Follow my blog with Bloglovin

De tre lögnerna på arbetsintervjun

Såhär såg jag ut idag när jag gick på en arbetsintervju:

 

IMG_4593

 

Skippade dock glasögonen i sista sekund eftersom jag tänkte att jag inte skulle vara en klyscha med mediebrillor på medieintervju. Intervjun gick bra, processen kommer ta några veckor, så vi får se helt enkelt. Jag uppskattade att de inte ställde den klassiska säg-tre-negativa-saker-om-dig-själv-frågan. Varför gör ens arbetsgivare det? De kan ju inte på riktigt få många ärliga svar. Folk ba ”jag är FÖR noggrann”, ”ibland har jag svårt att släppa jobbet”, ”jag har lätt för att ta på mig för mycket ansvar”. Man bara mmmmm *visst*.

Nu ska jag förbereda inför maten ikväll. Jag ska laga det ”tuffa” receptet i min matkasse och har även fixat förrätt och efterrätt. Visar er sen!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (14)

 • Linnifin - skönhetsblogg

  |

  Hatar också den frågan, jag vill ju lyfta fram mina positiva sidor under en intervju!
  Håller tummarna för att du får jobbet! 🙂

  Svara

 • Angelique

  |

  Haha ja dom har man ju dragit några gånger 😉

  Svara

 • Fanny

  |

  Den gången jag var som allra ärligast på den frågan, den gången fick jag jobbet…

  Svara

  • Egoina

   |

   Kan förstå det, man vill ju ha ett ärligt svar 🙂

   Svara

 • Anna

  |

  Jag jobbar just med rekrytering och förstår vad du menar. Däremot kan jag säga att det bara är ”mindre bra” eller ”mindre noggranna” rekryterare som ställer en sådan fråga och som också faktiskt skulle nöja sig med den typen av svar. Det är en bra fråga för att få veta vilken person som döljer sig bakom den mask många har på sig under en intervju. Men om man inte fortsätter att gräva i det så är det en inödig fråga. Jag vägrar tro på att någons negativa sidor egentligen är positiva – det är så illa att jag mår illa. Men det roliga är att när man börjar gräva i vad som egentligen ÄR en persons negativa sidor så kommer de sällan på det själva – cred till det i alla fall att folk tror på sig själva!

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, jag har de där problemen med att jag nästan är FÖR ambitiös när jag jobbar ibland. 😉 Ett jobb kan ju vara intressantare än ett ”jobb” ibland. 😛

  Svara

 • Mikaela

  |

  Åh, älskar skorna! Var kommer de ifrån?

  Svara

   • Nelly

    |

    nej vad dum jag är! trodde du skrev din sko som ett kaxigt svar typ som ”DIN MAMMA” hahaha, tog ett tag innan jag kopplade 😉
    MVH hon som inte bor i Sverige längre och inte har koll på affärerna :/

    Svara

 • Nelly

  |

  haha eller hur! Eller nämn de tre bästa egenskaperna, lätt att säga vad arbetsgivaren vill höra där också.
  Det skulle vara kul om du skulle kunna göra en mall eller något nu när sommaren är slut, och det är söka jobb dags, hur man ska nå ut till arbetsgivaren på bästa sätt. Hur ska man skriva ett bra CV menar jag. Med utformning, typsnitt osv osv. Med tanken på att du har den bästa bloggen och studerat nu så borde du vara världsbäst 😉

  Kanske en bra grej när du har bloggtorka 🙂

  Kram

  Svara

 • Ingela

  |

  Lycka till!

  Svara

 • Frida

  |

  Hej, jag har en pappa som jobbar mycket med rekryteringar. Hans tanke med att ställa de vanligare frågorna, typ den du nämnde, är att det visar om folk är förberedda eller ej. Har man inte ens förberett svar på de vanligaste frågorna som man hittar när man googlar på ”arbetsintervju” då är man inte tillräckligt noggrann/intresserad för att få jobbet. Kan vara en förklaring 🙂 Hoppas du får jobbet! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv