Follow my blog with Bloglovin

Ply ply ja ja ja

Låt oss prata om prinsbröllopet. Jag tänkte egentligen inte se det, men hela Sverige tittade ju och sociala medier var översvämmade så jag blev tvungen att slå på tvn.

Jag minns när jag jobbade med tidningsprenumerationer för Svensk damtidning för några år sedan och det ringde tanter och frågade om Victorias bröllop hela tiden. Det var så gulligt. ”Hur kommer Victorias klänning se ut”, ”Tror ni att det kommer regna den dagen”, ”Är Victoria gravid”, och jag bara ”alltså jag vet inte…men ska vi förlänga din prenumeration?”. Folk är så engagerade i kungliga bröllop. Jag blir mest fascinerad över alla fina hattar. Vill också vara kunglig så att jag kan ha en megahatt.

Men så fint det var! Och så kära de verkade.

 

De två höjdpunkterna var dock:

1) Den svenska versionen av Umbrella. Lätt en ny favorit. Den var jättefin och passade så bra…men REFRÄNGEN?? ”du kan stå under mitt paraply, ply, ply, ja, ja, ja”. Inte för att ”ella, ella, eh, eh, eh” är så mycket bättre. Men ply ply ja ja ja?

2) Denna artikel:

 

Skarmavbild 2015-06-15 kl. 13.10.04

Haha. Jag dör.

 

1 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (22)

 • M

  |

  Är hon inte gudmor till honom också? Klart snyggast var iaf danska drottningen <3

  Svara

 • L

  |

  Jag har väldigt svårt för Sofia just för att hon inte känns som någon som borde tillhöra Kungahuset. Under alla år har de hållit stenhårt på traditionerna men för sina barns skull har de ändrat synsättet helt. Kronprinsessan är den enda som har fått kämpa för den hon älskar och prins Daniel har gått igenom Kungahusets alla prövningar för att bevisa för dem att han kommer bli en bra representant för Sverige.

  Sofia är en före detta utvikningsbrud och dokusåpadeltagare och jag tror inte de kommer bli lyckliga alls. Carl-Philip är tyvärr en toffel som låter sig styras ordentligt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Håller inte alls med och tycker du har en väldigt tråkig syn på det hela. Förstår inte heller vad utvikning eller dokusåpor har med något att göra.

   Svara

  • J.

   |

   Jag känner inte Sofia men tycker att hon verkar väldigt jordnära och gör att hela kungahuset känns mer ”enkelt”. Helt vanliga människor liksom. Hennes förflutna har egentligen inget med den hon är idag att göra, förutom att hon kanske har vuxit av erfarenheterna och lärt sig av sina misstag. Precis som resten av oss mänskliga. 😉

   Svara

   • L

    |

    Alla har olika åsikter som sagt. Jag tycker man ska hålla lite mer på traditionerna som England gör och inte ta in vem som helst. Men det är bara jag. 😉

    Svara

    • Sandra

     |

     Känns bara så märkligt, hålla på gamla påhittade ritualer och främja incest (vilket det blir till slut om en inte går gifta sig med folk utanför svenska adeln? 🙂 ). Varför är det viktigt att de ”håller på traditionerna?”

     Svara

    • Suss

     |

     Vad då ”ta in”? Det är inget företag som ska nyanställa, det handlar ju om vem man blir kär i helt enkelt.

     Svara

 • Robert

  |

  Kollar man på bröllop framöver får man nyfiket sitta och hålla koll på vilka som har röda klänningar. 😉

  Svara

 • Ella

  |

  För någon som heter Ella och fått höra ”Haha, osm i Umbrella, ella, ella eh eh eh, eller?” Näst intill varje gång jag presenterat mig (allså, jag skojar inte.) sedan 2007 tycker jag nog ply ply är bättre. Fast nu blev folk påminda om att Umbrella existerar…Jag kommer fan aldrig bli av med den låten….

  Svara

 • Jackie

  |

  Om NÅN kan bära en röd klänning så är det väl Carl-Philips farsas kusin!! Och hon gör det med bravur! Mamma-mia, Margarete har legat med CP…

  Svara

 • Diana D+(La+Madre)

  |

  Men alltså vilken dissrespekt. Vilkan fråga, om han skulle ha vart med den äldre damen liksom.. ah men shit.

  Svara

 • linnea

  |

  Jag började se bröllopet just när han sjöng och tyckte också att refrängen var riktigt jobbigt dålig. Trodde att det var därför ingen klappade händerna när han hade sjungit klart, höll på att dö skämsdöden för hans skull då. Men sen fick jag veta att man tydligen inte brukar klappa händerna efter att någon framfört en låt på ett bröllop, haha! Vilken lättnad! #bröllopsoskuld :’)

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaså! Där lärde jag mig något också 🙂 Tänkte iofs inte på det.

   Svara

   • Josephine

    |

    Det är faktiskt inte bara bröllop. I allmänhet på konserter i kyrkan ska man ej applådera direkt efter varje låt, detta eftersom akustiken gör att applåden ekar runt i all oändlighet. Man brukar ta en applåd i slutet istället //Gammal körsångare som också tyckte det var stelt iaf. 😛

    Svara

 • Charlotte

  |

  Ganska rolig artikel, men det stämmer inte, enligt etikettexperter 🙂 Det är en myt att röd klänning har den innebörden.

  Svara

  • Sofie

   |

   Ja, jag är så trött på denna myt. Jag är en sån som inte trivs i så många färger. Svart, vitt, blått och rött är det jag trivs i. Så när man ska på bröllop är det ju skitjobbigt. Svart får man inte ha, vitt får man inte ha, har man rött ska alla påpeka denna fjantiga myt. Suck säger jag.

   Svara

  • Kattis

   |

   Men å andra sidan tänker jag såhär: det är såpass många som känner till den ”regeln” att den tyyp har blivit en regel? Haha om ni förstår hur jag menar 😛

   Svara

 • ellinor

  |

  Min favorit var hon som hade en klänning som gick från rosa till röd, lite ”nä, jag vet inte riktigt om det räknas”-stuk på det 😉

  Svara

 • Helena

  |

  Eftersom du gillar Montt Mardiés Paraply tänkte jag tipsa om Gloria också (hans cover på Beyoncés Halo). Ännu bättre.

  Svara

 • Sara

  |

  Haha åh dör på bilderna jag får i huvudet av artikeln 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv