Jag har precis avslutat 6 års studier och vill bara säga att det blir lättare! Med tiden kommer du att förstå vad som är viktigt att läsa och vad du kan skumma igenom eller kanske till och med strunta i helt. Det är en vanesak! Min första termin fattade jag ingenting (failade bland annat min första tenta rejält) men sen lärde jag mig vad som funkade för mig 🙂 det kommer du också göra!

   Och ps. jag flyttade också till en ny stad för att plugga, bor 6 år senare kvar och stormtrivs.

   Svara

  • Johanna

   |

   Jag tyckte den stressen lugnade sig efter första tentan, då vet du hur du ligger till lite mer, om du pluggar för lite eller för mycket! Sen kommer studietekniker och sånt med tiden, du kommer vänja dig 🙂
   Klart det är oroligt i början när allt är nytt men allt sånt löser sig och lugnar sig med tiden 🙂

   Svara

 • Alice

  |

  Kolla in http://bokboxen.blogspot.se/ om du vill ha tips på bra böcker! Tycker the kite runner är bra, filmen är också väldigt bra! 🙂

  Svara

 • Sofi

  |

  Tips tips tips!
  Glöm inte att låsa, riktigt bra bok. Kunde inte slita mig från den, läste hela boken på en dag. Så bra!!

  Svara

 • Fredrika

  |

  Gillar du The kite runner så har han skrivit två fantastiska böcker till.

  Annat boktips är Barnbruden och, fortsättningen på den, Pottungen.

  Krya på dig och hoppas du kommer in i läs-mode.

  Svara

 • L

  |

  The kite runner är bäst! ALLA Khaled Hosseinis böcker har varit superduperbra tycker jag. Just the kite runner älskar jag mest eftersom den handlar om mitt folk, hazara folket i Afghanistan 🙂
  Hoppas du gillar den

  Svara

 • ugglan

  |

  1Q84 är bra! lite småskum ibland kanske, men bra 🙂 läste den tidigare i år och borde snart läsa andra boken haha.

  Svara

 • Ingela

  |

  Krya på dig!

  Svara

 • elma

  |

  The kite runner är en av mina favorit böcker. Finns som film också, men filmen är en ren besvikelse i jämförelse med boken. Trevlig läsning 🙂

  Svara

 • Louise

  |

  Du måste läsa “Femtio sätt att hitta den rätte” och uppföljaren “Inte helt perfekt” av Lucy-anne Holmes. Så roliga böcker man skrattar högt (råkade göra det på tåget

  Svara

 • Malin

  |

  Alltså du MÅSTE läsa Britt-Marie var här, den är jätterolig!

  Svara

  • Marie

   |

   Ja den verkligen är jättebra 😀 och även “Min mormor hälsar och säger förlåt”

   Svara

 • carro

  |

  Åh, flyga drake (The kite runner) är så bra! Läst den 2 gånger. Även “tusen strålande solar” av samma författare är helt klart att rekommendera också. Hoppas du tycker om dem!

  Svara

  • Michaela

   |

   Jag måste bara hålla med Carro här, “Tusen Strålande Solar” är så otroligt bra! Sorglig, vacker och tänkvärd på samma gång. Personligen så tyckte jag att den var väldigt mycket bättre än “Flyga Drake” som jag inte riktig fastnade för (kan dock bero på att jag hade så höga förväntningar efter den andra boken!)

   Massa kramar till dig <3

   Svara

 • Sara

  |

  Vore toppen om du kunden skriva ett inlägg med dina bästa pluggtips. Har precis börjat på högskolan, gått på föreläsningar och har en hel trave med böcker men INGEN ANING om var jag ens ska börja!

  Önskar ett inlägg med dina bästa pluggtips. Som trogen läsare tycker jag att jag förtjänar det 😉

  Svara

 • Tove

  |

  ååh, har läst de två första och tyckte båda var superbra! 😀

  Svara

 • x

  |

  ÄLSKAR Murakami! hans sätt att skriva är bara..magiskt! Och just 1Q84 trilogin är en favorit.. ge det en ärlig chans! den är lite seg i början men snart slukas du upp i murakamis värld..

  Svara

 • Linnea

  |

  Tips! Välj Fredrik Backman om du vill ha något lättsamt och enkelt att börja med. Rekommenderar “En man som heter Ove” och “Min mormor hälsar och säger förlåt” starkt! Haruki Murakami är en av mina favoritförfattare men det krävs lite tålamod ibland så ge inte upp 😀 trevlig läsning!

  Svara

 • M

  |

  “Flyga drake” måste vara min favoritbok, men skulle aldrig klara av att läsa den igen, så mycket som den fick mig att gråta..

  Svara

 • Emelie

  |

  Åh flyga drake! Började läsa den igår o kan inte lägga ifrån mig den 🙂

  Svara

 • Nathalie

  |

  Kul, mer böcker åt folket! Tänkte ge tips jag med, men blir ju lite nyfiken på vilka böcker du försökt med det senaste som inte funkat 🙂

  Ang ovan kommentarer om Backmans Britt-Marie och mormor så rekommenderar jag ändå Ove som hans bästa..

  Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • ISA

  |

  det är många förkylda nu (jag inräknad). Krya på oss! <3

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag vet inte vad för typ av genre du gillar men jag rekommenderar starkt Peter Mays trilogi om the Islands of Lewis. En fantastisk serie som är både spännande och omvälvande!

  Svara

 • Anna

  |

  Lite fler boktips kommer här:
  Jag heter inte Miriam – majgull Axelsson
  Stål – Silvia avallone
  Alla böcker av Fredrik Backman
  Och bergen svarade – Khaled hosseini

  Svara

 • Julia

  |

  Som några redan har skrivit så är the Kite Runner jättebra, och så även hans andra böcker. Speciellt Tusen strålande solar. Rekommenderar!

  Svara

 • blåmesen

  |

  1Q84 är mer än lite skum, men välskriven och typ läsvärd ändå. Kanske inte skulle välja den om jag kände mig hängig dock, kräver viss ansträngning. Då är Kite runner mer feelgoodig 🙂

  Svara

 • Ida

  |

  Mario Vargas Llosa är fantastisk, och just denna tillhör mina favoriter. Plus att man känner sig lite extra bra när man läser Nobelpristagare… 😀

  Svara

 • Olivia

  |

  Åh, jag önskar jag kunde vara du bara för att få kunna läsa the kite runner för första gången. Har läst den flera gånger innan, men det blir aldrig som första!

  Skulle förresten vilja vara du för ditt hår också, hehe!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv