Follow my blog with Bloglovin

Menyn bestämd

Trodde aldrig att jag skulle säga detta, men fy vad trött jag är på mat. Har suttit och letat inspiration till min bjudning i flera timmar nu. Jag har äntligen bestämt mig för tre rätter och temat blir havet. Vad jag ska laga får ni se nästa helg. Jag ska provlaga en grej redan nu i helgen eftersom jag aldrig gjort det innan. Ska bli kul! Är det någon som har tips på en aktivitet vi kan göra? Malin hade amerikanskt tema och beerpong på sin bjudning vilket var jättekul. Jag vet inte vad jag kan ha. Fiskedamm? Känns ju sådär kul, haha.

Jag hämtade ut min tenta idag förresten. Ni vet den där tentan som var en spärrtenta och jag kände att allt var kört? Haha, jag klarade den precis. Jag fick exakt godkänt. Vilken jäkla tur. Så nöjd med det!

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (35)

 • Elin

  |

  Grattis!!

  Och ja.. Havstema. Varför inte gamla goda ”Hela havet stormar” med en tvist. Den som ryker får peka ut någon som måste ta en shot (eller något äckligt om det ska vara nyktert) 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Hela havet stormar känns ju givet! Eller kanske krabbfotboll!? 😉

  Svara

 • Anna

  |

  Va härligt att du klarade tentan!! Stort grattis 🙂 kram

  Svara

 • Robert

  |

  Vilken jäkla tur med tentan där som sagt, men frisyren var snygg. 😉

  Svara

 • E

  |

  Hela havet stormar såklart! 🙂

  Svara

 • Josefine

  |

  Hej, jag har kommit på en sak som du bara måste svara på! 🙂 Du har ju sagt att du aldrig kollat på sista avsnittet av Vänner och aldrig vill göra det för att det då skulle vara slut ”på riktigt” 😛
  Men för nån vecka sen så skrev du att du önskar att Joey och Phoebe skulle gift sig i slutet eftersom att nu var det bara Joey som inte fick något riktigt avslut.
  Min fråga är då; Hur kan du veta att Joey inte får något avslut om du inte har sett sista avsnittet? Och hur vet du att Ross och Rachel får ett avslut? Haha sorry för mobbad fråga men jag måste få svar!!

  /Crazy Friends Fan

  Svara

  • malin

   |

   TRUE! Har inte tänkt på det men nu vill jag också veta?! 😀

   Svara

 • Elin

  |

  Lek hela havet stormar! Det är ju skitkul, haha.

  Svara

 • Sara

  |

  Va ledsen jag blev när jag såg att du dissade fiskedamm haha. Hade nyligen överraskningsfest med barnkalastema och då hade vi blandannat fiskedamm. Det vart faktiskt riktigt uppskattat! Men kan förstå att det i andra sammanhang kan låta lite trist haha.

  Svara

 • Jessica

  |

  Egentligen tycker inte jag att fiskedamm låter jättetråkigt, man kan ju göra priserna ”vuxna” 🙂 T ex om du har något roligt som du fått hemskickat. Och så finns ju ”Hela Havet Stormar”, ytterligare en barn-lek, men kanske blir det lite nostalgitripp för många, och ”Finns i Sjön” med en vuxen twist (typ dryckesspel eller vad man vill). Och så kan man ju ha Lilla Sjöjungfrun- tema om man vill – musik, dekorationer. Ett ”photo-booth” med antingen Lilla Sjöjungfrun-tema, eller beachtema med hawaiiskjorta, kokosnötsbikini osv. Så får gästerna en rolig bild med sig som minne. Där tog nog mina idéer slut för denna natt 🙂 Hoppas att det blir kul, låter jätteroligt med temafester! Kram

  Svara

 • FullaAnkan

  |

  Du kan ju ha fiskedam med svenska snapsar (du vet sånt som passar till fisk och skaldjur) Hahah 😀 Visserligen inte gott men du får ett tema och man blir full 😀 😉

  Svara

 • Linnea

  |

  Aktivitet på tema hav? Ni kan ju alltid surfa… på nätet.

  Svara

  • Kattis

   |

   *gilla*

   Svara

 • Elin Brunlöf

  |

  Varför inte tema ”Finlandsfärja”? 😉

  Svara

 • kajsa

  |

  Någon lek med vatten? Det finns väl en del ”ofarliga” inomhuslekar? Kommer inte på någon just nu, ska sova på saken…

  Svara

 • Sara

  |

  Hela havet stormar! (Du vet den leken när man har en stol mindre än antalet personer i leken och när musiken stannar ska man sätta sig och den som blir utan stol åker ut).
  Eller skattjakt! Eller så kan man pyssla med snäckor och sånt.
  Ha så kul! 😀

  Svara

 • Decdia

  |

  Vill du ha tips så fråga mig! Eller nja… snarare maken via mig, han är gourmetkock. 🙂

  Svara

 • Bella

  |

  Havstema / barnkalas!
  Hela havet stormar (när det blir färre och färre stolar)
  Fiskedamm
  Musik med havstema vad sägs om SEA (cee) lo green, havet är djupt, osv osv. Går att spinna vidare på i evigheter! Annars, efterlys mer tips från oss göteborgare! Kram!

  Svara

 • Ronja

  |

  Hela havet stormar såklart!!!! Hahah

  Svara

 • Sanna

  |

  Hela havet stormar! 😉

  Svara

 • Ruth

  |

  Fiskedamm kan du ju inte slopa! Gör en tvist på det bara. Kanske att man fiskar upp ingredienser till en drink man får göra? Då kan du ju göra lappar med både normala drink-saker & lite konstiga som typ soja eller sweetchillsås. Det kan man nog skratta åt sen!
  Sen kan du ju göra en vuxenvariant av den gamla goa ”finns i sjön”. Exempelvis att man ska dricka samma antal klunkar som de man får par i, typ par i 8:or ger 8 klunkar. Och får man par i kneckt/ess/dam/kung får man hitta på en regel. Exempelvis att när den som har par i kung dricker måste alla dricka, eftersom denna sitter på kungen! Och när man får ”finns i sjön” måste man ta en shot. Eller något!
  Och varför inte skicka flaskpost? Eller köra ett skepp kommer lastat? Eller ha en hula-hula tävling? Sätta svärd på svärdfisken? Eller gamla goa ’hela havet stormar’? Möjligheterna är ju oändliga! Lycka till & grattis till den avklarade tentan

  Svara

 • Jackie

  |

  Min bästa förrätt är Laxbakelse med avokado och äpple, ett ica-recept, älskar den! Den kan du dessutom förbereda flera dagar innan.

  Svara

  • Jackie

   |

   Ja du får googla fram det. 🙂

   Svara

   • Tess

    |

    Den är sååå god! Har serverat den som förrätt två nyårsaftnar i rad 🙂

    Svara

 • Azra

  |

  Ett tips på en lek du kan ha som jag hade på en middagsbjudning är en musiktävling. Välj först ett valfritt ord (ett havsinspirerat kan vara passande till menyn) Det du gör sedan är att skriva en lista på instruktioner hur de ska lista ut vilka bokstäver du letar efter, tex:
  1. Första bokstaven i artistens namn.
  2. Andra bokstaven i artistens frus förnamn.
  3. Sista bokstaven i låttiteln.

  Sen väljer du valfria låtar (som de flesta ska känna till) för varje punkt som du spelar upp så att de får en bokstav. Tillslut har de fått alla bokstäver sen ska de kasta om dem för att försöka komma på vilket ord du söker. Vinnarna kan få något pris. Jag hade presentkort på HM. (det uppskattades, haha). Jag valde ordet ”Korvstroganoff” (dont judge, totally random, jag vet, men ville ha ett långt och udda ord, haha) sen kastade jag bara om alla bokstäver och skrev då en lista, men alla var inte så lätta som de exemplen jag skrev. För bokstaven O skrev jag:
  ”Andra bokstaven i filmtiteln där denna låt spelades på slutet” sen spelade jag Ed Sheeran – See Fire. Filmtiteln är ju Hobbit så fick de bokstaven O. Jag gjorde även så att de fick köra i lag för att kunna hjälpas åt samt att de fick varsitt kuvert med instruktionerna när de precis kom in och fick veta att de INTE fick öppna kuvertet förrän jag sa till. (alla trodde det var pengar, haha men det hjälpte för att göra dem nyfikna 😉 )

  Hoppas du fattar hur allt går till. Leken var väldigt lyckad iaf! 🙂 Kram!

  Svara

 • Alice

  |

  Hela havet stormar, finns i sjön,

  Svara

 • Klara

  |

  Du kan ha fiskedamm, fast ist för godispåsar har ni lappar där det står saker ni ska utföra! 😀 typ som sanning och konsekvens-aktigt!

  Svara

 • Anna

  |

  Höhöhö,drick vattenfall xD (du vet, när alla dricker och man får inte sluta dricka förrän den till höger slutar dricka. Man bestämmer vem som är den som slutar dricka först). Haha nej okej jag vet att det är en dålig idé men det var det första jag tänkte på när temat var havet 😀

  Svara

 • Tove

  |

  Vad fina ögon du har!

  Svara

 • Alice

  |

  Sänka skepp!

  Svara

 • Sarah

  |

  Det är ju populärt med fiskspa nuförtiden… Så utifrån det borde en ju kunna köra på spa-tema. Gött att äta middag i morgonrock, tofflor och med ansiktsmask. Hehe

  Svara

 • johanns

  |

  Man knyter en tampong i ett snöre som man sen knyter runt magen och ska med hjälp av tampongen vara först med att lyfta en glasflaska. Typ som att fiska ju.

  Vissla med så många godisfiskar i munnen som möjligt.

  Snorkel testet är rätt bra . Man ska dricka en drink via snorkeln med cyklop på. Man får alltså inte andas ordentligt imellan stor shot.

  Ni kan köra typ fiskdamm fast genom att placera ut småfiskar på bordet med olika uppdrag på på varje fisk sätter du en magnet, sen har du ett fiskspö med magnet så du kan plocka upp fiskarna (panduro)

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv