Follow my blog with Bloglovin

Saker som är bra och dåliga på samma gång

• Åt äpple igår och plötsligt så lossnade en stor bit av min tand!! Blev lite förvånad eftersom det inte gjorde ont och för att jag åt ett ÄPPLE (som jag dessutom skurit upp i bitar) liksom. Hur töntiga tänder har jag? Men det visade sig att det bara var en stor bit lim från min tandställningstråd. Dåligt = orkar verkligen inte hålla på och springa till tandläkaren hela tiden på grund av den himla tråden. Den lossnade dagen efter jag lagade den förra gången, så jag har haft den lös i flera månader nu. Men nu sticks den också eftersom limmet försvann på ena sidan. Bra = det var inte en tand i alla fall.

 

• Det här hände….igen:

 

FullSizeRender

Dåligt = glasskärvor absolut överallt. Bra = nu är spindlarna i dammsugaren garanterat döda.

 

• Har bokat en frisörtid på måndag. Bra = det behövs verkligen. Dåligt = jag ska spela in ett klipp (ett samarbete) på fredagen, så jag vågar inte göra några drastiska ändringar innan det. Så att färga håret rött får jag göra efter det. #fegis

 

• Jag stötte på det här i mataffären:

 

FullSizeRender(2)

Förklaring överflödig.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (21)

 • Anna

  |

  Jag har också en sån ståltråd bakom mina tänder! Sist jag var hos tandläkaren sa hon att om den går sönder så sätter man inte dit en ny utan gör en skena som man sover med typ varannan natt! Min har också gått av ett antal gånger så jag tyckte det lät som en bra ide. Förutom att jag hatar när dom gör avtrycken.. xD Men det kanske vore nåt?!
  Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   De har limmat fast min igen typ fem gånger nu. Men verkar ju inte värt eftersom den lossnar hela tiden… Nu har den dock varit lös i ett halvår eller så och mina tänder har redan flyttat på sig, så vet inte om det är lönt med en skena. Men kanske det. Får ringa och prata med dem 🙂

   Svara

   • Anna

    |

    Jag fick en bettskena att sova med direkt istället för tråden bakom tänderna. Sov med den i ca 6 mån, efter det har jag inte behövt använda den på ca 10 år.

    Svara

    • Egoina

     |

     Men alla får väl bettskenor? Det fick jag också samt alla jag känner som haft tandställning (+ tråd då) 🙂 Men det kanske är en annorlunda bettskena..

     Svara

   • Anna

    |

    Nej då får det ju verkligen fungera med en skena! Man vill ju inte att tänderna ska flytta på sig efter allt slit med tandställningen.. =D

    Svara

  • Fanny

   |

   Haha! Så olika det kan vara. Jag fick en skena efter att min tråd gick sönder och jag HATADE den. Förutom att man luktade illa och blev torr i munnen samt kände sig allmänt ofräsch, så fick jag blåsor i munnen och på tandköttet HELA tiden. Har väldigt känsliga slemhinnor i munnen. Efter en del tjat fick jag tillbaka tråden bakom tänderna istället. Limbitar har lossnat ett antal gånger men den har inte gått av eller lossnat helt igen iallafall. De har bjussat på kostnaden varje gång jag behövt göra något med den.

   Svara

 • Angelique

  |

  Spindlarna är nog garanterat döda ja 😉

  Svara

 • Robert

  |

  Jobbigt! Framförallt hade man ju sett fram emot eventuella hårförändringar. 😉

  Svara

 • Emma

  |

  Alltså den sista är ju sjukt jobbig! Man går genom affären och känner sig stolt och tänker ”jag ska minsann inte handla något onyttigt” och så går man förbi sånt där och tänker ”Ååååh, men jag tror nog att jag förtjänar lite gott idag”.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha exakt. Och för TIO kronor liksom. Det går ju inte att låta bli.

   Svara

 • Rebecka

  |

  Häromdagen när jag drack kaffe (antagligen lite aggressivt hehe) så slog jag av en flisa i min framtand!

  Och för längesedan när en kompis till mig nös så bet hon ihop så tre tänder sprack.

  Här snackar vi töntiga tänder 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha usch då! Verkligen!

   Svara

 • Jackie

  |

  Nooooooo! Jag som hoppats på en röd höstfrilla på dig…

  Svara

  • Egoina

   |

   Blir kanske så ändå, men får gå till frisören direkt igen..haha 🙂

   Svara

 • Hanna

  |

  Ha! Jag trodde att du skulle göra ett klipp = klippa dig igen, och att det var samarbetet. Snacka trött redovisningshjärna här alltså.
  Men nu: Fredaaag!

  Svara

 • Susanne

  |

  Jag hade också en ståltråd som lossnade gång efter gång. Till slut fick jag istället en bettskena i plast(ser ut som ett tandskydd för boxare) att ha på nätterna istället för tråden. Kram!

  Svara

 • Elin

  |

  Alltså min tandställningstråd har suttit fast i tio år nu. TIO ÅR?! Fattar inte att alla andras lossnar hela tiden? Antingen har jag fantastiskt limbara tänder eller också gick jag till en grymt bra tandreglerare (Bernhold Ortodont i Ödåkra, tips tips!). Väldigt glad för det iaf.

  Svara

  • Egoina

   |

   Min med! Sen helt plötsligt efter tio år lossnar den hela tiden 🙁 Gick också dit, hehe 🙂

   Svara

   • Elin

    |

    Oooh, hippaste stället! Haha! Men ahaaa, störigt ju. Jag hade först räls så när min trillar av så är det slut på eländet.. men den vill ju inte trilla av så….. får väl begravas med den 😀

    Svara

 • Mrs Luxe

  |

  Skrattar IHJAL mig!!! Nu är spindlarna i dammsugaren garanterat döda. Helt min inställning till spindlar också. :_DDD

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv