Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Förlåt för att jag är sämst på att svara på frågor just nu, gör mitt bästa. Jag har en del till som får dröja lite. Men här är några i alla fall!

 

Grattis i förskott! :)
Random fråga: Vem gillar du mest respektive minst i Grey’s Anatomy?
Själv gillar jag Dr. Bailey mest och Meredithjävel minst!

– Tack! Ojoj. Jag gillar alla! Det pendlar vem jag gillar mest, men just nu April (inte så konstigt kanske). Jag hade svårt för Meredith till att börja med, men nu gillar jag henne. Om jag måste välja någon att gilla minst blir det Jacksons mamma, orkar inte med henne.

 

Det känns som att de flesta storbloggarna får väldigt mycket hat, men du verkar (utifrån sett iaf) bara få kärlek. Hur upplever du det själv? Ser du dig själv som en “storbloggare”? Ser du bloggen som ett jobb eller en hobby?

– Jag får lite hat, men verkligen inte i närheten av vad vissa andra bloggare får. Det är jag tacksam för, vet inte om jag hade orkat annars. Jag känner redan nu att jag är lite begränsad, vissa grejer kan jag inte skriva och vissa bilder kan jag inte lägga upp eftersom jag vet på förhand hur reaktionerna kommer se ut och det är lite tröttsamt. Jag borde egentligen bara låta det studsa av mig mer än vad jag gör. Det är något som bloggen verkligen hjälpt mig med. Jag tar till exempel inte det personligt om någon i det vanliga livet (alltså inte bloggrelaterat haha) inte skulle tycka om mig. ”Haters gonna hate”. Jag har lärt mig att det alltid finns någon som tycker någonting, det är helt omöjligt att vara alla till lags. Men jag får mest kärlek tycker jag. Jag har världens bästa läsare! <3 Jag ser mig själv som en storbloggare av den enkla anledningen att min blogg är på topp 20 av mest lästa i Sverige. Jag ser bloggen som ett jobb, men såklart också en hobby. Men skulle det endast varit en hobby hade jag inte bloggat så ofta som jag gör nu, för det är klart att det är kul, men inte flera gånger om dagen i kombination med heltidsstudier och annat jobb. Så en liten del av mitt bloggande beror ju på att det är så jag försörjer mig.

 

Åh vad fin kappa! Och du också! Går den att stänga? (kappan alltså?) :)

– Tack 🙂 Tyvärr går den inte att stänga, men jag tycker inte det gör så mycket.

 

IMG_1161.JPG

 

Men alltså människa, ditt hår! Det är seriöst det vackraste håret jag sett, tänker varje gång att jag skulle döda för ditt hår :-) kan du inte berätta lite om hur du tar hand om det? Hur ofta tvättar du det och så? Så kan man ju hoppas på att några av knepen ska kunna hjälpa för mina stackars halmstrån… :-) Tack för en fantastisk blogg! Du är bäst!

– Jag ska skriva ett inlägg om det, har faktiskt fått in en rutin och tycker att mitt hår mår så mycket bättre nu (trots att det är blekt osv) 🙂

 

Hej! Jag har precis som du för ett tag sedan nu fått beskedet om att jag har cellförändringar och behöver göra ett ingrepp, konisering. Jag ville bara fråga dig hur du hanterade det, jag vet inte ens hur det fungerar efteråt, hur fungerar det att bli gravid efter? Vad frågade du läkarna? Jag sitter just nu i chock och känner mig både rädd och ensam. Skulle uppskatta svar!

– Nu får jag dåligt samvete att jag svarar så sent. Hoppas att du redan googlat runt massor och frågat din läkare! En konisering är ett relativt litet/enkelt ingrepp och påverkar inte förmågan att bli gravid. Förstår att du känner dig rädd och ensam, det känns ju som ett cancerbesked. Det är därför att det är så viktigt att vi pratar öppet om det, hur vanligt det faktiskt är och hur VIKTIGT det är att alla med en livmoder går och testar sig. Det kommer gå hur bra som helst för dig! Har inte förändringarna utvecklats mer än att man behöver göra en konisering är det nästan 100% säkert att det inte kommer att hända något mer, så bra effekt har cellprovstagningarna. Så tänk på det som en bra grej, att de upptäckte dem nu. De kommer tas bort och sen är du som ny! Kram <3

 

Åh, blir typ orolig när jag läser ditt inlägg. Många av mina vänner har ungar och efter en timme med dom vill jag bara lägga mig och sova, fy tusan vad energikrävande dom är! Jag är ändå 25 år snart, känns som att jag borde ha börjat gilla barn vid den här tidpunkten men nää, dom verkar bara skitjobbiga, är rädd att jag aldrig kommer vilja ha barn

:(
Har för mig att du var lite “anti” barn förut, hur kom du över det?

– Haha åhh vad befriande det är att läsa din kommentar. Jag känner lite som du, att vid den här åldern så är det väl meningen att det ska ”dra i livmodern lite”. Men det är ju vad samhället intalar oss, vi är unga, fertila (förhoppningsvis) och viktigast: kvinnor. Ingen man i min närhet får höra tjat om fortplantning i samma utsträckning som jag får. Jag känner ingen önskan om att skaffa barn just nu, men jag måste säga att jag är mer sugen på det nu än vad jag var för ett år sedan (sugen som i framtiden). Det beror nog på att jag har fler barn i min närhet och liksom inte är ”rädd” för det längre. Men jag är verkligen inte redo och jag vet ju inte heller om jag någonsin kommer känna att jag är det, det får tiden utvisa. Just nu vill jag jobba, resa, köpa lägenhet, dricka för mycket vin, dansa hela nätterna. Jag kan inte se mig själv bland blöjor och skrik, men när den dagen kommer vet jag att det kommer vara fantastiskt. Jag är bara inte där än. Det HÄR tyckte jag var awesome, 12 kändisars svar på varför de inte har barn.

 

IMG_9482.JPG

 

Heeej! jag har ett fråga som inte handlar om inlägget eller något men iaf. vad har du för färg på dina puder/foundations? Jag har så himla svårt att hitta någon färg som är snygg i dagsljus? så skriv gärna upp vad de heter exakt! :)

– Jag använder Bare Minerals i färgen medium och Maxfactors facefinity puder i den allra ljusaste, 01 porcelain, nu på vintern.

 

Hej Egoina! Jag har en liten onödig fråga kanske. Vet inte om jag är seg men när jag läste din presentation där du skriver att du hatar ” sär skrivningar” – visst är det medvetet? Vill inte vara någon språkpolis eller dyl men jag blev bara lite nyfiken. Tycker du är grym!

– Haha, ja det är med vetet.

 

Har en liten fråga till dig – hur tycker du det är att plugga på Campus Helsingborg? Jag har hittat en utbildning jag är sugen på, problemet är bara att den är på Campus Helsingborg och jag egentligen bara vill bort härifrån (bott här i alla mina 20 år) och få roligt studentliv i Lund. Sen ska man såklart välja efter utbildningen och inte staden, men det påverkar ändå en del för mig iallafall. Tycker du att du missar studentkänslan eller är du nöjd med att plugga här? Vet inte om du ens är ute efter studenlivet men gissar att du ändå har en uppfattning om skillnaden mellan att vara i Lund och Helsingborg?

:)
Kramar!

– Studentlivet i Helsingborg är bra tycker jag. Jag har dock aldrig studerat i Lund, så jag vet inte riktigt hur skillnaden är. Det kanske inte kan mäta sig, jag har ingen aning. Men det är inte som i Malmö i alla fall där det knappt händer någonting.

 

47270_10151087655493477_1945884813_n

375719_10151726495414363_1317697732_n

 

Egoina! Skulle du kunna hjälpa mig med ett dilemma? Jag har ingen annan att prata med om detta.

Mitt problem är om jag ska stanna i en relation eller om jag ska lämna honom. I 1 1/2 år har jag varit tillsammans med en kille som jag älskar väldigt mycket. Vi bor nu tillsammans och pluggar i samma stad. Han nästintill avgudar mig, han ställer upp för mig och bryr sig så otroligt mycket om mig. Men… Jag är inte attraherad av honom. Vårt sexliv är inte det bästa, han har frågat mig hur jag känner och jag sa att jag hade en svaka. Men min oro är att det inte är en svaka, jag är rädd för att mina känslor för honom har svalnat helt. Jag försöker verkligen tycka att han är snygg och anstränga mig men det går bara inte. Ibland när vi är bland folk kan jag tycka det är lite pinsamt att jag är med honom. Samtidigt så älskar jag honom så mycket, har aldrig klickat med nån annan på detta vis, jag kan liksom se oss två bli gamla tillsammans. Hur stor roll spelar attraktion i en relation? Kan jag vara med honom utan att jag är attraherad av honom?

– Hmm.. Jag tänker att det kan gå i vågor det där med attraktion och känslor och det är inget konstigt, men om du alltid känner att du inte är attraherad och att det känns lite pinsamt att du är med honom så skulle jag nog råda dig att göra slut. Men då svarar jag utifrån mig själv, för jag tycker inte det är värt att vara i en relation där man inte känner någon attraktion. Jag tycker att du är värd att få känna mer, speciellt efter endast ett och ett halvt år. Jag förstår att du älskar honom och allt det där, men är det värt att spendera livet med någon man aldrig är attraherad av? Förlåt om jag låter hård, men jag tänker på er båda. Det kan ju inte vara kul för honom heller. Kanske finns det ett sätt att återfå glöden? Det är ju inte enkelt med relationer, de kräver arbete och engagemang. Försök hitta på nya aktiviteter, verkligen lyssna på varandra och titta i ögonen, kramas och pussas (behöver inte vara sex) och gör saker som går lite utanför rutinerna. Hjälper inte det så får du rannsaka dig själv och komma fram till vad du vill och vad som är bäst, även om det känns jobbigt. Det blir bra i slutändan oavsett hur det går! Lycka till! Kram.

 

Vad tycker du om att man får vänta i hundra år innan man får ett tentaresultat och hur gör du för att sluta tänka på hur det gick på tentan efter att du skrivit den?

:)

– Åh, det är jag sämst på. Jag sitter och räknar poängen jag ”tror att jag fick” i huvudet om och om igen varenda dag tills jag får tentaresultatet. Så det värsta är när man måste vänta länge!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (20)

  • Rebecca

    |

    Hej! tänkte bara på frågan om studentliv, Lund hbg osv.
    Jag är själv från Helsingborg men har pluggat och bott i Lund i 3 år. Och oj vad kul jag har haft! Hade inte bytt min studenttid i Lund mot nåt. Det finns alltid saker att göra, fest, sport, mat, nation, kår, ja allt!
    Har sedan 3 månader tillbaka pendlat från Lund till Helsingborg då min utbildnings senare del är där. Det var självklart för mig att bo kvar i Lund, och pendlingen tycker jag funkar fint! Jag träffar många på tåget som bor i Lund men pendlar och pluggar på campus Helsingborg. Så det är mitt tips! Tycker du det blir för jobbigt är det ju bara att flytta tillbaka till Helsingborg 🙂

    Svara

  • Sandra

    |

    Vill bara säga att du är så klok Egoina och det bevisar du i de flesta svaren folk har på frågor här. Jag har följt det ett tag och för varje inlägg blir jag mer övertygad om att du är en otroligt genuin och trevlig person. Tack för att du delar med dig av ditt liv till oss! Kram

    Svara

    • Egoina

      |

      Åh men tack! Världens bästa komplimang!! 😀 <3

      Svara

  • Linda

    |

    Jag undrar en sak: när du säger att du hatar särskrivningar – hatar du även folk som skriver fel? För det är ju samma sak. Tror ingen medvetet särskriver. De har nog snarare svårt att veta hur man ska stava.

    Svara

    • Egoina

      |

      Nej, det gör jag inte. Men det kan såklart vara lite irriterande, speciellt när det blir syftningsfel. Men jag klagar inte så länge jag förstår vad människan försöker säga 🙂 Jag har nog svårast för punkt och kommatecken på fel ställen 🙂

      Svara

  • Elisabeth

    |

    Angående att inte vilja ha barn. Jag är 26, gillar inte barn, vill inte ha barn och är rätt säker på att jag aldrig kommer att vilja har barn heller (man ska aldrig säga aldrig men det ser inte ljust ut på den fronten). Ibland händer det att jag ifrågasätter mitt val bara för att samhället förväntar sig att jag en dag ska vakna upp och plötsligt älska barn och vilja ha egna. Jag kan rekommendera boken ”Ingens mamma: tolv kvinnor om barnfrihet”, i den framgår det tydligt att alla vill olika saker i livet, alla vill inte ha barn och det måste få vara ok att som kvinna välja bort att vara mamma. Man ska inte behöva ha panik över att inte vilja ha barn.

    Svara

  • Robert

    |

    Japp, du har helt klart världens bästa läsare. 😀

    Svara

  • ISA

    |

    så fint att du tar dig tid att svara! och frågan om särskrivningarna var ju bara för kul!! vad fail om du trott att det hette sär skrivning!

    Svara

  • Matilda

    |

    Apropå det här med barn: Hatar när folk ska fråga hela tiden. Jag är 25 år, har sambo, bonusdotter och så är jag förskollärare dessutom. Jag älskar barn, det gör jag. Men jag är INTE redo för barn just nu (detsamma gäller min sambo, han vill inte heller ha fler just nu). Det känns som att folk har ännu svårare att förstå varför jag vill vänta när jag jobbar med barn. Jag borde ju vara dödssugen och ha bråttom, tycker de väl. Men snarare tvärtom. Jag har ju barn omkring mig varje dag 8 timmar om dagen och även varannan helg. Tack gode gud för de få sovmorgonar och det lugn jag har kvar.

    Svara

  • paulina

    |

    måste skriva att jag gillar verkligen din blogg för den känns mer som att det är din hobby än ditt jobb, många bloggar har blivit så tråkiga pga att man märker att de bloggar baraför att få lön för det, som att nästan alla inlägg är sponsrade och man ska trycka på deras länkar så dom får pengar för det. din blogg känns mycket mer äkta och rolig! 😀 😀

    Svara

  • Sofia

    |

    Lund är ju inte en studentstad utan anledning. En perfekt sådan. Finns alltid någon att göra som student. Massa events, jippon och erbjudanden!

    Svara

  • L

    |

    Bara en liten kommentar till den som ska göra konisering.
    Precis som Egoina sa, det är bra att de hittat cellförändringarna i tidigt skede och med en konisering är det nästan 100% säkert att man ”eliminerar faran”.

    När man gjort koniseringen får man gå på kontroll en gång om året i fem år (annars brukar det vara vart femte år man går på cellprovskontroll).
    När de gör själva ingreppet är man lokalbedövad så man känner inte av det men samtidigt är man inte nedsövd eller nåt sånt så man är hela tiden ”med”.
    När bedövningen släpper däremot gör det rätt ont, i alla fall för min del. De har ju ändå knipsat bort en liten liten bit av livmodertappen så det är klart att det känns. Det är ju ett sår liksom. För min del kändes det som en jävulsk mensvärk. Kan vara bra att vara förberedd med smärtstillande tabletter. Värken höll i alla fall bara i sig den första dagen (för min del, om jag minns rätt) så det var ju överkomligt.

    Lycka till med ditt ingrepp!
    (Kan nästan lova att om man skulle göra ett upprop här bland kommentarerna så skulle det visa sig att massor av tjejer gjort ingreppet)

    Svara

  • Stephanie

    |

    Hej! Malmö kanske inte har det bästa studentlivet (beror lite på vilken fakultet man är i, od är grymt!) men som tur är kan man fixa studentleg i Lund även fast man inte pluggar där! Det är så värt det, och även ifall man bor i Malmö så går det tåg mellan Lund och Malmö hela natten 🙂

    Svara

  • Linnea

    |

    Alltså jag var vara tvungen att skriva 🙂 såg en kommentar om cellförändringar där upp..
    Jag blev själv kallad och fick oxå ta bort en bit och ska gå på återkoll snart. TACK VARE dig och Tyra så har jag inte bra ETT DUGG orolig för detta!! Läkaren tog sig tid och pratade läääänge med mig om detta och ja sa ”men det är lugnt, jag är inte orolig”. Läkaren fnissade nästan över att jag var så lugn för det är sällan man är det sa hon.
    Och det är bara tack vare er två som skrivit så offentligt om era cellförändringar!!

    Kram!:)

    Svara

    • Linnea

      |

      Skit stavning i mobilen men du fattar;-)

      Svara

    • Egoina

      |

      Glad jag blir! Alltså inte över dina cellförändringar, men för att du kände dig lugn. Hoppas återbesöket går super!! Kram <3

      Svara

  • Clara

    |

    Nyfiken på varför det är självklart att april är din favorit i greys? Kanske blir spoiler om du berättar, men jag vill veta! 😉

    Svara

    • Egoina

      |

      Okej, *SPOILER SPOILER* På grund av allt som hände med bebisen och så. Det går inte att inte tycka om henne extra mycket just nu <3 Vill så gärna att allt bara ska bli bra igen.

      Svara

  • Fia

    |

    Hatar Derek i Greys! Lämnar barn och fru?! Alltså hade min man gjort så hade jag skiljt mig direkt och tyckt att han var sämsta pappan som inte tar något ansvar.
    Fattar inte att inte alla i serien bara säger upp kontakten med honom.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv