Follow my blog with Bloglovin

Glass och Suits

Har precis ätit mat och tänker inte flytta rumpan från soffan resten av kvällen. Jag tittar på Suits. Serien är en aning klyschig, men älskar den. Louis och Donna, så bäst <3 (Hur sjukt är det inte att de heter Rachel och Ross förresten?!? Ok, nästan Ross i alla fall. Visst kan det inte vara en slump?)

Det gick bättre på biblioteket idag. Jag hittade en artikel från -85 med en väldigt användbar teori. Så bra när vi hittar gamla saker! Hehe, älskar att jag tänker på 1985 som värsta stenåldern och så är jag själv född 1989. Jahapp.

Nu blir det glass. Har världens mensvärk.

 

IMG_1601-1.JPG

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (19)

 • Sabina

  |

  Hahah jag dör! Aldrig tänkt så.. Men när jag letar artiklar tänker jag ju alltid att allt under 2000 är gammalt så försöker alltid köra gamla artiklar som grund och komplettera med nyare forskning (som jag då tycker är typ egentligen allt över 2010, dör igen). Åh vad gammal jag känner mig, haha. Kommer alltid tänka på detta nu.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha eller hur! Jag tänker precis likadant! 🙂

   Svara

 • Josephine

  |

  Jag satt och letade litteratur till en livscykelanalys vi ska göra på linoleumgolv igår. Hittade en rätt användbar bok som såg liten gammal ut i trycket, men engelskan var inget särskilt (den låg på internet inscannad). Kollade och boken var från 1914! Linoleum uppfanns tydligen på 1800-talet så ja. 😛

  Svara

 • Lisa-Jill

  |

  Alltså om du är med i mina drömmar, som en kompis liksom, betyder det att jag läser din blogg lite för mycket?

  Svara

 • Sarah

  |

  Hej! Inte alls för att låta klyshig eller dryg eller något, men får folk ut mycket av att kolla Suits som inte pluggar juridik? 🙂 Själv har jag läst i 3 år och började uppskatta serien mer efter att jag började förstå juridiken bakom den som serien baseras på. Visst har serien sin charm ändå med alla karaktärer, men finns ju många sådana liknande serier med liknande karaktärsdrag. Men menar absolut inget illa eller så, undrar mest vad folk som inte pluggar juridik ser för charm i serien 🙂

  Håller för övrigt helt med, Donna och Louis <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Mja.. Det är väl som att se House of Cards och inte vara insatt i amerikansk politik. Det är ju kul ändå, man hänger med på det mesta. Men kan förstå att serien är ännu bättre om man är insatt (och det är verklighetstroget då..) 🙂

   Svara

  • linnea

   |

   Du kanske gillar att se på Sveriges mästerkock fast att du inte är grym i köket, eller MDL fast att du inte är mäklare, eller House fast att du inte är utbildad sjuksköterska/docktor 🙂 Det är väl lite samma sak, även fast att jag inte förstår Precis allt eller vet exakt vad som står i den paragrafen dom hänvisar till så förklaras det ändå rätt bra i serien vad dom håller på med, så man hänger med ändå 🙂 Lite grundläggande juridik och hur det funkar kan nog dom flesta så det är inte ett helt okänt område för oss som inte läser juridik, hade varit jobbigare om dom var IT ingenjörer eller nå, det har man ju noll koll på! ;p Juridik är vi ju ”utsatta för” varje dag 🙂

   Svara

  • Emma

   |

   Det är ju egentligen samma sak med the big bang theory. Jag älskade det innan när jag inte fattade exakt allt och nu när jag förstår ganska mycket är det bara lite roligare. Så man behöver verkligen inte förstå det för att det ska vara kul 🙂

   Svara

  • Ebba

   |

   Jag tänker typ tvärtom, att man uppskattar den mera om man inte läser juridik haha. Så har det iaf blivit för mig och sjukhusserier sen jag började läsa läkare. Visst att det är kul att förstå sjukdomarna och sådär men ju längre in jag kommer i utbildningen stör jag mig mer och mer på alla småfel som görs, och trodde att det var samma sak med andra yrken och serier? Nästan alla serier är ju gjorda så att man inte ska behöva förstå alla tekniska detaljer utan hänga med i handlingen ändå. Men suits kanske är extremt välgjord med det juridiska? Bra i så fall!

   Svara

 • Johanna

  |

  Nästan Ross? Är det Rosstopher? Heheheheh vänner <3

  Svara

 • Karre

  |

  Asså Suits och mensvärk här också haha 😀 Värsta skiten att behöva sitta och jobba nu bara..

  Svara

 • Emmelie

  |

  Älskar suits!!! Så segt att jag nu har sett så långt det går hittills…

  Svara

 • Hannah

  |

  Glass mot mensvärk var en ny kombination, awesome!

  Svara

 • Emma

  |

  Min lärare vill att vi ska använda så ny forskning som möjligt eftersom att allt ändras hela tiden (pluggar vetenskapssaker). Och dom har sagt att allt som är från innan 2005 är gammalt så det du har är ju verkligen från stenåldern då 😉

  Svara

 • Sara

  |

  Åhhh en teori från -85 är gammal, då är jag gammal!! AAAAAHHH!

  // -85:an

  Svara

 • Elin

  |

  Du har säkert tänkt på detta redan, men från en som precis blev klar med sin c-uppsats. Skriv källkritisk om hittar en källa från -85!! Har en kompis som använde källor från 95,87 och 85 och blev totalsågad (som i U) eftersom källorna var så gamla. Hon hade dessutom inte skrivit någon källkritik.

  Svara

 • Jasmin

  |

  Åh gissa vad jag såg utanför Malmö Högskola idag!!! En livs levande Mike Ross haha, ung kille som kom cyklande förbi i full fart och klädd i kostym! Kom att tänka på dig när jag såg honom :):)

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv