Follow my blog with Bloglovin

Min cykelanalys

Ni kanske minns att jag nämnde att jag skickat in min p-dator på analys. Jag tänkte att det skulle vara intressant att se resultatet. Jag fick en hel pdf och tar endast med det mest intressanta nedanför. Förutom det jag tar upp fanns det en tydlig beskrivning på hur det hela fungerar, hur analysen går till och tips på hur man kan göra för att hålla sina temperaturvärden jämna.

 

Sammanfattning av mina värden

• Pearly har mätdata från 5 hela cykler att prognostisera utifrån samt 3 cykler med programmerad mens.

• Det saknas ett par mätvärden i varje cykel och i vissa fall i samband med ägglossning.

• Medellängden på din cykel är 28,2 dagar och varierar mellan 26-29 dagar.

• Din ägglossningsdag inträffar oftast under dag 15 i cykeln vilket är normalt.

• Ditt medelvärde för basaltemperaturen under den låga fasen är 36,14 grader vilket ligger inom normalintervallet.

• Ditt medelvärde för basaltemperaturen under den höga fasen är 36,41 grader vilket ligger inom normalintervallet.

• Medellängden för dagar i den höga fasen är 12,5 dagar vilket ligger inom normalintervallet.

• Ditt medelvärde för temperaturhöjning under ägglossning är 0,29 grader vilket ligger inom normalintervallet.

 

Du har haft en jämn och regelbunden cykel med en normallängd på cirka 28,2 dagar. Som mest ändras din ägglossningsdag från dag 14 till dag 16. Även fördelningen av röda och gröna dagar är normal. Under cykel 1-3 visas den menshistorik som du programmerat in och saknar därför mätvärden.

I genomsnitt saknar du något enstaka mätvärden i dagar. Vissa av mätningar saknas i samband med ägglossning vilket kan göra att du får fler röda/gula dagar då det är en central del för p-datorn att fastställa ägglossningens dag. Osäkerhetsfaktorer såsom saknade mätvärden gör att p-datorn tar det säkra före det osäkra och lägger in extra röda eller gula dagar.

 

Skarmavbild 2015-04-06 kl. 20.13.53

Skarmavbild 2015-04-06 kl. 20.14.08

Skarmavbild 2015-04-06 kl. 20.07.21

Såhär kan fördelningen av röda, gröna och gula dagar se ut. Den här mätningen sträcker sig mellan den 19 oktober till den 6 december. Som ni ser är det röda dagar innan ägglossning och några efter, det är någon enstaka gul dag och resten är gröna. Strecken med prickar i mitten är temperaturförloppet.

 

Jag tyckte det var jätteintressant att få en översikt på hur många gröna och röda dagar det egentligen är och hur min cykel ser ut. Det är skönt att veta att den är ganska jämn och ”normal”. Jag känner mig väldigt trygg med min p-dator, jag ska erkänna att det var lite läskigt i början. Men nu när jag är insatt i hur kroppen fungerar och vet att min p-dator alltid tar det säkra före det osäkra känner jag mig aldrig osäker. Jag litar på den. Nu måste jag bara bli bättre på att komma ihåg att mäta varje dag, fast 10 missade mätningar på fem månader är ju faktiskt ändå bra jobbat.

Naturafemme har lanserat en ny version av p-datorn Lady-Comp som är resultatet av 30 års forskning. Den har dessutom en USB-koppling som gör att man kan se sin cykelanalys i datorn! Den har massa andra bra funktioner också, gå in HÄR för att läsa mer.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (27)

 • Robert

  |

  Satt just och väntade på din cykel. Intressant. 😉

  Svara

 • Emma Svensson+-+Blogg+om+P-Dator

  |

  Vad intressant! Och kul sammanträffande, skrev just ett inlägg på min blogg där jag sammanfattade mängden röda och gröna dagar under mina senaste cykler, haha.

  Om några månader ska jag nog också skicka in min p-dator på analys, kan vara kul att se! Men just nu använder jag mig av lite olika mens-appar för att hålla koll på temperaturstatistiken, så att man får en lite överblick iallafall.

  Tack förresten för att du har skrivit så mycket om din p-dator, det fick mig att skaffa en, och jag är så jäkla nöjd!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh intressant att läsa ditt inlägg också! Kul att du är nöjd 🙂 Vilka appar använder du? 🙂 Jag använder P-tracker, men det är mest för att hålla koll på när jag ska ha mens ungefär.

   Svara

  • Egoina

   |

   Såg nu att det fanns många relaterade inlägg, så jag fick svar på min fråga, haha 🙂 Vilken app gillar du mest?

   Svara

   • Emma Svensson+-+Blogg+om+P-Dator

    |

    Tack! 🙂

    Jag har inte riktigt bestämt mig, men tror nog att jag föredrar Womanlog, pga att jag tycker statistiken blir lite tydligare där! 🙂

    Svara

 • Viktorian

  |

  Intressant!

  Men vad menas med indikation av könet?

  Svara

 • Hannah

  |

  Efter att läst dina inlägg om p-dator så har jag faktiskt tipsat min lillasyster om denna. Jag är en av de (lyckliga?) som p-piller fungerar för, men min lillasyster får inte lov att ta något med hormoner och hon klarar inte av de hormonfria heller så detta är förhållande ett bra alternativ för henne. Tack för att du delar med dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hoppas hon trivs med det! Det är verkligen ett fantastisk alternativ om inget annat funkar 🙂

   Svara

 • lisen

  |

  Hej! Jag undrar om man glömmer bort vad datorn visat, grönt eller rött, går det att kolla i datorn igen vad den visade på morgonen? 🙂

  Svara

 • Julia

  |

  Åh kan du inte ordna en rabattkod åt oss på p-datorn? 😀 Jag är student och det är lite för mkt pengar, så en rabatt skulle verkligen underlätta 🙂

  Svara

 • Karre

  |

  Asså stort tack för det här inlägget!!

  Svara

 • RMCK - en skönhetsblogg

  |

  Det låter ju helt … normalt 😉 Min cykel är alltid runt 40 dagar (enligt min mens-app på telefonen) vilket känns sjukt långt! Men det är skönt att inte ha mens så ofta 😉

  Svara

 • Hanna

  |

  Hahaha läste cyckelanalys, förväntade mig en bild på en cyckel..

  Svara

 • linnea

  |

  Pdator verkar ju sjukt bra, men tror att jag hade nojat ihjäl mig inför varje mens ”tänk om jag är gravid ändå!?”. Det är ju ändå det positiva med Ppiller och dyl, man behöver inte oroa sig, risken att bli gravid känns väldigt liten… Har du testat kopparspiral någon gång? Vad tror du om det?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja det har jag. Det var inget för mig av olika anledningar tyvärr. Men tycker det verkar som ett bra alternativ! Det är dock mindre säkert än en p-dator.

   Svara

 • Lisa

  |

  Åhh varför kan de inte bara lansera denna till ungdomsmottagningar och liknande för en billigare peng!! Jag har testat allt i hormonväg men inget funkar för mig.. Har verkligen inte råd att lägga 5 lax heller

  Mvh Arg

  Svara

  • Johanna

   |

   Köp naturalcycles termometer och app, jag använder det och det är verkligen SÅ BRA! Och inte lika dyrt heller 🙂

   Svara

 • Marielle

  |

  Jag läste rubriken och fattade ingenting. Tänkte att varför i hela friden ska du analysera en cykel för? Har det något med din c-uppsats att göra?

  Men sen började jag läsa inlägget och då trillade polletten ner. Sekunderna innan var dock väldigt roliga!

  Svara

 • Camilla Lövgren

  |

  Har en random fråga angående den där.. En vanlig temperaturmätare för t.ex. feber blir ju ”sämre med tiden” och bör inte användas alldeles för många år.. hur är det med en sån här? kan jag köpa en och ha den i tio år eller hur ofta bör man byta p dator och börja om?

  Svara

  • Egoina

   |

   Den har garanti/hållbarhet på 10 år, det är kanske på grund av det du säger 🙂 Men tror inte man behöver ”börja om”. Vet faktiskt inte helt hur det fungerar efter 10 år.

   Svara

  • Emma Svensson+-+Blogg+om+P-Dator

   |

   Vet i alla fall att det går att köpa till en ny termometer på deras hemsida. Kan ju vara bra ifall den första går sönder, eller om man inte längre har behov av sin p-dator och ska sälja vidare den! 🙂

   Svara

 • Annie

  |

  Hej!
  Jag är väldigt intresserad av att skaffa ett hormonfritt preventivmedel, och detta verkar ju kanon!
  Jag vet att du har skrivit om det i flera inlägg tidigare, men jag verkar inte kunna söka fram något i din blogg. Kan du kanske länka några inlägg som du skrivit?
  Det skulle vara till stor hjälp! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Skriv ”pearly” i sökrutan i vänsterspalten. Får du inte fram inlägg då? 🙂

   Svara

 • Dasha

  |

  Tack för dina inlägg och tips! Har tidigare läst om NaturalCycles men det har hela tiden känns sådär, kan man lita på en app? Säger som du: jag har ingen lust att lägga in data själv direkt på morgonen, det ska bara funka!

  Jag har slutat med mina p-piller för lite drygt ett år sedan och satte in en hormonspiral. Det sämsta jag har gjort! Fick vaginism och kunde knappt ha sex då det gjorde så ont 🙁 Jag har också hela tiden haft ”mensvärk” och ”blödningar” som egentligen var den största anledning till att jag började med hormoner..

  Efter att ha läst dina inlägg har jag vågat mig på att dra ut spiralen i november och har börjat med Pearly. Utöver det att jag inte längre har ont vid samlag, mindre mensvärk, men under färre dagar, bättre humör och koll på min kropp så har jag även gått ner ca 4-5 kilo utan att ändra på mina matvanor, men det ser jag som en bonus 😉

  Så tack igen! ❤️ Utan dig hade jag inte vågat och skulle fortsätta plåga min kropp med hormoner!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad glad jag blir!!! Hoppas du fortsätter vara nöjd 🙂 <3

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv