Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Vad tycker du om att folk tycker att man ska skriva “en” istället för “man” för att språket ska vara könsneutralt, t.ex. EN borde gå till tandläkaren varje år istället för MAN borde gå till tandläkaren varje år? Ser ju att du använder man och det tycker jag är helt rätt, tycker det har spårat lite när man inte kan skriva man för att det är “manligt”.

– Jag ser inte ordet ”man” som manligt. Jag har inte ens reflekterat över att det ordet skulle göra språket mindre könsneutralt. Nu är jag dock inte insatt i ordets uppkomst eller om det faktiskt är så. Men jag tycker inte riktigt att det går att byta ut man mot en. I väldigt många fall går det, men det funkar inte alltid rent grammatiskt. Så det är väl därför jag säger man, för att jag inte tycker att man kan ersätta men en alltid, och för att jag inte ser poängen med det.

 

Hej! Tänkte fråga dig som verkar vara så påhittig om du har någon bra idé på alla hjärtans dag -present till pojkvän. Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 4 år och brukar inte fira denna dag särskilt speciellt, men tycker ändå der kan vara kul att göra något litet för varandra. I år är dock jag student och han precis färdig med sina studier och därför arbetslös. Så inte så gott om pengar alltså. Har du nåt förslag på nåt litet vi kan göra/ jag kan ge honom? Känns som allt jag gör för honom ofta handlar om mat när man vill göra det lite mysigt, bakar/lagar något gott eller handlar hem till myskväll vid tv osv. Och det kanske är roligast för mig då det är jag som tycker det är kul i köket. Nej, nu blev frågan aldelles för flummig. Men något litet att göra ihop eller någon billig present skulle jag vilja ha tips på.

– Hmmm, ska försöka komma på något bra. Haha, jag är precis som du vad gäller matrelaterade myskvällar/överraskningar. Så ska försöka tänka bort från det. Här är några förslag: 1) Tänd massa ljus och sprid ut filtar och kuddar och överraska honom med picknick på golvet (okej, nu var detta förvisso matrelaterat, men tänker att aktiviteten i sig är annorlunda). 2) Ge honom kuponger som du skrivit själv. T.ex: ”Massage i 30 minuter”, ”Sex i valfritt rum”, ”Idag äter vi vad du vill till middag”, ”Massage med happy ending” osv. 3) Ta på dig fina underkläder. Det behöver inte vara dyrt, ett par nya trosor till exempel kan man hitta billigt. Försök tänka på om det finns någon speciell färg eller så som han tycker om. 4) Låt honom bestämma film/aktivitet eller låt honom inkludera dig i något intresse och var sedan genuint intresserad och fråga massor. Jag och Johannes hade whiskyprovning till exempel. 5) Anordna ett hemmaspa. Duscha tillsammans, skrubba varandra, gör ansiktsmasker, tvätta varandras hår osv. Skrubb och masker kan man göra hemma billigt och bra. 6) Spela ett spel tillsammans. Leta fram till exempel ett sällskapsspel eller något onlinespel på Internet och engagera er i det. Hoppas du kommer på något kul! Ha så mysigt!

 

20140919-185104-67864075

 

Hej, jag älskar verkligen din blogg.
Men jag har en fundering. Du bloggar inte lika bra som förr. Till exempel är du nominerad till någon tävling blog awards till exempel så bloggar du massor inlägg varje dag tills tävlingen är över. Så fort den är över har du max 2 inlägg per dag. Som en trogen läsare irriterar detta mig faktiskt. Alltså du är du hela tiden, jag förstår att du kanske vill vinne en award, men du gjorde det på ett bra sätt förut. Nu gör du som alla andra bloggare med att skriva 10 inlägg per dag tills tävlingen är över. Alltså jag undrar bara, varför bloggar du inte? Jag förstår att du har plugg, men andra människor har mycket mer än skola men deras blogg har fortfarande minst 4 inlägg per dag. Tex blondinbella. Du har ju inte 10 företag du sköter. Jag förstår inte riktigt.

– Det är inte sant. Jag kollade dock upp det för att vara säker. I september 2014 (samma månad som Blogawards) skrev jag 74 inlägg. Månaden efter, alltså oktober 2014, skrev jag 77 inlägg och i november 2014 skrev jag 82 inlägg. Så det är inte fler när det är galor och liknande, det är ganska jämnt hela tiden. Jag är ledsen att du tycker att jag bloggar för lite, men helt ärligt så gör jag mitt bästa. Det tar tid att gå i skolan heltid, skriva krönikor, ha ett liv med allt vad det innebär och driva en blogg. Vissa dagar hinner jag inte skriva mer än något inlägg och andra dagar har jag helt enkelt inte mer att skriva om. Så är det tyvärr. Hur Blondinbella lyckas vet jag inte.

 

Hej och hälsningar från ett stort fan bosatt i Helsingfors!

Nu undrar jag… Du klassas ju som en storbloggare och enligt bloggportalen besöker över hundratusen människor din blogg per vecka. Ändå nämner du aldrig att du träffat läsare/tagit bilder med läsare eller att du har allmän kontakt med dem. Folk måste ju känna igen dig t.ex. i skolan eller på något café? Eller är det så att du bara avstår från att nämna att du träffat läsare? Vad anser dina vänner/pojkvän om att du är en känd bloggare? Det vill jag gärna också höra mera om!

Tack för en härlig blogg!

– Du har rätt i att jag sällan nämner det. Jag vet faktiskt inte riktigt varför. Kanske för att jag själv tycker det är konstigt att folk kommer fram till mig. Känns som att jag är en bluff typ. Varför vill de ta bild med MIG? Haha. Men jo, det händer. Inte jätteofta, men några gånger i månaden. Det händer oftare när jag är i andra städer. Här där jag normalt rör mig är väl folk vana att se mig antar jag. Dessutom bor jag i en liten stad så man vet ofta vem många är ändå, kända eller inte. Mina vänner och pojkvän anser väl inget speciellt om det. De vet att jag är jobbig och ska fotografera saker ibland, men inget mer än det tror jag. Men jag tycker det är jättekul när läsare kommer fram, så om ni ser mig och vill säga hej så gör det. Jag blir bara glad! <3 😀

 

vilmala_egoina_malmo_53c652389606ee4b18557d4e

Jag och en läsare i Malmö.

 

Hej Egoina!

Tänkte mest fråga ifall du provat balsammetoden och ifall du tyckte om den?

– Nej tyvärr inte. Har tänkt att jag ska prova, men liksom inte orkat. Har dock köpt dyrare shampoo och balsam och tycker att mitt hår mår bättre av det.

 

Stör mig på att du marknadsför detta som en grej för män/killar. Jag förstår ju att du inte menar att icke-män inte kan bära kostym, men det är onödigt att reproducera tråkiga könsnormer. Menar såklart inte att vara dryg, ville bara påpeka det då jag tycker att du är smart och vet bättre liksom.

– Jag förstår inte riktigt varför du stör dig på det. Jag förstår din poäng, men tycker det är att dra det lite långt. Självklart anser jag att kvinnor och män får bära vilka plagg de vill och ha vilka accessoarer de vill. Men då manschettknappar är något jag endast sett män bära och då jag endast har sett herrskjortor med fransk manschett samt det faktumet att jag skrev ett inlägg om present till sin partner (och min partner råkar vara en man) så riktade jag det åt män.

 

DSC06153

 

Hej! Din blogg är den bästa, bara så du vet.
Och, vem av Joey, Chandler och Ross skulle du hellre dejta och varför?
Jag skulle välja Chandler, han är roligast och gulligast så jag har typ en liten crush på honom.

– Skulle också välja Chandler. Joey är för korkad och förvirrad och Ross är för manipulativ och egoistisk. Missförstå mig inte nu, jag tycker om alla i Vänner. Men även de har sina dåliga sidor.

 

Vilken är den mest kända som följer dig på instagram?

– Hmm. Bra fråga. Jag vet faktiskt inte. Det kanske är Kenza? 🙂

 

Lägger du alltid upp maten så fint, eller bara när du ska fota till bloggen? Haha!

– Haha! Jag är bloggskadad. En klasskompis nämnde faktiskt det när vi åt thaibuffé på lunchen en gång. ”Det märks att du har en blogg”, sa hon och pekade på hur fint jag lagt upp allt på tallriken.

 

Hur lång är du? Tänker på det där med kortisar.. jag är bara 149,5 cm (ja, .5 är viktigt! )

– Jag är 164. Jag har aldrig tänkt att jag är kort egentligen (men det kanske jag är?), jag råkar bara ha så väldigt långa människor runt mig hela tiden. Haha.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (45)

  • Maria

    |

    Va? På vilket sätt är ross manipulativ och egoistisk? :p

    Svara

    • Challe

      |

      Haha ja jag funderade också på denna 🙂

      Svara

    • Louise

      |

      Kände att jag måste svara på det här haha! Han ljuger ju t.ex. för Rachel om att han har tagit ut skilsmässa fast han inte har det bara för att han inte vill vara ”killen med 3 skilsmässor” 🙂 dock älskar jag ross även om han är dryg. UNAGI!

      Svara

      • Egoina

        |

        Ja, men precis. Till exempel det. Han ljuger för Emily också och för Carol osv. Men älskar också honom trots allt. Skulle dock inte valt honom som pojkvän i förstahand 🙂

        Svara

    • J.

      |

      Haha, precis vad jag tänkte kommentera! Älskar Ross. 😀

      Svara

  • Robert

    |

    Och jag är 173(tror jag iaf) om det är kroppslängden som anses. 😉

    Svara

    • Robert

      |

      avses…

      Svara

  • Hannah

    |

    Du bloggar la inte dåligt? Och om man nu ska vara fånig att jämföra med blondinbella, kolla hur jobbigt och hårt hon tyckte det var att bara plugga heltid i två veckor! Du är hel suverän som läser på heltid, skriver krönikor och driver blogg! Oavsett så är det din blogg så du uppdaterar bäst när det passar dig

    Svara

  • Ida

    |

    JAG ÄR OCKSÅ 1.64 CM WOHOOOO!!!!! COOOLT

    Svara

    • Egoina

      |

      Woho!!!! 😀 😀

      Svara

  • Emilie

    |

    Har du ett exempel på när det inte fungerar att byta ut man mot en?

    Svara

    • R

      |

      ”En” är ju objektsformen av ”man” (precis som ”dig” är objektsformen av ”du”), så även de som använder ”man” säger ju till exempel ”Och så ser man någon komma emot en…” eftersom ”man” där står i objektsform. Att bara skriva ”en” är alltså grammatiskt samma sak som att byta ut alla ”du” mot ”dig”, och det kan ju bli lätt förvirrande. Dock finns det ju dialekter där bara ”en” används, så uppenbarligen går det, men bytet kan bli lite grammatiskt rörigt.

      Svara

  • ISA

    |

    alltså blir lite arg på kommentaren att du ”bloggar dåligt”. SNälla, din blogg. Inga skyldigheter. Jösses. <3

    Svara

  • Svorskan

    |

    God morgon, jenta mi!

    Svara

  • Jenny

    |

    Hej!

    ”Man” betydde från början ”människa”, alltså var (och är) det könsneutralt. Och precis som du skriver Regina kan man inte alltid ersätta ”man” med ”en” eftersom de betyder helt olika saker, i vissa fall. ”En” kan översättas till ”jag”, vilket ”man” inte alltid gör 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Vilken bra förklaring, tack!

      Svara

    • Emilie

      |

      Det är inte helt sant. Man betydde från början både människa och person av manligt kön. Jag förstår inte hur det kan vara av betydelse vad ord betydde i begynnelsen, det är vad de betyder idag som är viktigt.

      Svara

      • Jenny

        |

        Den övergripande betydelsen var människa men liksom många andra ord kan det ju ha flera betydelser beroende på kontext och användning.

        Svara

  • Nathalie

    |

    Usch vad trött jag blir på klagomål över diverse uppdateringar. JAG får ju ångest och blir stressad av den kommentaren. Nää inget att bry sig om du är grym och håller klass på inläggen <3

    Kul tanke det där om Ross! Måste genast kolla på ett avsnitt och försöka tänka om 🙂

    Svara

  • Lina

    |

    Men alltså angående den personen som kommenterade om att du bloggar dåligt; det är väl helt upp till DIG om och när du bloggar?! Inte kan man väl jämföra en s.k top-bloggare med en annan?? Det är ju som att ni ska vara samma personer med samma liv, det är ju helt orealistiskt! Äh seriöst, lägg ner.
    Jag tycker då inte att det är kvantiteten som gör en blogg, det är kvaliteten! Och din är grymt härlig oavsett hur mkt eller lite du skriver 🙂

    Men en sak undrar jag, har alltid funderat över det när jag trycker på kommentars-knappen för att se kommentarer eller kommentera själv. Finns det nån anledning till varför man hamnar längst ”ner” av alla kommentarer om du förstår vad jag menar..? Att man inte hamnar i toppen av alla kommentarer liksom, så att man kan läsa dom i följd som de är skrivna utan att behöva skrolla upp först? Sååååånt i-landsproblem jag vet!! Haha men har alltid undrat :p

    Svara

    • Egoina

      |

      Åh tack! Jag vet, stör mig också på det. Hade gärna ändrat så att man kom längst upp och inte längst ner. Någon som vet hur man gör? 🙂

      Svara

  • Suzi

    |

    I Småland säger vi många gånger en istället för man.. 🙂 men de e ju lite dialekt:)
    Ingen baktanke!

    ”En borde nog gå te tandläkarn”…. 🙂 typ

    Svara

    • becka

      |

      Haha i småland säger man väl ”tannläkan” istället 😀 😀

      Svara

      • Suzi

        |

        Jajamensan:)

        Svara

  • moa

    |

    Men det där med ”man” och ”en”… Man är väl talspråk och en är mer korrekt när man/en skriver. Min svensklärare tjatade alltid på mig om det, ”vem är man?” Haha! Så jag fick alltid fel om jag skrev man.

    Svara

  • Angelique - 50 kg

    |

    Hej! Tävling på min blogg om ett babygym. Om du själv inte är i behov så kanske någon vän eller släkting? Ha det bra! 🙂

    Svara

  • Karre

    |

    Som jag sagt 1000 gånger förut. Frågestunden är verkligen en favorit på din blogg! Blir alltid helt förtrollad och stänger av allt runt om kring. Så mkt att jag precis åkte en hållplats för mkt haha..

    Svara

  • Linda

    |

    Angående att du ”bloggar lite” som någon tyckte, jag förstår inte varför man skulle blogga ”bara för att”, då läser jag hellre genomtänkta inlägg istället för något som bara ska fylla ut tomrummet. Sen har du ju fasiken ett liv utanför bloggen också, men det är tråkigt att människor inte förstår det. You go girl!! <3

    Svara

  • Lou

    |

    Jag tänker mig att personen som skrev att du bloggar för lite för hens smak inte riktigt vet vad det innebär att läsa på högskolenivå. För det är så mycket mer än bara ”lite” plugg ju? Att läsa 100% är i princip som att arbeta heltid, utan att få betalt för det.

    Svara

  • Heja Emma!

    |

    Önskar att fler kunde använda ”en” istället för ”man” för då hade folk kanske reagerat på hur ofta en säger det och därmed minskat på användandet. ”Man blir ju stressad när man vet att bussen går snart” Irriterar mig otroligt mycket på det, det är dåligt svenska. ”Jag blir stressad, när jag vet att bussen går snart.”

    Svara

    • Lisa

      |

      Det är snarare så att ordet ”en” låter vidrigt och är extremt dålig svenska. ”En går till frisören idag och en känner sig ledsen.” Det är feministernas påhitt med att skriva såhär.

      Svara

    • Jenny

      |

      Men det betyder inte samma sak, och därför kan man inte alltid använda en istället för man 🙂

      Svara

  • Mathilda

    |

    Hej! Jättebra tips inför alla <3 dag, men jag blev lite upprörd över "happy ending"-grejen.
    1. Det är ju kåta män som köper sex liksom. Känns som fel uttryck att använda. Det bortförklarar det som en romantisk gest när det i själva verket är män som utnyttjar kvinnor.
    2. Skulle själv vara obekväm med att ge bort en sexuell handling som kan användas närsomhelst. Sex ska vara när båda vill det, alltid.
    Så du som ställde frågan, skriv hellre massage och se vad det utvecklas till tycker jag.
    Inte menat som kritik till dig Egoina, många använder det uttrycket och vet att du inte menar något av ovanstående med det. Ville bara ge en annan synvinkel på det!
    Tack för en fin blogg, kramar!

    Svara

    • J

      |

      Uhm. Kvinnor köper också sex, och kvinnor kan också få en happy ending. Sexist much?

      Svara

      • Mathilda

        |

        ”Kvinnor köper också sex” absolut, det förekommer. Men jag pratar om strukturer. strukturer där män utöver makt över kvinnor på olika sätt. Att köpa sex är en utav dom.
        ”kvinnor kan också få happy ending” tänker stanna vid ”kan” i den meningen. För det är just så, hypotetiskt sett så skulle kvinnor kunna köpa happy endings, MEN DET GÖR DOM INTE. tack för mig

        Svara

        • J

          |

          Men snälla människa. Hur kom det här att handla om strukturer och sexköp ens? Var grävde du fram det? Man behöver inte köpa en happy ending. Man kan ge sin partner, om man har en sådan, en happy ending om hen känner för det. Chilla med manshatet.

          Svara

    • Milla

      |

      Fast även om man ger bort en sådan ”tjänst” så har man ju rätt att säga nej om man inte känner för det när han vill. En normal pojkvän kan ju ta ett ”inte just nu älskling” 😛

      Svara

      • Amanda

        |

        Men vad är då grejen med presenten? ”Här får du tips på vad du kan be mig göra”?.

        Svara

  • Hannah

    |

    Åh haha jag tror också att jag hade valt Chandler. Han är definitivt den roligaste av killarna, och även väldigt charmig.

    Svara

  • Jenny

    |

    ”En” kom med i nyordslistan för 2014 som ett alternativ till ”man” (http://www.svt.se/nyheter/sverige/hela-listan-pa-arets-nyord) så även om det kan kännas lite ovant så är det alltså, rent språkligt, helt okej att använda i alla sammanhang där det annars skulle ha stått ”man”.

    Svara

  • ida

    |

    Åh nej! Aldrig tänkt på det, men Ross är verkligen egoistisk och manipulativ. Och nu kan jag inte sluta tänka på det. Jag ogillar helt plötsligt Ross lite grand 🙁

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha fick samma insikt när jag funderat 🙁

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv