Follow my blog with Bloglovin

Istället för tacoköttfärs

Jag mådde illa för några månader sedan efter jag ätit tacos och sedan dess har jag haft svårt att äta det. Det var lite pinsamt på Saras bjudning när vi drack fördrink och pratade om saker vi förätit oss på och jag sa att det inte känns som att jag kan äta tacos längre…och så var det vad hon skulle bjuda på. Så dum jag kände mig. Jag åt ändå och det var såklart gott, för tacos är ju gott. Men jag blir aldrig sugen på det längre. Efter att jag mådde illa av det så kopplar jag ihop tacos med att må illa.

Så när Johannes föreslog att vi skulle ha tacokväll (vilket han tjatat om i flera veckor, men jag säger bara nej) så föreslog jag att vi skulle ha kyckling istället.

 

DSC06174

Hittade den här spännande grejen som vi provade.

 

DSC06176

DSC06180

Inte helt fel!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (28)

 • M

  |

  Testa med quornfärs 🙂

  Svara

 • Marie

  |

  Är det tacokrydda i kombination med köttfärs som känns fel, eller bara tacokrydda? Smakade kycklinggrejen tacokrydda?

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt!? Aldrig testat den varianten. 😉

  Svara

 • Olivia

  |

  Jag kör ibland med lax istället för köttfärs. Bara salt, peppar och sen i med allt det jag vanligen har i ett bröd. Asgott!

  Svara

 • Decdia

  |

  Kanske nåt för mig att testa… Efter att ha käkat tacos typ en gång i veckan under säkert tre år så är jag sen många år tillbaka väldigt trött på det hela. Dock älskar maken tacos av nån anledning… Kanske jag kan övertala honom om detta kryddmixen (även om han ogillar kyckling).

  Svara

 • Carro

  |

  Annars kan du variera med qournfärs eller sojafärs:D

  Svara

 • maja

  |

  Vi gjorde pulled pork ikväll, älskar! Är så trött på original tacos så vi kör de lr kyckling ibland & sen egengjord tacokrydda samt guacamole , vi kör lchf / lågkolhydratskost då de blir en sallad till de.. sköter sig sj i ugnen tills man ska äta o är så saftigt, mums

  Svara

 • Jämtlandshanna

  |

  Spännande 🙂 Här blir det sällan tacos heller, inte för att vi förätit oss utan för att det finns så mycket annat som också är gott 😉
  Kramar

  Svara

 • Fanny

  |

  Kycklingtacos är kalasgott! Enligt mig, sambon håller inte riktigt med 🙁

  Svara

 • Patrik

  |

  Innan Tacos slog igenom som den traditionella bjudmaten så var det nog potatisgratäng och fläskfilé som regerade (och sen nån mysko glass i ugn som efterrätt ) Kanske något att återgå till när man förätit sig på Tacos?

  Svara

 • Marica

  |

  Lax med vanliga taco-kryddmix-grej är också himla gott, så tips tips ifall du vill ha fler alternativ till köttfärsen. :=

  Svara

 • Alexx

  |

  Känner igen det där, pga. en episod av illamående är dillchips (eller annat som luktar och smakar för mycket dill) inklusive äppeljuice något som jag mer eller mindre har fobier för just pga. att jag ätit det i samband med just ja den där otrevliga sjukan.. och jag var nog ändå tonåring då (är 24 idag) :S

  Svara

 • Josefine

  |

  Såg att någon annan också kommenterat det, men att steka kyckling med fajitakrydda (som också finns vid tacogrejerna) och äta det som tacos är jättegott!! Prova!

  Svara

 • Ellinor

  |

  Åh, jag har också fått så med en maträtt. Fylld squash, kanske inte lika vanligt som tacos. Jag var i alla fall vos mormor och åt det, började må illa och nu kan jag inte ens äta det.

  Kanske är våra urkroppar som säger till oss att vi inte ska äta något om man mår illa, även om det inte var maträttens fel?

  Svara

 • Emma

  |

  Kan tipsa om gröna linser istället för köttfärs, billigt och man känner ingen direkt skillnad när man äter det 🙂 miljövänligt också 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Jag har också jättesvårt för Tacos, eller rättaresagt köttfärs i det hela, då efter jag tillagat köttfärs för några år sedan och den var full med små broskbitar(?) som såg ut som små myrägg och var rent ut sagt oätligt! Och jag som annars alltid har älskat köttfärs 🙁 nu blir det bara ekologisk köttfärs från Coop!

  Svara

 • Julia

  |

  Variera med bönor! Bara att blanda i en bönblandning med tacokrydda i stekpannan och käka som vanligt. Fräschare än kött men framförallt billigare!! Världens studenttips, man kan liksom äta tacos varje dag 😀

  Svara

 • Sandra

  |

  Har samma problem med att jag mår illa efter att ha ätit tacos. Har efter många år konstaterat att det är kryddan som jag inte mår bra av. Testat den med annat (typ quornfärs) & mår illa då med. Sjukt tråkigt då jag älskar det 😛

  Svara

 • Elin

  |

  Testa den med lövbiff!! Jag har också förätit mig på tacos, mår illa bara av tanken. Men med lövbiff går det ner! 🙂

  Svara

 • Cornelia

  |

  Men ah, jag har precis samma!! Förut älskade jag tacos och nu är jag aldrig sugen längre, det går att äta men känns inte sådär supersmaskigt längre. Har dock börjat äta kycklingtacos istället, det enda tråkiga är att alla andra hellre har köttfärs.. Hoppas allt löser sig för dig 🙂

  Svara

 • Sofie

  |

  Gott! Vi brukar fritera torsk och göra fisktacos. Finns ju oändliga varianter på tacos så man måste ju inte äta samma gamla hela tiden (även om det också är gott att göra ibland.

  Själv kan jag inte äta jordgubbstårta sen typ 15 år tillbaka. Jag var runt 10 när jag blev magsjuk en dag och kvällen innan hade jag ätit jordgubbstårta så där och då fick jag avsmak på det och det har inte släppt än ( ingen större förlust men det värsta är att jag har lite svårt för bara jordgubbar och grädde också, men det äter jag ändå för det är så gott, bara lite mindre av det)
  Jag har också svårt för ceasarsallad efter att jag blev illamående efter en sån en dag, och detta är ju en stor förlust, ceasarsallad är ju så gott 🙁

  Svara

 • Caroline

  |

  Jag har samma problem!
  Bara för några veckor sedan började jag få magknip och illamående dagen efter tacos och nu har de varit så varenda gång…
  Tog ett tag att koppla ihop vad det var. 🙁
  Skittråkigt, för alla älskar tacos och bjuder aaaalltid på tacos. :/

  Svara

 • Rebbi

  |

  Det är så gott. Familjen älskar tacos, så när jag slutade äta rött kött för snart två år sedan blev det att jag fick övergå till kycklingtacos och jag tycker ärligt talat att det är godare 🙂

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag blev också illamående av tacosfärsen någon gång och sedan dess äter jag köttfärsen kryddad med knorrs kött och grillkrydda, lätt bästa!! Prova 🙂

  Svara

 • Kajsa

  |

  Jag klarar verkligen inte av spiskummin, som är det som luktar mest i tacokrydda pga lukten. Så tacos går inte helt hem hos mej heller.

  Svara

 • Sandra

  |

  Tror att det kan vara själva tacokryddan, testa att krydda på annat vis nästa gång? 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv