Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

ACO svarar på era frågor om hudvård – del 2

Här kommer del två av frågorna som ni fick ställa till ACO om hudvård. Svaren kommer från ACOs hudvårdsexpert och forskaren Izabela Norin som var med oss under labbesöket. Denna del av frågorna har tema hudvårdsrutin.

Förra gången hade jag en tävling där ni kunde vinna en trestegsrutin till er hudtyp. Vi kör igång samma tävling igen! Jag drar tre vinnare nästa vecka som vinner en trestegsrutin (rengöring, boost och återfuktning), titta längst ner hur ni gör för att tävla. Om ni tävlade förra gången och inte vann har ni alltså en chans igen!

 

Q&A med Izabela Norin

Måste man ha en massa olika produkter, vad fyller de för olika syften? (Varför “måste” man ha en kräm till varje del av kroppen, t.ex. en kräm till händerna, en annan till ansiktet, en tredje till fötterna etc?)

– Man behöver inte använda massa olika produkter. Allt beror vad man vill ha för resultat. För vissa personen fungerar det bra att använda en kräm på hela kroppen, medan andra ha problem med huden och behöver någonting som fungerar på dessa problem.

Anledning till att ha olika typer av produkter är att huden är annorlunda på olika kroppsdelar och behöver mer eller mindre av vissa ingredienser, t ex fuktbindare, fetter eller skyddande eller reparerande ingredienser. Dessutom har man olika behov av extra vård på vissa områden. Till exempel kanske man vill ha solskydd i ansiktsprodukten inte i fotkrämen.

 

Vilka produkter behöver man egentligen, och vilka behövde bara vid särskilda behov? Önskar tips på ett bra bas-sortiment!

– En absolut ”måste” till din hudvårdsrutin är en mjukgörande och återfuktande ansiktskräm, en ögonkräm och rengöringsprodukter anpassade för ansiktet och för det känsliga området kring  ögonen. Du kan utöka det med en mer anpassad dag- och nattkräm, serum och mask, vilka boostar huden vid behov. Inom rengöringsrutinen man du utöka sortimentet med ansiktsvatten (toner) och ansiktsskrubb (peeling).

 

DSC07054

 

Vad är det för skillnad på natt, dagkräm, serum? Ögonkräm och serum? Behöver man båda?

– Dag- och nattkrämer är speciellt anpassade för hudens behov under dagen och natten. Dagkrämer har oftast snabbare absorberingsförmåga än nattkrämer för att snabbare sjunka in innan eventuell make-up, och innehåller ofta UV-skydd, som inte behövs i nattkrämer. Nattkrämer verkar generellt mer närande för att huden ska få återhämta sig under natten och innehåller ofta ingredienser som inte kan användas i dagkrämer, såsom vitamin A.

Ett serum kompletterar dagkrämen eller nattkrämen. Det finns olika typer av serum som har olika funktioner. Man kan säga att ett serum fungerar som en ”booster” som exempelvis ger extra mycket fukt, har extra mycket aktiva ingredienser eller jämnar ut huden mer än krämer gör. Exakt funktion beror på serum, så välj ett serum efter din huds behov. Ögonkräm är speciellt anpassad för den tunna huden kring ögonen.

 

Varför ska man inte använda tvål i ansiktet?

– Tvålar torkar ut huden. Det är bättre att använda rengöringsprodukter med nya typer av tensider, som är mildare och anpassade till huden.

 

Varför ska man använda ansiktsvatten?

– En toner tar bort eventuell smuts efter ansiktstvätten, ger extra fukt och förbereder huden för ditt serum eller din kräm. Du kan med fördel använda din toner för att rengöra ansiktet på morgonen. Rengör gärna ansiktet morgon och kväll så din hud är ren och fräsch innan du lägger på din kräm för bästa resultat.

 

DSC07066

 

Varför finns det olika rengöring för ögon och hud?

– Man bör ha specialanpassade produkter till den fina huden kring ögonen för att nästan alla rengöringsprodukter till huden svider och irriterar om de kommer i kontakt med ögonen.

 

Anti-age – När borde man börja använda ögonkräm/borde man? Fungerar antirynkkrämer? När behöver man använda det? Kan krämer förebygga framtida rynkor?

– Man bör börja använda anti-age produkter för huden i ansiktet och kring ögonen vid 20-25-års ålder, men framförallt bör man skydda huden från skadliga faktorer, såsom UV-ljus, fria radikaler och torr klimat. De anti–age produkterna som är anpassade till den åldersgruppen bör innehålla solskydd, antioxidanter och olika återfuktande och mjukgörande ämnen. Anti-age produkter till äldre hud brukar innehålla andra ingredienser än de till yngre, till exempel peptider som återuppbygger kollagen. Om man börjar med anti age krämer vid 20-25 års ålder kommer man att förebygga många (men inte alla) rynkor. Vissa antirynkkrämer fungerar, andra inte och samma kräm kan fungera på en person, men inte på en andra. Vilken kräm som funkar bäst för var och en är alltså individuellt.

 

Hur blir jag av med pormaskar?!

– Tyvärr är det svårt bli av med pormaskar. Använd bara lätta fuktkrämer i detta område och ansiktspeeling då och då. Även rengöringsprodukter med till exempel salicylsyra kan hjälpa.

 

DSC07490

 

Hur vet man om en hudkräm verkligen går in i huden och verkligen återfuktar inte bara läget sig som en hinna över huden?

– Alla krämer lägger sig delvis på hudens yta och går delvis in i huden och återfuktar, men graden av detta varierar. Om du smörjer in dig två gånger om dagen och huden inte blir inte torr emellan betyder det oftast att krämen återfuktar tillräckligt bra. Om krämen inte går in ordentligt kan det bero på att krämen är för fet. Det bästa är då att byta till en lite lättare variant.

 

Vad är det för skillnad på dyra och billiga krämer?

– Skillnaden ligger oftast i krämernas prestanda. Billigare krämer är oftast bra baskrämer som mjukgör och återfuktar huden. Dyrare krämer levererar även andra funktioner som till exempel anti-age eller problemlösning av mer avancerade slag.

 

I samarbete med ACO kan ni vinna en trestegsrutin till er hudtyp! Det ni behöver göra är att svara på frågan nedan och ge mig er bästa morgon- eller kvällsrutin. Lämna svaret bland kommentarerna (glöm inte mejladress så att vi kan kontakta er). Vi kommer att dra tre vinnare under nästa vecka.

1. Hur länge har ACO funnits?

2. Hur ser din ultimata morgon- eller kvällsrutin ut?

 

Lycka till!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (45)

  • Johanna

    |

    Aco lanserades 1939.
    Min bästa (men även enda och sämsta) morgon- och kvällsrutin innehåller endast en kräm. Min hy är ganska känslig och när jag väl hittat en kräm som fungerar håller jag fast vid den (tyvärr….). Men skulle vara värdigt kul att prova något nytt, som förhoppningsvis fungerar även för min hy. 🙂

    Svara

  • Felicia

    |

    Jag vill bara säga till alla som tycker det är dyrt och krångligt med hudkrämer att det är HELT JÄVLA OKEJ att inte använda. Känn ingen press, det är bara onödigt att dö i hudvårdsdjungeln om du ändå inte har några konkreta problem <3

    Svara

  • Beatrice

    |

    1. 1939
    2. Tvätta ansiktet med rengöring och sedan smörja in med en återfuktande kräm. Tycker det är svårt att hitta rätt krämer och rengöring då jag har blandhy. Har från och till varit duktigare med produkter för ansiktet och sedan kanske 1 år sedan (äntligen) slutat tvätta ansiktet med tvål haha… Är student så det skulle vara guld att vinna bra produkter utan att känna sig utfattig efteråt!!

    Svara

  • Matilda

    |

    Aco har funnits sedan året andra världskriget började, 1939.
    Min morgon -och kvällsrutin går hand i hand. Båda innehåller ansiktsvatten för att få den fräscha känslan. På kvällen använder jag även en nattkräm. Detta får mig att känna mig fräsch, morgon som kväll.
    Kram!

    Svara

  • Johanna

    |

    Aco har funnits sen 1939.

    Min morgon och kvälls rutin saknar specifika produkter, därför skulle det vara prima om jag vann denna tävling! Så jag kan börja använda riktiga produkter i rutinen. Men jag sköljer alltid anisktet med vatten när jag vaknar, äter bra under dagen och dricker 3liter om dagen. Detta tror jag är väldigt viktigt för att huden ska se fin ut.

    Om jag skulle få fantisera en ultimat rutin så skulle jag använda en ansiktsmask och slappna av i badet framför någon serie. Och sen appicera ett serum och fuktkräm. Detta hade varit så mysigt!

    Svara

  • Josephine

    |

    ACO lanserades, enligt deras hemsida, 1939 för de svenska apotekarna. Jag har, tyvärr, ingen ”bäst” morgon- och kvällsrutin, men jag har på senaste tid upptäckt (ekologiskt) rosenvatten som jag numera använder efter att jag har rengjort och innan jag smörjer in min hy. Hittills har jag dock inte märkt någon positiv förändring.

    Svara

  • Fanny

    |

    Är det bara jag som tror att det inte är bra för huden att packa på den hundra olika krämer varje dag? Snackas om dagkräm, nattkräm, ögonkräm, fuktkräm, ansiktsvatten, olja och blablabla. Tror det är bäst att låta huden vila så mycket som möjligt och sköta sig självt så mycket som möjligt. Jag smörjer ansiktet ibland när jag är torr och jag smörjer med Basiron (som bekämpar acne) de flesta kvällar men thats it. Eller ja, jag tvättar ju bort smink om jag har sånt på mig..

    Svara

    • M

      |

      Det funkar inte för alla, alla har olika hudtyper som är mer eller mindre känsliga/feta/torra/intoleranta osv.

      Min rutin består av rengöring, ansiktsvatten, serum och så väljer jag mellan två olika dagkrämer och ibland mild peeling samt ansiktsolja på kvällarna. Det får min hud att må bra och se bra ut. Hade jag gjort som du, och speciellt om jag smort på Basiron hade min hud kukat ur helt. Så det är ingen universallösning tyvärr.

      Svara

      • Fanny

        |

        Självklart kan man få snygg och len hy av att packa på sig allt det där, det tvivlar jag inte på. Men jag tror det är bättre att låta huden andas och skaffa sig ett naturligt immunförsvar även om det innebär att man har en lite torr näsa eller har ett par finnar.

        Såklart ska man vårda sitt ansikte, men det får inte bli överdrivet.

        Svara

  • Alma

    |

    ACO har funnits sedan 1939.

    Har egentligen bara fasta rutiner på kvällen, ansiktet ska tvättas, bort med smink och smuts, eller bara smuts om jag kört osminkat under dagen. Efter det använder jag en nattkräm från L300. Tar den även på morgonen, då det är den enda kräm jag prövat som återfuktar tillräckligt för min torra näsa 😉
    Skulle gärna prova någon ny rengöring dock. Har inte hittat någon jag fastnat för. Alla torkar ut min hud för mycket…

    Svara

  • Lina

    |

    1, 1939
    2, Min bästa kvällsrutin är att först skölja av ansiktet med vatten sedan ta bort sminket med makeup borttagning. Jag brukar därefter använda ansikts rengöring och avsluta med acos nattkräm.

    Tack så mycket för att du gör ett sånt här inlägg. Nu vet jag att jag ska investera i en ögonkräm och lite anti-age produkter med spf 🙂

    Svara

  • Elisabeth

    |

    1. 1939
    2. Jag är väl egentligen sämst på att ha rutiner, ser rätt olika ut varje kväll då jag alltid glömmer något eller helt enkelt inte orkar – ofta för att jag är sämst på att köpa bra produkter som behövs för att ha en rutin. Men om jag väl får tummen ur röven tvättar jag ansiktet, tar porskrubb och därefter återfuktande!

    Svara

  • Elin

    |

    1. Aco har funnits sedan 1939, alltså i 76 år (om min matte stämmer).
    2. Oj, har ingen specifik rutin ärligt talat. I högstadiet var min hud det som drog ner mitt självförtroende allra mest, med röda, lysande finnar. På senare år har det blivit bättre av sig självt, men jag gissar att min hud skulle må ännu bättre om jag investerade i exempelvis ACO’s produkter. Använder bara en ansiktskräm någon gång i veckan (om ens det), när jag känner att jag har lite torr i hud. Min kvälls- och morgonrutin får helt enkelt vara att borsta mina tänder, haha!

    Svara

  • Johanna

    |

    1.1939
    2. Efter att min hud blivit allt sämre sen jag slutade med mina p-piller, har jag varit väldigt noga med att rengöra mitt ansikte med bättre produkter både morgon och kväll, det gör också att man känner sig piggare och ser fräschare ut. Något som jag också gör då och då är att göra en ansiktsmask och lägga sig badet, perfekt för att komma ner i varv på kvällen.
    Skulle bli jätteglad att få produkter som passar just min hy.

    Svara

  • Elin Johansson

    |

    1. ACO har funnits sedan 1938
    2.Min morgonrutin är att tvätta bort sömnen och rengöra ansiktet med rengöringskräm. Om jag kommer ihåg använder kag skrubb ibland men den glömmer jag tyvärr ofta bort. Sen kommer det hemskaste av morgonrutinen, vilket är att smörja in med dagkräm. Jag avskyr den kletiga känslan i ansiktet som jag alltid upplever oavsett vilken kräm jag har testat hittills. Men jag kam inte vara utan den pga att huden torkar sönder. Så, der ultimataste vore att någon gång hitta den perfekta ansiktskrämen. Längtar!

    Svara

  • Isabell

    |

    1. ACO lanserades 1939.
    2. Min hudrutin är väl egentligen inte ultimat, men så har jag tyvärr inte råd att skämma bort mig hur mycket som helst som student heller. I nuläget har jag samma rutin för morgon och kväll vilken innefattar att rengöra med en lotion och sedan ansiktsvatten, och smörja in med serum på kvällen. Jag har blandhy som för några månader sedan reagerade med att börja producera små plitor i pannan, inga fullvuxna finnar men nog så irriterande och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att de ska försvinna. Därför hade det varit perfekt att vinna en rutin med hjälp av ACO så jag får känna mig stolt i min hy igen!

    Svara

  • Linda

    |

    1. 1939
    2. Jag önskar att jag hade en perfekt morgon och kvällsrutin men det har jag alltså inte. Jag vet ärligt inte vad jag ska använda för produkter för att min hud ska bli glad på mig, känns som jag provat allt. Jag använde en kräm från ACO för många år sedan som faktiskt fungerade men den försvann och sen dess har jag aldrig hittat någon likvärdig. Tråkigt när bra grejer försvinner (vilket alltid tycks drabba mig) Fast om jag fått som jag velat så hade jag använt bra produkter som får mig att känna mig fräsch i ansiktet hela dagen samt känt mig bra när jag vaknade på morgonen!

    Svara

  • JohannaF

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939.
    2. Min morgonrutin ser ut som så att jag först bara tvättar ansiktet med ljummet vatten. Använder bara vatten då jag på kvällen använder tvål (dock en mild oparfymerad barntvål), kanske låter märkligt men jag har så väldigt känslig och torr hy, så skulle nog ej klara rengöring både morgon och kväll. Sedan smörjer jag ansiktet med en dagkräm, och ibland med ögonkräm kring ögonen.

    Svara

  • sara

    |

    1.sedan 1939
    2. Jag har ingen ultimat rutin tyvärr, har inte varit så intresserad av hudvård tidigare. På senare tid har jag dock märkt att huden blivit lätt torr och rödaktig. Särskilt på jobbet på sjukhuset. Så tack för intressanta artiklar om hudvård, hälsar en oinvigd 🙂

    Svara

  • Victoria

    |

    1. Aco har funnits sedan 1939
    2. Min rutin(som jag önskar jag var bättre på att följa varje morgon OCH kväll) är att jag börjar med att tvätta ansiktet med en rengöringslotion, två gånger på kvällen för att första gången tvätta bort smink och andra för att få ansiktet riktigt rent. Sedan tar jag en toner på en bommulspad och torkar ansiktet med, för att sedan smörja in ansiktet med ett serum. Sedan avslutar jag med en ögoncreme och dag-/nattcreme 🙂
    Tyvärr är jag lat och gör detta bara en gång om dagen och stressiga dagar ingen :/

    Svara

  • Stina

    |

    1. Hur länge har ACO funnits?
    Sedan 1939.

    2. Hur ser din ultimata morgon- eller kvällsrutin ut?
    Min ultimata kvällsrutin ska vara snabb, skön för huden och bra. SÅ det ska inte vara allt för många steg, för det är jag för lat för. Den ska vara skonsam för huden för jag hatar att känna tt huden är lite smått irriterad, vilket jag gör ibland och sen vill jag att den ska rengöra huden så gott det går och förebygga finnar!
    Så först vill jag att det ska vara nån tvätt som man sedan sköljer av, efter det vill jag ha någon sorts toner som sluter porer typ och sedan någon fuktåtergivande kräm som sjunker in i huden fort och inte känns kladdig och obehaglig! 😀

    Svara

  • Cecilia

    |

    heeej! Aco har funnits sen 1939! Jag skulle nog faktiskt behöva prova det här. Har haft eksem sen jag var några månader gammal och nu är jag 26 och börjar bli ganska less på det. Jag har testat tusen salvor men aco rengöring och krämer har jag faktiskt inte provat än. Så det vore himla roligt att få testa, kanske kan det bli fantastiskt! 🙂

    Svara

  • Alva

    |

    1. Aco har funnits sedan 1939.
    2. Har ingen direkt rutin, men om jag skulle vinna så blir det förändring på det! Nåväl, när jag orkar tvätta bort gammalt smink och solkräm ( har sle så tål inte solen så har det varje dag ) och smörjer in mig med en återfuktande ansiktskräm eller en kortisonkräm för att få bort ev. utslag.

    Svara

  • Angelica

    |

    1. Sedan 1939
    2. Min bästa kvällsrutin är faktiskt när jag duschar, använder först en peeling som man kan använda varje dag, sen rengöring och när jag har duschat färdigt blir det toner och återfuktande kräm

    Svara

  • a.

    |

    1. Sedan 1939
    2. Min morgonrutin är i princip obefintlig då jag är världens mest morgontrötta människa så jag försöker ta igen det på kvällen istället! Jag tvättar först ansiktet med rengöringskräm, gärna en mot fet hy eftersom jag har det. Ungefär två dagar i veckan peelar jag huden. Efter detta tar jag en toner för att rengöra ytterligare och lugna huden och sen smörjer jag in ansiktet med en återfuktande, oljefri lotion. Tills sist använder jag ibland en basiron-gel på de finnar jag har (trots att jag är 25…).

    Och nu när jag är 25 är det tydligen dags att investera i anti-agingkrämer också!

    Svara

  • Hanna

    |

    ACO har funnits sedan 1939! Nu till min bästa hudvårdsrutin, efter att ha tvättat ansiktet på kvällen så kan jag ofta känna att det stramar och kliar, blir lätt så när en har känslig blandhy. Det bästa för mitt ansikte är då mandelolja! Så snällt, så mjukt och såå återfuktande. Speciellt under ögonen brukar jag dutta på, för att nästa morgon vakna med ett mjukt härligt ansikte. För de som inte testat mandelolja kan jag verkligen rekommendera denna superprodukt för hela kroppen!

    Svara

  • Martina

    |

    1. ACO lanserades 1939

    2. På morgonen tvättar jag ansiktet och smörjer in med en dagkräm. På kvällen tvättar jag ansiktet med skonsam ansiktsgel och smörjar sedan in den med en nattkräm.
    (två gånger i veckan lägger jag även en ansiktsmask)
    Enkelt men fungerande. 🙂

    Svara

  • Linda

    |

    1.1939

    2. På kvällen är jag mer noggrann med min hy och tar först bort sminket med sminkbortagningssvervetter och sedan tvättar jag rent ansiktet och använder mig av en ACO spotless reninggöring, sen använder jag även ACO spotless toner innan jag smörjer in mig med hudkräm från ACO, allt detta för att få min hy så lite oljig som möjligt. På morgonen så är det lite mer stressigt så då använder jag bara toner och hudkräm. Allt detta blir lite dyrt för mig som universitetsstundent så det jag använder mest är toner för då känner jag mig ren och sen försöker jag snåla så jag inte tar för mycket varje gång. Jag försöker ungefär var tredje dag ta en ansiktsmask för att öppna upp porerna och senare peela ansiktet.

    Svara

  • Cissi

    |

    Aco lanserades 1939!

    Mina morgonrutiner består av att smörja in huden med Acos Caring Face Cream. Kvällsrutinerna ser ungefär likadant ut, ibland peelar jag huden och smörjer in med samma kräm efter det. Annars bara krämen innan jag går och lägger mig! Tycker produkten är super men hade gärna velat utöka mitt sortiment lite och ha krämer/toner som är mer anpassade för olika områden osv. I och med att jag är student så är tyvärr inte hudvårdsprodukter prio 1. Tycker dock att allt som har med skönhet att göra är otroligt intressant, dessutom hade både jag och min hy blivit glada över en boost inför sommaren 🙂

    Svara

  • LissM

    |

    1. ACO lanserades 1939.
    2. Min bästa morgonrutin är att först få njuta av en lång, varm dusch för att sedan spraya ansiktet med ett uppfriskande ansiktsvatten innan jag applicerar min ansiktskräm som är skönt svalkande. Då känner jag mig redo för en heldag sen!

    Svara

  • lill

    |

    Aco har funnits sedan 1939.
    Bästa kvällsrutinen. Håret i fläta, Tvätta ansiktet, sedan tvätta tänderna, medan jag gurglar munskölj brukar jag nuförtiden ha en mjukgörande mask på läpparna. Efter läppmask/ munskölj så smörjer jag in ansiktet med en bra fuktkräm och lägger lipbalm på läpparna. Efter det är jag redo att bädda ner mej.

    Svara

  • Amanda

    |

    1. ACO lanserade sina krämer som blandades av apotekaren efter kundens behov 1939. 1945 utvecklades det till en produktionskedja.

    2. Min hudvårdsrutin? Ja, jag har nyss fyllt 18 år och bor själv så pengar finns det inte gott om.
    På morgonen brukar jag duscha och då tvätta av ansiktet med någon ansiktstvätt jag köpt i matbutiken, för att sedan smörja in med någon kräm från samma inhandling. Body Lotion används till kroppen av sådan sort som luktar gott utan att kosta för mycket. Sedan sminkar jag mig och där har jag lagt lite mer pengar på produkterna iallafall. Det är inga lyxprodukter, men använder iallafall smink från prisvärda märken som Max-Factor och Maybelline.
    Då lägger jag på mascara, foundation, highlighter, täckstift, vit kajal, puder och målar dit ögonbrynen.
    Under dagen får jag ofta pudra på mer puder då jag har väldigt fet hy som nästan kan se ut som den rinner efter ett par timmar (oavsett hur bra jag tvättar hyn och om jag är med eller utan smink).

    På kvällen tvättar jag av sminket med lactacyd (parfymfri tvål) och tvättar sedan ansiktet med samma ansiktstvätt som på morgonen och använder därefter även samma kräm. Efter det brukar jag smörja in mig med någon fetare kräm till fötterna och armbågarna för att sedan smörja in resten av kroppen med någon vanlig body lotion.
    Någon kväll ibland så skrubbar jag även kroppen och ansiktet med en hemmagjord skrubb på antingen kaffesump eller olja, honung och socker.

    Jag skulle verkligen uppskatta detta pris, då jag först får jobb i sommar och därmed första lönen i juli (en liten) och den andra (normala) i augusti och ekonomin tryter lite just nu. Jag tycker om att ta hand om mig själv och min hy, men skippar tyvärr även de enkla rutiner jag nämnde där uppe ibland då det känns så ovärt då det ändå inte är något speciellt. Så vore himla kul att börja med en riktig rutin med bra produkter!

    Svara

  • sofia

    |

    1. 1939
    2. Min ”ultimata” rutin ser ut på följande sätt:
    Ansiktsskrubb i duschen på morgonen, sedan återfuktande ögonkräm + ansiktskräm och slutligen rengöring på kvällen innan läggdags. Sedan börjar det om igen. Tadaa!

    Svara

  • joss

    |

    1. 1939.
    2. Min morgonrutin gällande hudvård består av att tvätta ansiktet med ACO ansiktsgel. That´s it. Jag har dålig koll på vad jag borde använda för produkter för att ta hand om min hy så att den ska se fin ut. Det vore jättetrevligt att vinna för att kunna testa lite.

    Svara

  • Sandra

    |

    1. Sedan år 1939
    2. Hur min ultimata rutin ser ut vet jag faktiskt inte, men så som morgon- och kvällsrutinen ser ut nu så är det ansiktsrengöring, ansiktsvatten och fuktgivande kräm som gäller både morgon och kväll.

    Svara

  • Johanna

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939.

    2. Min ultimata kvälls och morgonrutin går till som så att jag inte snoozar för länge så att jag faktiskt hinner utföra min rutin. Brukar dock ha det lite svårt med den delen heh. Men sedan så tvättar jag ansiktet med en mild tvål. Sedan tar jag ansiktsvatten och ansiktskräm. Ögonkräm skulle också ingå i min ultimata procedur, men det gör den inte idag eftersom att jag inte äger någon idag. Och så kanske jag glömmer bort att köpa en varje gång jag är på affären. Hehehe…

    Svara

  • Elisabeth

    |

    1. 1939.

    2. Min morgonrutin gällande ansiktet då är, tvätta det med Apotekets egna ansiktstvätt för oren hud och sedan smörja in med vanlig kräm för torr hud. Jag använder inte ansiktstvätten varje dag dock, eftersom jag annars bara brukar använda vatten och som funkat för mig under många år. Men jag har annars väldigt torr hy så skulle egentligen vilja ha en kräm som funkar bra för just mig, haha! Iallafall få testa mig fram vad som skulle kunna funka.

    Kvällsrutinen är ungefär samma, eller inte ungefär, den är det haha! 🙂

    Svara

  • Cecilia

    |

    1. Funnits sen 1939.
    2. Min bästa rutin för lill-ansiktet är att skrubba med kaffesump, gör nog det för ofta men jag älskar det. Sen smörjer jag in ansiktet med en aloe vera-gel och på det antingen en vanlig kräm eller några droppar jojobaolja. Huden ba smälter av detta och blir len som en barnrumpa.
    Sen det viktigaste solskyddskräm så man ej får solskador!
    Tack för mig!

    Svara

  • Malin G

    |

    Aco har funnits sedan 1939.
    Min bästa morgon rutin är att jag går upp, tvättar mig i ansiktet och under armarna och sedan tar jag på deo och smörjer ansiktet med en kräm som jag gillar. Sedan sätter jag på smink om jag vill det just den dagen.

    Min kvällsrutin är oftast att jag duschar och jag smörjer mig alltid i ansiktet efter dusch/ tvätt eftersom jag blir så torr annars.

    Svara

  • Sophie

    |

    1. Aco har funnits sedan 1939.
    2. Min bästa kvällsrutin består till största delen av en produkt, MANDELOLJA! Jag tar bort smink med den + smörjer in ansiktet innan jag ska sova. Alltså bara helt vanlig kallpressad mandelolja som finns att köpa på apoteket, den är det bästa som har hänt min hy. Hade en svindyr nattkräm innan men insåg efter ett tag att jag inte alls behövde den, efter att ha testat ett par droppar olja i ansiktet istället. Win. På morgonen kör jag en vanlig återfuktande kräm med solskyddsfaktor, även på vintern, solskyddsfaktor är svinviktigt för mig hehe.

    Svara

  • Heja Emma!

    |

    Hej!

    1. 1939

    2. Jag har egentligen inte problem att gå upp på morgonen, men jag går runt i ”ledset” morgonhumör tills jag vaknat till liv. Så därför är alltid det första jag gör när jag vaknar att gå in i badrummet, och tvätta ansiktet i kallt vatten. Det är en pina till en början, men när man väl vant sig är det underbart. Jag blir pigg direkt (och på bättre humör) och sen så känns huden mycket friskare efter. Efter det använder jag ansiktsskrubb, ansiktsvatten och smörjer in med dagcreme. Det gör jag varje dag och har aldrig ruckat på, det är det som är grejen med rutiner, det sker varje dag 🙂 Dock är inte min morgon komplett förrän jag har borstat tänderna och gurglat lite flourskölj också 😉

    Svara

  • Evelina

    |

    1. Aco har funnits sedan 1939.

    2. Morgonrutin: tidig morgon: det finns ingen. Annars: tvättar av mig med någon mild tvål + vatten, smörjer mig med dåvarande ansiktskräm, antagligen någon från ICA och slänger på lite smink.

    2. Kvällsrutin: dusch, tvättar ansiktet med tvål och sedan samma ansiktskräm som på morgonen.

    … Inser att mina rutiner antagligen inte är mycket att hänga i granen.

    Svara

  • Emmi

    |

    1. 1939

    2. Morgon: Tvättar ansiktet med ljummet vatten, smörjer in med en lätt kräm som inte lämnar ansiktet fettigt.

    Kväll: Sköljer av smink med ljummet vatten och ibland även med en rengöringslotion som inte är för ”hård” mot huden eftersom jag har ganska torr hy…

    Svara

  • Caroline

    |

    1. Sedan 1939!

    2. Min ultimata morgonrutin är att jag går upp i tid och slipper stress,
    äter en god frukost med färskpressad juice gjord i min icke-existerande juice-press.
    Vad gäller hyn sköljer jag den med kallt vatten,
    det får mina ögon att öppna sig efter den gångna natten.
    Ansiktsvatten och ansiktskräm använder jag efter det,
    gärna en som inte är allt för fet.
    Smink, kläder och fixat hår,
    sedan är jag redo för att gå till skolans sista läsår!

    Svara

  • Beatrice

    |

    Aco har funnits sedan 1939.

    På morgonen tar jag niveas dagkräm och på kvällen tvättar jag bort sminket med vanlig handtvål. Kanske inte det bästa..

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv