Follow my blog with Bloglovin

Glasstårta

Jag måste visa er den geniala idén jag fick till efterrätt igår. Det är enklast någonsin och sååå gott. Jag hade förberett vispad grädde och hackad Marabou daim som jag hade i kylen, och sen gjorde jag såhär:

 

DSC09729

Jag lade sandwichar ovanpå varandra och hällde rikligt med nougatsås mellan. Tänker att det är fint med flera lager och att man kan göra nio glassar istället för sex om man har fler gäster, men detta räckte mer än väl till oss.

 

DSC09733

Sedan täckte jag hela med grädde. Jag borde vispat grädden lite hårdare kom jag på i efterhand, då hade kanterna blivit finare. Men äh, det blev fint ändå. Sedan hällde jag på mer nougatsås och prydde hela tårtan med hackad Marabou daim och serverade genast. Det går säkert bra att förvara tårtan i frysen och ta fram en stund innan servering också.

 

DSC09736

Oförskämt gott för att vara så enkelt.

 

DSC09742

Tips tips!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (22)

 • sofie

  |

  Åh så underbart! Jag älskar att du är lika sötsugen som jag XD

  Svara

 • Robert

  |

  Säkert jättesmarrigt! 😉

  Svara

 • H.

  |

  Ååh gott! Blev sugen på att prova detta fast med 88 istället, det borde nog gå att dra loss glasspinnen.

  Svara

 • Emma

  |

  Finns nougatsåsen att köpa i såna förpackningar som chokladsås osv? 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, det gjorde jag 🙂 nog gott med chokladsås också!

   Svara

  • Egoina

   |

   Nej, det inlägget hade jag missat. Såg awesome ut iaf, noblesse och jordgubbar!!! Jag såg ”receptet” på Facebook för några månader sedan. Har tänkt att jag ska prova hur länge som helst, men glömt bort det hela tiden 🙂

   Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Använder man skivor av kiwi som pynt, sätter in glasstårtan i frysen en stund och sen äter – blir kiwin nästan som sorbet.

  Svara

 • ISA

  |

  men så jävla gott!!

  Svara

 • Sara

  |

  Just det här ”receptet” har Spiderchick tipsat om för några veckor sedan…

  Svara

 • Fanny

  |

  Jag blev sjukt sugen på Sandwich efter detta inlägg, så jag gick och köpte en på ICA. 15 kr och tog slut på inte ens en minut. Borde köpt en hel förpackning 🙁

  Svara

 • Jennifer

  |

  Men gud va gott och enkelt det där ser ut!! Måste definitivt prova! 🙂

  Svara

 • Nelly

  |

  Antar att du borde söka patent på detta! Sicken smart idé 😉

  Svara

 • Therese

  |

  Åh vad gott!! Fan att jag är laktosintolerant och inte kan äta sandwich :((( kanske den godaste glassen ever ju! Förutom mjukglass med strössel haha 🙂

  Svara

  • Evelina

   |

   Finns tabletter på apoteket man kan köpa som man kan äta i samband med laktosintag vid speciella tillfällen som laktosintolerant. Lactrase! Räddaren i nöden vissa gånger 🙂

   Svara

 • Elvira

  |

  Hej! Nu ska jag fråga dig.. du är ju smal, tränar du eller håller du dig smal ändå? 🙂

  Svara

 • malin

  |

  BÄSTA TIPSET JAG NÅNSIN LÄST!!!! TACK <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Hmm jag vet inte. Men oavsett var jag inte först med idén. Finns över hela internet 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv