Rött?

Alltså jag är sååå sugen på att färga mitt hår rött. Jag har varit det i flera månader och det gjorde inte saken bättre att April (i Greys Anatomy, Sarah Drew heter hon på riktigt) hade finaste frisyren i senaste säsongen av Greys. Kolla bara första bilden i kollaget. Kan titta på avsnittet när hon “kommer tillbaka” om och om igen och bara stirra på hennes hår. Vill ha!!! Jag skulle så gärna klippa av håret och färga det i samma färg. Men det ska jag såklart inte, mitt hår är äntligen så långt och tjockt, jag vet att jag skulle ångra mig. Dessutom har jag hört att det är så svårt att få bort röda pigment om man skulle ångra sig. Eller?

Jag har i alla fall bokat en frisörtid nu. Antagligen kommer jag fega och bara färga utväxten. Men vem vet. Jag frågade Lina och hon tyckte att jag skulle köra. “Jag behöver en förändring”, sa hon. Så himla kul att det tydligen skulle innebära en förändring för henne om jag färgade håret. Haha.

 

IMG_4773

Sarah_Drew_in_Fit_Pregnancy

e7cb02c1016472a926346a90dfefc561

0

Trackback from your site.

Comments (60)

 • Nathalie

  |

  Gör det bara!! Älskar oxå den, sjukt fin frisyr!
  Rött pigment är förresten inte alls svårt att få bort. Finns ju “nya” metoder osv, det löser din frisör! Jag var röd i två år innan jag nyss blev blond igen 🙂

  Reply

 • Tilda

  |

  Älskade mitt röda hår men var hemskt att underhålla!
  Nu när jag gått tillbaka till brunett igen så sticker de röda fortfarande igenom efter ett par veckor i topparna.. har nog inte så mycket kvar nu. Dock kan det ju bero på mitt jobb (badar i klorvatten 5 gånger o veckan) och de gör ju inte saken bättre… men förstår dig för rött hår är nog fan den snyggaste hårfärgen!

  Reply

 • Lina

  |

  Färga färgen men behåll längden! Jag har växlat mellan olika röda i flera år nu och det är svårt att få bort de röda tonerna, men inte omöjligt! Och hos en frisör går det ända lättare så det är lätt värt det för rött är sååå fint!

  Reply

 • Anni

  |

  Gör de! Jag är blond egentligen men har i snart två år varit rödhårig. Fick en 30 års kris! Började med en lätt färg, men är idag riktigt röd! Älskar de

  Reply

 • Evelina

  |

  Tycker absolut du ska färga! 😀

  Reply

 • Sandra

  |

  Bara en grej angående detta, du verkar ha ungefär samma hårtyp samt färg som jag. Jag har precis som du (väl?) slingat håret blond en del. Testade färga typ exakt den där färgen för ett tag sen. Det var skitsnyggt i typ 3-4 veckor, sen mattades färgen av mer och mer och det blev så småningom någon halvtrist orange/brun/cendré-färg. Kan väl vara individuellt, man har olika hårkvalitet osv, men jag har hört liknande från andra som färgat håret i just någon rödaktig färg om de haft blekt hår innan, verkar som att färgen inte fastnar helt alltid. Prata med din frisör om detta, kanske du kommer behöva fylla på färgen lite då och då för att hålla det snyggt.

  Bara ett inlägg liksom 🙂 Men det blir säkert supersnyggt!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack för din kommentar! Bra med input fån någon “med samma hår”. Jag är rädd för att det skulle bli så. Men får höra med min frisör vad hon tror 🙂 Man kan ju underhålla håret, om man orkar, precis som flera kommenterat 🙂

   Reply

   • Nathalie

    |

    Men då har jag en invändning. Man använder exempelvis Revlon Nutri Color Creme eller liknande inpackning med färg i så håller håret längre 🙂

    Do it! De röda pigmenten går att få bort och det är så snyggt med rött! Speciellt nu till höst/vinter.

    Reply

 • Robert

  |

  Blir en spännande fortsättning på ditt hårproblem. 😉

  Reply

 • Anna

  |

  Införskaffa en färginpackning så håller färgen! Och ha bra schampo och balsam, annars rinner det röda ur… Jag har haft rött i olika varianter i snart 4 år, och det är det bästa jag någonsin gjort!

  Reply

 • H.

  |

  Klart du ska färga! 🙂 Det är ju bara hår, jag brukar dock bara bli rödhårig i en till två månader eller så åt gången, sen färgar jag tillbaka till min mörka färg. 🙂 rött hade dessutom varit jättefint till dina ögon!

  Reply

 • Emilia

  |

  Är själv rödfärgad (jätterött!!) Och har varit det i många år nu. Tycker inte det är svårt att underhålla, gäller bara att ha rätt och bra produkter. Och vad gäller att bli av med den röda färgen: åk till solen en vecka och bada i klor varje dag så blir du blond igen, det blev jag iaf efter en vecka i Grekland

  Reply

 • Maja

  |

  Klipp!!! Det är bara HÅR haha det kommer tillbaka

  Reply

 • Elvira

  |

  Färga!!! Men jag håller inte med kommentaren ovan, ska du färga så ska du klippa också – alltså inte rött och långt! Tycker jag. Men du gör ju såklart som du vill 🙂

  Reply

 • Victoria

  |

  Om du inte riktigt vågar gå hela vägen och färga håret rött, testa en hårmask med färgpigment i! Jag själv älskar färgen strawberryblond, och för att få rätt nyans blandar jag i lite röd/ginger hårmask i balsamet då jag tvättar håret. Superenkelt att få rätt nyans bara man testar sig fram med mängd och tid! När man sen blir trött på färgen är det bara att sluta använda hårmasken i balsamet 🙂

  Reply

 • S a n d r a

  |

  Kööör! Jag behöver också en förändring, gör du – gör jag:D

  Reply

 • Sophie

  |

  Åh!! Älskar färgen! Så vill jag också ha! Kanske ska ta med dom här bilderna till frisören själv 😉 klart du ska köra! Man lever bara en gång!

  Reply

 • Louise

  |

  Bara köör!! Du lever bara en gång ju. Det går och få bort de röda pigmenten om man vill, de är inte de lättaste pigmenten att få bort men heller inte de svåraste. Var själv röd hårig i flera år och är nu inte det längre, så det går tro mig. Testa 😀 rött hår är skoj, och sjukt snyggt till alla höstkläder 😉

  Reply

 • Ajlin

  |

  Du kan ju börja med att tona om du är osäker på färg. 🙂 Jag har varit rödhårig i omgångar men aldrig haft problem att komma tillbaka till mitt mer blonda hår. Det värsta med det röda dock är att det behöver underhållas mycket. Fick färga eller tona om ofta. Dock värt det! Efter min semester till Turkiet i september ska jag sätta mig i frisörstolen och färga igen!

  Reply

 • Lisa

  |

  Jag är väldigt mån om min blonda hårfärg eftersom jag har så tunt hår så om du skulle ångra dig med att färga håret rött kan du lägga in en nyansering istället som ger en liten kick i håret 🙂 Håller alla tummar!

  Reply

 • Ingela

  |

  Åh, jag önskar att mina kompisar också klippte och färgade sig när _jag_ behöver en förändring, för jag är så harig när det gäller mitt hår! 😉

  Reply

 • Emma

  |

  Rött är fantastiskt fint, om man orkar underhålla det. Orkar du med färgbomb och att örngottet blir rosa så kör på det. Jag tröttnade på allt som blev rosa

  Reply

 • Amanda

  |

  Men ÅH, KÖR!!! Och om det bleks och du tröttnar på det är det ju bara lättare att få tillbaka din gamla färg, om det nu är den färgen du ska ha nästa gång.

  KÖR 😀

  Reply

 • Emi

  |

  Jag har färgat mitt hår rött två gånger och jag upplevde att det lätt blev glanslöst och såg tråkigt ut om man inte underhöll det med färgbomber med jämna mellanrum. När jag blev trött på det röda så färgade min frisör bara över det med en kall brun ton och någon månad senare gjorde jag blonda slingor så jag kom tillbaka till min naturliga färg (ljusbrun/råttfärgat). Inte alls svårt att bli av med det röda, dock kan det fortfarande skifta lite i rött i solljus men det är personligen inget jag stör mig på, eller ens märker.

  Reply

 • Johanna

  |

  kööör! När du skrev det fick jag verkligen en känsla av att du skulle passa sååååå bra i det! 🙂

  Reply

 • Lovisa

  |

  Jag har gått från rött (illrött) till kopparröd och sen tillbaka till superblont, gör man det hos en duktig frisör är det inga problem att få bort det om man ångrar sig 🙂 är sjukt sugen på att färga rött igen, sååå fint till blåa ögon! Ett tips om att hålla det röda snyggt är att använda revlon färgbomber, det är en inpackning med pigment som fräschar upp färgen och gör håret superglansigt och mjukt så slipper man färga om så ofta 🙂

  Reply

 • a.

  |

  Men alltså jaaaaaaaaaaaa! Gör det!! Behåll längden och färga rött, tänk långt, rött, vågigt hår – såå fint! Och även om det är lite trixigt att “färga tillbaka” sen så går det. Har själv haft röda nyanser i håret för ett tag sedan och jag blekte bort det, syns inte ett spår av rött nu!

  Reply

 • Mickys

  |

  Ett starkt tips om du ska färga ditt hår rött: Använd henna! ( billigt och bra dessutom)
  När jag började färga mitt hår rött så var jag tvungen att färga det en gång i veckan för att det skulle hålla sig, men efter att ha färgat det ett X-antal gånger så blev håret helt missfärgat och de kändes som tuggummi, fick ha i fem olika produkter i håret varje dag för att det skulle vara mjukt och glansigt..
  Sen testade jag henna och det har verkligen räddat mitt hår!
  Dels så håller färgen mycket bättre, efter att ha färgat första gången gör man de igen efter ca två veckor för då håller det mycket bättre, samt att håret tar inte alls mycket stryk av de.
  Jag använder kopparröd och har lite mörkare än Aprils, vill jag att det ska vara extra rött någon gång så använder jag en färgbomb och det funkar bra, färgen från färgbomben försvinner efter ca två duschar.

  Reply

 • denice

  |

  De gånger jag färgat rött har jag ledsnat efter ett par veckor. Men sen kan inte jag kombinera rött och rosa så en del kläder blir ju lidande. Tycker verkligen det skär sig!
  Men för att få bort de röda kan man göra avfärgning och sen lägga i en kall askig färg 🙂 förändringar är bra!

  Reply

 • Fanny

  |

  Jag trodde du menade knallrött. Pjuh. Den där färgen skulle nog passa dig.

  Reply

 • Jackie

  |

  Ptja, varför inte? Du skulle nog kunna passa i det! Jag är blond, råkat färga mitt hår rött (skulle bli brunt eller blondt) flera gånger och frisören har alltid lyckats ta bort det röda. För att låta lite 2012: yolo!

  Reply

 • ISA

  |

  go for it!!! vill så gärna se hur det blir 😉

  Reply

 • Sara

  |

  Jag har varit rödhårig 3 gånger, visst att man måste underhålla det mer än andra hårfärger, men det är så värt det! Tycker inte alls att det blir glanslöst och tråkigt som andra skriver, inte heller använde jag färgbomber men det är ju individuellt. Jag tycker absolut att du ska färga!

  Reply

 • Angelica

  |

  Du är ju så ljus annars så köp en färgbomb i en koppar/röd ton och använd först och gillar du de kan du ju allti färga de sen och underhålla färgen med bomben 🙂

  Reply

 • Jessika

  |

  Testa en färgbomb! Revlon har bra! 🙂

  Reply

 • Sara

  |

  Gör det! Jag kände att jag ville ha en förändring så jag färgade håret koppar/orange (mest orange faktiskt, var det jag var ute efter). Älskar det! Blir det fel så kan man alltid färga om det 🙂

  Reply

 • Louise

  |

  Tjenare! Tycker absolut du borde testa en röd färg nån gång, den på bild kommer nog va assnygg på dig! Dock är det svårt att få ut de röda pigmenten ja, det beror väldigt mycket på hur mycket röda pigment du har naturligt och sen vilken färg du försöker få efter, bruna färger blir nästan alltid lite kopparfärgade utan underhåll typ alltid och på väg tillbaka till det blonda kommer du ha oranget hår i typ ett år…

  Reply

 • Karin

  |

  JAA! Snälla, gör det. Tycker också att hennes hår är ursnyggt och jag tror att det hade passat dig perfekt! Kör på 😀

  Reply

 • Jessica

  |

  Alltid trevligt med lite fler rödhåriga tycker jag, är själv en, men äkta så jag vet inget om färgning. Jag klippte mitt långa hår till strax nedanför axlarna i våras, jag tyckte det blev väldigt svårt att göra någon frisyr av det, men du är säkert bättre på det än mig. Komihåg, hår växer ut igen!

  Reply

 • Jennifer

  |

  SÅÅÅÅ snyggt och coolt skulle det vara!!! Köööörrrrr 😀

  Reply

 • Rebecca

  |

  Jag har färgat rött två gånger i mitt liv och på mig försvann det efter 1,5 månad typ. Fast hårfärg försvinner ganska lätt på mitt hår så det kanske är därför.

  Reply

 • M

  |

  Åh älskar rött hår!!! Skulle med vilja våga! Har tänkt på det i flera år, haha 🙂 Köööör! Så kanske du inspirerar mig med 😉
  Det här känns som en sån grej med håret som är stor stt våga (kan bero på att jag typ aldrig gjort nåt med mitt dock så blir en större grej), men samtidigt tänker jag att “Livet är för kort för att inte testa rött hår nån gång” haha. Jag vet inte. Tänker på Kate Winslet i Titanic OH MY GOD, så vacker …

  Reply

 • Vingelina

  |

  Jag har haft rött men ångrade mig sedan, men det är jättesnyggt! Jag vill också färga håret, funderar på blond..

  Reply

 • Angelique

  |

  Åh jag tycker du ska göra det 😀

  Reply

 • Marielle

  |

  Jag blev sugen på rött hår för ett par år sen, även jag blev influerad av en karaktär från Greys. För min del var det dock Addison som var inspirationen. Mitt råd är att ifall du ska ge dig in på rött hår så bör du vara dedikerad. Det är en svår hårfärg som kräver en hel del underhåll om den ska se snygg ut. Tror du skulle passa bra i den så bara du är villig att satsa så kommer det bli superbra! Kram!

  Reply

 • Sandra

  |

  Tycker verkligen du ska testa! Och om du vill fega lite kan du ju börja med en jordgubbsblond nyans 🙂

  Reply

 • U

  |

  Jag tycker absolut att du ska göra det, tror verkligen att du skulle passat i det!
  Och inte för att vara taskig men hårfärgen du har just nu faktiskt lite tråkig (kanske bara för att jag har precis likadan själv haha).

  Jag har själv varit rödhårig en längre period under gymnasietiden, måste säga att det var väldigt svårt att få bort all den röda färgen, i alla fall för mitt hår. Men det var absolut inget jag led av, tyckte bara att det blev ännu snyggare och såg så naturligt och fint ut, mer jordgubbsblond! Önskar att jag hade den färgen igen men kan aldrig riktigt få till den på samma sätt.

  Reply

 • J.

  |

  Åh, jag har faktiskt tänkt på att du skulle passa i rött och lite kortare(än vad det är nu) hår! Tycker generellt att kort och välvårdat hår är snyggare, men vet att många har svårt att släppa taget hehe…

  Reply

 • ellie

  |

  Kör på det 😉 förra hösten tog jag en chansning och färga det rött och jag vart nöjd (fast jag trodde att det skulle bli dåligt), men jag är så lat när det kommer till att underhålla mitt hår med produkter osv så efter ca 5 månader färgade jag det mörkbrunt. Men tycker verkligen du borde chansa för det kan bli hur bra sim helst fast man inte trodde det 🙂

  Reply

 • Emelie

  |

  Men kör bah kööör! Mitt frisöröga säger att den där färgen skulle passa dig perfekt, så jag tror inte alls att du skulle ångra dig! Skulle du mot all förmodan ändå göra det så är det inte särskilt svårt att plocka bort pigmenten och få håret blont igen, då den där färgen inte alls är särskilt mörk och innehåller därför inte lika mycket pigment som tex en knallröd eller mahogny. Våga förändring!

  Reply

 • Citrin

  |

  Nej nej nej! Blont är alltid the way to go. 🙂

  Reply

 • Malin

  |

  Kör! Du kan ju börja med att tona först så du ser om du trivs med det 🙂 älskar rött och tror du skulle passa jättebra i det!

  Reply

 • Sara

  |

  Jag var röd i ett år cirka. Jag har sjukt svårt att behålla den röda, det försvinner snabbt i mitt hår. Så tröttnade på att färga jämt och är brun nu istället. Fick dock slinga bort det kvarvarande röda innan den bruna annars blev det gaaalet 😉

  Reply

 • Moa

  |

  Jaaa, du borde verkligen göra det! Till dina ögon kommer det att bli magiskt!

  Reply

 • Ina

  |

  Åh, jag går runt i exakt samma tankar… Är SÅ himla sugen på att färga rött, men orolig att det ska bli fel eller konstigt och sedan jättesvårt att få bort. Om du gör det så gör jag det! 😉

  Reply

 • Ina

  |

  Åh, jag går runt i exakt samma tankar… Är SÅ himla sugen på att färga rött, men orolig att det ska bli fel eller konstigt och sedan jättesvårt att få bort. Om du gör det så gör jag det! 😉

  Reply

 • Sandra

  |

  Jag var röd i ca ett år – underbart på hösten/vintern när man är blek!
  Men, nu till sommaren blev jag blond och hade inga problem att få ur det röda, blekte håret och färgade blont över, så det är inte så svårt beroende på om man är beredd att bleka 🙂

  Reply

 • Agnes

  |

  Isla fisher har väl ungefär samma längd på håret som dig och passar såå bra i rött hår.

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv