Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

ACO svarar på era frågor om hudvård – del 1

Här kommer del ett av frågorna som ni fick ställa till ACO om hudvård. Svaren kommer från ACOs hudvårdsexpert och forskaren Izabela Norin som var med oss hela dagen i labbet och hjälpte till när vi skulle göra vår egen dagkräm. Första delen av frågorna handlar om att förstå sin hudtyp. Längst ner hittar ni en tävling där ni kan vinna en egen trestegsrutin till er hudtyp!

Som jag nämnde tidigare så har Åhlens vissa dagar då man kan gå och testa sin hudtyp, så det är ett tips om ni är nyfikna på vilken hudtyp ni har. Ha inte på er smink eller krämer i ansiktet när ni går dit utan tvätta ansiktet, låt det vara och testa några timmar senare.

 

Q&A med Izabela Norin

Kan huden förändras över tid pga klimat, matintag, stress etc?

– Ja, huden kan förändras på grund av klimat, mat och stress. Klimatet kan göra att huden blir torrare (torr och kallt klimat) eller mer normal och återfuktad. Viss mat kan göra huden stärkare och viss mat han bidra till att få finnar. Stress kan göra att hudens barriärfunktion blir skadad och huden är mer mottaglig mot irriterande ämnen.

 

DSC07151

 

Hur vet jag om jag är torr/normal/fet? Jag är jättetorr i pannan & super “oljig” på kinderna & sen torr på hakan, vad ska jag göra åt de?

– Det är ovanligt att vara oljig på kinderna och torr i T-zonen, det är oftast tvärtom. Du kan försöka använda olika krämer i olika ansiktsområden: en fetare kräm på pannan och hakan och lättare krämer på kinderna.

Om du tycker att din hud är mycket obalanserad rekommenderar vi att du söker hjälp hos en läkare för att utesluta att du skulle ha något hudproblem.

 

Vad beror rödhet på? När man har väldigt röd hy, speciellt över kinderna och näsan. Vågar inte visa mig utan smink pga detta.

– Att huden är röd i vissa områden beror på att det är blodkärl som syns genom huden. De syns oftast mest på ansiktet, för att huden där är tunnare där än på andra kroppsdelar. Ibland syns blodkärl mer för att de blir uttänjda. Effekten kan då vara tillfällig eller permanent.

Orsaken till detta kan vara olika. Hos vissa är det genetiskt. Hos andra är det orsakat av exponering i solen. Solen orsakar inte bara rynkor, utan kan också göra blodkärl mer synliga och i vissa fall även ”tjockare”. Även hormonella förändringar påverkar rödhet.

Om man är mycket röd i ansiktet kan det även bero på rosacea. Kontakta gärna en hudläkare om du misstänker att du har rosacea för att få hjälp med problemet.

 

DSC07479

 

Hur behandlar man acne och när ska man söka hjälp?

– Vanlig acne bör försvinna när man är ca 17-18 år gammal.  Om man är äldre än 18 och fortfarande har acne, bör man kontakta läkare. Vanligast orsak är hormonell obalans, och det går oftast att korrigera. Det är enklare hos kvinnor, för kvinnor har mindre av det hormon som bidrar till acne, nämligen testosteron. Man kan även kontakta läkare om man är yngre och är orolig för att acnen är svårare än ”vanlig” acne.

Man kan behandla acne hos vuxna på olika sätt. Ibland räcker det med hudvårdsprodukter anpassade till huden med acne. Ibland kan man motverka mild acne genom att byta kost. Men ofta behöver man ta olika läkemedel, t ex p-piller, andra hormonpåverkande läkemedel, antibiotika eller vitamin A. Behandling måste anpassas till varje fall och kontrolleras av läkare.

Om man har mild acne och vill försöka behandla den med hudvårdsprodukter är det viktig att inte torka ut huden. Då ”kompenserar” huden för detta och producerar ännu mer olja (sebum), vilken täpper till porer och kan orsaka finnar.

 

Hur ska jag göra för att bli av med torrfläckar? Ska jag smörja oftare, skrubba mer eller något helt annat?

– Byt till en annan kräm om du använder en kräm regelbundet och smörjer huden två gånger per dag och fortfarande har torrfläckar. Du kanske behöver en lite fetare kräm eller en kräm med högre mängd av fuktbindande ämnen. Undvik att skrubba huden för att inte skada huden, då blir den ännu torrare.

 

DSC07021

 

I samarbete med ACO kan ni vinna en trestegsrutin till er hudtyp! Det ni behöver göra är att svara på frågan nedan och ge mig er bästa morgon- eller kvällsrutin. Lämna svaret bland kommentarerna (glöm inte mejladress så att vi kan kontakta er). Vi kommer att dra tre vinnare under nästa vecka.

1. Hur länge har ACO funnits?

2. Hur ser din ultimata morgon- eller kvällsrutin ut?

 

Lycka till!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (93)

  • Vanja

    |

    Hej!
    ACO har funnits sedan 1939. Min bästa morgonrutin är att direkt när jag kliver upp (kissar oftast först iofs) så tvättar jag ansiktet med ACOs rengörningsgel och sedan smörjer in ansiktet med deras hudkräm. Jag återupprepar samma rutin på eftermiddagen direkt efter jag kommer hem från skolan för att sedan kunna SLAPPA 😉

    Svara

  • Elina

    |

    ACO har funnits sedan 1939!
    Min bästa kvällsrutin är att tvätta bort eventuellt smink med en skummande ansiktstvätt och ljummet vatten. Sedan duschar jag och tvättar håret, smörjer in kroppen med en härligt doftande lotion, och ansiktet med en återfuktande ansiktskräm. Jag låter håret självtorka, har i lite leave in-balsam och gör en inbakad fläta.

    Svara

  • Diana D+(La+Madre)

    |

    1. ACO lanserades 1939 som varumärke för de svenska apotekens egna produkter
    2. Kvällsrutin: Tvättar av mig smink med en rengöring, tar på mig serum och borstar tänderna medan den torkar. Krämar in med återfuktande och lite fet kvällskräm. Tittar på teve medan den torkar in. 🙂

    Svara

  • lill

    |

    Aco har funnits sen 1939, dvs 76 år.

    Ultimata morgonrutinen fr mitt ansikte.. tvätta ansiktet med en bra uppiggande morgontvätt, återfukta med en bra ansiktskräm (som ger mycket fukt till mitt vintertorra ansikte) lite primer/beauty cream som blurrar och jämnar ut min hudton. Lite puder, lite ögonbryn och lite mascara och kanske lite läppstiftspenna på det. Efter allt detta är jag redo för dagen.

    Svara

  • Sofie

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939.

    2. Min bästa kvällsrutin: Tar bort allt smink, tvättar rent ansiktet noggrant och sedan lägger jag på ett lager honung (jag vet det låter helt sjukt och det är klibbigt, men det är värt det) som jag låter sitta på under tiden jag borstar tänderna och sedan sköljer jag av den innan jag lägger på en nattkräm 🙂

    Svara

  • Caroline

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939.

    2. Hur min ultimata morgon- eller kvällsrutin ser ut:

    Morgon: Kliver upp, sköljer ansiktet med kallt vatten, har på ansiktsvatten och smörjer in ansiktet med dagkräm innehållandes solskyddsfaktor för att skydda huden mot solens strålar. Sedan lägger jag en perfekt make up-bas.

    Kväll: Tvättar bort make up:en (som fortfarande är helt flawless) med rengöringsgel och har på ansiktsvatten. Tillägnar sedan tio minuter åt att lägga en ansiktsmask samtidigt som jag gör avslappnings- och andningsövningar för att komma till ro inför den kommande natten. Efter ansiktsmasken smörjer jag huden med nattkräm och använder en speciell kräm till ögonen då huden är tunnare och känsligare där.

    Hur mina rutiner EGENTLIGEN ser ut:

    Morgon: Är ASTRÖTT. Alltså vem kom på att ”8.15 är väl en lagom tid att börja skolan på”??! Går fram till spegeln och börjar sminka mig trots att jag knappt ser mig själv pga. trötta ögon. Kommer på att jag borde smörja in mig också då jag är torr i ansiktet så det gör jag efter jag haft på foundation och puder. Lägger på lite för mycket rouge och cyklar iväg till skolan.

    Kväll: Har inte ett spår kvar av något smink förutom mascara så jag nöjer mig med att tvätta bort ögon-sminket med rengöringsgel. Smörjer in ansiktet (med en kräm som egentligen är till kroppen) och går och lägger mig.

    Okej nu uppfattas jag nog som väldigt lat vad gäller min hudvårdsrutin (vilket jag också kanske är hehe). Men min anledning är att alla mina (inte så många) rengöringsgrejer är saker jag köpt på ö&b pga. dålig ekonomi. TÄNK om jag haft dessa fina produkter från ACO, då hade jag troligtvis hamnat lite mitt emellan hur mina ultimata rutiner sett ut och hur de faktiskt ser ut idag. 🙂

    Svara

  • Delia

    |

    ACO har funnits sedan 1939.

    Både morgon o kväll använder jag kokosolja både för att tvätta ansikte o få bort smink (speciellt ögon make-up). Även min älskade jojoba-olja! 🙂

    Delia.v@hotmail.com

    Svara

  • Helén

    |

    1, ACO har funnits sedan 1939.
    2, Mina rutiner för morgon och kväll är ganska lika – något som jag som vanemänniska uppskattar. Först tvättar jag ansiktet med ljummet vatten, om jag har burit smink under dagen använder jag en rengöringslotion, och torkar med en handduk som jag enbart har till ansiktet. Därefter använder jag en ögongel till den känsliga hyn kring ögonen och därefter en dag- eller nattcremé i resten av ansiktet. En kväll i veckan skrubbar jag ansiktet med ansiktsskrubb och under kallaste, torraste vintern händer det att jag smörjer in ansiktet med ett par droppar babyolja – huden blir len som en babyrumpa!

    Svara

  • Alexandranana

    |

    ACO lanserades 1939. Eftersom jag är tidsoptimist och dessutom väldigt lat, förekommer det ingen ordentliga rutiner som är ihållande. Oftast har jag så bråttom på morgonen att jag smörjer in ansiktet med samma produkt jag använder på kroppen, endast för att jag inte orkar/har tid (har tydligen tid att smörja in mig övh) öppna ytterligare en burk.

    Därefter hetssminkar jag mig all in med ena ögat halvstängt (försöker vänja mig av vid detta, men nej). Detta orkar jag inte tvätta av när jag kommer hem, utan det får sitta tills jag ska borsta tänderna på kvällen. Det är nog inte det ultimata mot min stackars hy, som dessutom är förvirrad efter p-pillerstopp. Hej, hej inferno.

    För att kompensera mot mina vardagsrutiner brukar jag under nån ledig eftermiddag lägga honungs- och/eller äggtvålsansiktsmask (tipstips!) för att återställa balansen. Ibland peelar jag ansiktet med kaffesump (mer tips) också, vars effekt dessutom är rätt effektiv om en sovit för lite.

    Svara

  • Mia

    |

    ACO har funnits sedan 1939.

    På morgon tvättar jag av ansiktet med en skummande rengöringslotion och vatten. Efter det använder jag ögonkräm och en dagkräm innan jag sminkar mig. På kvällen ser jag alltid till att tvätta av mig allt smink med ACOs oparfymerade rengöringslotion, tycker den är bäst, sen tvättar jag rent ansiktet med samma skummande rengöringslotion som på morgonen. Avslutar med ögonkräm, serum och en nattkräm.

    Inte helt hundra på att alla produkter jag använder är anpassade efter just min hudtyp, då jag ofta känner att jag blir glansig i T-zonen i slutet av dagen. Skulle vara kul att vinna trestegsrutin för just min hudtyp.

    Håller tummarna!
    Tack för en grymt bra blogg 🙂
    Hälsningar Mia

    Svara

  • Madde

    |

    1. Sedan 1939

    2. Jag klurar ju fortfarande på den perfekta rutinen, men på morgonen brukar jag bara stänka lite vatten i ansiktet typ. På kvällen brukar jag tvätta bort sminket med kokosolja, och sedan smörja på mer olja ifall jag tycker det behövs. Kokosolja är verkligen bäst, funkar ju till nästan vad som helst haha.

    Svara

  • moa

    |

    1. Aco har funnits i 76 år.
    2. Min ultimata hudvårdsrutin på kvällen ser ut såhär: jag kommer hem från en lång dag på jobbet med smink, kanske lite torr eller fet hy, beroende på vädret och om det är varmt eller kallt. Sen sminkar jag av mig med en rengöringsmjölk från Nivea. Efter det skrubbar jag huden med peeling från The Body Shop (detta ca en gång i veckan.) Tar sen ansiktsvatten från det märke jag har för tillfället för att få bort sminkrester och förbereda huden för kräm; nattkräm från The Body Shop med vitamin e för att återfukta huden under natten. Koncentrerar mig på pannan, näsan och hakan där jag oftast blir torr, och fet under sommaren. Sist men inte minst smörjer jag ögonen med ögonkräm. Hoppas jag blir en av de tre lyckliga vinnarna så att jag får chansen att prova en hel trestegsrutin från samma märke! 🙂 Kram!

    Svara

  • Johanna

    |

    Aco har funnits sedan 1939.
    Mina rutiner gällande ansiktet är inte vad jag önskar att de var i och med att jag älskar krämer. På morgonen smörjer jag ansiktet med en enkel kräm från Apoteket och på kvällen tvättar jag av ansiktet (noga med att använda ny handduk var kväll!) och applicerar samma kräm. Inte direkt så jag önskar det vore på grund av problemhy som tåler väldigt lite haha.

    Svara

  • Jonna

    |

    1. Aco har funnits sedan 1939

    2. Min ultimata morgonrutin ser ut som så att jag tvättar ansiktet med en rengöring som är till för torr hy (då min hy är väldigt torr). Sedan tar jag ett ansiktsvatten från Make Up Store. Därefter smörjer jag in mitt ansikte med en dagkräm för att skydda huden.

    Min kvällsrutin ser ungefär liknande ut förutom att jag smörjer in ansiktet med en nattkräm eller kokosolja istället.

    Viktigt för mig med mina morgon- och kvällsrutiner är att jag använder bra produkter samt att det går snabbt! 😀

    Svara

  • Spinne

    |

    1. Aco har funnit sedan 1939, d v s 76 år.

    2. Under morgonen smörjer jag mitt ansikte med serum innan smink eller bara serum, det ger en fin lyster. På kvällen tvättar jag av med rengöringstvål som även tar bort smink. Därefter använder jag ansiktsvatten för att stänga porerna igen och sedan använder jag ansiktskräm.

    Svara

  • Felicia

    |

    Jag vill självklart vara med och tävla.
    Aco lanserades år 1939, alltså för hela 76 år sedan.
    Min optimala morgon och kvällsrutin är att tvätta ansiktet med en ansiktstvätt och därefter ett ansiktsvatten. Innan jag avslutar med dag/nattkräm smörjer jag in mig med ett C-vitamin serum. Detta gör min hud silkeslen samtidigt som jag får en härlig lyster i ansiktet och ser betydligt piggare ut på morgonkvisten. Ett tips till alla!!

    Svara

  • Ann-Sofie

    |

    Aco har funnits sen 1939.

    Alltså jag har bara morgon och kvællsrutniner nær jag hinner och kænner før det. Har torr hy men fet i pannan. Brukar ta ansiktsvatten på kvællen och kør på med Cocos-Olja som jag smørjer in ansiktet med, oftast på kvællen. Dels før att det luktar gott och min hy kænns som en babyrumpa efter 🙂

    Svara

  • Moa

    |

    1. Sedan 1939

    2. Min morgonrutin innebär att jag tar på mig glasögonen för att hitta till toaletten, sedan tar jag av mig glasögonen för att skölja ansiktet i vatten, sedan på med glasögonen igen = supersnygg och redo för dagen!
    På kvällen tvättar jag ansiktet med en ansiktstvätt från apoteket.

    Jag är normalhyad men lider av pormaskar på näsan, hade varit kul att testa på lite bra krämer!

    Tack för bra blogg.

    Svara

  • Rebecka

    |

    Aco har funnit sedan 1939.

    På morgonen tvättar jag för ansiktet med vatten och ibland någon tvätt kräm för att få bort smuts och rengöra hyn. Sen lägger jag på min dag kräm ifrån the Body shops Aloe Vera serie för att återfukta hyn. Sen lägger jag på min make-up som vanligt.

    På kvällen tvättar jag antingen bort mitt smink med min antsikts tvätt ifrån -217 som jag älskar om jag inte har något smink på mig så använder jag min scrub ifrån noabay och exfolierar hyn tillsammans med skrubb handskar ifrån The body shop. Sen använder jag antsikts vatten vid behov har två olika en från Kueshi eller ett ifrån ACO med olika funktioner. Sen smörjer jag i ansiktet med min The body shop vitamin E nattkräm som jag blandar med deras vitamin E oil-serum. Sen lägger jag på acknegel ifrån ACO eller Basiron ifall jag har finnar så att dem ska försvinna.

    Svara

  • Josephine

    |

    1. Aco har funnits sedan 1939!
    2. Jag kan inte säga att jag har en helt perfekt morgon- och kvällsrutin och jag kan säga att jag inte haft någon särskild rutin förrän för bara någon månad sedan(då jag för en gång skull hade tillräckligt med pengar för att kunna köpa några produkter, vilket inte händer så ofta, tyvärr…), men jag försöker ta hand om min hud så mycket som möjligt 🙂 På morgonen så brukar jag tvätta ansiktet ordentligt, innan jag sminkar mig för att få bort överflödigt fett och smuts från huden! På kvällen däremot, så använder jag en ansiktsskrubb för att få bort döda hudceller och få len och mjuk hud. Jag tar sen en skummande rengöringslotion som jag tvättar ansiktet med, innan jag torkar av ansiktet och smörjer in med en olja på de ställen som jag är lite torr på och som avslutning så tar jag en ansiktskräm som jag smörjer in hela ansiktet med!

    Håller tummarna för att jag blir en av dom 3 vinnarna, det skulle göra mig såå glad eftersom att jag inte vanligtvis har tur i tävlingar 🙂

    Svara

  • Elisabeth

    |

    1. Sedan 1939

    2. Jag kan tyvärr säga att jag är sämst på just det där med rutiner. Om jag tycker min hud ser lite torr ut kväll eller morgon brukar jag smörja in mig med Aco Face/body fuktcreme som ger lagom fukt enligt mig! Ibland får jag konstiga ryck där jag tycker jag har för mycket porer, den är för torr eller några för många finnar. Då slutar det med att jag har en vecka då jag är superduktig på att ta hand om den men dålig som jag är går jag snabbt tillbaka till mina icke vanor!

    Svara

  • Lisa

    |

    Det där var otroligt nonchalant (inte av dig alltså utan av ACO). Det är vanligt att ha problem med acne när man är långt över 18 år och man behöver inte springa till läkaren på grund av det. Det finns många anledningar till acne och kvinnor långt upp till 40 år och över lider fortfarande av det.

    Svara

    • Egoina

      |

      Vad är det som är nonchalant? Förstår faktiskt inte? Nu är inte jag ACO, men jag tänker att om man har problem med acne och är vuxen så kan det ju vara värt att kolla upp vad det beror på. Nu pratar vi inte lite finnar då och då, eller mer i vissa perioder (som jag har och är helt normalt), utan acne som kan vara extremt i vissa fall. Som Izabela också nämner kan det hjälpa med byta hudvårdsprodukter. Men liksom, om man har testat allt och inte blivit hjälpt så tycker jag absolut inte det är fel att ”springa till läkaren”. Jag tycker snarare att det är viktigt att kolla upp så att allt ”står rätt till” vad gäller hormonbalans, överkänslighet mot saker i kosten och så vidare. Jag vet till exempel många som blivit av med acne genom att utesluta t.ex. mejeriprodukter eller för mycket kolhydrater. Det kan säkert bero på många andra saker också, men jag förstår inte varför man inte borde kolla upp det? Huden mår ju inte bra och det tycker jag inte man ska vara okej med bara för att det är mer eller mindre vanligt.

      Svara

      • Lisa

        |

        För att en läkare inte alltid är lösningen. Det var absolut inte menat som en elak kommentar så jag hoppas inte du tolkade den så men jag är uppvuxen med en sjuk anhörig så när det rekommenderas att gå till en läkare blir jag sned efter allt jag har sett.

        Jag lider själv av acne och jag är över tjugofem. Jag spenderade flera tusentals kronor på Apoteket och inga preparat fungerade. Då gick jag till läkaren och han förvärrade situationen för mig så ansiktet svullnade upp och jag kunde inte vistas ute på veckor. Då bestämde jag mig för att studera min hudtyp ytterligare och gick sedan till Åhléns där jag fick hjälp och räddningen. Så för mig är det i alla fall viktigast att studera sin hudtyp noga och föra en dagbok över när man får acne och hur ofta för att kunna få hjälp på bästa sätt.

        Men det var inte menat som en elak kommentar riktad mot dig och det hoppas jag du förstår.

        Svara

        • Egoina

          |

          Nejdå, tog det inte så. Ingen fara 🙂 Bara menar att det kan vara en bra idé att utesluta att man har en hormonell obalans eller allergi mot något. Tråkigt med din upplevelse och bra att det löste sig!

          Svara

  • Dani

    |

    Hej! ACO har funnits sedan 1939. Min hudvårdsrutin: Jag har eksem och torr hud, så det är lite krävande och jag har inte riktigt hittat någon kräm som funkar jättebra bra för mig. Jag har ännu inte testat ACOs sortiment men hade gärna velat (men är fattig student). Men iallafall, för tillfället ser det ut som följande: Tar bort mitt smink med rengöringskräm för torr hud och smörjer in mig med fet kräm på de ställen jag har eksem/är torr. Tar sedan kortison innan jag lägger mig. På morgonen använder jag ibland ansiktsvatten och sedan en mjukgörande kräm. Ibland kortison på morgonen också.

    Kram!

    Svara

  • amanda

    |

    Aco har funnits i över 70 år, startades 1939!
    Varje kväll tvättar jag ansiktetror, efteråt tar jag ibland ansiktsvatte, avslutar alltid med en återfuktande kräm. På morgonen sköljer jag bara ansiktet med vatten och sedan lägger jag en matt ansiktskräm som man kan använda under tex en bb cream. Funkar helt okej för mig:)
    Hope I win!!

    Svara

  • Elin

    |

    Hej!

    1.ACO har funnits sen 1939.

    2. Min perfekta rutin på kvällen är: först ta bort allt smink med ansiktstvål, sen skrubba lite med en ansiktsskrubb där jag känner att det är död hud och sedan ansiktsvatten. Sist men inte minst en fuktkräm och ibland även basiron som torkar ut finnar. På morgonen nöjer jag mig med ansiktstvål och fuktkräm sedan en primer innan sminket.

    Använder dock inga anpassade produkter efter min hudtyp när jag rengör, vilket därför skulle vara kul att testa!

    Kram Elin

    Svara

  • emma

    |

    Hej!

    ACO har funnits sedan 1939. Och mina rutiner för hudvård brukar vara rengöring,sedan ansiktsvatten och dagkräm men just har jag praktik genom AMS och tjänar så extremt lite att jag inte har råd att köpa det som behövs för mig att ha en bra rutin och mitt ansikte ser hemskt ut=(

    Tack för en bra blogg=)=)

    Svara

  • R

    |

    1. 1939
    2. Jag tvättar ansiktet, torkar det och smörjer in det med vichys ansiktskräm mot torr hy. Inte så mycket mer komplicerat än så, haha.
    skulle antagligen behöva göra mer för mitt ansikte men minimerar allt som kan ge mig mer tid att göra.. ingenting. 🙂

    Kram

    Svara

  • Malin Stagfors

    |

    Jag citerar ACO själva: ”ACO lanserades 1939 som varumärke för de svenska apotekens egna produkter.” (är det bara jag som tänker på AKO-colan och direkt får upp en positiv bild?!)
    Min dag och kvällrutin är ganska dålig. Då min ansiktskräm tog slut så har det bara blivit att man sköljer med tvål och vatten och sedan tar jag bara det som blir kvar på händerna från min hudkräm Propyderm (som jag för övrigt tror är ACO..?). Det ultimata för mig vore att på dagen skölja, ta ansiktsvatten, kanske något serum och sist dagkräm. Kvällen skulle jag bara vilja tvätta bort dagen och ta på en nattkräm 😉 Skulle dock vara roligt att se vad ACO har mer för produkter då det är det enda som hjälper mot mitt exem över hela kroppen 🙂
    Tack för övrigt Egoina för en underbar blogg!

    Svara

  • Hannah Svensson

    |

    Aco har funnits sedan 1939!

    Min kvällsrutin börjar med att jag tar bort mitt smink med en ansiktsrengöringsduk som tar bort i princip allt smink med bara ett svep!!!!
    Efter det använder jag en ansiktstvätt, ett ansiktsvatten och en nattkräm.
    Min morgonrutin ser lika dan ut förutom att jag inte använder nattkräm utan en dagkräm och jag använder inte heller ansiktsrengöringsduken, för jag skulle ju aldrig få för mig att sova med smink. (Vem försöker jag lura?)

    Produkterna jag använder nu ska vara anpassade för min hudtyp, enligt apotekspersonal, men jag tvekar stort på att det stämmer då jag alltid är fruktansvärt torr och nästan kliar av mig min hud (kanske inte riktigt, men jadå..). Så det hade varit kul att testa något som kanske verkligen fungerar.

    Svara

  • Sarah

    |

    ACO har funnits sedan 1939!

    Min morgonrutin: Det första jag gör när jag vaknar är att dricka ett stort glas vatten, ibland med någon matsked pressad aloe-vera i (köpte en egen planta, helt underbart) eller lite pressad citron. Samtidigt tar jag kosttillskott för dålig hy.
    Sen tvättar jag av ansiktet lite snabbt med iskallt vatten för att jag ska vakna överhuvudtaget, på med ansiktskräm och sen BB-créme (körde alltid CC fram tills typ förra veckan då jag insåg att det är onödigt att täcka den delen som faktiskt ser bra ut när jag ändå kommer att ta concealer på mina plitor och finnar)när föregående fått torka in lite. Ögonbryn och mascara är sist och sen är jag redo för dagen! (tänk biceps-emojin här)

    Svara

  • Siri Fägerstam

    |

    1. Aco har funnits sedan1939.

    2. Min ultimata kvällsrutin skulle se ut ungefär såhär: först skulle jag äta någon god middag, möjligtvis pasta och någon god pastasås (baserad på tomatsås då det är lätt godast) och pannacotta till efterrätt. efter det skulle jag tappa upp ett bubbelbad, i där tvättas sminket av med först vatten sen en sminkborttagning, i badet skulle jag nog även troligtvis kolla på någon serie (probably mad men, helt insnöad❤️). efter badet skulle jag smörja in kroppen med en bodybutter från The body shop och sist lägga mig i sängen och avsluta allt med en bra bok!

    Svara

  • Darja

    |

    Aco har funnits sedan 1939 🙂

    Jag är himla lat av mig och älskar därför lätta produkter: det ska gå snabbt, enkelt och helst ska en produkt räcka. Min ultimata drömmen vore en lätt ansiktsvatten på morgonen som återfuktar (avskyr feta krämer i ansiktet) och en skumtvätt och gellikande kräm på kvällen. Det där hela med rengöring med tre steg, 100 olika produkter att hålla reda på är inte riktigt min grej! Lätt och snabbt ska det vara! 🙂

    Svara

  • Elina

    |

    Aco har funnits sedan 1939!

    Min ultimata morgon och kvällsrutin ät att tvätta ansiktet och sen på med dagkräm under dagen och nattkräm under natten! Dumt nog har detta precis tagit slut.. Så att vinna nytt vore toppen!

    Svara

  • Winta

    |

    1. ACO har funnits sen år 1939, alltså 76 år!

    2. Min kvällsrutin tar ganska lång tid, minst 15-20 min men det är sååå värt. Jag har haft ganska dålig hy sen jag var typ 13 men nu har jag hittat en riktigt bra rutin. Kör en nice, ekologisk ansiktspeeling från Naobay som tar bort allt smink och sånt, sköljer av ansiktet och torkar med en mjuk handduk. Sen kommer magiprodukten, my holy grail! Det är en blandning (som jag btw har i en Vitamin Well-flaska (och min mamma hällde ut den eftersom hon trodde att jag hade glömt min dricka i badrummet haha)) med hälften vatten och hälften äppelcidervinäger. Det stryker jag över ansiktet och halsen med en bomullspad och låter torka in. När det är klart så tar jag Midnight Recovery Concentrate från Kiehl’s och droppar på pannan, kinderna, hakan och näsan och masserar in. Sen avslutar jag med Elizabeth Arden Visible Difference över ansiktet och halsen. Sist men nästan viktigast; Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado! Ser ut som ett smörpaket när jag ska lägga mig haha, men det funkar så bra! Har galet torr hy så det hjälper verkligen.

    Svara

  • Angelique

    |

    1939

    Morgonrutin: för mig är det otroligt viktigt att sova ordentligt, jag ser stor skillnad på min hy när jag inte sover ordentligt så min perfekta morgonrutin börjar med att jag vaknar upp utvilad. Sedan tvättar jag ansiktet med en ansiktsrengöring, lägger på ett serum och en ögonkräm. När det har sjunkit in så tar jag på en dagkräm.

    Kvällsrutin: ser ungefär likadan ut bara att jag lägger till en ögonsminksborttagning vid rengöringen och byter ut dagkrämen mot nattkräm. Märker jag att jag börjar få en finne punktbehandlar jag även den.

    Ibland kan jag avvika från min rutin om jag tex kommer hem från krogen eller har sjukt bråttom på morgonen, men oftast ser den ut som jag beskrev 🙂 jag älskar att ta hand om min hy och tycker att det är superkul att testa nya produkter, jag tror inte jag har provat något från Aco än faktiskt.

    Svara

  • f

    |

    1. 1939!

    2. Alltså…kommer en lagom rolig rutin här då: på morgonen kliver jag upp, tittar mig i speglen och skiter i vilket. Samma sak på kvällen. Har alltid gjort, vilket jag kanske inte borde då nu när jag läser hur bra alla andra tar hand om sin hy? :’) Men med lite hjälp från aco kanske även jag kan börja med en morgon/kvällsrutin 😉

    Svara

  • Therese

    |

    Svar: ACO har funnits sedan 1939 🙂

    Min morgonrutin är att jag smörjer in ansiktet med fukt. På kvällen tvättar jag alltid rent ansiktet med rengöringskräm och smörjer in mig med fukt.

    Svara

  • Frida in+Thailand

    |

    1. Sen 1939.

    2. På kvällen försöker jag alltid att tvätta ansiktet med någon mild tvätt och smörja in med en ganska fet kräm för att mitt ansikte blir väldigt torrt den här tiden på året. Har dock svårt att hitta oparfymerade, milda och icke uttorkande produkter som inte kostar skjortan. Det bästa för mig är att hålla mig till ungefär samma produkter och inte byta så ofta för då blir huden irriterad, torr och finnig.

    Svara

  • Lovisa

    |

    Aco har funnits sedan 1939, alltså 76 år.

    Mina ansiktsrutiner är inte de bästa. Jag tvättar bara ansiktet på kvällen och sen smörjer med en ansiktskräm. Klart!
    Det går snabbt och funkar ganska okej för mig 🙂

    Svara

  • Nathalie

    |

    1. 1939.

    2. Morgonrutin: (den ack så viktiga skönhetssömnen), rengöringscreme, serum och dagkräm med spf.

    Kvällsrutin: rengöringcreme igen men även en mousse för att få bort ögonsminket, och sedan följer serum och nattkräm.

    Har jag lite extra tid någon dag i veckan tackar inte min hud nej till en schysst peeling/ansiktsmask med lite extra krut i.

    Jag vill passa på att tacka för en bra och välskriven blogg. Ha det 🙂

    Svara

  • Allis

    |

    1. ACO lanserades 1939.

    2. Min morgonrutin: Jag sköljer ansiktet i kallt vatten (min mamma har, av någon konstig anledning, alltid sagt att skölja sig i kallt vatten hjälper mot alla problem haha, därför har jag anammat detta), efter detta tar jag ansiktsvatten från Yves Rocher för att ta bort smuts som fastnat på huden. Sist så tar jag ekologisk hudkräm till mitt ansikte, dock helt fel produkt då jag är myckeeeeeet torr. Ibland tar jag olivolja, kanske inte det bästa men känns skönt när ansiktet känns som torrast.

    Kvällsrutin: Gör samma sak på kvällen som jag gör på morgonen, dock tar jag istället en nattkräm från NIVEA som är lite fetare än dagkrämen. Ibland använder jag mig även av en ansiktsmask som ska rensa bort pormaskar. Fungerar helt OK, hade kunnat vara bättre.

    Ha en fin helg!

    Svara

  • Stina

    |

    1. 1939, så över 70 år vilket är väldigt länge. Grattis!

    2. Jag startar varje morgon och avslutar varje kväll med att dricka ett stort glas vatten för att återfukta även inifrån. Sen smörjer jag in ansiktet med en Cleansing Cream och sköljer sedan av det. Efter det sprayar jag ansiktsvatten på en bomullspad och drar över hela ansiktet. Jag är noga vid hårfästet så det inte sitter kvar gamla smink eller krämrester där. Efter det använder jag ett serum för känslig hy och en ögonkräm. Till sist tar jag min fuktkräm och smörjer in hela ansiktet. Om jag är extra torr någonstans, oftast mellan ögonen, så smörjer jag med yttepyttelite kokosolja just på den punkter. Detta är min rutin, både morgon och kväll. Har tidigare haft problemhy men nu när jag faktiskt lägger ner lite tid på det så gör det faktiskt skillnad. Så skönt att äntligen känna sig nöjd!

    Svara

  • Nathalie

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939, alltså 76 år (tvingades ta fram kalkylator för det där för hjärnan är helt död efter en hel vecka haha)

    2. Är väldigt viktig med mina rutiner eftersom jag har haft väldigt dålig hy när jag var ca. 13 år (enligt mig iallafall) men p-piller gjorde hyn såå mycket bättre! Men det stannade liksom kvar i mig att man ska ha bra rengöringsprodukter och alltid tvätta bort smink osv osv.

    På morgonen tvättar jag bara mig i ansiktet med vatten (helst kallt för att vakna upp) och lägger sen fukt på, min hy mår bättre av att jag endast tvättar mig ordentligt på kvällen. Sen sminkar jag mig; foundation, concealer, mascara, primer, contour, rouge, ögonbrynspuder och puder brukar vara det saker jag lägger på mitt ansikte på en vanlig skoldag.

    Min kvällsrutin: Tar först bort allt ögonsmink och ögonbrynen med makeup remover. Sen tar jag min cleanser för att få bort det mesta av mitt smink, efter det tar jag min toner för att få bort det som lämnade kvar. Sist men inte minst lägger jag min fuktighetskräm och då är jag fri från mitt smink igen 🙂

    Svara

  • Sofia

    |

    1. ACO lanserades 1939 och har alltså funnits i 76 år (om jag räknar rätt? Matte var väl aldrig riktigt min grej i varesig skola eller nutid.. haha)

    2. Min morgonrutin: Jag använder sminkborttagningsmedel för ögonsminket som oftast blivit kvar sen gårdagen och sen ansiktsvatten i resten av ansiktet. Sen använder jag en dagkräm då jag inbillar mig att den ska göra underverk för min hud som är till för normal/blandad hy.

    Min kvällsrutin: Här är jag riktigt dålig. Jag har dagligen smink och hamnar oftast framför datorn eller tv:n under kvällen. Jag gäspar och gäspar och blir tröttare och tröttare. Varje kväll lyckas jag ta mig upp och ta ur linserna.. stirra lite lätt i spegeln och snegla på rengörningsprodukterna som jag sedan undviker för den mer lockande sömnen.
    Den ultimata rutinen – som jag faktiskt lyckas med några gånger då och då. Är att jag använder samma produkter (ej dagkrämen) som på morgonen innan jag går och lägger mig. Nu efter vintern har jag dock känt behovet av en återfuktande nattkräm då jag oftast blir väldigt torr efter rengörningen. Men det har inte blivit av att jag köpt någon än.

    Håller tummarna för vinst och tackar för den härliga läsningen du alltid bjuder på 🙂

    Svara

  • Alva

    |

    1. sedan 1939
    2. Jag kan inte påstå att jag har några direkta rutiner, men när jag orkar så tvättar jag ansiktet med tvål för känslig hy och vatten. Annars brukar jag oftast bara använda rengöringsservetter och ibland smörjer jag även in huden med något återfuktande, just nu använder jag cliniques och Niveas, samt att jag har en kortisonsalva vid vissa delar ibland mot röda områden (typ utslag).

    Kan ju hoppas att jag vinner, har jämt sån otur haha! Tack för en überbra blogg!! 😀

    Svara

  • Johanna

    |

    1. 1939
    2. Min ultimata morgonrutin är att tvätta ansiktet med rengöring, ta en pad med ansiktsvatten ocj sedan smörja med en återfuktande dagkräm… jag har fet hy så måste upprepa detta både morgon och kväll.

    Svara

  • Mathilda

    |

    1. ACO lanserades 1939 och har funnits till undsättning för oss med jobbig hud!
    2. Min hudrutin ska vara så enkel som möjligt, en rengöring och en återfuktning. Inte 4 olika krämer dag/kväll. Då orkar man inte = slarvar. Så snabb och effektiv rutin för att orka med. Har man haft dålig/torr hy överallt hela livet är man ganska less på att smörja in sig vare sig om det gäller kropp eller ansikte..

    Svara

  • Gabriella

    |

    1. ACO lanserades 1939, och har alltså funnits i 76år.
    2. På morgonen tvättar jag endast ansiktet med vatten, och tar sedan ansiktskräm om det behövs. På kvällen använder jag mig av ACO young mousse för att få huden ren. Sedan ansiktsvatten vid några tillfällen, och ansiktskräm för torr hy om det krävs.

    Svara

  • Johline

    |

    1. Aco har funnits sedan 1939, alltså 76 år 🙂

    2. Ughh, har alltid haft sånna problem med min hy som är både fet och torr, så jag har verkligen testat allt möjligt. Men så som jag ser den reagera bäst på är –

    morgonrutin – sköljer endast med vatten, torkar ansiktet försiktigt med en snäll troféhandduk. Om jag tycker huden ser ofräsch ut ändå, eller lite finnigare än vanligt och då använder jag lite ansiktsvatten och sedan lägger på acos dagkräm faktiskt.

    Kvällsrutin –
    Här använder jag acos cleansing milk (kommer inte ihåg exakt namn, men stor blå flaska.) Ibland använder jag magnum magnesium scrub från lush och sedan en nattkräm från gosh.

    Puss bästa egoina!

    Svara

  • Bettan

    |

    Synes det er ille at hun foreslår bruk av p-piller.
    Etter flere år med p-piller og depresjon fikk jeg et helt nytt liv da jeg sluttet.P-piller gjør noe med psyken din og jeg tror ikke man har godt av det. Da jeg sluttet fikk jeg masse kviser og det tok nesten et år før kropp og sinn kom seg tilbake til normalen igjen.

    Svara

    • Egoina

      |

      Nej, jag håller med. Men poängen är väl just det att man har obalans i hormoner. Men det tycker jag (efter min erfarenhet) också att man borde lösa på annat sätt 🙂

      Svara

  • Agnes

    |

    Hej!
    Aco lanserades år 1939 som varumärke för de svenska apotekens egna produkter!
    Min ultimata morgonrutin är att gå upp på morgonen efter en god natts sömn och tvätta ansiktet i ljummet vatten med en mild rengöring. Efter att ha sköljt bort rengöringen så svalkar jag ansiktet med svalt till lite kallt vatten för att huden ska dra ihop sig (vilket den gör! :D) och ge ett mer piggt intryck! Ett plus är att min ganska stora porer även drar ihop sig och får huden att se slät ut. Sedan, efter att ha baddat ansiktet med en ren och torr bomullshandduk, smörjer jag in ansiktet med en sval ansiktskräm som ger min hud bra lyster. Rutinen på kvällen ser ungefär likadan ut men då ingår det även att jag 9 av 10 gånger tvättar av sminket också och använder en lite fetare nattkräm i hela ansiktet samt ett bra läppbalsam som får gro in i huden under natten! 🙂

    Svara

  • Fanny

    |

    1. 76 år (sedan 1939)
    2. På kvällen tar jag bort sminket med ACOs oparfymerade rengöringslotion och sedan smörjer jag in ansiktet med ACOs oparfymerade fuktcreme. Har använt dessa produkter och haft den här rutinen i flera år nu och är jättenöjd.

    Svara

  • Mathilda

    |

    1) Det blev ett varumärke år 1939!

    2) Morgonen börjar oftast med lite stress,
    Det sätter min ansiktsrutin under hård press.
    Kallt vatten, lite kräm sen på språng,
    Men det håller inte riktigt dagen lång.
    På kvällen får min hy lite mer av mig,
    Rengöring, serum och lite spray.
    Jag hoppas med denna tävling ha lite flax,
    För med denna rutin kommer rynkorna strax.

    Svara

  • Karina

    |

    1. 1939
    2. Smörjer in mig med Jojobaolja innan dusch. Sen duscha. Tvätta av med tvål gjord av tvättnötter. Smörja in med ekologisk ansiktskräm. Dra av med bomull. Torka någon timme. Smörja in med ansiktskräm igen. Dra av med bomull. Klart! 🙂

    Svara

  • Lisa

    |

    Hej Egoina!!

    1. ACO har funnits sedan 1939 (76 år)

    2. På morgonen sminkar jag mig och på kvällen tvättar jag bort det. Visst låter det otillräckligt? Det är det, eftersom jag inte vet hur jag ska ta hand om min hud. Jag är, precis som många andra, fet i pannan och på näsan. Men jag är extremt torr på kinderna och hakan. Detta gör att jag inte vet hur jag ska använda hudkräm, och vilken kräm jag ska använda.

    Tidigare har jag haft perfekt hy, men jag slutade nyligen med mina p-piller, sedan dess har min hy inte mått bra. Det är dags för den att må bra igen tycker jag. Jag vill kunna känna mig fin utan massa puder i ansiktet för att dölja mina röda utslag.

    <3

    Svara

  • Isabelle

    |

    1. ACO har funnit i sedan 1939 (cirka 76 år).

    2. Jag är väldigt dålig på vara ordentlig med min hud och göra vad som är bäst för den. Så på morgonen sköljer jag ansiktet med vatten å smörjer sedan in mig med ACO oil-free moisturiser. Sedan kladdar jag på sminket. På kvällen så tvättar jag bort sminket med det första bästa jag hittar och smörjer sedan in mig med samma ansiktskräm igen.

    Har testat ACO’s produkter många gånger å det förvånar mig varje gång hur nöjd jag är. Dock har jag aldrig riktigt vetat vad som är bäst för just min hudtyp. Många kramar!

    Svara

  • Sessan

    |

    Jag ska skriva 4 book reviews på engelska i ett jättetråkigt ämne så då kan jag liksom yoloa och tävla lite här istället. Kommer säkert skriva ett längre svar här än vad jag kommer skriva på mina reviews idag asså…

    1. De har funnits sen 1939
    2. En vanlig morgon börjar med att jag fnuttar runt hemma med en skål gröt och en kopp te. Idag ska jag sminka mig tänker jag. 1 & 1/2 timme senare sitter jag osminkad i pyjamas, allt som ska vara i väskan är överallt förutom just i väskan, teet har jag glömt och det är nu pissjummet och inser att jag ska gå om 10 minuter. Kläder, packa ihop mig, hinka beskt te och sen flyger jag ut ur dörren. Fnasig i pannan, torra läppar och har jag tur är solglasögonen på. Det är först när jag kommer hem som jag kletar på en dagkräm. Min kvällsrutin slutar med att jag sitter och kissar och borstar tänderna, använder tandtråd (har äntligen fått in den vanan i alla fall!) och däckar i sängen. Jag äger inte ens en nattkräm.

    Den bättre rutinen hade ju varit att jag utnyttjat tiden jag använder till att kolla på Canadas Masterchef eller annat obskyrt program till att ta hand om mig själv. Byta om till fina kläder, tvätta ansiktet och sedan smörja in med återfuktare och solskyddsfaktor, kleta på puder och mascara och eyeliner som jag älskar så mycket. På kvällen borde jag ta bort det med sminkborttagning (det gör jag dock irl de få gånger jag hinner kleta på smink på dagen), kleta på en ansiktsmask innan jag hoppar ner i ett bubbelbad (kanske med ett glas rött och en pojkvän som när Chandler och Monica gör när de döljer sin relation för alla). Sen borde jag använda sådanadära nattkrämer och ögonkrämer och allt som finns och bara se till att jag stårlar ut bra energi efter 8 timmars sömn. Gud vad jag vill vara den där människan.

    Haha, hade rätt skrivit mer här än på mitt arbete idag. YOLO.

    Svara

  • Hanna Pe

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939
    2. Jag föredrar att ta hand om mitt ansikte på kvällen, så att det kan vila orört under natten medan jag sover. Jag börjar med en oljebaserad eyemake-up remover för mascara och eyeliner. Sen tar jag ansiktsrengöring. Efter det torkar jag försiktigt ansiktet och tar CURE, som är en exfoliating aqua gel, och sköljer av med kallt vatten. Sen ansiktsmask i minst 20 minuter och avslutar med ansiktskräm. Väldans massa produkter, men hyn blir underbar.

    Svara

  • sofia

    |

    Sedan 1939! Jag måste motvilligt erkänna att jag inte sköter min hud som jag borde. (Två små barn,och skola gör mig lat på kvällen) men när jag väl får till det tvättar jag ansiktet med ljummet vatten och rengöringsgel,och smörjer sedan med någon ansiktskräm 🙂

    Svara

  • Maja

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939.

    2. Den ultimata kvällsrutinen för mig är en rutin som jag faktiskt följer, och då jag är en väldigt kvällstrött person så måste jag hålla det simpelt. Det ska gå snabbt och smidigt, men samtidigt vara effektivt. För detta behöver jag tre produkter:
    – en ansiktstvätt för att tvätta bort smuts och sminkrester efter en lång dag
    – ansiktsvatten för att återställa hudens balans (den rubbas nämligen vid kontakt med vatten)
    – en återfuktande ansiktskräm att avsluta proceduren med.
    Bäst hade det självklart varit om jag fick byta ut mina produkter till ACO:s trestegsprodukter som är anpassade efter just mig!

    Tack för en superbra blogg 🙂

    Svara

  • Ida

    |

    1. Sedan 1939
    2. Min morgonrutin är väldigt enkel, först rengör jag och sen återfuktar jag. Min kvällsrutin ser ungefär likadan ut. För att min hy ska bli extra bra är det bra om jag har sovit bra, fått lite sol, ätit och druckit bra och inte stressar alltför mycket. Det är ju sällan man lyckas pricka in allt detta och då har jag verkligen förstått vikten i bra hudprodukter!

    Svara

  • Merna

    |

    Jag svarar väl som alla andra och säger att Aco har funnits i 76 år och alltså sedan 1939.

    I ärlighetens namn har jag inga speciella morgon/kvällssrutiner. Utan jag tvättar oftast bara bort mitt smink med tvål och vatten, dock brukar jag alltid smörja in ansiktet med hudkräm innan jag sminkar mig.

    Jag har aldrig lagt pengar eller tid på min hud men känner att det skulle verkligen vara något jag vilja göra. Så att vinna dessa produkter från ACO hade skänkt mig och min hud stor lycka! 🙂

    Svara

  • Tea

    |

    ACO har funnits sedan 1939!

    Min morgonrutin är att tvätta ansiktet med en cleanser för känslig hy och sedan applicera dagkräm innan jag sminkar mig. På kvällen brukar jag duscha och tvättar då ansiktet med samma gel. Varannan dag använder jag scrub. Avslutar med min dagkräm.

    Har använt Dermalogica länge och älskar deras produkter, de enda som funkat på min känsliga hy hittills! Nu är jag gravid och har fått väldigt finnig hy, och dessutom måste jag hitta en ny billigare hudvårdsserie som passar mig eftersom jag bara kommer få basbeloppet i mammapeng, kanske kan ACO hjälpa till med det? 🙂

    Svara

  • cj

    |

    1. sedan 1939

    2. De rutiner jag har är pinsamt dåliga. Min morgonrutin existerar inte ens, jag smetar endast på smink, möjligtvis en billig återfuktande kräm. Min kvällsrutin består av en sminkborttagning och vatten… Jag behöver all hjälp jag kan få! Min studentplånbok och min hud skulle vara evigt tacksamma om jag vann!

    Svara

  • Amanda (Relationsrummet)

    |

    Hej!
    Aco har funnits sedan 1939.

    Min hy är supertorr så det viktigaste för mig är alltid att ge så mycket fukt som möjligt, både morgon och kväll. På morgonen smörjer jag in ansiktet ordentligt innan jag sminkar mig och använder hydrokortison på ställen där jag har lite eksem eller är extra torr. På kvällen är det viktigt att jag använder skonsam rengöring när jag tar bort mitt smink och sedan smörjer in ansiktet ordentligt med en fuktgivande kräm.

    Svara

  • Hanna

    |

    1. Sedan 1939!
    2. Jag är tyvärr väldigt dålig på att ta hand om min hy och har inga direkta rutiner förutom att sminket tas bort i duschen på kvällen med vanligt tvål haha…nä jag vet, inte alls bra. Så därför hade det varit perfekt om jag vunnit detta och kunnat börja ta hand om min hy!

    Svara

  • Sofia

    |

    ACO har funnits sedan 1939 🙂 min morgonrutiner är löjligt enkel, tid har jag men jag har knte tagit mig tiden att hitta produkter för mig.
    Så tvättar ansiktet med ACOs ”skummouse” för ”normal hy” och tar efter det neutrogenas dagcreme för ”normal” hy. Så tråkigt! Min hy är inte såkallad dålig, men den är tråkig bara.. Skulle vara kult att få det här priset! Kram

    Svara

  • Anna

    |

    Hej!
    1. Sedan 1939.
    2. På kvällen har jag äntligen lite tid över och jag njuter av den stunden. Tvätt, serum och kräm! Jag hatar om ansiktet känns stramt efteråt. ULTIMAT för mig är därför att gå och lägga mig och huden känns lyxig och återfuktad!

    Svara

  • Anna

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939.
    2. De gånger rutinen faktiskt blir av ser den ut så här:Först tvätt därefter dagkräm eller bara fuktkräm beroende på vad huden känns som den behöver och sedan smink på morgonen. På kvällen tar jag bort sminket med olivolja, sedan en ansiktstvätt och lägger en ansiktsmask som sitter över natten eller vanlig nattkräm. Någon gång i veckan gör jag en skrubb bestående av olivolja, havregryn och socker. Vet inte hur bra olivolja är att ha i ansiktet men gillar hur mjuk och len huden känns efter jag använt den och har inte hittat någon borttagning av smink som känns lika bra (inom en rimlig prisklass).

    Svara

  • Marie

    |

    1. Sedan 1939 🙂

    2. Jag är väldigt dålig på att hålla bra hudvårdsrutiner för jag vet inte riktigt vilka produkter jag ska använda. Köpte nyligen ACO’s nya face clean lotion och toner som jag använder på kvällarna och sedan vårdande ansiktskräm eftersom huden i min panna inte klarar av duschar. På morgonen gör jag faktiskt ingenting men skulle vilja bättra mig.

    Svara

  • klara

    |

    1.Aco har funnits sedan 1939 (egentligen bara att läsa kommentarerna.. xD)

    2. Min kvälls/morgonrutin är ganska enkel, den består av:

    1:tvätta mig med vatten (temperaturen är individuell)

    2: Ta en tredjedels bomullspad (ja! det räcker med 1/3, om du verkligen tittar på hur mycket som faktiskt blir nerblött så inser du hur mycket du kan spara..) ..och för att komma tillbaka till ämnet så tar jag en skvätt ansiktsvatten, perfekt för snustorra kinder och rödflammig hy!

    3. (Antingen så skippar du denna del, beroende på torrhetsfaktor och årstid..) sist men inte minst använder jag en lätt återfuktande kräm på mina fnasiga kinder (eller egentligen inte, men jag känner på mig att de kommer bli torra igen efter ett tag även om ansiktsvattnet gör sitt..)

    en liten motivation:
    Vardagslyx! ett kraftfullt ord som får oss vanliga ”dödliga” som har en ganska skral inkomst att kasta avundsjuka blickar på de som har råd att utnyttja ordet i till 100%! ..jag skulle gärna vilja besitta ordet i makt och med glädje i hjärtat kunna vårda min hy som trots allt ska följa med hela livet ut!

    Svara

  • Desirée

    |

    Aco har funnit sedan min morfar föddes! Alltså sedan 1939!

    Min bästa kvälls/dagsrutin är att på kvällen tvättar jag först bort smink med en sminkborttagning, sedan tvättar jag ansiktet med en skonsam ansiktsskrubb för att alla rester av smink ska bort. Sedan smörjer jag in med en fet nattkräm.

    På morgonen börjar jag med att tvätta av ansiktet med en skumrengöring och smörjer sedan in med dagkräm och ögonkräm för att sedan ha på lite smink! 🙂

    Svara

  • Cecilia

    |

    1. Sedan 1939

    2. Morgonrutinen består av att ibland tvätta ansiktet med vatten, men det torkar ut så gör det bara ibland. Sedan smörjer jag med aloe vera-gel och på det smörjer jag med jojobaolja. Sedan är jag ready to go!
    Kvällsrutinen består av samma procedur men ibland skrubbar jag ansiktet med socker + olivolja eller kaffesump + olivolja före. Fantastisk känsla efteråt.

    Svara

  • Emma

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939!
    2. Den ultimata morgonrutinen vore att faktiskt orka tvätta sig i ansiktet med en rengöringsgel, men oftast använder jag bara en toner. Sedan smörjer jag ansiktet och voilà, ready to go! Smink sparas till tillfälle med mer energi 😉

    Kvällsrutinen däremot är viktig för mig. Tvättar alltid ansiktet, smörjer orena partier med basiron och sedan använder jag en nattkräm som luktar havtorn med massor av vitamin C, mums! Självklart använder jag även ett läppbalsam, skulle inte överleva utan det 😀

    Skulle verkligen behöva en uppdatering av ansiksprodukter så att det skulle bli roligare att ta bättre hand om huden 🙂

    Svara

  • Amelie Aronsson

    |

    1)ACO har funnits sedan 1939.
    2) Tidigare när jag jobbade använde jag alltid minst två produkter varje morgon och kväll sminkborttagning, nattkräm/dagkräm.
    Som student har morgonrutinen dock definitivt blivit lidande och numera består rutinen av tvål och vatten tack vare snålhet mot mig själv. Så min hud hade definitivt uppskattat om jag vann denna tävlingen och fick njuta av acos produkter igen.

    Svara

  • Viktoria

    |

    1.) 1939!

    2.) Just nu ser min ansiktsrutin ut som följande; Den existerar inte. Det är väl lite det som är problemet. Jag kör en raid när jag duschar var tredje dag och efter så smörjer jag in ansiktet med (slå mig inte) body lotion.
    Så jag antar att min ultimata rutin skulle vara att tvätta ansiktet varje dag istället för en gång var tredje dag samt hitta något bättre än body lotion att smörja in med… Har lite problemhy och blir ofta röd och flammig av många ansiktskrämer, lite därför jag gett upp det där och kör på det som verkar funka. Men flagning och torrhetsrynkor är sådär roligt. Om det finns en ansiktskräm som passar mig så skulle jag bli 1. Glad 2. Återfuktad. Återfuktad är bra skit.

    Svara

  • Sara

    |

    Aco har funnits sedan 1939, alltså i 76 år! Min bästa rutin är att varje morgon och kväll tvätta ansiktet för att sedan smörja under ögonen med ögonkräm och sedan smörja med anti-rynkkräm (jobbar natt så det krävs verkligen, även fast jag är 23 år gammal) sedan skrubbar jag även läpparna och smörjer in de. Smörjer även kroppen varje dag, flera gånger per dag, det är min källa till bra hy.

    Svara

  • Rebecca

    |

    ACO har funnits sedan 1939. Några av mina bästa tips för morgonens rutiner är: tvätta alltid med ljummet/varmt vatten först (porerna öppnas då) men avsluta alltid med kallare vatten så de sluter sig igen. Tvätta inte bort ”fettet” huden producetat under natten med tvål eller produkter; nöj dig med vatten. Hudens egna fett är alltid det bästa. Känner du att hyn är i behov äv något mer på grund av att den ändå är torr, du behöver solskyddsfaktor för du ska ut etc, applicera ”över”. Tvätta ändå inte med produkter utan med vatten. På kvällen; tvätta alltid bort sminket så hyn får vila. Behöver hyn hjälp på traven fin massa bra serum och andra produkter fulla med vitaminer att hjälpa den på traven med. Också viktigt är att ta hjälp av ett proffs att bestämma sin hudtyp innan man köper dyrare produkter, annars är det lite pengar i sjön. Vilken dröm att få göra en egen serie med sin egna hy i tanke, Egoina! 🙂

    Svara

  • Malin

    |

    1; 1939!

    2; som nybliven mamma består morgon/kvällsrutin oftast av rengöring med vanlig handtvål och sen smörjer jag ansiktet med sonens hudcreme. Den ultimata hade bestått av mild rengöring då huden är ”öm” och återfuktare med UV-skydd, det blir några timmar utomhus varje dag då man drar på barnvagnen!

    Svara

  • Rebecca

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939.
    2. Min bästa morgonrutin är att skölja ansiktet under kallt vatten för ett snabbt uppvaknande. Sedan applicering av dagkräm (med SPF 30), samt ögonkräm för återfuktning och skydd. Därefter blir det frulle, tandborsning och panikspring till bussen. (Det sistnämnda är såklart valfritt)

    Svara

  • frida

    |

    ACO har funnits sedan 1939.

    Jag tvättar ansiktet med rengörande gel både morgon och kväll, ibland händer det att jag smörjer in med nattkräm innan jag går och lägger mig. På dagen smörjer jag mig med body lotion. Ibland är jag extra torr precis runt ögonen och då smörjer jag in med någon fet salva jag kommer åt.
    Har inte en aning om hur man ”ska” göra för att huden ska må så bra som möjligt!

    Svara

  • Freja

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939.

    2. Jag är egentligen ganska dålig på morgonrutinen (prioriterar dumt nog att sova 5minuter extra)
    Så då blir det en snabbt tvätt med vatten och sen på med ACOs dagkräm. På kvällen tvättar jag med ansiktsvatten och sen på med ACOs nattkräm. Har testat hur många ansiktskrämer som helst med ACOs serie är den bästa/mest skonsamma och det hade varit kul att testa fler av deras produkter!:)

    Svara

  • Sofia

    |

    1. ACO har funnits sedan 1939
    2. Min bästa morgonrutin är att doppa ansiktet i isvatten i ca 30 sekunder. Det är verkligen uppfriskande och det piggar upp mig rejält vilket är behövligt eftersom jag är otroligt morgontrött. Sen låter jag vattnet i ansiktet självtorka, mest för att det känns som det blir typ smutsigt om jag torkar med en handduk. Efter det tvättar jag ansiktet med en ansiktstvätt och sedan tar jag en återfuktande kräm. 🙂

    Svara

  • Mowlin

    |

    Hej hej.

    1) ACO lanserades 1939.

    2) Efter att ha jobbat på Apotek i 6 år och gett mycket rådkring hud produkter, så är de skamset jag erkänner att jag är kass.

    På morgonen händer inte mycket. Jag glömmer oftast att smöja in mig.

    På kvällen görs inte mycket då heller tyvärr, oftast somnar jag med sminket på.

    Har kompenserat detta med att köpa en Clarasonic borste, gör en egen ansiksmask på honung och bikarbonat ibland.

    Har jag en bra dag (bra dag för huden dvs) använder jag först borsten med en gel, ögonkräm, ansiktskräm och serium.

    På kvällen tvättar jag bort sminket samma krämer på och känner mig duktig.

    Svara

  • Nina S

    |

    Sedan1939 har aco funnits.

    Min bästa kvällsrutin är att efter en långdusch med inpackning, pealing osv lägga på en härlig mask och sen smörja in med en bra kräm kanske hinna plocka ögonbrynen….. Meeen detta händer ju typ 2 gånger om året, drömma kan man ju. Nu är det acos sminkborttagning och sen smörjer med ansiktskräm, alltid nåt

    Svara

  • Anna

    |

    ACO har funnits sedan 1939!

    Min bästa hudvårdsrutin är under de där helgerna när man har tid. När man kan vakna sent och sitta med ansiktsmask på medan man dricker sitt morgonte. Och sen ta en dusch där man hinner tvåla in sig ordentligt och skrubba hela kroppen. Och sen får man lägga hur mycket tid som helst på toners, krämer, serum och smink för man följer bara sin egen helgrytm. Det är min bästa rutin; helgrutinen. Det finns en till rutin som jag gillar, och det är den där när man är ledsen och bara får komma hem och känna att man kan ta hand om sig själv, även om man är ensammast i hela världen. Att man får hålla på och tvätta sig och smörja in sig ordentligt och pyssla om sig själv. Jag tycker det är det lättaste sättet att vara vän med sig själv.

    Svara

  • Vera

    |

    1. ACO lanserades år 1939.

    2. I min kvällsrutin så är det verkligen rengöring som gäller! Jag känner att om man inte rengör huden noggrant så byggs bakterier upp och finnar och porer uppstår. Så det första jag gör är att ta bort sminket som jag har (mascara, foundation, puder osv) med ACOs cleansing milk och sedan när jag torkar bort det så använder jag mig av ACOs cleansing foam med hjälp av min rengöringsmaskin, foreo luna. Double cleansing är en metod som används väldigt mycket i Asien, framförallt i Sydkorea och jag rekommenderar att alla prövar det! Huden är så mjuk och ren. Sen så använder jag rosenvatten som ansiktsvatten och till sist så smörjer jag ansiktet med en gnutta kokosolja. Låter kanske lite konstigt men min hud ääälskar det!

    ACOs produkter är suveräna (äger tyvärr bara två, men skulle så gärna vilja vinna och få möjligheten att pröva fler).

    Kram!

    Svara

  • Anna-Karin

    |

    Bästa hudrutinen är den enklaste. Tvättar av mitt smink det första jag gör när jag kommer hem från jobbet, sen på med rikliga mängder ACO nattcreme för normal/blandadhy. Vaknar upp med mjukaste huden ever, love it!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv