Follow my blog with Bloglovin

Tre sminkfavoriter

Jag tänkte visa er några av mina sminkfavoriter just nu. Fast både mascaran och läppstiftet har jag faktiskt köpt flera gånger, så de kan nog mer räknas som ”all time favourites”.

 

DSC00025

Från vänster: Ögonskugga från H&M i färgen Cocoa Mauve, läppstift från Isadora ”Jelly Kiss” i färgen Rose Blush och mascara från Isadora ”All Day Long Lash”.

 

DSC00061

DSC00064

Mascaran från Isadora är en typisk sådan som jag alltid återkommer till. Jag får nästan samma effekt oberoende av vilken mascara jag använder (jag vet, sjukt bra ögonfransar), men det som spelar roll för mig är hur lång tid det tar och hur bra borsten är på att separera ögonfransarna. Jag föredrar gummiborstar precis som denna har och jag tycker jag är jag får grymt resultat nästan genast, jag behöver alltså inte stå och jobba hur länge som helst. Rekommenderar verkligen denna som ett budgetalternativ till mascara. En negativ sak kan dock vara att den är väldigt lätt att tvätta bort och kan kanske därför orsaka svarta fläckar på ögonlocken om man blir varm eller så. Jag brukar inte ha det problemet när jag pudrar ögonlocken, men mot kvällen kan det bli så ändå (men jag vet inte om det kanske är eyelinerns fel också).

 

DSC00029

DSC00037

Det här läppstiftet har varit min favvo lääänge. Den har perfekt färg och ”styrka” Egentligen är den inte så läppstiftig, utan mer som ett icke-klibbigt läppglans. Det är nog därför jag tycker om det så mycket till vardags. Det blir diskret och fint. Ett stort minus är dock att locket ibland tappar sin ”magnetfunktion” efter ett tag och då sitter det helt löst och faller av i väskan och så. Mycket irriterande.

 

DSC00001

DSC00055

Jag köpte den här ögonskuggan på H&M nyligen. De har fått in massor av nytt smink och jag har varit nöjd med det jag provat hittills. Jag köpte just den ögonskuggan för att jag tycker den har en perfekt brun/grå/lila färg. Jag gillar inte att använda ögonskugga som är brun-brun, utan jag vill att den ska gå lite mer åt det gråa hållet och helst med en hint av lila. Så denna är perfekt förutom att den kanske är liiite mer lila än jag skulle vilja. Jag kan tänka mig att den vore superfin till gröna ögon. Jag använder den endast i globlinjen och lite ner mot fransraden på slutet av ögonlocket, tänk en trekant nästan.

 

DSC00008

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (36)

 • Erika

  |

  Det är djurhår i den borsten 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Är du säker? Åh det visste jag inte!

   Svara

  • Egoina

   |

   Kollade upp det nu. Det var en miss av mig! Tog bort det från inlägget, den var ändå inte viktigt 🙂

   Svara

 • denice

  |

  Det stavas väl mascara? Eller är de bara på engelska? 🙂

  Svara

   • denice

    |

    Trodde de va jag som va helt ute å cykla först

    Svara

    • denice

     |

     😉

     Svara

 • Hanna

  |

  Åå smink! Men jag är allergisk mot ullfett, som är i typ ALLT vanligt smink så jag måste köra på mineral (vilket suger, för det är sämre än vanligt och jag kan inte ta del av alla sminktips. Men kanske är snällare på fåren eller något…)
  Ha en bra kväll!

  Svara

  • Sandra

   |

   Kan tipsa om Moyana Corigans produkter till dig (och alla andra för den delen). Mineralprodukter som är jättejättebra. Tillverkas för hand i Göteborg, helt ekologiskt och ingenting är testat på djur. Är det dessutom något man är allergisk mot så kan man ofta prata med dom så kan dom fixa en specialbeställning utan extra kostnad 🙂

   Svara

   • Hanna

    |

    Å, tack! Ska absolut kolla upp det

    Svara

 • Robert

  |

  Spännande grejer. 😉

  Svara

 • Agnes

  |

  Efter att ha sett sista bilden där ditt hår nästan ser lite rött ut, så måste jag säga att jag tror verkligen du skulle passa i April Kepner hår!!

  Svara

 • Amanda

  |

  Jag älskar verkligen det läppstiftet också! Har tipsat om ett liknande, från YSL, på min blogg. Tror du hade älskat det också. Lagom med färg liksom! Kram

  Svara

 • Johanna

  |

  Hej, hoppas din dag varit bra 😀
  Måste bara fråga, hur ser du på smink som testas på djur? Anser du att det är okej/icke okej att använda?
  Tack för en grym blogg (som vanligt)! :>

  Svara

 • Fanny

  |

  Jävligt snyggt faktiskt, speciellt ögonskuggan (är galen i lila). Men allvarligt, jag förstår inte hur man orkar stå och sminka sig var och/eller varannan dag. Till vardags har jag concealer under ögonen (ser helt död ut annars) och på ev dryga finnar, vilket tar mig totalt 20 sek. Det finns inte på världskartan att jag skulle orka fixa mig mer än så. Ligga i sängen > sminka sig.

  Svara

  • BEX BEAUTY

   |

   Jag kan ju bara svara för mig, men för mig är sminkandet på morgonen ”jag-tid”. Jag sitter framför sminkbordet i kanske 20, 30 minuter varje morgon och visst – jag hade kunnat sova den tiden. Men den halvtimmen går istället till att vakna till, låta min kreativitet flöda och jag spenderar tid med mig själv. Titta på mig själv, tycka om det jag ser (och lära mig att temporärt förändra det med makeup!).
   Andra tränar, målar eller dricker gröna smoothies för att ta hand om sig själv eller uppleva lite vardagslyx. För det är mig den halvtimmen på morgonen 🙂

   Svara

   • BEX BEAUTY

    |

    För mig är det* ska det ju såklart stå i sista meningen!

    Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • Victoria

  |

  Åh! Mer sminkinlägg 🙂
  Kan du inte göra en tutorial!

  Svara

 • Moa L

  |

  Köpte bästa mascaran ever i USA nyss, Marc Jacobs O!Mega Lash volymmascara. Den kladdar inte i början som andra mascaror, sitter ett helt dygn, flagar inte och är enkel att tvätta bort. Kostade 215:- (25 USD).

  Jag har så långa fransar så nästan alla andra mascaror lämnar ränder under ögonbrynen efter ett par timmar.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Den ska jag prova 🙂

   Svara

  • Sara

   |

   Jag har också det problemet. Hittar ingen mascara som inte lämnar svarta fläckar under ögonbrynet. Så störigt! jag använder aldrig puder eller något sådant heller så vet inte hur man ska motverka det.

   Svara

 • BEX BEAUTY

  |

  Men eyelinern dåååå?? Det är ju typ ditt signum! Med fransarna, såklart 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Ja, det är ju det. Men har inte hittat eyelinernas eyeliner. Har liksom ingen favorit 🙁

   Svara

   • BEX BEAUTY

    |

    Säger bara: Kat von D’s Tattoo Liner. Sitter som berget och är svinigt lätt att måla med. Ska köpa en till dig nästa gång jag är i USA, hahah!

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha yaj! 😀

     Svara

 • Vingelina

  |

  Wow vilken fin sminkning på dig : )

  Svara

 • Robert

  |

  Har precis tryckt i mig en Marabou Kvikk Lunsj. Klart godkänd skulle jag vilja säga. 😉

  Svara

 • Pia

  |

  Fint!

  Svara

 • Daniela

  |

  Alltså, dina ögon!!!!

  Svara

 • sabina

  |

  Hej! Ditt blåa nagellack är underbart, vilket märke, namn är det!?

  Svara

 • Alva

  |

  Undrar hur du ser på företag som testar sina produkter/ämnen på djur? Eller betalar någon för att utföra tester på djur? Tänker på de flesta vanliga företag som t ex maybelline, Max factor, loreal, Gucci, Mac, Marc Jacobs, ysl, bobbi Brown, med (tyvärr) många flera.. 🙁

  andra företag som INTe gör det är Anastasia Beverly hills (älskar), sleek, Isadora, makeup store, theBalm är mitt favoritmärke so far, elf, nyx, och jättemånga fler 😀

  Tips är att googla företag på petas hemsida där du ser ett rött kryss om de testar annars står det CF – cruelty free.

  Svara

 • Elin

  |

  Var kommer borsten ifrån? Har letat efter en liknande ett tag nu, endast hittat med djurhår eller så kostar de hur mycket som helst!

  Svara

  • Egoina

   |

   Fick den i Glossybox. Den innehåller tyvärr djurhår 🙁

   Svara

 • Sanna

  |

  Vad heter Isadora läppstiftet och vilket nummer har den? Har letat överallt efter ett sådant läppstift! Super fin sminkning!:)

  Svara

  • Egoina

   |

   Det står i inlägget. Nummer 52 😀

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv