Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Jag var i Berlin i mars och hade hört att få ställen tog kort. Men alltså, vilka då? Jag var inte på ett enda ställe där dem INTE tog kort. Vart var detta? Det var inte direkt så att jag hängde på lyxkrogar eller något, utan jag lyckades betala med kort överallt! :)

– Konstigt, så upplevde inte vi det! De tar kort i de flesta affärerna och så, men inte på mindre ställen. Till exempel när vi skulle köpa biljetter eller köpa småsaker som donuts och kaffe. Ibland tog de inte kort på större ställen heller, som Mcdonalds (och då var det ändå en stor restaurang som låg mitt på ett stort torg). Lite irriterande, för man är så van vid att alltid kunna betala med kort.

 

Du vet inte måhända hur man gör texten mindre så att man kan få plats med fler tecken också? ;)

– Haha! Jag är minsann Snapchatguden nu 😉 Nej, jag vet tyvärr inte. Men jag vet att man kan använda den där röstinspelaren för att få in fler tecken. Läs mer HÄR. Jag fick dessutom den här kommentaren förra gången jag skrev om Snapchat. Har inte provat, men det funkar kanske: ”Men man kan iaf få fler rader att skriva på i snapchat. Vilket var ett hallelujah-moment för mig

:D
Gå in på anteckningar, tryck ner några rader med returknappen och kopiera, klistra sedan in i snapchats textfält och skriv hur mycket du vill typ :D

 

Alltså var är din skinnjacka från? Hur fin som helst!

– Åh tack! Älskar den. Fick den av min mamma i julklapp för några år sedan. Den är från H&M.

 

20140313-155416

 

Förstår verkligen inte vitsen med den där krönikan. Vore trevligt att se dig använda din häftiga möjlighet att synas och påverka till något mer inspirerande eller tankeväckande. Det där känns bara urtrist.

– Jag har skrivit krönikor i fem år. Varje månad i fem år har jag skrivit minst en krönika (när jag skrev för City blev det tre stycken i månaden), vad blir det sammanlagt? Några hundra? Det jag försöker säga är att jag tycker det är sjukt att jag ens får ihop texter överhuvudtaget längre. Det är svårt att prestera till varje deadline och att alltid ha något vettigt att säga. Det är alltså helt omöjligt att alltid vara inspirerande och tankeväckande. Att vara krönikör är inte som att gå till ”ett vanligt jobb” och kunna vara lite trött, eller ha en dålig och oproduktiv dag för att sedan ta igen det nästa dag, utan är det deadline så måste det ju in en text. Jag är inte alltid supernöjd och jag vet att mycket jag skrivit inte är skitbra. Men man är ju mänsklig liksom. Och sen säger jag som Sandra skrev i kommentarsfältet: ”Vilken tur att vi alla, även du, har möjligheten att påverka och inspirera, istället för att bara titta på och tycka till om hur andra ska göra det”. Gå och gör det. Puss!

 

Hej! Hänger du mer med vänner på fritiden som du fått på universitetet eller är du mer med vänner från högstadie/gymnasietiden? Tycker du det är lätt att få vänner på universitetet? Ska förmodligen börja på ett universitet i höst i en stad där jag aldrig har varit förut eller känner någon så är rädd att det ska vara svårt att hitta nya vänner.

Tack för världens bästa blogg <3

– Jag hänger faktiskt knappt med någon från högstadie- och gymnasietiden. Vad gäller vänner från universitetet hänger jag ju med Elisabeth och Johannes och dem har jag träffat på universitetet 🙂 Jag tycker inte du ska vara orolig, du kommer att få massor med vänner! Se till att styra upp en klassfacebookgrupp och sen kan ni säkert planera massa skoj där och vips så har du ett gäng vänner 😀

 

Detta är kanske en känslig fråga, men hur går det med din stalker? Du har inte nämnt honom på länge. Hoppas han lagt av!

– Nej. Han återkommer med jämna mellanrum, mer eller mindre intensivt. Det är så jävla sjukt. Det har pågått i typ sex år. Vi har suttit på en himla rättegång, men ändå förstår och accepterar inte människan att han ska lämna mig ifred. Önskar att jag inte hade något samvete och bara hängde ut idioten.

 

Skarmavbild 2015-04-26 kl. 22.36.00

Skarmavbild 2015-05-07 kl. 13.30.59

Han skriver från fejknamn ibland, för han tror väl inte att jag förstår att det är han som skriver. Men han heter alltså Anders U (bor i Göteborg) och inte Maria.

 

Kilklackarna du har köpt från Tommy Hilfiger, hur tycker du att dom är i bredden? Funderar på att köpa ett par, dom är ju så snygga, men är lite osäker då jag har rätt breda fötter! :)

– Jag har väldigt smala fötter och de passar mig bra, så kan inte svara på om de passar till breda fötter. Åk till en skoaffär och prova 😀

 

Vad fin du är! Var kommer solglasögonen ifrån? Kram!

– Tack! De är från Primark. Ångrar nu att jag inte köpte tio par. Håll tummarna för att de inte går sönder..:'(

 

IMG_1731.JPG

 

Hej! Inte alls för att låta klyshig eller dryg eller något, men får folk ut mycket av att kolla Suits som inte pluggar juridik? :) Själv har jag läst i 3 år och började uppskatta serien mer efter att jag började förstå juridiken bakom den som serien baseras på. Visst har serien sin charm ändå med alla karaktärer, men finns ju många sådana liknande serier med liknande karaktärsdrag. Men menar absolut inget illa eller så, undrar mest vad folk som inte pluggar juridik ser för charm i serien :)

Håller för övrigt helt med, Donna och Louis <3

– Mja.. Det är väl som att se House of Cards och inte vara insatt i amerikansk politik, eller Greys anatomy utan att vara läkare. Det är ju kul ändå, man hänger med på det mesta. Men kan förstå att serien är ännu bättre om man är insatt (om det är verklighetstroget då..) 🙂

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (30)

  • Emma

    |

    Har din stalker gjort att du även är orolig över andra som kommenterar? Tänker att du ju har en eller två personer som kommenterar på exakt varenda inlägg du skriver. Tänker du någonsin så om dem eller är orolig att det ska utvecklas till något mer även om de bara skriver snälla saker? 🙂

    Svara

  • Robert

    |

    Ytterligare ett gäng glasklara svar. 😉

    Svara

  • ISA

    |

    gah! har missat stalkerstoryn. LÄSKIGT!!!

    Svara

  • Cilla

    |

    Lol på sista kommentaren. Svensk lag skiljer sig ju från den i serien??? Dessutom fattar en ju vad som händer annars skulle en ju inte hänga med och istället sluta kolla! Och sist men inte minst skriver hen att hen även Uppskattade serien innan hen fattade mer om juridik. Snälla bli aldrig min jurist du verkar va helt tappad

    Svara

    • Rebecka

      |

      Du verkar vara den tappade, hon förklarar flera gånger i kommentaren att det är en öppen fråga och inget illa ment, och så skriver du att hon inte ska bli jurist.

      Det var inte min fråga förövrigt, känner inte till serien heller.

      Svara

    • Mathilda

      |

      Haha hoppa inte på någons val av yrkesroll.. Hon ställde en öppen fråga som sagt.

      Svara

  • Elin

    |

    Jag tycker att du alltid skriver bra krönikor, det är dem man först bläddrar till i tidningen. Den sista var klockren, skönt att det är fler som ”bara måste…”

    Svara

  • Nicole

    |

    jag trodde att det där med snapchat och röstinspelning var ett aprilskämt från Veckorevyn?!?!?

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha! Det trodde jag med! Men det funkade när jag gjorde det… 🙂

      Svara

  • Jessica

    |

    Vilken vidrig stalker. Ursäkta ordvalet, men det blir ännu läskigare med en människa som inte har självinsikt ”[…]jag inte är eller nånsin varit en stalker”. Brr! Om någon hade kallat mig en stalker, fast jag inte känt så alls, så hade jag ändå undvikit att skriva något ALLS till den personen. För det är faktiskt så normala människor beter sig, men den personen du har (och länge har haft) efter dig har nog någon form av störning. Jag är ledsen för din skull att du utsätts för detta. Jag tror att människor har en bild av att stalkers är elaka och ska skriva/göra något som upplevs som märkligt för andra, men så är det inte! Jag har själv upplevt att bli stalkad, och personen sa bara gång på gång att hen inte menade något illa – och det känns som att vem som helst kan hänga upp sig på ”att inte mena illa” (t ex när folk ”skämtar” elakt och säger ”men det var ju bara ett skämt”), men bara riktigt störda personer fortsätter efter att de blir ombedda att sluta och polisanmälda till och med!

    Svara

  • Sandra

    |

    Brukar inte kommentera särskilt ofta men sista kommentaren om Suits. Så man får bara kolla på serier som man är utbildad till/jobbar med eller vadå? Jag kollar på Suits och hänger med just fine, likadant med sjukhus-serier, polis-serier osv. Märklig inställning..

    Svara

  • J.

    |

    Konstig sista kommentar hehe. Suits hade nog fått lägga ner om bara juridikstudenter/jurister fick kolla på den. :p

    Svara

  • Ingela

    |

    Jag gillar alltid dina krönikor!

    Svara

  • Aida

    |

    ASså vafan är det med Sverige egentligen!! Du har en stalker och de gör ingenting för att stoppa det, så jävla sjukt :S… Herregud.

    Hoppas att han kommer lägga av inom en snar framtid, sjuk människa det där.

    Svara

  • janne helen

    |

    Ang. Snapchat: gå in på notes på telefonen och skriv det du vill skriva där, med avsnitt och allt. Kopiera texten sen och lägg in snapchat. Klart! 🙂

    Svara

  • Frida

    |

    Det finns ungefär likadana solglasögon på Gina tricot för typ 79 kronor. Tips tips!

    Svara

  • Sanna

    |

    Shit vilken snapchat-revolution! Visste det med stor text/smiley sen innan men inte att skriva mycket. Har inte ens testat med ljud men att bara kunna kopiera in rader funkade ju faktiskt, var lite skeptisk haha 🙂

    Äntligen slipper man skicka femtioelva snaps efter varandra, skriva för hand med penseln eller skriva en osammanhängande mening fullt med knäppa förkortningar!

    Svara

  • Em

    |

    Du kanske kan vara med i trolljägarna?!

    Svara

  • Amanda (Relationsrummet)

    |

    Ett tips angående solbrillorna (som är skitsnygga), det finns nästan identiska sådana på gina tricot. Köpte sådana där för typ en vecka sedan eller två. Både guld och silver. Om folk är sugna men inte planerat en tripp till något land med primark 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Jag vet, men de på Gina är tyvärr för stora för mig. Men bra tips till andra 🙂

      Svara

  • Karin

    |

    Hemsk stalker. Otroligt patetisk människa. Han borde fängslas innan han går över gränsen och kommer och våldtar eller kidnappar dig eller nåt. Eller så borde han dödas, faktiskt. Du borde se till att alltid ha en kniv tillhands, fast jag vet inte hur det är med att få försvara sig i Sverige… reglerna är knäppa ibland. Kolla upp det så du vet vad du kan göra, sådana som den där människan är farliga – vem vet vad som krävs för att hans lilla hjärna plötsligt ska brista och han slänger all försiktighet åt sidan.

    Usch jag blir så arg!!!!!!!!!!

    Svara

    • Sara

      |

      ”Han borde dödas, faktiskt”??? Seriously?? Och att föreslå att någon ska bära kniv verkar också tämligen galet. Man behöver knappast uppmana någon att ”kolla vad som är tillåtet” för att inse att det är olagligt… :S

      Svara

  • Vera

    |

    Hej! Kan du inte visa vad du köpte på Primark? 😀

    Svara

    • Egoina

      |

      Jo, har inte glömt. Bara det att min C-uppsats ska in på tisdag. Innan dess hinner jag inte. Kram 🙂

      Svara

  • Charlotte

    |

    Eftersom jag kommenterade ditt inlägg om reklam, så vill jag gärna också lämna lite positiv feedback (lika viktigt som konstruktiv kritik, vilket jag hoppas att du tog det som): du är den enda av de riktigt stora bloggare som jag följer, som tar sig tid att besvara kommentarer regelbundet. Det är riktigt kul att veta att man kan få respons på vad man skriver, då blir det ju roligare att läsa och kommentera. Det ska du ha stor cred för! 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack, vad kul! Jag gör mitt bästa 🙂

      Svara

  • Emma

    |

    Gud så fina solglasögonen är! Ska nog gå inom primark och se om de ser lika bra ut på mig 🙂

    Svara

  • Louise

    |

    Har varit i Berlin 4 gånger och alltid problem med att de inte tar kort… Helt galet 🙂

    Svara

  • Felicia

    |

    Det här med krönikorna, gör ett inlägg på bloggen och fråga om vi läsare har idéer om vad du kan skriva om! Kan förstå att det känns trögt ibland, särskilt eftersom du bloggar samtidigt. Tycker du är grym oavsett!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv