Follow my blog with Bloglovin

Berlin i plus och minus

Har har ni lite bilder och en snabbsummering på Berlin i plus och minus:

 

– Varför är taxibilarna gul-vit-beiga? Alltså så ocharmig färg? Av alla färger liksom?

+ Bästa tunnelbana- och tågsystem någonsin. Man behöver aldrig vänta och det är supersmidigt. Vi köpte ett tredagarspass och åkte tåg överallt.

– Vill ej generalisera egentligen. Men väldigt många tyskar (servitörer, personal, random folk på gatan) var otrevliga. Så pass att jag reagerade när någon faktiskt var trevlig. Vi satt på en restaurang där gästen bredvid klagade över att hon fått hår i maten, servitören svarade med ”jaha, men det är inte mitt hår”. Okej?

– Det är inte många ställen som tar kort. Det blev vi förvånade över. Jag menar, hallå, 2015?!

+ Guidad båttur. Dricka vin i solen, titta på byggnader och åka båt? Ja tack! Rekommenderar dock att ta med hörlurar så att man kan lyssna på engelsk guidning om man inte förstår tyska (man fick en liten grej som man kunde välja språk på).

– Sjukaste trafikljusen någonsin. Det blir grönt och sen blir det rött igen nästan genast. Oftast hinner man inte ens över. Ibland sprang vi och hann ändå inte. Riktigt konstigt. Vad händer om man har ett funktionshinder, eller är gammal?

+ Berlinmuren. Såklart! Tips är dock att få tag i en bättre fotograf än kvinnan jag frågade som skar av fötterna på bilden, heh. Men det är ju ett absolut måste att se.

+ KaDeWe. Det är ett varuhus och högst upp finns massa choklad.

+ Bra shopping! Var sååå tacksam för att min väska ”bara” vägde 18 kilo på hemvägen. Var ganska så orolig där ett tag. Haha.

 

DSC08226

DSC08244

DSC08232

Vi beställde öl och fick de här. Vi blev minst sagt förvånade. Det smakade öl med tvål i. Men kul färg.

 

DSC08276

DSC08262

DSC08281

DSC08257

Så nöjd med mina brillor! Typ 20 kronor på Primark. Jag hade ett likadant par som jag råkade sitta sönder för något år sedan, så nu är jag hel igen.

 

DSC08293

DSC08289

Tack mamma för att jag fick bästa skorna i födelsedagspresent! Vet inte hur jag hade klarat mig denna helg annars.

 

DSC08294

Turister vid Berlinmuren.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (23)

 • Nilla

  |

  Jag var i Lübeck med killen förra sommaren, nu när jag läste att du skrev om otrevliga tyskar så kom jag på att alla snälla människor som hjälpte oss var ditflyttade från andra länder, mest goa britter faktiskt 🙂

  Svara

 • Carro

  |

  Men.. reagerade på dina snygga brillor o hade tänkt fråga var de kom ifrån. Typiskt att det är lite för långt att åka för ett par!

  Svara

 • Emilia

  |

  Berlin är känd för att ha en av världens mest välplanerade kollektivtrafik. Det har samlats information om resvägar, hållplatser, resmönster osv osv för att kunna optimera resandet i staden. Åker själv till Berlin på torsdag, ser verkligen fram emot det då jag inte varit där innan 🙂

  Svara

 • Olivia

  |

  Waldmeister heter det gröna. Det är nån slags sirap. Blandas med typ weißbier om jag inte minns fel. Ganska speciell smak. Antingen älskar man den eller gör man det inte 😉

  Var i berlin i augusti och kan inte minnas nånstans de inte tog kort. Men jag vet att vissa mat/ölbutiker i norra tyskland inte tar typ visa/mastercard från utlänningar för att det varit problem med typ betalning eller nått. Maestro tog dem dock för det har ingen kredit 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Kommer ihåg det där med att man fick springa över vägen för att hinna haha förstår heller hur de tänkte där??

  Svara

 • Robert

  |

  Härliga bilder. 😀

  Svara

 • Jennifer

  |

  Jag var i Berlin i mars och hade hört att få ställen tog kort. Men alltså, vilka då? Jag var inte på ett enda ställe där dem INTE tog kort. Vart var detta? Det var inte direkt så att jag hängde på lyxkrogar eller något, utan jag lyckades betala med kort överallt! 🙂

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag har likadan skor som jag också fick av min mamma i julklapp! Så fin färg! Jag gick i dem i en vecka i New York, fick inte ont alls i fötterna 🙂

  Svara

 • Madeleine

  |

  Eller huuur! De är så jävla otrevliga, noll koll på det där med vad service minded är. Jag reagerade också på det, och även på de få som var trevliga. Har aldrig varit så lycklig som när jag kom tillbaka till Sverige och bemöttes med en vänlig attityd när jag beställde mat haha 😛

  Svara

 • L

  |

  För ett år sedan (typ) läste jag att Sverige är det land i världen som i störst utsträckning använder betalkort för småköp.
  I andra länder är det tydligen vanligare med kontanter fortfarande.

  Svara

 • Sanna

  |

  När jag var i berlin för 10 år sedan var det också så med trafikljusen! De var grönt i 3-4 sekunder o sen rött i ungefär 3 minuter. Jätteirriterande o konstigt!

  Svara

 • Sara

  |

  herre jösses kvinna vad du är snygg!

  Svara

 • Anna

  |

  Hej! Jag och en kompis pratar om att ta en weekend till Berlin och shoppa i sommar, kan du rekommendera något? Exempelvis vart ni var, boende nära shoppingen, ställen man bara måste gå till?
  Tacksam för svar!

  Svara

 • Amanda

  |

  Jag bor i Tyskland sedan fyra år tillbaka och stör mig fortfarande på att man inte kan betala med kort över allt. Man måste alltid ha cash med sig för att vara på den säkra sidan. Just kreditkort är det få som tar (här räknar de alla kort med ”upphöjda” siffror som kreditkort). Många, många kunder på mitt jobb betalar cash även på summor som 500€.

  Svara

 • Lina

  |

  Ni verkar ha haft en sjukt trevlig resa, en aning avis! 😛

  Nu tänkte jag vara en såndär jobbig typ (som många stör sig på, inklusive jag själv)… Det finns inget som heter ”funktionshindrad” (eller handikappad, för den delen) längre och det är definitivt inget man är. Du HAR en funktionsnedsättning och omgivningen runt omkring dig kan bli ett hinder. Till exempel, har du brutit benet och hamnat i rullstol en tid och det finns inga rullstolsramper när du ska in på restaurangen utan endast en hög trottoarkant, då är detta ett funktionshinder. Det hindrar dig från att ta dig in i restaurangen. Detta hinder försvinner dock när ditt ben har läkt och du inte längre är i behov av rullstolen 🙂

  Gillar din blogg, ärlig och rolig! Keep up the good work 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack, blev osäker på hur jag skulle skriva. Nu vet jag! 🙂

   Svara

 • Josefine

  |

  Alltså var är din skinnjacka från? Hur fin som helst!

  Svara

 • sanna

  |

  Jag bor i Tyskland (4 timmar ifran Berlin) och här finns det inga otrevliga människor, väldigt sällan jag träffar pa nagon som är otrevlig faktiskt. Senast igar pa taget när jag akte hem fran jobbet sa tänkte jag pa hur folk var sa snälla och hjälpsamma här haha. Kanske är för att folk är för stressade i mycket större städer. Hannover (där jag bor) är ju ocksa ganska stor men här är verkligen alla sjukt vänliga! 😀 Eller sa kanske ni hade otur. Man vet aldrig 😀

  Och det där med att vissa inte tar kort kan bero pa att korten som svenskar och andra fran andra länder använder inte funkar pa systemet som dom använder. Jag var i Berlin för nat ar sen ocksa och har aldrig hört talas om att ingen tar kort. Nu har jag skaffat ett tyskt bankkort (saklart) men hade inga problem innan heller 😀

  Vill verkligen aka tillbaka till Berlin igen när jag ser dina kort. Far övertala min pojkvän (som förövrigt är Tysk) att vi ska ta en weekend dit i sommar hihi 😀

  Svara

 • Josefin

  |

  Hej Egoina!
  Jag ska åka till Berlin om några dagar med en kompis.
  Vi är lite nojiga över att vi har bokat boende ganska off från centrum så att säga. Så undrar väl mest var ni bodde? Bodde ni i centrum eller ni pendlade? Jätte tacksam för snabbt svar!
  Ps. Du är bäst 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Vi pendlande. De har ett sjukt bra tågsystem, så det funkade bra 🙂

   Svara

   • Josefin

    |

    Precis vad jag behövde, ett lugnande svar!
    Tack så mycket 😀

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv